[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.4.2015 9:43:06)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.4.2015 9:47:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.4.2015 9:54:54)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ronja -> RE: Kruhomat... (14.4.2015 12:37:02)

Moj je prastari Kenwood, 1 grelec, 1 lopatica, posoda za cca 900 g kruha (torej pol kile moke), šteje vsaj 15 let, dela še vedno, ni bil drag. Edino, kar je šlo, je to, da se ne da več ugasnit zaslončka, ampak to me ne moti, pač ves čas kaže tisti svoj SEL. Res je, da je zgoraj malenkost manj zapečen kot ob strani in na dnu, vendar se mi zdi, da ni kake hude razlike. Je pa grelec okoli in okoli posode - verjetno je tudi to važno, kako je speljan... Pa en čas sem pogrešala to, da bi znal tudi samo pečt, moj te funkcije nima. Ampak ker imam pečico, to ni glih deal braker:D.

Postaja pa počasi premajhen:D. Včasih sem naredila kruh iz 300 g moke, pa nama je ostajal (nisva glih ful kruharja, jaz sploh ne - rada ga pečem, ne maram ga jest), zdaj pa zmlatimo kilo kruha za zajtrk ko nič...

Po moje se kruhomat financijsko ne splača.

Uf, meni se pa zdi, da se kar splača... Kaki mali kruhki so kar dragi za 5 ljudi nasitit, moka pa ni tako draga. Pa še preseravaš se lahko in pečeš kake fensi kruhe, ki bi bili sicer dragi ko žafran:D. Po moje se je ta že 100x odplačal... Kupila sem ga za očeta, pa mi ga je dal nazaj, češ da bo potem preveč kruha pojedel in da se za enega ne splača (mislim, da je pravi razlog to, da ima tako razlog, da gre vsak dan v trgovino in malo med ljudi;). Je pa mami potem kupila enakega za na morje, kjer ga ona sicer nič ne uporablja, ampak ko smo mi dol, se nam je tudi že ful splačal. Si prinesemo par različnih mok, belo pa tam kupimo in imamo tako različne kruhe, ne samo belega, ki se tam dobi in še cenejši in boljši je. In lahko imamo svež kruh zvečer, ne damo do 10h zjutraj, ko dela pekarna:D.

Kdaj se kruhomat splača:
- če pojeste veliko kruha - ker je potem kruh precej cenejši kot kupljen
- če kdo dela ob nekih čudnih urah, ko še ni kruha za dobit in tako ima sveže pečen kruh kadarkoli:)
- če nimaš trgovine/pekarne ravno za vogalom - ker ti ni treba ven ne vem kam po kruh, ampak te doma počaka

Ostali plusi:
- celo stanovanje zjutraj lepo diši
- svež kruh sredi noči
- daš prejšnji večer not vse za testo za pico ali kaj podobnega in te počaka lepo zameseno in vzhajano, ko prideš domov iz službe - in imaš tiktak narejeno:)
- igranje z recepti

Marmelade pa še nisem delala not, me pa prav zanima, kako se obnese. Skuštrana, katero marmelado si ti not delala in kako se je obneslo? Mi imamo namreč bolj mali kruhomat in ne vem, koliko marmelade se potem sploh naredi (kadar smo delali, smo pa navadno večje količine, zato še nisem poizkusila). Kaj so prednosti kuhanja v kruhomatu?




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]