RE: JANUAR 2 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


renan -> RE: JANUAR 2 (28.9.2005 9:00:45)

Mene je včeraj, ko sem se vračala s trgovine tako špikalo na levi in desni strani spodaj, da sem se komaj do doma dovlekla. Po poti niti ni bilo klopi, da bi se malo vsedla. Sem se prestrašila zaradi caffeejine zgodbe, a ko sem prišla domov in se zleknila na kavč, se je pomirilo. Ko sva šla zvečer spet ven, sem se kar bala, a potem me ni nič špikalo, samo utrujena sem hitro. Ko sem svoji gin omenila, da me občasno spodaj špika, je menila, da je to od širjenja maternice. Bom jo pa naslednjič še enkrat vprašala, če je to normalno in če je vse v redu z mojo maternico...
Sva pa včeraj dokupila večino oblačil za najinega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]. Vsega skupaj sem porabila kakšnih 150 evrov...
Kje ste nabavile previjalne in za koliko? Jaz bi takšno, ki ima spodaj predale in zgoraj še kad za izvleč..Kakšen nasvet?

Lep dan vsem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




AlenkaIST -> RE: JANUAR 2 (28.9.2005 10:07:29)

Dobro jutro
Danes sen že iz trgovine , pa tudi kavico sem že spila. Zdaj ugotavljam kaj naj počnem. Za pospravit imam še čisto malo, ampak mi je to najhuje. Razmišljam, če bi kakšno cunjico že kar na police zložila. Mislite, da je prekmalu? No, glede na to, da ima Nannn postavljeno posteljico, bi tudi jaz lahko omare zapolnila, a ne?!

Trenutno tudi mi ne vemo kaj nosimo. Sicer pa sta samo dve možnosti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Mi je prav žal, da se ne bodo vsi zmotili, ko tako prepričljivo ugotavljajo kaj naj bi bilo. Midva si osebno želiva fanta. Pol pa punčko. Mogoče bo danes skrivnost razrešena. Bomo videli. Rada bi sama videla kaj skriva med nogicami. Mi bo uspelo, ve ki ste imele 3D?[sm=smiley16.gif]

Pa lepši dan želim, kot pa je jutro[sm=9nebesa.gif][sm=rozica.gif]




Anonimen -> RE: JANUAR 2 (28.9.2005 10:15:04)

Ojla

Simonas, tudi mi še ne vemo kaj bomo imeli. Moj dragi upa, da bo punčka.




AlenkaIST -> RE: JANUAR 2 (28.9.2005 13:37:22)

Še malo pa bom odšla proti Lj na 3D.........

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]   [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]   [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]   [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]   [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]   [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]   [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Nyah* -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 6:25:38)

Jutro!

Evo, tudi jaz se vam malo na hitro javljam!

Vidim, da se vam kar dogaja, tako kot meni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ce se katera spomni, sva imela v torek morfologijo in je blo super, bi sla se enkrat! Zakladek se je lepo nastavljal, da smo videli cisto vse, se prste na nogicah smo presteli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Ati je cisto iz sebe od ponosa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], pravi, da ima se brado spicasto po njem, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. V glavnem vse je ok, dete je ful zivahno in precej veliko, pravijo, da bo dolgin, po atiju seveda. Slikice nisva dobila nobene, a je bil polurni ogled tudi veliko vreden, sploh ker sva bila oba zraven!

Jaz imam pa slabo kri, pa vnetje, tako da se dobila svecke, za kri pa sirup. Ampak kaj morem, pozdravit se je treba. Maternicni vrat je ok, tesno zaprt in na pravem mestu, v glavnem, vse je bp.

Alenka, kako je bilo na 3D UZ? Porocaj malö! Renan, a vidva stza pa ze vse kupila?? Mi pa kar cakamo pa cakamo....huh, bo treba zacet ane!

Lep dan!




