Špelička -> RE: Avgustovke 2015 (10.8.2015 17:47:05)
|
U dobro, da se je odprla tema o dojenju in prehrani, ker sem že pozabila na to. V prvo sem se na začetku kar pazila, ampak se zdaj sploh ne spomnim, kaj nisem jedla, vem, da nisem sveže zelenjave in sadja, če je bilo pa še kaj drugega, mi je pa ušlo iz spomina. V porodnišnici vem, da sem jedla vse po spisku, ker niti nisem vedela, da se moram kaj pazit [sm=smiley36.gif]. Mlečne izdelke sem konzumirala na veliko, sploh vse z mlekom, ker naj bi to pospeševalo nastanek mleka. Potrebno je veliko pit, meni so pasali ful kompoti, tudi čaji. Polenta se tud spomnim, da je zelo dobro vplivala na mleko. Po cc 14 dneh sem začela počasi dodajat "kritična" živila in pazila, kako se mala odziva. Mi smo imeli srečo in krčkov nismo poznali, tako da sem kmalu jedla kar vse. Strinjam se, da je pri dojenju ful pomembno, da si sproščen, ker vsakršen stres zavira nastanek mleka. Seveda je to kar podvig, ker ti (vsaj meni so) po porodu hormoni delajo na polno in te vsako pametovanje, kaj ne delaš prav in ko vsi drugi vedo bolje kot ti, kaj je dobro za tvojega [sm=duda.gif], dviga lase in vpliva na psiho. Upam, da si v drugo kaj bolj odporen na te komentarje [sm=smiley36.gif]. strukla tvoj [sm=duda.gif] je pa že čist ready, kar se teže tiče [sm=bravo.gif].
|
|
|
|