ronja
|
Kako kaj vaši bodoči prvošolčki? Ali se že kaj veselijo? Moja komaj čaka. Ni najbolj srečna, da je konec počitnic... Veseli se malo, ne glih ful... kakor kdaj, včasih je še kar navdušena, ampak nekega splošnega vzhičenja ravno ni. To dete je realno - točno ve, kaj rabi in kaj bo pogrešala in tega si seveda ne želi, ve pa tudi, kaj ji bo všeč in tega se veseli. Nje ne morejo babice napumpat in zato tudi verjetno ne bo padla tako dol, ko ne bo vse tako lepo... Ker to že pričakuje, se pa nič ne smili sama sebi, tako da - me ne skrbi nič drugega, samo to, da je tako glasno, ona pa res trpi v hrupu in da ne bo toliko v naravi, ker ona to rabi. Pri nas imajo kar nekaj delovnih zvezkov, kupljeno je zanjo vse, razen beležke, ker je gospa v knjigarni precej arogantno odvihrala z najinim listom, da je že vse prav dala, ko sem jo prav za to reč vprašala . NO, saj moram itak po dz za taveliko, ker teh pa junija še niso natiskali... Ovijali bomo zvezke kmalu, samo pri nas je zdaj to en malo večji projekt, ker sem lani temnolaski porisala ovojni papir, zdaj pa hočeta obe met tako... Tako da bom par noči risala zgleda:D. Pa sešit moram še "par" stvari: vrečko za copate in vrečko za telovadno opremo (ker hoče mat doma narejeno, že izbrala blago), pa zaščitno obleko za likovni pouk, pa seveda za obe pupi novi obleki (oz. tokrat krilo in jackie, to sta si zbrali) - ker to dobijo vsako leto - ko grejo 1. v vrtec/šolo, jim nekaj sešijem. Jutranja rutina ne bo dosti drugačna, saj smo vsako jutro vsi vstali in sem peljala taveliko v šolo, maladva sta šla pa nazaj z mano, zdaj bosta pač tam obe "izstopili":D (ne dobesedno, gremo peš:D). Se pa to dete zrihta tiktak, tako da me to ne skrbi. Bolj bo zabavno, če se izcimi tale službica in jih bo lubi vozil zjutraj, hehe . Pravi, da dobim tak zločest nasmešek, kadar o tem govoriva:D. Kar je gotovo malo res, hehe;), ampak se mu trudim pomagat - sem jima kupila el. zobni ščetki, da bo umivanje zobkov malo lažje, pa zvečer bomo pripravili za oblečt, da ne bo kreganja zjutraj. Puščica: moja pupa si je izbrala tako, da ima not vse. Sicer je v navodilu iz šole za ta razred tako, da naj bi imeli posebno samo za flukije, vse ostalo pa v drugi, samo se mi zdi, da zato ne bo nihče kompliciral, ker bo v šoli verjetno pospravljala za sabo stvari in če si želi imet vse v eni, pa naj ima. Sva pa zmenjeni - če ne bo pospravljala, bo morala dat flukije v eno navadno in se strinja. Kar se mene tiče, je to zaključeno. PO moje je vse ok, če je otroku ok, da potem res pospravlja. Če se jim to ne da, je boljše met take, da samo not fliknejo in zaprejo zadrgo... Pri taveliki v šoli je bil problem, da so meli fantje enake puščice, s tistimi elastikami za vsako barvico posebej in za vsak fluki posebej, samo da se njim, za razliko od moje prve redoljubke, ni dalo ukvarjat z vtikanjem vsake barvice nazaj tja. Posledično so bile stvari non stop po tleh v razredu in se je jezila učiteljica in se je jezila čistilka (obe čisto upravičeno), nakar je razredničarka prosila mame, da naj vendar dajo mulcem peresnice, kamor samo streseš stvari. Mame so bile vse nesrečne: ja, če je pa to peresnico hotel met, pa ma gor nevemkogaže... no, zdaj proti koncu 2. razreda je razredničarka uspela prepričat par mam in se je stanje bistveno popravilo . Ronči ima čisto enako puščico, pa nikoli nič ne izgubi in vedno pospravlja stvari, tako da je to res od otroka odvisno. ja in že odšteva in vsem razlaga, da gre v šolo Lejli gre pa na jetra, da jo vsi to sprašujejo. Češ, ne mi kvarit še zadnjih dni poletja .Zdaj v LJ. je lažje, na morju pa res ni hotela slišat o tem:D. Petea, ker imaš ti že prakso, me zanima kaj narediš s prvošolčkom na ta poseben dan? Ali ga pelješ na kakšno tortico... Mi imamo prakso, da greva oba z očijem na sprejem prvošolcev, potem gre on v službo, jaz pa s pupo sama v slaščičarno na tortico. Popoldne jemo to, kar si izbere prvošolka za kosilo in gremo na izlet po njenem izboru. Sem si pa zmislila sistem, da ima vsak otrok en dan sam z mami - tisti dan, kateri razred je - prvi razred - 1. september, 3. razred, 3. september... Takrat greva sami na tortico. Tako ni ljubosumja in tako ne bo nikoli nihče zapostavljen:). Ker sicer ne hodimo ven jest, je to zanje nekaj zelo posebnega, sploh če greva sami... Z malim bom šla na njegov 1. vrtčevski dan, torej 1.10., ker bo sept. še užival doma, če ima glih možnost:).