ronja
|
Mi je super, da so tako fajn, da se lahko zmeniš, da hodi na kosilo in v podaljšano le 1x tedensko. No sicer če dobim novo službo bo itak vse drugače. Podpis, pri nas je enako, oboje:D. Vodja prehrane je zelo fajn in se zelo trudi, vendar spremenit celo kuhinjo in kuharice, ki so že 30 let kuhale tako, da je najlažje, je verjetno težko... Kosilo res ne diši glih... So pa že kar zaštartali. Imajo tudi DN... Prvošolčki še niso imeli naloge:D. Edino nov urnik so jim dali v beležko, ker so nam na roditeljskem dali napačnega (in na netu še vedno je ta napačni). Je bilo pa pri prvi ogromno barvanja v 1. razredu, Sem samo hvalalila usodo/gene/whatever, da ta otrok rad barva:D. Si ne predstavljam, kako je bilo tistim, ki sovražijo barvanje... Mislim, da tudi tamala ne bo imela težav z barvanjem, bomo videli... Pri nas so res onrk zaštartali tretješolčki, velika razlika od lani, ampak verjetno je to za ta razred tudi boljše... Njej tako ni problem, tako da mi je vseeno. Drugače za ANG moram kupit še DZ + zvezek pa peresnico hoče imet vse v eni, je katera kje videla kak fajn model, da bi imela prostor tudi za lim in škarje?? Pri nas je to bica kupila - mislim, da v MK in v DZ (vsaki v eni), v BTC-ju, so imeli precej različnih modelov z ogromno predelki, kjer je v eni bilo že original tudi lepilo not, v drugo pa tudi gre. Imata obe vse not, v eni peresnici, čeprav je za prvošolko napisano, da morajo imet dve, eno posebej za flukije. Ampak če se bo kdo v to vtaknil, naj gre nekam. Nekaj avtonomije bi morali vseeno imet, ker sem prepričana, da to ne vpliva na učenje:D. Tu v prvem recimo zatevajo prozorne ovitke za zvezke, dz in učbenike, ne smeš zavit kakor ti paše. No, mi smo zavili po svoje in sem jim povedala, da tu se bom pa skregala, če bo treba. Obljubila sem jima že prej, da bomo skup delali ovojni papir in taveliki sem to naredila že lani in predlani in ne bom delala razlik med otrokoma zato, ker ima ena učiteljica neko fiksno idejo, če to tamali nekaj pomeni. Jasno, da morajo bit različno zaviti za različne predmete, da jih loči, ampak to se da naredit na milijon načinov. In moje dete ni debil, da ne bi ločilo zvezkov med sabo, poleg tega, če se bo pa 2x zmotila, pa najprej napačnega potegnila, ne bo glih konec sveta, tako strašno grozno fejst hitro ipak ne delajo, pa ne glede na to, kakšen vtis bi radi dali;). Tavelika je manjkala 3 tedne in naredila doma v 3 urah vse, kar so vzeli... Razumem, da je njihova naloga, da jih vkalupljajo, ampak moja je pa, da jim to preprečujem in da svojim otrokom dam občutek, da so zame nekaj posebnega. Podpiram njihova navodila popolnoma tam, kjer ima smisel: kupili smo točno tisti likovni pribor, katerega so želeli, da bojo rezultati primerljivi, ker verjetno vejo, katere firme so dobre za to, kar bojo delali (lahko bi sicer dali par alternativ, ker ipak niso samo ene voščenke ok, ampak to toleriram;), pri ovijanju me pa živ bog ne bo prepričal, da se bo z lepo zavitimi zvezki, ki se jih veseli, slabše učila kot če bojo samo v prozorni plastiki. Ker to pač njej pomeni, šola se pa tu nima kaj dosti petljat -lahko rečejo, da morajo bit zaviti, lahko dajo priporočila, težit pa si ne bom pustila - howgh. Imajo poskusno angleščino 2x tedensko Pri nas tudi, vpisani so vsi, naučijo se pa popolnoma, ampak res čisto nič, verjetno odvisno od učiteljice, ampak tu je samo ena za razredno stopnjo, tako da ne pričakujem čudežev. Tavelika hodi že 2 leti, zna čisto nič, sva mislila, da je problem v njej, pa sva jo potem v 2 dneh na morju mimogrede naučila več kot se je v 2 letih v šoli in sva zaključila, da ni fora v njej . Jaz to jemljem kot uro sproščanja, ko lahko v miru rišejo , ker če bi se začela sekirat, zakaj imajo angleščino, pa da otrok po dveh letih ne zna jaz, ti, on... bi se lahko samo skregala:D. No, na naši šoli je bil ta famozni kovček, torba, vrečka ali kako ga človek pač imenuje, predpisan s strani šole kot del pripomočkov 1. razred... Pri nas je tudi predpisana šolska torba - ampak se jo nosi samo ob ponedeljkih in petkih, celo naj bi prinesli zjutraj v ponedeljek polno in odnesli, ko oddamo otroka, prazno nazaj in v petek prinesli mi, popoldne, ko pridemo iskat otroka - ne da otrok sam prinese zjutraj, ko pride - go figure . No, punci jo bosta pač vsak dan sami nosili. In ja, vmes bo torba čakala v garderobi, ki je temu namenjana (ima celo plac za torbe:D). mini, hehe, ja ni vse sreča , nekaj pomaga zgled, pa to, kaj dobijo doma na krožnik, potem se pa tako sproti navadijo, saj večina malčkov ni zbirčnih, to potem ratajo... Nikoli nisva nikogar silila s hrano in jih nikoli ne bova, ampak gre tudi brez tega:). Če imaš za kosilo zelenjavno rižoto, potem to, da ne bi jedel zelenjave, ni možno, ker drugega tako ni:D. Poskusijo, ker so lačni in jim je všeč in potem itak ni več problem:). Pri nas dobijo za popoldansko malico navadno en sok v tetrapaku (juice, navadno pomarančni ali jabolčni, ne kak bolj kvaliteten gosti sok, ampak uni, ki jih res ne kupujem z razlogom;), pa zraven par piškotov ali par grisinov, itd... Take reči mi res ni problem, če ne dobijo, ne bojo glih na izgubi... Sem jima v ruzačka napakirala šteko prepečenca, par jabolk in suho sadje in za zdržat, če je kdaj dlje, bo. Itak v takem primeru dobita še kosilo s seboj (kar je sploh v R. primeru fajn, ker ona počasi je in se zato na kosilu nikoli ne naje dovolj - nima časa za repete, ampak je pa takoj spet lačna po šolskem kosilu - tega pa lahko spet odpre, ko ima čas in tako ni problema, da bi bila lačna:). Zaenkrat dela, ne vem pa, če bo šlo, če bom 8 ur v službi... Ampak otom potom.