|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2015
12.9.2015 21:48:13   
Lucy89
Hei.
Jaz sem si nastavke nesla zraven v porodnisnjco (tomme tippe) in mi ni niti malo zal. Trenutno se dojiva samo z nastavkom, brez kaksnih koli dodatkov.
Vceraj smo imeli kontrolo v porodnisnici (po 10 dneh) in zdravnik ni mogel verjeti, nas Mark je v dobrem tednu pridobil 400g izkljucno z dojenjem :):).
Meni so nastavki super, je nebolece, pa se otrok brez problema zagrabi bradavico.

Lp

(odgovor članu kunigundek)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
13.9.2015 10:39:09   
aspera
A lahko vprašam katero velikost nastavkov ste vzele? Manjše ali večje? Ker meni je prodajalka svetovala večje, ker naj bi bile manjše za res mini bradavice in da jih večina kupuje večje. Ampak ko sem jih odprla so se mi zdeli preveliki tako na pogled user posted image . A se bradavice še kaj povečajo po porodu?

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
13.9.2015 11:15:42   
levcka
Jaz sem vzela normalne. Tko so mi svetovali in je blo kul.

Kunigundek mi imamo obrok ze 90ml, ker smo tako "veliki". Razmišljam da bi si tudi jaz izposodila crpalko. Ker na roke morm trikrat pumpat, da napumpam za en obrok :(

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
13.9.2015 11:30:53   
Lucy89
Aspera jaz mam standardne od TTippe (al kak se ze napise :)), closer to nature (2 nastavka, 4.99€).
Je pa prib.tako velik kot je cucelj na dudi ali flaski. Ko si ga dam gor, je se prostora v nastavku za ene dve bradavici :) ko mali vlece nastavek, se bradavica fajn poveca user posted image .
Aja, z mojim sva nabavila tudi elektricno crpalko (isto znamko), jo moram zelo pohvaliti. Pride zelo prav za crpanje mleka, ki ga mali popije ponoci (tako ne traja podoj 1h, ampak 5min, da se vsaj malo naspimo, pa tudi na zacetku je pravi balzam, ko so bradavice zelo bolece).
Nosecke, fajn se naspite, ob rojstvu malcka spanca res primanjkuje :))
Zadnjih par dni opazava, da malcka mucijo krci :/.

Kaj pa vasi malcki? user posted image
Lep pozdrav user posted image !

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
13.9.2015 11:46:01   
levcka
Lucy89 pojdi v lekarno po Vetrovne kapljice in mazilo. Vse je na zeliščni bazi. Našemu pomagajo. Čeprav naj tako majhni še ne bi imeli krčev, ampak zrak v črevesju in želodčku, ker ga dobijo s sesanjem po flaški. Jaz sem mu jih včeraj dala in je potem lepo spuščal vetrove in se fajn dvakrat pokakal danes zjutraj. Ampak vsaj zvijalo ga ni. Pa probiotik waja lgg za otroke mu dam vsako jutro pri prvem "obroku". Baje je to vse čisto normalno, ker se jim črevesje razvija full zdaj prve tedne. Je pa nam mamicam in očkom zelo mučno to gledat.

Nosečke, kako ste?

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
13.9.2015 14:10:58   
aspera

IZVIRNO SPOROČILO: Lucy89

Aspera jaz mam standardne od TTippe (al kak se ze napise :)), closer to nature (2 nastavka, 4.99€).
Je pa prib.tako velik kot je cucelj na dudi ali flaski. Ko si ga dam gor, je se prostora v nastavku za ene dve bradavici :) ko mali vlece nastavek, se bradavica fajn poveca user posted image .
user posted image

Jaz sem jih kupila od Mam in imajo dvoje različne, 1 in 2 velikost. Kot sem rekla, mi je prodajalka svetovala večje, dvojko. Sem jih potem doma "probala" in kot ti praviš, Lucy, je prostora še za ene 2 moji bradavici user posted image . Samo ok, če se potem to poveča, ko otroček potegne, bojo ok.

Drugače pa res že komaj čakam, da rodim. Otroček mi že fajn dol pritiska in težko hodim. Ponoči imam roke čisto omrtvičene, pa na vsakih 15 min se obračam, ker me kolki bolijo. Pa itak vse skupaj nič ne spim, ker me kislina matra in se mi dviguje. Da ne govorim, da sem imela včeraj cel dan in še danes ponoči tak glavobol, da sem že skoraj zbudila svojega, da me pelje v dežurno, ker sem se bala, da imam preeklampsijo. Nimam pa doma merilca krvnega tlaka, da bi si izmerila pritisk. No, potem sem vzela en lekadol in se je malo umirilo vse skupaj.

