Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 19.1.2015 20:53:41
|
|
|
|
maychiee
|
aspera !!! Zeloooo vesela zate!! In naj tako ostane ... Jaz pa imam za seboj 4dni pikanja ;) 23.01. ultrazvok in nato upam da cimprej punkcija. Sem prvic bila takoj na bolniski po punkciji zdaj pa sem se odlocila da bom delala do oploditve da mi hitreje mine al kako ... Srecno vsem 😘
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 19.1.2015 21:31:27
|
|
|
|
Anonimen
|
aspera čestitke in čim lepšo . Čez 9m pa zdravega .Sedaj pa upam da ti bomo vse sledile in zagledale ti dve magični
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 19.1.2015 21:44:38
|
|
|
|
Aleda
|
Aspera- čestitam bravo.Želim ti vso srečo naprej Jaz sem se pa oglasila z enim vprašanjem. Je mogoče katera tukaj ki je v postopku pri dr. Merlu v Postojni?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 19.1.2015 21:57:29
|
|
|
|
aspera
|
Res hvala punce, vsaki posebej . In kot je rekla Anonimna, upam, da mi boste vse sledile . Jaz sem sicer ful vesela, ampak še vseeno hkrati malo zadržana. Najprej bom trepetala do prvega uz-ja, da mi potrdijo, da je plodek pa utrip in te zadeve, pol pa najbrž pred vsakim naslednjim pregledom. Itak so skoz ene skrbi, ko rodiš, se pa druge začnejo. Ampak ok, bomo shendlali . Sem si pa jaz tudi kupila še en test in ga bom ponovila jutri ali v sredo, ker hočem sedaj še bolj močno črtico videt .
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 8:00:48
|
|
|
|
ziva1
|
Aspera ....srečno naprej Jaz pa sem pojedla KT in čakam na , še malo pa grem na UZ po arcneje
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 9:53:17
|
|
|
|
aspera
|
ziva1, hvala . Še malo pa tudi ti začneš . No, danes zjutraj sem ponovila test in je črtica že veliko bolj vidna kot v nedeljo . Je že tista ta prava .
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 14:42:48
|
|
|
|
Arual
|
Hey. Tudi za mano je že 5 dni pikanja. V petek 23. imam kontrolni uz. Tu pa tam malo čutim jajčnike drugače pa nič posebnega. Me prav zanima kako bom reagirala.
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 14:43:41
|
|
|
|
Arual
|
Aspera čestitke 😀! !!!
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 15:23:52
|
|
|
|
Anja1980
|
Pozdravljene, se še jaz malo priključim, ker so ti dnevi po et zeloooooooo dolgi... 14.1. sem imela v Mb et 2 zarodkov na 3 dan (moj prvi postopek)... in sedaj čakamoooo.... v soboto bom naredila test... upam, da dobim lepo darilo za rd :) Znakov ni pa praktično nič... (prsa so občutljiva že od punkcije... se mi zdi da vedno manj... pa nekaj špikanja spodaj ampak nič konkretnega)... Bi pa rada povedala da sem se odločila za Mb ker imam v Lj kar slabe izkušnje (Reš in GK Lj) tako da vsakemu ki me vpraša po mnenju kam na postopek bi priporočala Mb, kar se odnosa tiče in celega postopka dosti prijaznejši, dostopnejši... in kar je najbolj važno se ne počutiš samo številka....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 16:29:39
|
|
|
|
tasyjka
|
Pozdravljene Tudi jaz imam 23.1. drugi UZ,vidim da nas je kr nekaj,ki ga imamo v petek.Upam,da sem se dobro odzvala,pa da bo čimprej punkcija. Malo že čutim jajčnike,enkrat enega,drugič drugega...upam le,da ne pride do kakšne hiperce.Občutek je tak kot pred menstruacijo,vsaj pri meni. A ima katera druga tudi takšne občutke? Ostalim,ki pa že grejete pikice pa želim čim lepšo nosečnost. Vsem ostalim pa čim hitrejšo zanositev. Lep dan.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 16:46:41
|
|
|
|
aspera
|
Anja1980, se ne bi mogla bolj strinjat s tabo glede Mb. Tudi sama sem bila v prvem postopku v Lj, na drugega sem šla pa v Mb, pa čeprav sva se morala skoraj 2 uri v eno smer vozit. Ampak vam povem, da je blo vredno vsake ure in včasih vstajanja že ob pol petih, ker sva morala biti že ob sedmih tam. Res so prijazni, človeški in predvsem sočutni, tam se počutiš kot človek, za katerega se trudijo, da mu pomagajo in da ne bo trpel, če ni potrebno. V Lj je bilo pa bolj tisto, stisni zobe in potrpi, še vse pred tabo so preživele, pa boš ti tudi. Kot da nismo dovolj "zatrte" že s tem, da ne moremo naravno imeti otrok in smo primorane vse to dajat skozi. Drugače pa držim pesti, da tudi ti zagledaš , tako kot sem ju jaz dva dni nazaj .
