JANUAR 2 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


pikica* -> JANUAR 2 (22.9.2005 10:25:33)

*hana*, midva sva buzz-a kupila v baby centru, ko je bil znižan na 61.990 sit. Je bilo treba izkoristit priliko. Sicer ga je častila tašča, ampak sva vseeno rekla, da ji bova prihranila kakšen tolar.
Kar se tiče pohištva midva ne misliva kaj preveč kupovat. V sobi, ki bo od januarja naprej otroška, že imava ene nizke omarice v barvi naravnega lesa, tako da bova kupila le še posteljico in previjalno mizico (ki pa bo verjetno narejena kar doma...... oba bodoča dedka se grebeta, da bi jo naredila).
Midva bova barvala kar sama. Veliko ne bo treba. V bistvu bova na steno dodala le še malo zelene (drugače je bela in en del moder) in to bo to. Pa kakšen tepih vrževa not in bo zadeva končana. Še največ dela bo vzelo pospravljanje Sedaj je namreč notri ve živo. Še moje smučke so ostale od lanske sezone. Joj, zadnje dni se mi tako lušta smučanje

Kako pa drugače počutje? Jaz imam danes kar malo krize. Počutim se kot kakšen slon. Čisto okorna sem. Pa gledam malo okrog vse tiste deklce v oprijetih hlačah in si tako želim nase potegnt moje dobre stare kavbojke. No, januar bo kmalu tukaj (se tolažim).




Nannn -> JANUAR 2 (22.9.2005 10:48:42)

Hoj,

Ja tuid midva gledava stvari za naso pupo...sobice se nekaj casa ne bo imela ker bo posteljica pri nama previjalna miza pa v sobi za obleke kjet bo previjalna prav taksna kot najina vgradna omara...se ze klicala na Akron in jo bo kar tam narocila potem bo pa itak kot malo vecja komoda...vozicek sem razmisljala da bi ga sla kupit na Hrasko kjer bi dobila DDV nazaj ali pa preko interneta ker je pri nas tale Traxx 140.000    oblekce pa smo ze nakj nakupovali in sem ugotovila da se niti ne splacala v Celovc ker so cene iste kot pri nas v H&M in v Mothercharu...

Moje pocutje pa je danes zelo v redu ker me ne boli trebuh in imam nosecniske hlace na sebi in me nic ne tisci noro kaksen dober obcutek je v teh hlacah

LP Nannn




nejc@ -> JANUAR 2 (22.9.2005 12:23:48)

...mene pa zebe. A bo sploh še kaj sonca? Midva z dragim živiva v eni starejši hiši, ker bova gradila, zato sva si zadeve uredila kolikor se je pač dalo ...

Ja, sem imela čudne sanje, da sem začela rojevati, pa da je bila galvica še ven ... vse je bilo tako zmešano, da sem se ob 9. uri prav utrujena zbudila. mOram malo manj razmišljati o načem bejbiju, ker pol kar sanjam ... Sem neučakana, ja.

Miadva sva kupila še voziček pramette za 66.ooo in lupinico, drug mesec pa previjalna in tako naprej. V oktobru bom verjetno začela z materinsko šolo.

Nosečniške hlače so res zakon, nič ne tišči ...
Lp,    




puri -> JANUAR 2 (22.9.2005 13:37:43)

Vidim, da imamo čisto podobne probleme

Pikica* tudi jaz se danes počutim, kot kakšen slon ,....sem se zjutraj slikala za 5 mesecev in dala zraven k prejšnjim štirim in nisem mogla verjet kakšna sem bila na začetku nosečnosti, taka suhica in sedaj mi tudi že cel dopoldne hodi to po glavi, kako bi bilo fino spet oblečt moje stare kavbojke in zraven kakšno majčko. Pa kako daleč je še januar
Pa še zadnje dni se kar redim in redim , pa se mi zdi da še manj jem, kot pa prej.
Ampak bo že, potem pomislim na pikca v trebuščku, kakšen zakladek nosim in potem se počutim malo bolje.

