Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 19.3.2015 13:09:23
|
|
|
|
Marta72
|
O boga,..še vedno tako boli? No,..sej kakor se jaz spomnem, me je do transferja še ščipal po jajčnikih. Ok, ne bom nič več sklepala, ampak samo čakala na Res si želim, da se bo tokrat kaj prijelo. Mi je pa fant iz laboratorija rekel, da so embriji dobri in me je še sam vprašal, če damo res 2 notri
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 19.3.2015 14:40:02
|
|
|
|
molekulca
|
Še vedno. Tut sama punkcija je bolela kot . In potem nič, se je pa popoldan začela kalvarija. No upam, da se do ponedeljka porihta, da grem lahko mirno v Postojno in da naju bojo tam čakali lepi zarodki Psiha je ubijalska, zato res ne premišljevat preveč. Itak sam sebe trpinčimo s tem. O super, potem imaš 2 odlični pikici v varstvu Si v službi ali doma izležavaš in se pustiš razvaja t?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 19.3.2015 14:50:43
|
|
|
|
kobra1
|
zdej je naš čas in moremo verjet v to in bo sigurno tisto tapravo. samo čakamo . mene od punkcije naprej skozi po malo špika in se nadaljuje po transferju in rajši vidim, da nekaj dogaja kot pa nič. tako, da navijamo za vse skup in sigurno bo. čeprav pa moram napisat, da mi te dni najbolj paše počitek, čeprav sem bolj energična oseba. pred postopkom sem vsak dan prehodila najmanj 10km sedaj pa nič ne pogrešam. telo že ve kaj potrebuje. a ste ve tudi kaj utrujene???
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 19.3.2015 18:50:29
|
|
|
|
Marta72
|
molekulca, ja psiha je res na polno v pogonu. Sej do transferja boš že čist ok Jaz normalno delam naprej, doma pa probam res čimveč počivat (sem namreč privatnica in imam zdej full gužvo in si žal ne morem vzet frej), se pa še seliva, tak da bo še pestro Počivala sem edino na dan transferja,..seveda kolikor sem spet lahko. kobra1, jaz zaenkrat utrujenost čutim samo proti večeru in samo padem dol.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 20.3.2015 18:23:41
|
|
|
|
molekulca
|
Joj punce, jst pa kar mal zgubljam upanje, da pride do transferja.... Danes sem se zbudila čisto ok! Brez bolečin, počutje ok! Ampak čez dan, pa so se pričele bolečine v želodcu. Nisem NIČ delala, samo sedela sem in pila čaj. Ker sem bila na obisku, se seveda nisem mogla ulečt. Ko sem prišla domov, me je postelja komaj čakala. Mož mi je skuhal čaj plahtice in se lepo grejem pod koutrčkom. Bojim se, da nisem staknila kake hiperce? Sicer normalno odvajam vodo, apetit imam.... samo boleč želodec me daje, pa še to samo takrat, ko sem pokonci. Meni se zdi, da sem ga polomila danes. Mar bi še ležala
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 24.3.2015 10:17:46
|
|
|
|
jona klara
|
drzim pesti za vse oreh- čestitke, upam, da je vse okej, kako si
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 24.3.2015 21:20:52
|
|
|
|
prvi plus
|
ItaMara, jaz sem imela novembra 2013 konizacijo..v icsi postopku sva od lanskega novembra, nobenga problema zarad tega. Edino krajsi MV bos imela, lahko sprozi porod zato mors verejtno zadnje tedne nosecnosti prelezat predvidevam..se nisem prisla do tega zal.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 24.3.2015 21:34:46
|
|
|
|
prvi plus
|
Js sem danes tudi na pol..cez en teden moram naredit test..isto kot prvi neuspeli poizkus je bil zdaj ta.. 4 celice, 3 oplojene, 2 vstavljeni..za zamrznjencka pa nisem dobila nic poste, ocitno se ni obnesu glede,da je ze en teden od et. Mu ze ni bilo namenjeno. :-( Upam,da se bosta vsaj ta dva ali vsaj en, ki jih cuvam. O znakih brezveze diskutirat,vsaka je drugac, dost je tud psiholosko,mamo namisljene znake potem ze zarad tega. Sem rekla, da ce zdej ne bo,se ne bom tok sekirala kot prvic..mi bo v uteho, da se porocim maja in bom lahk brez skrbi zurala in tud kej spila. ;-) drzim pesti za vse!!enkrat nam bo uspelo verjemite!!ce so nam le namenjeni,bo!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 26.3.2015 7:35:32
|
|
|
|
molekulca
|
Hojla prvi plus. Kako si z živci? Jaz sem imela transfer v ponedeljek. Napihnjenega trebuha nimam več, me pa stalno nekaj krči po jajčnikih in maternici. Vem, da je to čisto normalno. Nekako sem kar preveč mirna. Ne vem zakaj, ampak se počutim krivo, ker ne paničarim U, čestitke za poroko Vidiš, tebi letos pa res ne bo dolgcajt
