aspera
|
Živjo punce. Da se malo javim, vidim, da ste me ene že pogrešale... Jaz sem imela na dan pdp-ja (28.9.) kontrolo v Kranju in ker sem imela še bolj malo plodovnice, nek sumljiv izcedek in grozno stanje s hemeroidi, se je dr.Handžar kar odločil, da me zadrži in da mi bojo čez par dni naredili CR . Je rekel, da imam veliko dejavnikov tveganja in da je pametneje, da mi naredijo CR. Ni mi pa bilo jasno zakaj sem morala čakat in ležat v Kranju od ponedeljka do četrtka, da so mi naredili CR. 1.oktobra sva s pomočjo CR dobila hčerkico (3170g, 50cm), ki pa je bila ob rojstvu ful slabotna in ni napredovala, tako da so jo morali imeti v ogrevani posteljici, vstavljeno je imela sondo za hranjenje in še infuzijo. Jaz sem bila itak 2 dni čisto fertik od CR in na intenzivni, tako da je nisem imela ob sebi in sem res pogrešala ta prvi stik z otrokom . Ker je bila punčka drug dan po rojstvu še kar slaba in jim nekateri izvidi niso bili všeč, so jo odpeljali v Ljubljano na pediatrično, kjer je bila še cel teden. Ni mi potrebno omenjati, da sva skoraj znorela od skrbi, vse me je bolelo od CR, samo jokala sem... u glavnem, to je zame najbolj mučno obdobje v življenju. Ker je potem v Ljubljani napredovala in se začela lepo hranit po flaški z mojim izčrpanim mlekom (se čudim, da imam ob vsem tem stresu sploh kaj mleka, ampak mi z elektronsko črpalko uspe načrpati 50-90ml, kakor kdaj) in dodatkom adaptiranega mleka, sva jo lahko po nekaj dneh odpeljala domov, ampak najinih skrbi še zdaleč ni konec, ker njeni izvidi niso vsi ok, pa na določene preiskave in izvide se še čaka . Sedaj se pa doma borimo s hranjenjem. Ker je malo hipotona, težko sesa oz. se hitro utrudi in potem veliko spi in nama zaspi med hranjenjem. Tako da včasih poje po 40ml, včasih po 70ml/tam nekje na 3 ure. Jutri pride patronažna in jo bomo spet stehtali in upam, da napreduje s težo. Ful težko podira kupčke, zato ima tud težave s polivanjem in ko bruhne, ji še skozi nosek vse ven udari, bogica moja . Še dobro, da sva kupila tisti aspirator za na sesalec, da ji lahko fajn očistiva nosek potem, ker drugače težko diha. Toliko zaenkrat... Midva upava na najboljši možen izid, sva pa v takem stresu in skrbeh, da ne morem povedat . Uživajte s svojimi otročki, sploh ne veste koliko je vredno, če imate zdrave otroke, pa tudi če vas včasih malo "pojezijo".
|