Imam še 15 dni do PDP in komaj čakam, da se začne kaj dogajat in reees upam, da ne bom šla še čez rok user posted image .

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
13.9.2015 16:31:53   
Preggy
Pozdravljene :)

No jaz sem ze 6 dni cez rok, pa se vedno nic ne dogaja :( vse skupaj me ze posteno skrbi..
Jutri imam zopet pregled da vidijo kako in kaj potem naprej. Vedno sem imela obcutek da bom prej zdaj sem pa ze toliko cez rok, in me kar skrbi..ker bo ze 42 teden :(

Tudi meni ponoci roke otrdijo, prste moram obvezno "popokati" zjutraj ker so cisto zakrneli boli pa ze an sam dotik. Prav tako kolki, v noznici me spika..ni da ni.. Vendar bolecine za popadke ni da bi bilo v trebuhu in krizu, cep se tudi ni odluscil..
Potem se neprestana vprasanja in klici vseh, tako da sem psihicno cisto na dnu. Bojim se umetnih popadkov, saj po prebranij izkusnjah zensk ki so jom tako cez rok sprozili se je veckrat koncalo z urgentnim carsk rezom.

Drugace pa me res iskreno veseli za vse ko imate svoje soncke ze pri sebi in vidim da dojite. Samo vztrajajte in ne obupajte! Prikljucite se skupini Dojiva.se na fb, jaz spremljam ze nekaj casa in je ogromno koristnoh info, ter zelo pomagajo mamicam ki so se znasle v raznih zacetniskih tezavah glede dojenja.

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
13.9.2015 20:39:56   
sabincica
Hy punce....

Vikend je skoraj za nami in še nisem rodila. Se mi je pa danes, če ni bilo kaj drugega, definitivno odluščil čep, ker sem šla 3x zapored lulat in je bilo vse sluzasto in malo pomešano z rdečo in kasneje z rjavo barvo. Ne vem a se čep odlušči v enmu dnevu ali traja več dni- pri meni 4- 5 dni, plus nenormalna vlivanja prozorne tekočine, ki je brez vonja. Popadkov ni, vsaj mislimuser posted image ampak jutri zjutraj grem vseeno v porodnišnico na pregled, kot mi je moje G svetovala...bomo vidl kaj bo. Moj je čist živčnuser posted image . vsakič k mal globoko vdihnem, dobim vprašanje, a maš popadke, a te peljem?!!user posted image

Glede dojenja- če bo mleko, si bom kar novo el. črpalko kupila. Je 150 e os Aventa v BC. Že imam nagledano in še kupon za -15% imam, tako da bom mojga poslala ponjo. Glede nastavkov pa tudi jaz razmišljam, da bi jih vseeno v naprej kupila, ker če bo na suho vlekel, zna bit boleče in bi raje izvedla preventivo kot kurativo.

Vsem želim mirno noč, in da se naspiteuser posted image

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
14.9.2015 9:24:19   
Maicoo
Evo, tud jaz 3. dan cez rok. Otrok v trebuhu ne bi ravno rekla, da se je ful umiril, zaznam pa, da pac res nima vec prostora in najbolj izrazito cutim, ko se z nogicami upira (odriva?) ob trebuh. Najmanj prijetno je, ko mi vsak vecer oz. ko probam zaspat, nabija v mehur. Dobro za Keglove vaje sicer, ce ne, bi se sto posto ze polulala (ceprav sem bla ravno npr 5 min pred tem na wc).
Skratka, ne dogaja se absolutno nic (obcasno mal otrdi trebuh), pocutim se super, a tud meni ze mal najedajo klici, sms-i.. Ne vpliva dobro name, ceprav se jih trudim ignorirat in vem, da nihce ne misli nic slabega.

Ju3 grem v porodnisnico, da me pregledajo in odlocijo, kaj z mano. Me je pa ze po tel. sestra nadrla, zakaj imam napotnico samo za porod, da oni ne morejo vedet, kaj z mano narest, ce me moja gin. ni opremila z napotnico, sam posilja me tja ustno. Sej cist razumem, o dejanjih svoje gin se jaz sprasujem ze 9 mesecev user posted image

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
14.9.2015 11:11:25   
levcka
Katera sestra te je pa nadrla Maicoo? Ti pojdi kar lepo v porosnišnico in bodo videli kaj je s tabo :) Meni je mali tudi še ob dveh brcal po trebuhu. Petnajst do treh so se pa popadki začeli na 5 minut, tko da... vsak je začetek je drugačen. Držim pesti, da bo vse ok in da kmalu sporočiš lepo novičko.