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 17:15:31
|
|
|
|
Anja1980
|
aspera čestitke za in upam res da bo tako tudi pri meni :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 17:36:42
|
|
|
|
Anja1980
|
glede Mb in vstavljanja 2 zarodkov... midva sva imela tudi 2 in so svetovali samo enega za transfer, pa sem potem prosila če mi lahko oba, ker si s tem povečam možnost zanositve in ni bilo problemov... vse je samo stvar dogovora... :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 17:48:27
|
|
|
|
aspera
|
Hvala, Anja1980 . Midva sva tudi rekla, da zakaj raje ne bi kar 2 vstavili, ker je bil ET na 3.dan, pa da si povečava možnosti, pa sta rekli zdravnica in embriologinja, da glede na to, da so lepi zarodki in da sem pod 35, da bi raje probali samo z enim. Pa je ravno tako ratalo . Pošte glede zamrznjenčkov pa še kar nisem dobila, tako da jih bom jutri malo potipala, jim bom kakšen mail poslala. A pošto dobiš tudi, če ni noben zarodek zdržal do zamrznitve? tejcy01, ti si jo tudi v tem primeru dobila, kakor se spomnim?
< Sporočilo je popravil aspera -- 20.1.2015 17:49:00 >
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 18:27:56
|
|
|
|
tejcy01
|
aspera ja jst sem v LJ dobila pošto da žal nimam zamrznjenčkou tako da mislim da boš tudi ti dobila pošto v vsakem primeru je pa res da so mi rekli da se čaka na pošto približno 14 dni...mislim da jo boš do konca tedna dobila še enkrat čestitke za in pa srečno naprej čuvaj se do 12.tedna je to zelo pomembno in če bo do takrat vse super potem bo tudi naprej,brez skrbi in čim več pozitive,vem pa da je težko...tudi meni je bilo
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 19:02:42
|
|
|
|
aspera
|
Hvala za odgovor tejcy. Jaz tudi mislim, da bi morala ta teden dobiti pošto. Drugače se pa pazim, pa tudi dosti počivam, ampak predvsem, ker sem dosti utrujena in mi paše. Samo naj čimprej mine teh 12 najbolj kritičnih tednov, pa bom takoj malo lažje dihala, čeprav vem, da tudi potem najbrž nisi rešen skrbi. Jutri nastopi že 5.teden moje nosečnosti, sem si eno fajn aplikacijo dala na mobitel in si o vsem obveščen, hehe . Aja, Arual, hvala za čestitke in držim pesti, da v petek na uz-ju izveš kaj vzpodbudnega .
