|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2015
7.9.2015 15:13:14   
aspera
Maicoo, še malo pa bo user posted image . Glede tehtnice pa mislim, da ti jo patronažna posodi, če se ji zdi, da se otroček ne redi dosti, tako da jaz je ne bi kar vnaprej kupovala.

A ostale ste tudi še vse 2v1?
Jaz jutri napolnim 37 tednov in začnem z 38-im. Otroček potem velja za uradno donošenega in lahko kar rodim, če se mene kaj vpraša user posted image . Me je v soboto kar malo prestrašil, da me je hotel moj že v Kranj peljat, ker je bil cel dan tak lenušček, da sem ga morala prav žokat, da se je malo premaknil. No, potem zvečer se je pa zbudil očitno in me je fajn nabrcal user posted image .
Drugače imam pa jutri prvič ctg in potem še pregled pri svoji in bomo videli, če se že kaj dogaja, če se mogoče že kaj mv odpira ali pa kaj takega.

levcka, super, da vam vse gre tako kot je treba in da Enej pridno raste user posted image .

< Sporočilo je popravil aspera -- 7.9.2015 15:14:03 >

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1751
8.9.2015 6:11:58   
bugimajstr
evo nas je zdaj 6..:) janez se je rodil 6.9 ob 5.37 velik 50 in težek 3210g.oba z mamico sta ok..če želite me dodajte na fb skupino če obstaja..pri četrtem otročku imamo že nekaj izkušenj.:)

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1752
8.9.2015 6:16:27   
bugimajstr
predlog za tehtnico..vse imate kuhinske tehtnice..no more bit tista za 5 ali več kg.je dost natančna..pol pa sam na tehtnico dač neko podlago (ni smo nal kar pleh iz pečice pa tetra not in smo tamale vagali vsakič ko se je najedu..točno vidiš kojk gramov je pojedu..praktično in zastonj vaga.:) brezveze posebno vago kupovat.:)

(odgovor članu bugimajstr)
Neposredna povezava do sporočila: 1753
8.9.2015 10:59:06   
Maicoo
Bugimajstr cestitam! Cudovito slisat o tako lustno stevilcni druzinici :)

Jaz pa se zadnje dni ukvarjam s tem, kako bom sploh vedela, a je cas za porodnisnico. Vceraj sem dobila krvav izcedek, ki se danes nadaljuje v obliki rjave obilne sluzi; to predvidevam, da je lahko cep. Drugace me pa cist vse ze boli, spika in zateguje, trebuh otrdeva ko nor in boli. Vceraj mi je bolece otrdeval na tocno 10 minut tekom ene ure. Potem sem pa zaspala. Wtf, res user posted image
Saj se bi drzala tistega "ko bo, bos vedela", pa nocem panicart ampak bolecino sem res navajena trpet ko kojn preden ukrepam in upam, da me ne bo to stalo user posted image
Moj bi me do zdaj ze 5x peljal v porodnisnico, bogi tud ne ve vec, kaj si mislt, ko me zagrab user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1754
8.9.2015 11:06:39   
malček1
Včeraj sem imela pregled pri ginekologu (pri točno 37 tednih). Dobila sem izvide od streptokoka B. Na žalost je bil pozitiven (+2), kar ni malo. Max je 3+. Sedaj bom ob porodu dobila antibiotik v žilo. Me je pa kar malo strah, da se plod s to bakterijo ni okužil že med samo nosećnostjo. Baje da lahko tudi predčasno rodiš... Ima katera od vas podobne izkušnje.

(odgovor članu Maicoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1755
8.9.2015 11:07:58   
bugimajstr
pejt se pokazat..jaz nebi čakal..da nebi blo kej narobe..rajš 2x za brezveze kot prepozno..

(odgovor članu Maicoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1756
9.9.2015 13:14:01   
Maicoo
Kje ste, septemberke? Mal nam je zamrl ta nas forum user posted image
Pri nas ze vse pristiman in ne vem vec, kaj se postorit/oprat/spucat/pripravt .. No se dobro, ker energije tud ni ravno za izvoz. Mam jo tolk, da mojemu tezim kr neki user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1757
9.9.2015 14:08:54   
aspera
Heej user posted image .

Maicoo, koliko imaš še do pdp?