(odgovor članu Maicoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
14.9.2015 19:48:55   
sabincica
Evo sem dan preživela v P. Od vceraj zvecer, okoli 10ih so se prićeli popadki. Blagi vendar redni. Najprej na 20 min, po 1uri pa na 10min do pol 1ih. Potem pa vsako polno uro en mocn in zjutraj od 7ih zopet na 10 min po 45 sek.vmes so ponehali, zdj pa je spet akcija. Sem čist zaprta,plodovnica odteka po obrokih- sem tudi že antibiotike dobila.

Sem bila na ctg-ju in je imel škljat okoli 120- 126 pulza in je prišel moj...in ko sma se začela pogovarjat je ratal čist divji in je imel med 145-167 pulzauser posted image - je bil atija vesel tko kot jazuser posted image . Danes ne bo nič, samo jutri bi pa že lahko bilouser posted image

Uživajteuser posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
14.9.2015 20:12:12   
levcka
Sabincica srečno :)

Neposredna povezava do sporočila: 1787
14.9.2015 20:20:34   
ema_
Sabincica srečno, drži se! user posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
15.9.2015 10:54:01   
ema_
Pozdravljene user posted image
Danes sem imela kontrolo (39t), na hitro uz,da je pogledala ali je z glavico navzdol,povedala mi je da imam velik trebuh user posted image (se še kako zavedam) in da se user posted image očitno dobro počuti in to je bilo to.Kontrola čez 1t pri mojem G.Vedno bolj se mi zdi,da bom tudi jaz čez rok user posted image Kako ste kaj ostale user posted image in mamice?Sem zelo vesela,da se že nekatere cartate z user posted image Sabincica že kaj novega?Lepo bodite user posted image

(odgovor članu ema_)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
15.9.2015 11:00:56   
Maicoo
Levcka: nimam pojma, s katero sem govorila. :) sej ni ravno nadrla, je pa jasno izrazila, kaj si misli o moji ginekologinji :D

Evo, prva amnioskopija je za mano. Predvsem bi jo opisala kot neprijetno. Sploh, ko vtirajo pot za tulec. Bolj me je bolel predhodni vag. pregled kot pa sama amnio. Pa hitro je konec. Krvavim tudi nic. Plodovnica je menda mlecna. Cakamo na moje popadke, drugace pa v petek spet tja...
Ctg je prikazal 4 blazje popadke, je pa tud meni otrok zaspal in so ga morali mal poguncat user posted image

Torej cakamo, cakamo ...

Sabincica, je kaj novega pri vas?

(odgovor članu ema_)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
15.9.2015 12:12:00   
Preggy
Sabincica drzim pesti da bo hitro in s cim manj bolecin :) ter da se vama cimprej pridruzi otrocek :)

Jaz sem imela vceraj pregled. UZ je super, CTG tudi..otrocek je zeloo aktiven..oz aktivna saj naj bi bila puncka :) V nedeljo sem imela cel dan ogromno izcedka, belega toka..no zvecer pa je bil rjavkast. Pa sem se sla pokazat, da vidijo ce se je odluscil cep, predvsem zaradi streptokoka B ki je bil pozitiven. No zaprta sem se vedno, vse je bilo OK, le mala je bila nenormalno razigrana, je mela utrip kar konstantno 160-178. Ok bila sem nervozna,ampak sem potem hodila pila se pomirila..mala pa se vedno ne.. no ko se moj z njo pogovarja tudi cisto podivja :) je pa res da je bila njena ura, saj je zvecer vedno razigrana, po dnevi pa pociva.

Ce pri meni do cet nebo nic, se zglasim v bolnici in zacnemo s umetnimi popadki..vem da so izkusnje zensk cisto razlicne, lahko da bo slo kot po maslu lahko da se bo se bolj zakompliciralo, se pa vseeno bojim in bi raje da se sprozi samo od sebe :( :( :(

(odgovor članu Maicoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
15.9.2015 13:10:54   
sabincica
Hy hy...še vedno v enem kosu. Včeraj ob 20ih so se spet zaceli popadki na 10 min, ob 22ih mi je plodovnica odtekla. In potem popadki ns 5-2 min, trajajoci 1-2 min. Ob 4ih ctg, pa zdravnik je pogledal kok sem odprta in sem bila cca2 prsta. Ob 8ih zjutraj so popadki zaceli upadati, odprta manj kot 1 cmuser posted image . No od takrat naprej pa imam vsake pol ure 1 krček...kr neki. Vse kar je, je tobda sem izrujena, zaspana- zmučena. Časa je do jutri zvečer.