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 19:07:42
|
|
|
|
Anja1980
|
žal glede zamrznjenčkov nimam izkušenj... hmmm zdej sm pa mela kr vrtoglavico in slabost ... 2x bruhala... ne vem al so živci al kakšen dober znak ...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 19:09:27
|
|
|
|
Tammyv
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aleda Aspera- čestitam bravo.Želim ti vso srečo naprej Jaz sem se pa oglasila z enim vprašanjem. Je mogoče katera tukaj ki je v postopku pri dr. Merlu v Postojni? Jaz sem pri Merlotu v Postojni.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 19:20:09
|
|
|
|
tejcy01
|
aspera jst sem bila živčna in napeta vse do 12.tedna ko sem imela pregled nuhalne svetline po tem pregledu sem se pa zelo pomirila in končno zadihala,dojela da sem končno tudi jst res srečka in da bo zdaj naprej vse uredu do tega pregleda sem pa razmišljala vse mogoče ampak glede nato kok sem se do tega trenutka namatrala je to čist normalno ja vem vem kakšna je to aplikacija super zdaj te bo skos opominjala kok gre čas hitro in da boš kmalu tudi ti držala v naročju svojega težko pričakovanega to so super aplikacije na ringaraja si lahko pogledaš koledar nosečnosti,tam ti za vsak teden lepo piše vse o mamici in njenih spremembah in pa o plodu,kaj se dogaja itd.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 20:09:27
|
|
|
|
maychiee
|
Arual - A ti si v postopku v Mariboru? aspera - zelo, zelo,zelo vesela zate! Zdaj pa cimmanj stresa in samo lepo "lagano" novim zmagam naproti! Pa lepo grej pikico
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 22:13:35
|
|
|
|
Arual
|
Maychiee - ja jaz sem v MB. Dekleta kakšno dozo zdravil pa imate? Tudi jaz malo čutim jajčnike enkrat levega drugič desnega. Imam pa tudi eno veliko skrb, še vedno krvavim. Upam in vem da bo vse ok.
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 22:23:44
|
|
|
|
Aleda
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tammyv IZVIRNO SPOROČILO: Aleda Aspera- čestitam bravo.Želim ti vso srečo naprej Jaz sem se pa oglasila z enim vprašanjem. Je mogoče katera tukaj ki je v postopku pri dr. Merlu v Postojni? Jaz sem pri Merlotu v Postojni. O super, saj sem ti hotela poslati zs, pa mi nekaj nagaja. A mi lahko poveš, koliko časa se čaka pri njem za prvi posvet in kako so potem kaj čakalne dobe pri njem za v postopek?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.1.2015 22:31:14
|
|
|
|
aspera
|
tejcy, meni tudi ta aplikacija vse opiše to kaj se dogaja s plodom in z nosečnico, tako da se bom kar tega držala . Vseeno hvala za nasvet. Arual, jaz sem imela dolg postopek in sem se špikala od 15.dec do 5.jan in sicer najprej 8 dni samo z Dipherelinom (cela tista ampula pač) in potem do konca zraven še z Gonalom 225enot. Pa mojih jajčnikov sploh ni ganilo, sem imela samo 3 folikle na koncu . Ampak vseeno potem 5 celic. Se mi pa zdi, da sem kljub majhnemu št.foliklov imela malo hiperce in jo imam še zdaj, ker sem ful napihnjena, pa vse me boli po trebuhu, sploh zvečer in včasih prav težko diham. Ampak to je res blaga hiperca po mojem.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 21.1.2015 13:00:17
|
|
|
|
Anonimen
|
pozdravljene evo, pa sem tudi jaz po ETZ-ju, tokrat zadnjem. Imela sem 3 zamrznjenčke, katere so odmrznili, in mi 2 tudi vstavili. Sedaj je zaloga pošla, ima da se prime!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 21.1.2015 14:00:20
|
|
|
|
Anja1980
|
Podatek za vse ki bomo šele delale test za nosečnost :) Kateri pokaže prej ... Primeri občutljivosti nekaterih testov, ki se dobijo pri nas: Baby check mini: občutljivost 10 mIU/ml Baby check plus: občutljivost 25 mIU/ml First sign: občutljivost 25mlU/ml Clearblue: občutljivost 50 mIU/ml
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?