*hana* -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 8:01:25)

Jutro punce!
Meni pa ta nov RR (tole drevo) prav nič ni všeč. Saj ne rečem, verjetno sem jaz bolj neiznajdliva, samo se mi zdi vse pomešano, pa čist nepregledno. Bolj popravljajo slabše je -seveda za moj okus.
Drugače je pri nas vse OK, zjutraj sem stopila na mojo največjo sovražnico zadnje mesece-VAGO in je +6 kg, saj drugače se ne sekiram tako zelo, ampak kaj ko gre meni vse v tazadnjo-uh res cutim, kako so hlače zadaj iz dneva v dan bolj napete.Skoraj tako kakor gre spredaj trebuh ven, gre zadaj r.... ven.
Ta teden imam popoldne noro energije, ko pridem domov, po kosilu likam, perem, pospravljam omare (danes peljem dve črni vreči v Humano-uh koliko imam prostora), zimske cunje spredaj, poletne zadaj,.....skratka pripravljam se na akcijo urejanja nove spalnice in otroške sobice ta vikend, da ne bom imela potem še s cunjam opravka. Moj pravi da se mi je nekam kmalu začel "gnezditveni nagon"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
no, dijo, grem mal delat.




renan -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 9:02:52)

Z možem se trudiva večino stvari nabaviti, dokler bom še lahko potovala sem gor (Nemčija), ker sem prejšnjič gledala cene v Sloveniji, pa me je skoraj kap. Drugače bi pa tudi jaz verjetno še malo počakala...
Tudi naju naslednji vikend čaka urejanje spalnice. Bova naredila leseno oblogo, barvala, itd....Sem že vsa oblačila z omar zmetala in me zdaj čakajo v škatlah v dnevni. Skratka imam cel kaos. Upam, da bo do januarja vse tip top...
Še enkrat vprašam: ste že kaj nabavljale previjalne?

Lep pozdrav  od naju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





pikica* -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 9:18:26)

Ojla punce!

Vikend se bliža, samo z vremenom bolj slabo kaže. Za v soboto bi mi sicer čisto pasalo bolj oblačno vreme, ker se z [sm=love.gif] najbrž odpravljava v Graz. Ampak ne vem kako se mi bo dalo po trgovinah hodit. Zadnje dni me malo matra počutje. Včeraj me je na spodnjem delu trebuha prav tiščalo, potem pa me matrajo še kolki. A ima še katera takšne  probleme? Ponoči si dam kar en malo bolj kompakten povšter med noge, ker se drugače ponoči zbujam v bolečinah. Očitno je vse to posledica širjenja medenice. Zjutraj se pa itak vedno čisto polomljena zbudim in se dobesedno skotalim iz postelje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Danes mi je bilo pa zjutraj še slabo. Očitno vreme name ne vpliva najbolje.

Ampak naša bejba se očitno ne da motit. Par dni je bila malo bolj mirna, včeraj pa je spet začela s svojim standardnim tempom brcat, kar pomeni, da se praktično ne ustavi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jaz sem pa ob tem itak čisto [sm=9nebesa.gif].

A bo mogoče še katera od vas morala kupit posteljico? Midva sva že takšna. In sedaj iščeva najugodnejšo varianto. Ima mogoče katera kakšen namig, kje se najbolj splača kupit takšne zadeve?




pikica* -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 9:21:03)

renan, midva previjalne najbrž ne bova kupila, ampak bo kar home made[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Zdaj čakam, da mi prijateljica sporoči mere njene previjalne (ki so jo tudi naredili sami), ker mi je bila zelo všeč. Pa še cenovno bo ugodneje. V trgovinah do sedaj še nisem videla takšne, ki bi mi bila všeč, poleg tega pa so cene tako zasoljene, da me ob njih kar mine volja do nakupa.




simonas -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 9:28:00)

Zdravo punce!

Kljub žalostnemu vremenu lep pozdrav s Štajerske!

Hana ne se sekirat za +6 kg. Jaz sem včeraj tudi stopila na vago, pa mi je pokazala +9 kg. Skoraj me je kap. Pa se ne redim toliko v rit, le trebuh mi je tako zrasel, da ne vem kaj še bo glede na to, da imam rok konec januarja. Kar strah me je it drugi teden na pregled.