Jaz še 19 dni user posted image . Včeraj sem imela prvi ctg, ki naj bi mi celo izrisal 2 popadka, ampak jaz nisem nič čutila, da bi se kaj dogajalo in ne polagam kakšne pozornosti na to. MV naj bi se mi že malo spustil, otroček tudi, odprta nisem pa še nič. Me je pa ponoči kar nekaj bolelo in zategovalo po trebuhu, pa danes tudi občasno, tako da ne vem kaj je to. Popadki po mojem niso ... lažni mogoče? Mi je pa rekla ginekologinja, da glede na vse to, da se zna zgoditi, da bom pred pdp rodila.

(odgovor članu Maicoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1758
9.9.2015 14:17:05   
sabincica
Hy hy punce. Mi še vedno v enem kosu vstrajamo. Smo že v 40.t, rok je čez 5 dni in mojmu malemu škljatu se nč ne mudi na svet. CTG je super fajn, črta za popadke pa ravna😂. Sem upala da bo akcija že 14 dni nazaj, pa sem dobila občutek, da bo prej čez rok. Sm boga molim, da ne bo za vikend, al pa zvečer, ker v CE je šansa za kej protibolečinskega samo dopoldanuser posted image . Smo pa ok. Noga boli zapop*****!!! Kondicije nimam nobene in tud predstavljam si ne, kako bi potekal porod, ko bom na 2eh koncih ( trebuh- noga) v bolečinah. user posted image

Se pa z mojim ful veselima in komi čakama. Vsi ostali pa tudi in skoz samo preverjajo če je že kej akcije😆.

(odgovor članu Maicoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1759
9.9.2015 17:20:37   
ema_
Tudi jaz še vedno v enem kosu user posted image Do Pdp-ja imam še točno 14 dni, ctg-ja še nisem imela, kontrolo imam pa šele pri polnih 39t (zadnja je bila pri 37t). Upam da se bo kdo spomnil na kak ctg user posted image Drugače je z rokami vedno slabše,zdaj me noro bolita oba zapestja, prstov desne roke pa skoraj ne čutim user posted image Tuširanje,oblačenje, pranje glave... pravi podvigi user posted image Drugače me pa malo skrbi da bolj zatekam v eno nogo kot drugo user posted image Tudi zjutraj ni takšna kot bi mogla biti.Ne vem a bi me moralo skrbeti?Upam da user posted image čimprej pride! Drugače pa sabincica tudi mene tale protibolečinska skrbi,ker je na voljo le dopoldan, oz. če so dežurni "tapravi" je na voljo tudi drugače.Mislim pa da so samo trije anestezisti, ki dajo epiduralno.Držima pesti,da naletima na njih user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1760
9.9.2015 18:08:15   
Maicoo
Ooj user posted image jupi, prav fajn vas je spet mal brat, lepo, da ste se oglasile user posted image

aspera moj PDP je čez 2 dni, 11.9. Jutri imam pregled pri svoji gin. Na CTG me ni (in najbrž tudi ne bo) poslala, na amnio me misli dat v ponedeljek, če ne bom že prej rodila. Meni so se takšni simptomi, ki jih imaš ti, začeli v istem obdobju. Do zdaj se je vse stopnjevalo in lahko rečem sam "Dej žeeee!" user posted image

sabincica a tudi ostale protibolečinske zadeve lahko samo v omejenem delu dneva dobite?? Ne samo epiduralno?

ema_ to glede zatekanja v eno stran bolj kot drugo se ne sekirat preveč. Odvisno, kako ležiš, kam oz. na katero plod v trebuhu pritiska. Meni so zadnjih 10 dni čisto nehale otekat noge, so pa začele roke (+ drevenet) in sem čist pogruntala vzorec, kdaj mi katera zateče. Mislim, da ni panike user posted image

Lucy, levcka, a sta čist noter v svojih novih vlogah, al nas še kaj bereta? user posted image

(odgovor članu ema_)
Neposredna povezava do sporočila: 1761
9.9.2015 18:08:38   
levcka
O srečke nosečke :) Verjamem, da bi rade vidle svoje dojenčke. Tud jaz sem komej čakala.

Maicoo če te tako na kratko boli in špika - lepo v porodnišnico. Nihče te ne bo čudno gledal ali karkoli. To je tvoja pravica. Jaz sem sla tudi dvakrat in je bil lažni alarm. Tretjič je šlo pa zares :)

Sabincica in Ema srčno držim pesti za vaju, da prideta "prave ure" da dobita epiduralno. Jaz ne vem kako bi zdržala 10 ur brez.

Aspera mogoče se ti pa želje uresničijo in boš kmalu držala svojega dojenčka.

