Jassika
|
Joj fuuuuuuuuuuuuuul lepa hvala za obširne podatke Nekaj malega od tega sem že sama našla, nekaj mi je novo. Torej Anica Odmorek je bila od babice sestra, ki je umrla v Slo in je bila na Golem otoku (preživela tudi Jesenovec, bila je "baba in pol", ampak ona o življenju svojega očeta v Ameriki tudi ni dosti vedela. Antun je bil babičin najmlajši brat, ki so ga Nemci ustrelil med 2. sv vojno, tako da to mi je znano. Tista slo stran, kjer je povezava s priimkom Eržen je kar moja family Kar se tiče Odmorekov v Gunji, jih bom, kot že rečeno kontaktirala, ker se meni tudi zdi preveliko naključje, da ne bi bili del familije, kljub temu, da je babi rekla, da nima živečih sorodnikov v Gunji in okolici. Imela je 1 nečakinjo, ki pa se je preselila v Brčko, se poročila, spremenila priimek, ob vojni emigrirala v Nemčijo in so se stiki nekako izgubili. Bom poskusila še po zadnjem znanem naslovu v Nemčiji, ampak dvomim, da bo ona o svojem dedku kaj prida vedela, ker takrat je bilo to "top secret". Hvala za nasvete glede odhoda in pristankov ladij, predvsem sem gledala v tej smeri, ampak nisem nič pametnega našla. Nekje sem se celo registrirala, pa ni bilo zadekov. Tako, da je kar oteženo iskanje. Ampak še 1 x fuuuuuuuuul hvala, je par koristnih nasvetov kje iskati. Bom podrobno preglodala, ko bo čas. Tako ali tako pa se že nekaj let odpravljam s familijo po "poti sorodnikov" po Slavoniji, dokler še moja mati lahko potuje, da sploh pokaže kje so živeli, kje so bili... grob vem, da ker ga ni nihče urejal, da so ga potem prekopali, ko je umrla še zadnja soseda, ki so ji plačevali, da je zanj skrbela.... Me čaka še nekaj dela, pa predvsem morala si bom omisliti fb, kateremu sem se do sedaj uspešno izogibala Aja pa tale Ivan, "iznajdljivi policaj", tega sem tut našla, ampak si raje predstavljam, da ne paše v familijo Lep pozdrav, pa hvala za izčrpno poročilo
|