Trebuh pa tudi mene danes ne boli več

Nejc@, jaz sem imela tudi danes sanje o porodu ,...da nas je bilo polno v sobi in so že skoraj vse rodile, jaz sem pa še kar čakala. Pa bila sem zraven vsakega poroda, tako da sem vse videla in zato me je danes kar malo strah, ko se spomnim, kako bo ko bo treba rodit

No, upam, da bom imela jutri boljši dan, da bom mislila bolj pozitivno!




nejc@ -> JANUAR 2 (22.9.2005 13:44:25)

Punce, a ste že kaj razmišljale o pleničkah? Puri, ti že imaš dva fantka, katera uporabljaš - za enkratno uporabo ali pralne? Mi bomo dobila fantka in baje, da so bombažne boljše, ker se ne pregrevajo, pa ni pleničnega izpuščaja ... Je pa res, da je več dela, pranje in sušenje ... Imate kakšne izkušnje?




puri -> RE: JANUAR 2 (24.9.2005 8:00:05)

NEJC@, jaz sem vedno uporabljala pleničke za enkratno uporabo. Na začetku se morajo itak najmanj 3 mesece uporabljati oboje zaradi kolkov. Jaz sem delala tako, kot so začeli že v porodnišnici, samo da sem jaz vedno uporabljla samo pleničke Pampers. Enkrat sem probala Huggies, pa so se jima spustili izpuščaji, drugih pa nisem probala.
Pa tudi druge mamice, ki jih poznam, vse uporabljajo pleničke za enkratno uporabo.
Z bombažnimi je res ogromno dela.




Nyah* -> RE: JANUAR 2 (24.9.2005 8:53:34)

Drage moje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] !

Spet lahko cvekamo jupiiiiiiii[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] ! Sem vas fajn pogresala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] .

Veste, kaj sem razmisljala, ce bi se pogovorile o tem, kaj potrebujemo za svoje bebike, pa kaj se nam zdi potrebno koj kupiti se pred rojstvom, pa bi naredile nekak seznamcek, kaj pravite[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ? Meni, ki je to vse prvic in novo, bi to prislo zelo prav, ker se v trgovinah tudi tezko zadrzujem in bi kupila vse, kar je cortkano, potem pa ne uporabno.

Drugace je tudi mene bolel trebuh zadnje 3 dni, zdaj pa je ze malo bolje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] , glavno je, da cutim brcike, da vem, da je vse ok!

Se tri dni do morfologije, jupiiiiiiiiiiiiiiiii[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] !




Anonimen -> RE: JANUAR 2 (24.9.2005 9:25:15)

Ojla

Jupi, končno spet dela RR. Je bilo kar malo dolgčas, ko ni delala. Nyah, se strinjam s tabo, da bi naredile en seznam. Tudi zame je to vse novo in prvič in tudi jaz ne vem najbolje, kaj bi bilo dobro za našega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] . Predvsem imam težave pri oblekcah. Zame je najbolje, da sploh ne grem v kakšno trgovino, ker me potem ven ne spravijo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Tako da, drage dame tiste, ki imate več izkušenj s tem, napišite kaj potrebujemo.





Nyah* -> RE: JANUAR 2 (24.9.2005 9:39:09)

Nemsis, me veseli, da se strinjas z mano.

Ves, sem opazila, da nama, meni in tebi, ne delajo smeskoti, pa ne vem, zakaj je tako? Kaj morava narediti, da bodo delali?




Anonimen -> RE: JANUAR 2 (24.9.2005 9:50:55)

Nyah, pojma nimam zakaj ni smeškotov.




nejca1 -> RE: JANUAR 2 (24.9.2005 10:23:41)

ni smeškotov, pa spet sem se morala prijavit pod starim imenom, pa trakcev ni...
Meni nivšeč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




AlenkaIST -> RE: JANUAR 2 (24.9.2005 12:27:05)

Jupi, da je RR nazaj. Samo ni mi pa čisto jasno kako zdaj to vse skupaj deluje. Se bo treba spet navadit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Jaz sem si sprintala seznam, kaj potrebujemo, iz teh strani. Tam pod nosečnost: kaj potrebuje dojenček, kaj vzeti v porodnišnico,...