Mi smo drugače ok. Razen tega, da čez dan ne spimo že dva dni, ker Eneja zvija tako hudo, da se ti srce para ko joka. S tem, da se matrava z dojenjem in sem mu začela dodajati Aptamil, ker je full zgubil na teži na začetku. Zdaj smo že blizu porodni teži. Na dojko ga že cel dan pristavljam za pol ure, ker mi gre umetno mleko že na živce. Upam, da nama dojenje steče, ker bi res rada čim dlje dojila. Jah to so pa potem sladke radosti starševstva :)

(odgovor članu ema_)
Neposredna povezava do sporočila: 1762
9.9.2015 18:40:26   
Lucy89
Pozdravljene nosecke!

Spet se malce oglasava... maico, se vedno vsak dan pokukam na forum, ce je prislo do kaksnih sprememb :).
Drugace pa ne morem verjeti, da bo v petek nas Mark star ze dva tedna. Doma sva od srede (5dni v porodnisnici), v ponedeljek se mu je pokazala zlatenica, in je bil 2 noci pod lucko :). Tudi na tezi je zacel pridobivati ze tretji dan, kar je bilo super, saj se izkljucno dojiva (brez dodatkov).
Punce, glede dojenja... pripravite si stvari za lajsanje bolecih bradavic! Kako pa to boli 😊... porod je malenkost proti temu :). Sama sem do predvceraj skoraj obupala zaradi bolecin, ampak se je stanje normaliziralo (bradavice privadile...) ☺ malcki imajo tak sesalni refleks...ne mores verjeti ;). Aja, pomaga pa meni osebno najbolj splaknjevanje pod toplo vodo (vedno po in pred dojenjem).
Drugace pa se cartamo in uzivamo 100/h, smo tudi rahlo otrujeni. Nosecniski kg z dojenjem kar kipijo... teden in pol po porodu imam 2kg vec kod pred nosecnostjo (54).
Ponoci se zbujamo na 3 ure ali vec (za 1x odlicno), najlepse cmrlek spi v najini postelji 😉.

Lep pozdravcek!! user posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1763
9.9.2015 20:55:12   
bugimajstr
evo mojadva sta tudi od danes doma..kera eufurija ostalih treh.:) danes bo pestro.:)no do nadalnega bo mal noro.:)
važno samo da sta oba udeleženca poroda uredu.:)

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1764
10.9.2015 6:41:56   
Preggy
Pozdravljene sonosecke in mamice :)

No mi smo ze cez rok :( Pdp je bil v ponedeljek, pa se vedno nic. V petek zvecer sem imela neznosme bilecine ampak so bili ocitno lazni popadki saj je kar na enkrat prenehalo. V ponedeljek pregled in je bilo vse ok, danes pa zopet kontrola. Ceprav zem se odlicno pocutila in imela veliko energije, sem od ponedeljka zvecer cisto zanic. Energije nimam nic, boli me spodaj v noznici, bolecine v kolku..pa tudi zjutraj ko se zbudim me tako prsti na rokah bolijo, nekako zakrneli delujejo. Mi je bilo cudno potem pa sem tu zasledila da ima se neka izmed vas bolecine v rokah..

Upam le da se zacne vse cimprej, res ne bi rada cakala do konca da mi sprozajo z umetnimi :(
Pa se najhuje ljudje okoli mene, konstantno klici in sporocila a si ze kaj cakas.. Halooo?? Kod da jaz nebi rada ze rodila :( sem rekla kar ignorirat od zdaj naprej te smse in vse skupaj..

Neposredna povezava do sporočila: 1765
10.9.2015 12:31:58   
Maicoo
Preggy evo kot kaže, bova sotrpinki. Jutri je moj PDP. Danes sem bila pri gin, ki je sicer ugotovila, da se mi je v 1 tednu mat. vrat skrajšal za 0,7 cm (zdaj je še 1,5 cm) in da se zadeva tudi že mehča, glavica otroka že spuščena, ampak plodovnice je še dosti, posteljica baje še vedno odlično opravlja svojo funkcijo, itd. Po njenih besedah grem lahko rodit jutri ali pa čez 1 teden. Res koristna info user posted image hecam se, saj vem, da je to nemogoče točno napovedat.

Tudi meni zatekajo prsti na rokah in bolijo, ko jih prepognem, vse ok.
Klici in sms-i k nam hodijo že od ponedeljka.. Tašča že veselo piškote peče, dragi je že bil v shoppingu za žurko,.. samo mene noben nič ne vpraša user posted image
Če te kdo še kaj vpraša, lepo rečeš, da se ma očitno otroček preveč fajn. Ali pa, da očitno ve, kdo ga zunaj čaka in se mu ne mudi user posted image

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1766
10.9.2015 21:01:13   
sabincica
Maicco- baje se da dobit neki, samo ne ultile- baje da skor ni omembe vredno...tko imam jaz info....če bom popoldan in nd bo nč za dobit, bom rekla mojmu da mi pol litra vodke prneseuser posted image , pa bo vrjetno prej pa bolj prijela, sm bebi bo pol par dni na adaptirani hraniuser posted image .