Držim pesti, za tisteuser posted image ki še vas čaka in da bo slo gladkouser posted image

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
15.9.2015 13:58:06   
sanyy
Da se se jas javim rok sem imela 2.9 in se nam je zjutraj 7.50 točno na rok rodila pupa Emily Rosa težka 2800 in velika 49 cm .Porod se je hitro odvijal 2 uri popadkov doma ko smo prispeli v porodnišnico pa smo po 10minutah v porodni že držaliuser posted image diagnoza na papirjih prehiter porod user posted image Zaradi zlatenice sva bile 4 dni v porodnišnici ptuj po 2 dneh doma pa sva zaradi vnetega in smrdečega popka sle v bolnišnico rakičan.Tam je mala dobila antibiotik v žilo po 2 dneh so nama dodali še enegauser posted image 1x dnevno garamicin na 6 ur pa je bil neki drugi antibiotik po 7 dneh bolnice sva vceraj končno prispeli domov user posted image zaj pa lahko začnemo normalno družinsko zivlenje z novo clanicouser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1793
15.9.2015 13:59:42   
aspera
Joj, sabincica, upam, da se ne bo tole še dolgo vleklo in da kmalu dobiš svojega user posted image v naročje. Srečno user posted image .

Jaz sem tudi ravno iz pregleda in se še nič kaj ne dogaja, ampak ok, jaz imam še 2 tedna do pdp. Ctg je bil bp, izrisal naj bi se en popadek, ampak prejšnjič sta se mi celo dva, pa to ni nič pomenilo. Otroček je cele pol ure ful razgrajal po trebuhu, zgleda mu tisti trakovi od ctg-ja niso všeč user posted image . Potem mi je pa naredila še uz in je tudi vse ok, plodovnice še dovolj, otroček pa naj bi imel okrog 3200g trenutno.
Pa za streptokok bris sva vzeli, ker sva prejšnjič čisto pozabili na to in upam, da ne bom šla prej rodit, preden izvem, če sem pozitivna ali ne.
Drugače imam pa take probleme s kislino, da prav ne morem več zdržat in sem pol noči pokonci, ker se mi skoz dviguje gor in imam že vse opečeno po požiralniku. Tako da mi je spet morala predpisat tiste tablete, ki sem jih že jemala in upam, da mi bojo kaj pomagali.

Neposredna povezava do sporočila: 1794
15.9.2015 14:02:45   
aspera
Čestitke, sanyy user posted image . Upam, da boste od zdaj naprej samo uživali in je konec z bolnicami za nekaj časa user posted image .

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
15.9.2015 15:09:25   
levcka
O sabincica, te čisti razumem. Jaz sem imela poleg svojih tudi umetne popadke, ampak itak nisem vedla ker je keri, ker sem imela epiduralno. Ampak brez umetnih se tudi ne bi tako "hitro" odprla. Želim ti lepo porodno izkušnjo.

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
15.9.2015 16:21:28   
Amy_Lee
no pa smo dočakali user posted image user posted image
Rodila sem 10.9. rok sem imela 17.9. Voda mi je otekla doma in 25 ur kasneje smo dobili našega Edija, težkega 3080g in dolgega 53cmuser posted image V nedeljo smo bili že doma in se lepo crklamo doma. Vsem ki še čakate upam da hitro dočakate saj je res nekaj prečudovitega. Srečno vsem user posted image

Ne delaj drugemu tistega, kar sam nočeš, da bi drugi naredili tebi!

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
15.9.2015 17:24:28   
levcka
Čestitam Amy lee :) Veliko cartanja in lepih trenutkov vam želim :)

(odgovor članu Amy_Lee)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
16.9.2015 8:51:00   
Maicoo
Tople in prisrcne cestitke vsem novopecenim mamikam in njihovim druzinicam :)

Jaz se vedno vztrajam 2v1... Zdaj mi je se trebuh nehal otrdevat, danes sem 5. dan cez uradni pdp. Pa klinc, pomoje iz tega tud danes ne bo nic. user posted image
Preggy, kje si ti, je vsaj pri vas kaj novega? Al tudi se cakas in cakas..?

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
16.9.2015 9:02:17   
levcka
Maicoo meni je ginekolog na amnio zjutraj rekel, da danes pa definitivno še nič ne bo. Pa smo potem res rodili naslednji dan ob 2.10 zjutraj ;) Tko da, pusti se presenetiti :)

(odgovor članu Maicoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?