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 26.3.2015 7:59:49
|
|
|
|
prvi plus
|
Molekulca, sej boljše po moje, da si mirna. Mene je tud neka panika v začetku tedna v smislu kaj če ne bo pa take..sem kr mojga klicala pa se mu skor zjokala po telefonu. ;-) Zdej sem pa kr nekok bolj mirna, kar bo pa bo. Odločla sem se, da testa ne bom delala prej ko 14.dan..prvič sem delala 3 dni prej, je pokazal minus, in pol sem bla čist potrta do 14.dneva. joj punce, ko bi tiste vedele, ko normalno zanosjo, kako so lahko vesele. Niti predstavljajo si ne kaj damo čez. Tok sem občutljiva, če me kdo vpraša kdaj bova mela otroke. Zadnjič sem eno sodelavko, ki ima 3 otroke, kr nahrula skor, sej ji je blo pol žal sem vidla. Ne sprašuje se tega kdaj boš mel otroke, to so preveč osebne stvari a ne. in glih v fazi, ko sem se špikala. Glede znakov..sej pravim;pol smo že tok obsede s temi znaki in jih imamo v glavi, da se nam že zarad tega pojavjo,ker si tok želimo,da bi jih imele. ;-) Ja, drugač mene tud skos špika dol že od začetka, jem precej več, joške me ful bolijo.Ampak tudi prvič sem imela podobne znake pa ni blo nič. Ko sem nehala Estimo jemat, se mi je čez 2 dni ulilo. Bomo vidli kaj bo tokrat. Upam, da bo..vsaj en..če na poleti ponovimo vajo.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 26.3.2015 8:39:06
|
|
|
|
molekulca
|
Če ne rata, itak ni noben kriv. Pač ni. Včasih se tudi jaz vprašam, kaj če ne bo, ampak se mi zdi brezveze že zdaj živcirat okoli tega, ker bo samo še slabše. Pari, ki jim ni težava zanosit res ne vejo, kako srečo imajo. Koliko živcev, joka, trepeta, špikanja in bolečin jim je prihranjenih. Ooooo, koliko živčnih vojn sem jst prestala v teh že skoraj dveh letih. Raje ne razmišljam. Poleg naju, z možem, situacijo poznata le še 2 osebi, ki jima 100% vse zaupam in mi je lažje. Znaki pridejo šele kasneje, vse kar se nam dogaja pa je le posledica špikanja. Koliko časa pa si jemala estimo?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 26.3.2015 21:35:31
|
|
|
|
prvi plus
|
Ja, jaz sem se tudi zaupala eni in edini osebi, moji sestri. Mi je dosti lažje, me podpira, tudi ob prvem neuspehu..ostalim pa nekok tajim, tudi prijateljicam in v službi ne..gre za res tako osebno zadevo,da bolj že skoraj en more bit. In tisti, ko niso nikoli dali to čez, niti ne vedo, si ne predstavljajo, ta najbolj konzervativni si mislijo, da to pa je "umeten" otrok iz epruvete..eh brezveze..kot da ni oplojeno iz mojega jajčeca ter partnerjevega semena. Estimo sem začela jemat drugi dan po punkciji. Prvič sem naredila test na 14 dan, ki je bil negativen, Reš mi je rekel naj preneham jest Estimo in čez dva dni se mi je ulilo. Zdaj pa isto..jemljem jo od punkcije naprej (joj kako je zoprna, spodnje perilo si perem vsak drug dan skor, ker se mi skos umažejo, vse belo. :-). Test moram pa narediti čez 5 dni. Pa ti molekulca kdaj maš dan D? ;-)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 27.3.2015 6:45:28
|
|
|
|
molekulca
|
ja, ta Estima je res . Men se zdi, da nič ne ostane noter. Al dobim na hlačke nazaj, al pa grem enkrat na wc, pa je to to . Za nas bi bilo bolje, če bi jo popile s kozarcem vode, ampak je verjetno vaginalno dost bl učinkovita. Uf, potem si pa ti že dost blizu "trenutka resnice". . Boš delala kaj prej test? Moj dan D je šele 6. aprila, če se prej ne ulije. Ravno prej sem računala, da bi mogla prid M tam okoli 3-4. aprila. Če tako pomislim, je še daleč vse skupaj, ampak vem, da bo tik tak tukaj.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 27.3.2015 8:05:43
|
|
|
|
jagodka80
|
Punce, pozdravljene! Se vam lahko pridružim? Dve leti me ni bilo tule, večinoma ste nove punce, nekatere ste mi pa že poznane (jona klara, oreh - pred časom smo že trepetale skupaj, kajne?). Imam že dva prekrasna sončka, ki sta uspela v 5. ICSI (v osmem transferju), ostal nama je pa še en zamrznjenček, ki ga ne bova pustila v Mb :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 27.3.2015 10:40:04
|
|
|
|
nunalie
|
Evo punce, se vam ponovno pridružujem. Danes dobila prvič Puregon (200), zdaj pa veselo na špikanje še naprej.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 27.3.2015 11:28:51
|
|
|
|
molekulca
|
jagodka80, nunalie, dobrodošle punce! Lepo da ste se pridružile Bomo ena drugi v oporo do željenega .