AlenkaIST -> RE: JANUAR 2 (24.9.2005 12:28:14)

Smeškota imam, podpisa pa ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




tinkamiška -> RE: JANUAR 2 (24.9.2005 14:06:08)

Da se še malo tukaj oglasim[sm=smiley2.gif]

Se da naštimat trakce, greš v moj prifil in si skopiraš trakec v dodaten opis. Samo so eno probemi, če je ozadje pri tickerju barvasto, je napis spackan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] No jst sem si spremenila ticker, se ga pa vidi, če greš z miško na uporabnikovo ime. No to o trakcih.

Kar se tiče pa seznama sem si ga pa jst tudi skopirala iz naslova se mi zdi "kaj potrebijemo za novorojenčka" ali nekaj podobnega na levi strani, pa se mi zdi, da je še en seznam "kaj vzeti v porodnišnico" mali si poglejte, je kr dosti uporabnega.

Pri naju doma je že skoraj vse pripravljeno, čakava še na previjalno mizico in košek, ki si ga bova izposodila, pa par drobnarij, kot so tiste gazice in blazinice za v modrček, pa kakšne škarice za nohte za bibico,...

A se zdej kej bolj znajdete na RR?[sm=hudicek.gif]

Eh, sej bo počasi ne?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Lepo bodite,

Tinka




alenkica -> RE: JANUAR 2 (24.9.2005 16:51:35)

ŽIVJO!

KAKO JE ZDAJ FAJN RR, KAR NISEM MOGLA VERJET, KO SEM PRIŠLA GOR, TA JE PA SUPER. BOLJŠI KOT NAJSTAREJŠ IN STARI.

KAKO STE KAJ NOSEČKE DRUGAČE?

MOJ MALI TAKO BRCA, SPLOH PA PONOČI, BO PRAVI NOGOMETAŠ.

ZANIMA ME KDAJ JE POTREBNO ITI V MATERINSKO ŠOLO. KAKO SPLOH POTEKA IN KOLIKO ČASA TRAJA, PA KOLIKO STANE, ČE JE KAJ ZA PLAČATI, KAJTI O TEM NIMAM NAJMANJŠEGA POJMA.

IMEJTE SE LEPO ŠE NAPREJ!!!




Nyah* -> RE: JANUAR 2 (24.9.2005 16:58:33)

Hoj!

V materinsko solo gres v najblizji zdravstveni dom ali tja, kjer jo pac v tvojem kraju izvajajo! Meni je G rekel, da je dobro ce grem oktobra ali novembra, tako da greva zdaj novembra. Milsim, da za placat ni nic, moram pa se enkrat vprasat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]!

Pri nas je zacetek vsak prvi ponedeljek v mesecu, potem pa mislim da traja en mesec po dvakrat tedensko po dve uri!

Uzivajte lep soncen vikend![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




puri -> RE: JANUAR 2 (25.9.2005 8:19:04)

Jaz sem seznam za novorojenčka dobila v materinski šoli, potem sem pa nakupila po tem seznamu, pa mogoče še kakšno malenkost po svoje.
Če ga bom našla, ga lahko enkrat napišem, drugače pa mislim, da ga boste ve tudi dobile, če boste šle v materinsko šolo.




Anonimen -> RE: JANUAR 2 (25.9.2005 11:35:08)

Ojla punce kako ste kaj? Verjetno vas danes nič ne bo na RR, ko pa je zunaj tako lepo. Sonček tako lepo sije, da komaj čakam, da gremo po kosilu ven. Uživajte na sončku. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Nannn -> RE: JANUAR 2 (25.9.2005 19:21:52)

Hojla,

Uf danes sem pa cel dan dobro izkoristila in se nahodila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] dan je bil res lep in zelo soncen...sedaj pa sem utrujena in komaj cakam da grem spat...edino kar me trenutno daje je da moram zjutraj vstati in iti v sluzbo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] ampak vazno da je moja pupa dobro in da vsak dan bolj brca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] kaksen dobre feeling [sm=sloncek.gif]

Lepo se imejte Nannn [sm=hudicek.gif]




puri -> RE: JANUAR 2 (25.9.2005 19:37:04)

Nannn, jaz imam jutri 3D UZ, pa me zanima, če to tudi kaj vpišejo v materinsko knjižico, pa če tudi izmerijo pritisk in tehtajo?