Lucy- a ti si kj z nastavki za dojenje probala? Men vsi pravijo, da nj ne kupujem v naprej, sm občutek pa imam, da bi mogla.

Jutri imam ctg, UZ ploda in merjenje MV.

(odgovor članu Maicoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1767
11.9.2015 14:08:30   
levcka
Sabincica jaz sem kupila nastavke, ko sem bila v porodnišnici - no moj jih je. Pa v porodnišnici ti jih lahko tudi sterilizirajo. Tko da ne kupuj vnaprej.

Jaz jih tudi ne uporabljam več. Sva se navadila lepo dojit. Samo smo še vedno napol dojeni in napol dodajamo :(

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 1768
11.9.2015 14:39:08   
aspera
levcka, a potem ni ravno tako kot povsod strašijo, da če otročku daš flaško, da se potem noče več dojiti? A ga najprej podojiš, potem mu daš pa še flaško al kako?

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1769
11.9.2015 14:58:35   
levcka
Ne ni tako kot strašijo. Jaz se še borim, da se bova samo dojila, ampak je tak zaspanček, da zaenkrat še ne vre :(

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1770
11.9.2015 16:00:24   
sabincica
Levcka- upam da jih v ce pirod. prodajajo. Je pa spar takoj zraven in dm cca 10 min peški stran.

Bila na ctg. Spet ravna črta za popadke. Škljat je imel pa lep pulz.😊 Je bila kri v urinu. Me je G. sprasevala, ce se mi je čep odlušil in sem rekla da ne, ne da bi kj pazila. Vnetje ni, tako da me ni nič pogledala. Je rekla, da ne bo paničarila. Sklepa da se pripravljam na akcijo. V ponedeljek zjutraj moram v porodnišnico, da tam še 1x preverijo stanje in tudi PDP je tisti dan, če ne bo že za vikend kej, kar pa upam, da ne.😕

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1771
11.9.2015 16:02:29   
levcka
V DMu jih sigurno :) Držim pesti, da zdržite do ponedeljka :)

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 1772
11.9.2015 18:57:22   
kunigundek
No, še moje izkušnje glede dojenja. Moja, kadar je lačna, je vse in v vsaki obliki. Dojenje, moje mleko v steklenički, umetno mleko ...
Po carskem rezu traja malo dlje, da priteče mleko, tako da sva bili do takrat na umetnem, potem je še zelo slabo sesala in je bila najbolj praktična steklenička z mojim mlekom. Zaj se čez dan dojiva, ponoci ima moje mleko v steklenički, če je pa huda lakota, pa tudi umetnega naredim. Važno, da je in se redi. Tako da tisto, da kaj ne bi hoteli, ker so navajeni na stekleničko, pri meni ne drži. Nastavki se pri meni niso obnesli, ročna črpalka tudi ne (ne vem, zakaj), električna je pa zakon. Najela sem jo za 2 meseca (pride okrog 60 EUR) je odlična investicija za mirno prespane noči. Uživajte, user posted image in mamice!

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1773
11.9.2015 20:32:32   
levcka
Meni je pa jedel po nastavku tudi. Samo ker je tak zaspanček je premalo na teži dobival. Pa sva pristala na kombinaciji mojega mleka in dodajam umetno mleko. Črpam si tudi svojega, ampak ne gre da ga dojim in še načrpam 90ml za dodatek k vsakem obroku. Ne še. Vsaj na roko mi še ni ratalo. Kunigunek kje si pa najela črpalko?

(odgovor članu kunigundek)
Neposredna povezava do sporočila: 1774
12.9.2015 12:02:43   
kunigundek
Levcka, spletna trgovina je baby-nega.si, moji črpalki pa se reče Ardo calypso. Že v ljubljanski porodnišnici sem jo uporabljala, so mi sestre pokazale, kako. Res enostavno, v pol ure imam približno 50, 60 ml, kar je za naju ravno en obrok. Ne, da bi hotela reklamo delat, ampak kar se mene tiče, je špica.

Uživajte v čudovitem vremenu. Jaz ležim na terasi, mala je zraven naju v vozičku, kaj češ lepšega user posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?