Kako se prehranjujete, da vam gre teža tako počasi gor? Jaz pojem nekaj malega za zajtrk, kosilo, zvečer jogurt, vmes pa sadje. Pijem samo vodo, sladko pa pojem samo, če se mi res lušta ali če kdo kaj svežega speče (ker sem preveliki sladkosned, da bi se vsemu odrekla), pa kljub temu ne morem ustaviti kg[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].  Kakšen nasvet zame?

Simona




renan -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 9:51:57)

Pikica, saj moj [sm=love.gif] bi jo tudi sam naredil, a sem prepričana, da za to vse ne bo časa...Kar se pa tiče kolkov, mene bolijo le, če ležim na preveč mehki podlagi..Imam  eno prijateljico, ki so jo v drugi nosečnosti ful boleli kolki. Zdravniki je niso jemali resno, zdaj pa ima pri 33 oslabljene kolke in neprestane težave z bolečinami. Ker je tudi moja mama na koncu imela kar dva umetna kolka, se jaz filam z mlekom, čeprav ne vem, če to kaj pomaga...Če te res zelo boli je najboljše, da omeniš na pregledu...

Jaz se sploh več ne tehtam ( me bodo v pon na pregledu), ker imam zagotovo kar 10 kg več kot na začetku...Verjetno je to odvisno od izhodiščne teže...Jem pa tudi ne preveč ( samo občasno kaj sladkega)...Vendar sem zadnje čase večkrat lačna in potem se ne pustim stradati, saj telo verjetno že ve, kdaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] rabi novo dozo...




pikica* -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 10:15:27)

Renan, najine previjalne tudi ne bo naredil moj [sm=love.gif], ker za to preprosto ni časa (pa še v bloku živiva in si ne predstavljam kako bi to izgledalo). Naredil jo bo moj ali pa njegov oče.

Glede kolkov bom pa res omenila G. Postelja po moje ni premehka. Kalcija pa najbrž tudi dobim dovolj (nora ne mleko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Upam, da je to samo prehodnega značaja in se bo po porodu izboljšalo.




AlenkaIST -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 11:08:15)

Haaalo
Mi previjalne tudi ne mislimo kupit zaradi zasoljenih cen![sm=smiley21.gif] Bomo verjetno nekaj skup sestavili iz stare omarice, jo malo doštukali, gol dali samo tisto oblečeno desko... Upam, da bo za silo.

Včeraj na 3D pa je bil standard! Me je moje dete zopet razočaralo. Že zjutraj in potem cel dan je bilo nenormalno mirno. Seveda, ko pa se je obrnilo noter in na UZ spalo (kot ponavadi). Smo pa vseeno videli prelep obrašček. Ima baje vse po atiju, le pamet po meni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Dr. me je vsaj 10 min skupaj tresla pa ni nič pomagalo. Se ni in ni hotel obrnit. Tako, da je po 1/2 ure obupala. Imam tudi samo en filmček. Apmak, splačalo se pa je. Ta 3D je res super fina zadeva!! Jaz bi kar vsak teden šla malo na pregled[sm=smiley2.gif]

In kaj počnete na tako temačen in deževen dan?




Nannn -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 12:21:07)

Hojla bejbe,

AlenkaIST vazno da si vase dete spet videla in naj te ne razocara ko ga jo/ga vidis kako spi  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] vazno da je vse v redu...sta mogoce vprasala za spol?

Glede previjalne mize pa midva razmisljava da bi jo narocila pri Akronu da bi bila iste barve in model kot vgradna omara...hmm cenovno bo pa kar velik zalogaj ampak sva se zmenila da jo kupiva z denajem ki ga bova dobila od drzave...

Mene zadnje case tudi nekaj spika...cisto spodaj levo me zaspika in takoj popusti in to se dogaja cez cel dan sigurno 5 na dan...bom naslednji teden malo vprasala G kaj bi to bilo...

Lepo dan kljub dezju...