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 27.3.2015 13:13:33
|
|
|
|
prvi plus
|
Molekulca, ne, nič prej ne bom delala testa. Tudi nimam nobenga doma, in namerno si ga bom kupila en dan prej. Morem še zdržat 4 dni. ;-) Držim pesti, da te ne preseneti kaj "rdečega". Itak da ne bo, vse bo ok, boš videla. In tudi vse ostale!!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 27.3.2015 16:23:39
|
|
|
|
snika
|
Živjo, jaz imam vprašanje, danes sem dobila napotnico na IVF torej me najprej čaka konzolij. Zanima me koliko časa bo minilo da se bodo stvari dejansko začele dogajati. Meni je dr. rekel da že do konca pomladi, a ko berem se mi zdi da so dobe veliko daljše???
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 27.3.2015 20:44:49
|
|
|
|
molekulca
|
Prvi plus za potrpežljivost Jaz bom verjetno tudi kar čakala. Kar nekako imam občutek, da ne bo nič iz tega..... Aja, pa še tole. Ali se dan transferja šteje kot prvi ali se šele naslednji? Snika, glede čakanja na GK Lj nimam pojma, ker sem pri Rešu. Tam je vseeeee tako nahitro
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 28.3.2015 10:15:27
|
|
|
|
prvi plus
|
Ja,js tud nimam nekik pricakovanj. Danes mam tak filing ko da se mi bo vlilo skos me neki crvici pa zvija tam dol. Joske me ne bolijo vec tok mam pa zato tok bolj napihnjen in trd trebuh. Kar bo pa bo..ce ne pa v tretje gre rado pravijo ane Molekulca kokrat si pa ti ze bila, mas tudi kaj zamrznjenckov?..jaz nic.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 28.3.2015 17:23:08
|
|
|
|
molekulca
|
Napihnjen pa trd trebuh... to je zaželjeno, a ne? No, jst sm napihnjena zgubila že ene drugi dan po transferju. Res pa je, da sem mela najmanjšo dozo hormonov. Joške pa mam še povečane, pa tudi ne boleče.... Vem, da tile znakci ne pomenijo prav nič, zato se ne sekiram kaj dosti. Pojem pa vraga in pol To je moj prvi postopek, imam pa 2 zamrznjenčka . Hvala Bogu, da pozabim malo na bolečo punkcijo, če še kdaj pride do nje . Okej, vem, da bo tole mal čudn izpadl, ampak men se toookk , pa ne vem, če lahko?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 28.3.2015 22:46:15
|
|
|
|
prvi plus
|
Hahahaha js sem najprej misla da se ti plese So neke debate tudi na forumih okol tega, moje osebno mnenje je, da lahko, sploh ce ti pase! Men pa potreba ne dela tko ko bi mogla v teh 14 dneh, verejtn mi psiha blokira splolno slo ;-)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 29.3.2015 14:22:04
|
|
|
|
molekulca
|
Ha ha ha, pleše se mi še ne Eh, sm najdla od Pušenjaka en odgovor, pa res ni problema okol tega, edin če maš hiperstimulacijo, potem pa je malo rizično in se odsvetuje. In me je čist prepričal, tako da je bla učer akcija.... Zdaj je ok Joj, men se je že hmal po transferju začel in sem bla zihr, da bom zdržala, ampak je čedalje huje. In to je vedno pred
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 29.3.2015 21:13:04
|
|
|
|
prvi plus
|
Js sem tud precej utrujena, drugace kot sicer. Pa v teh 14h dneh se mi je parkrat zgodilo, da sem bla zjutri cist sibka, nizek pritisk najbrz al kaj. To se mi niti v prvem postopku ni zgodlo..pojma nimam..no,ce jo to znak , zvem cez dva dni.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 29.3.2015 22:51:00
|
|
|
|
molekulca
|
wawww, že čez 2 dni Jaz pa sem danes 6 dan od et. še en teden mam, pa bo se jasno. Držim pesti za . Si že kaj gledala, kdaj bi mela rok? Jst bi ga mela 13.12
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?