ronja -> RE: Umetna ali naravna smrekica? (22.12.2014 12:24:54)
|
Oboje ima + in -. Ker je smreke za naše naravne razmere odločno preveč, ker pogozdujejo s smreko, kjer bi morala bit bukev, se mi ne zdi neka huda reč, če jih tudi posekajo. Umetne namreč tudi iz nečesa izdelajo in ta proces navadno tudi ni tako zelo nedolžen... Skratka: mi ostajamo pri naravni, ker lepo diši in ni nekega dobrega razloga proti (oz. so za in proti približno izenačeni, če pogledaš ekološko). Je pa še nimamo, čakamo da jo dobimo od tam, kjer bojo itak redčili:). Sicer ni tako velika potem, ampak dokler so otroci mali, jim je tudi smreka velika:D Ker imava gnečo pred božičem, jo bomo krasili po njem (kar je za nas normalno, ker itak praznujemo novo leto). Ankica, si sama klekljala? Bi me to kdaj naučila? Tega pa še ne znam, pa mi gre malo na živce... LIli, Lulu in ostale, haha, smo v istem čolnu[sm=jezicek.gif]. Zgleda imajo res vsi okus: čim več in čim bolj pisano:D. Moja mami nam ni nikoli dovolila čisto svobodnih odločitev tu in so bile smrečke vedno elegantne in meni nikoli niso bile všeč, vedno sem si strašno želela tako pisano kičasto, da bi lahko dali gor vse, kar bi hoteli, pa doma narejene otroške (grde;) okraske,... Zato svojim pustim to veselje, ker mislim, da je več vredno kot lepa smrekca:) Hope, mi je pa všeč tvoja rešitev:). MOgoče bomo mi tudi kaj takega kdaj naredili:) Saj se mi zdi, da so nam bivši lastniki pustili eno umetno smrečko. Zunaj imamo pa eno ogromno, višjo kot hiša verjetno, vendar so moški te hiše sprejeli odločitev, da bo padla, ker se bojijo, da bi se prevrnila in jim ni všeč itd... Meni se sicer zdi, da če je preživela tisti žled lani brez ene same praske, da bo še nekaj časa stala, vendar sem v zelooo veliki manjšini (čakam, da punci zrasteta, potem bomo pa že tam tam, hehe:) in seveda tudi jaz ne bi rada, da bi sosedom ali nam porušila kaj, če bi se slučajno zmotila v svojih izračunih;). Si pa ne upam preveč navezat na to smreko, ker vem, da jo bojo podrli... Mi je bilo pa zadnjič prav hudo, ko sem jo objela. Zdaj si je sploh ne upam.[sm=smiley13.gif] Pa že tako je preperel štor, na katerem je bila ena prekrasna ovijalka... Za nekoga, ki ni ravno na rože, se prekelto fejst navežem nanje...
|
|
|
|