Nannn [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]




štručka -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 12:37:59)

Vidim, da ste punce pridne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Tudi pri nas urejava otroško sobo. Barvava, polagava laminat idn... s polnim zagonom, saj jaz lovim tole moje dobro počutje, dokler bo trajalo. Saj do PDP je še nekaj mesecev, a se mi zdi, da bi vsaj zadnja dva imela rada že vse približno pripravljeno. Januarja se mi verjetno ne bo dalo po snegu in ledu se preveč kotalit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], pa še vse pametne stvari bodo razprodane, dacembra pa se tudi nebi preveč gužvala po prednovoletnih gnečah[sm=smiley29.gif].

IZVIRNO SPOROČILO: *hana*

Jutro punce!
Meni pa ta nov RR (tole drevo) prav nič ni všeč.


Meni tudo ni blo všeč, dokler nisem odkrila "gumbka" VSA SPOROČILA HKRATI. ...potem izgine tisto trapasto drevo in se ti izpišejo vsa sporočila.





štručka -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 12:42:46)

Aja *hana*!

Pa tudi v profilu si lahko nastaviš, na kakšen način želiš, da se ti izpisujejo sporočila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




AlenkaIST -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 12:55:33)

Hej Nannn, kako pa kaj tvoj voziček? Ga že imaš?

Jaz grem definitivno v Mami na Celovško, imajo trenutno najbolj ugodno ponudbo.




nejca1 -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 13:58:05)

Pozdravljene v tem deževnem dnevu!

Tudi jaz sploh ne bom več gledala na tehnico, ker gre kar gor. Prej sem bila taka suhica, 54 kg, zdaj pa jih je že 62. Bom samo pazila, da se pogosteje odrečem sladkim stvarem in kruhu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Drugače, pa nas Jan veselo brca, smo že v 25. tednu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. A veste, kaj sem zdanjič razmišljala, ko prebiram vse več zgodbic o prezgodnjih porodih? Definitivno želim imeti vse pripravljeno v začetku decembra, da ne bo potem moj dragi kakšne neumnosti kupil ali zapravil preveč, saj veste, kakšni so, vidijo, vzamejo in plačajo ... Kaj pa cena, je kje še ceneje ????
Ja, pa za materinsko šolo si moram urediti ...

A se vam zdi previjalna komoda za 40.000 predraga? Koliko bi prišlo, da jo naredi kak mizar, če katera ve? Kakšne stare omare ne moremo preurediti, ker nimamo ...

Lp, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tinkamiška -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 14:02:34)

Še jst bi kaj povedala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Sem zdej pozabila katera je spraševala, če bi že dala kakšno cotko na polico v omaro. Jst mam vse cotke oprane in zložene v omari[sm=smiley9.gif" border=0> Kam jih pa naj dam drugam

Midva si bova izposodila košek in kasneje kupila posteljico, previjalno mizico pa sva dala delat in bo gotova konec oktobra. Bo pa dovolj široka, ne bo pa imela predalov, ampak poličke in bom na njih zložila take pletene košarice, ki sem jih kupila v IKEI. Čebrička še nimava, se kr ne morem odločit kaj je boljše, čebriček ali banjica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kako ste se pa ve odločile? 
Kupit moram še tiste gazice, za čistit dojenčkov popek, pa tisto malo kozmetike, ki se jo rabi na začetku, pa škarice za nohte, pa aspirator za nosek in podobne malenkosti.

Me je pa včeraj zvečer možek vprašal preden sva šla spat, s čim sem se polila pri joškicah in sem ugotovila, da so mi začele spuščat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] No in zdej vse čas gledam, če kaj spušča...upam, da mi ne bo treba že sedaj nosit tistih blazinic. Kaj vam tudi že kaj ven teče?

Mene ves čas nekaj špika v trebuhu, pa pri sramni kosti me bolijo ene vezi, najhujše je pa s hrbtom, tam nekje med lopaticami me ves čas boli in zato tudi po noči ne spim najboljše.

