lily32 -> RE: Prvošolčki 2015 (29.1.2015 5:32:54)
|
Se pridružujem. Mi smo imeli ta teden: IZVIRNO SPOROČILO: petea najprej informativna srečanja za starše, kjer predstavijo šolo, dejavnosti, postopek vpisa ..., prav tako takrat povedo, kako bo vpis pri njih potekal, razložijo tudi, kako morajo starši ravnati v primeru odloga vpisa in kako pri prešolanju Vpis bo potekal 11., 12. in 13. 2., otrok pride zraven, prinesti pa moramo otrokovo osebno izkaznico. Tudi mi razmišljamo o prepisu, saj gradimo hišo, ki bo v drugem okolišu, ob tem pa nama je ta druga šola bolj na roko glede službe. Sem pa v dilemi zaradi otrokove vključenosti v družbo. To kjer trenutno živimo hodi v vrtec in bodoče sošolce pozna in zato bo prestop v šolo lažji, če jo prepišemo v drug okoliš ne bo poznala nikogar. [sm=zmeden.gif] Kakšne so vaše izkušnje s tem? IZVIRNO SPOROČILO: Zora* Ker pri nas se je eno leto zgodilo, da niso mogli vzet niti enega otroka iz drugega šolskega okoliša. Zato sem vprašala. No, verjetno je to bolj izjema. Praviloma šole vpišejo otroka, zavrnejo ga lahko, če ta otrok pomeni, da iz enega oddelka nastaneta dva, kar povleče za sabo še kup drugih stvari; zaposlitev novih učiteljev, potrebni prostor ... Čeprav je tudi v teh primerih odvisno od interesa šole. O nakupih ne bom razmišljala do junija.
|
|
|
|