Rija, kako je bilo danes pri tebi na 3D UZ? Če se ne motim, si ga imela danes, ane? Joj, jaz že komaj čakam na jutri, upam da ne bom na koncu potem spet razočarana.

Lep preostanek nedelje vsem bodočim mamicam[sm=smiley1.gif]




šmarnica -> RE: JANUAR 2 (25.9.2005 19:53:25)

Puri!
Če se prav spomnim greš na 3D UZ v Slovenj gradec - jaz sem bila tam 16.9. - nič tehtanja, nič vpisovanja v materinsko knjižico; bila pa je zelo prijazna, ustrežljiva, posnela mi je ogromno filmčkov (žal pa naša pikica ni želela sodelovati in je bila skoraj ves čas obrnjena z hrbtom proti trebuhu). Zdravnica se je zato res skoraj nečloveško namučila - porabila celo uro, da imam sedaj vsaj ene štiri filmćke kolikor toliko zanimive. 3D slikice pa so zanič, ker lahko občudujem le njeno hrbtenico. Obrazka žal ni pokazala. Aja, pa 3D ritko imamo - je želel sin črno na belem da bo sestrica. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] In to je to. Pa še stehtala je njo in premerila po vseh možnih dimenzijah.
Skratka vseeno lepo, kljub bojkotu moje male princese.
Upam, da bo tvoj otroček bolj sodeloval in da dobiš tudi kako lepo slikico obrazka. Pa mnogo lepih posnetkov.




puri -> RE: JANUAR 2 (25.9.2005 21:46:07)

Šmarnica, jaz tudi upam, da bo moj pikec jutri hotel sodelovati, da bom dobila kakšno lepo slikico in filmček! Drugače grem pa jaz v Ljubljano na 3D UZ, ampak saj verjetno bo podobno, kot je bilo pri tebi.




Nannn -> RE: JANUAR 2 (25.9.2005 22:41:18)

puri ni nobenega tehtanja in nic merjenja pritiska...ti bo pa dr.Reseva vse zelo podrobno izmerila in se res posvetila vsemu...se srcek in mozgane je zelo natancno gledala....bos videla enkratna izkusnja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in dobis podrobno porocilo o vsem kar je delala...nic ne vpise v knjizico ampak dobis kar celo mapo vseh diagramov...

Drzim pesti da boste uzivali ob tem enkratnem dogodku in da bos povedala kako je bilo  [sm=bravo.gif][sm=smiley20.gif][sm=rozica.gif][sm=pikapoka2.gif]


Nannn [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]





Nyah* -> RE: JANUAR 2 (26.9.2005 6:05:39)

Dobro jutro[sm=zaspan.gif][sm=zaspan.gif][sm=zaspan.gif]!

Jaz sem ze v sluzbi, sem dezurna, pa takoooo bi se spala! Huh, upam, da zdrzim danasnji dan, vedno manj se mi ljubi v sluzbi sedeti, kar naprej sem utrujena, le na soncku in sprehodih imam energijo!

kak ste pupe, ste uzivale vikend[sm=wink.gif]? Jaz sem ga, seveda, ce je bilo pa soooooncnoooo!

Puri in Rija, hitro porocajta, kako je bilo, lahko nam tudi kako slikico pokazeta, pa se malo pohvalita[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Jaz imam jutri morfoloijo, komaj cakam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], da spet vidiva svojega soncka ali soncico, kar pac ze je.

Danes upam, da greva v Avstrijo, da se malo oblecem, pa kaj za malega škratka bova tudi ze kupila, ko pa je vse tako luskano ane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Lep dan, pa kaj bolj pridno pisite, drage moje [sm=nosecka.gif].




šmarnica -> RE: JANUAR 2 (26.9.2005 8:31:30)

Nyah - tudi jaz imam jutri morfologijo; pa merjenje sladkorja, pa redni pregled. Mi je že sestra rekla naj si kar vzamem čas, ker bom dolgo pri njih. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Če hodiš na Jesenice v bolnico se bova pa itak srečali.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>