Iza je zelo živahna in se ves čas obrača, kadar brca, me pa na dveh koncih na enkrat, tako, da sploh ne vem kako je obrnjena, kaj počne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Lepo bodite in upam, da nisem bila predolga in boste vseeno prebrale in mi odgovorile na moja vprašanja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Pa-pa,
Tinka




pinka1 -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 14:39:30)

Hojla v tem deževnem dnevu!

Ja nejca1 tudi meni gredo kile gor. Sicer sem do zdaj šla 5,5 kg+ (mislim, da imava midve isti PDP), in gre zdaj res hitro. Vsakič ko sem na tehtnici, pokaže več....

Tinkamiška, meni še sicer nič ne teče, ampak sem brala da dostim v tem času začne. Bomo videli. Če ne bomo pa blazinice nosili.

Jaz razmišljam da bom previjalno kupila ampak po pravici povedano jih še sploh nisem gledala, tak da bo treba mal okrog začet hodit.

Kaj pa posteljica. Midva si bova dala delat novo zakonsko posteljo - čist slučajno, ne zarad novega člana in razmišljava da bi iz istega lesa dala delat tudi otroško posteljico. Zdej pa mal modele gledam, moram pa še za mere zvedet, ker bi naj te posteljice imele točno določene mere po nekih standardih. A katera kej ve o tem?

Jajčko, voziček, zibelko, pa ležalnik pa hvalabogu vse dobiva od mojega brata, ki je januarja letos dobil sinčka in bo tako moj nečak eno leto starejši od našega malčka. Pa cotke tud full dobiva in bova kr neki prišparala....JUPI!!!




renan -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 14:47:44)

Meni se je iz prsi pocedilo že tam nekje v 20. tednu, ko sem jih masirala s kremo proti strijam. Mi je bilo nekaj časa nelagodno, zdaj trenutno pa se več ne pojavlja...
Danes sem dojela, da me špika na levi strani spodaj, ko hitro hodim...(po navadi sem kar hitra..) Zato se po novem vlečem skozi mesto kot polž[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
V križu me boli, ko se zaležem, ali čudno sedim. Me pa ful hitro začenjajo boleti noge. Predvsem gležnji in stopala že po krajšem sprehodu. In že po majšem naporu sem zasopihana.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Skratka počutim sem kot petdesetletnica, čez dva meseca pa bom verjetno že kot stoletnik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




simonas -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 15:00:14)

Meni se je tudi nekaj časa nazaj malo cedilo, potem pa nehalo. Jaz sem se zjutraj zbudila z madeži na pižami. Mogoče pa je to dober znak - da ne bomo rabile flašk skupaj mešat.

Simona




Nannn -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 15:50:49)

Hojla,

Ja glede cebricka pa sem tudi jaz ze razmisljala in milsim da bom kupila in banico in cebricek in oboje sprobala...previjalna miza pa ne vem kdaj bo prisla na vrsto...odvisno kdaj bom dobila denar od drzave...bom imela pa tocno tako kot si jo zelim in iz nje bo potem ratal velik predalnik za naso pupo...oblekic se nimam nic opranih in jih bom enkrat decembra ce se pa meni ne bo dalo nic vec bom pa mamo in mojega [sm=smiley27.gif] ponucala ker bi zelela da je vse skupaj cim bolj sveze...a katera kaj ve koliko in kaksne majcke mora imeti novorojencek?Kaksne boste kupile dude in steklenicke?Jaz prisegam na Nuk in imam ze dve dudi...

Ze kar nekajkrat pa se je tudi meni ze pocedila taka bolj rumena tekocina in sem jo opazila na rjuhi in na majici v kateri spim...

Lepo se imejte Nannn [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]




renan -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 16:04:20)

Jaz nisem kupila majčk. Sem kupila previjalne bodije z dolgimi rokavi. (tiste, ki se zapnejo po celem) Sem nekaj spraševala tu po forumu, pa je večina te svetovala..




Nannn -> RE: JANUAR 2 (29.9.2005 16:13:13)

a to so tisti bodiji ki imajo kar nekaj gumbkov da se dojencka samo polozi in vse gumbke zapne in ni nobenih strikcov?Kok stevilko si kupila?

Nannn [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>