kunigundek -> RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki (16.2.2015 9:15:56)
|
Lolita83, pri zamrznjenčkih je nekako takole. Lahko te bo dal v spontani cikel. Izgleda že tako. Tam ti nekaj dni po ovulaciji vstavi zamrznjenčke oziroma odmrznjenčke. Glede stopke v tem primeru nisem prepričana, jaz sem vedno imela stimuliran cikel. V tem pa jemlješ estrofem za zorenje sluznice, ko je dovolj debela ti da še estimo in tri oz. pet dni po pričetku jemanja estime je transfer. Stopke ne dobiš. Pri meni se je sluznica debelila z bolj upokojenskim tempom, zato sem imela transfer šele 20. dan cikla. Tallulah, ne obremenjuj se glede krvavitve. Si imela kar pestro dogajanje v času okrog transferja, najbrž je bilo tudi telo malo šokirano od vsega skupaj, potem pa nekaj po svoje reagira. Če bo danes krvni test v redu (držim pesti!) in nimaš bolečin še naprej, najbolje, da odmisliš. Jaz sem po pozitivnem testu tudi en dan malo krvavela, potem imela še tri dni izcedek in v tistem tednu sem si brez barvanja barvo las spremenila v en odtenek bolj sivo. Pa se je samo od sebe umirilo. Meni je zdravnik takrat rekel, da dokler ni krčev ali močnega krvavenja, nima smisla zganjati panike. Aspera, upam, da bo vse v redu na ultrazvoku. Vem, kako te dajejo živčki, sploh glede na izkušnjo. Jaz sem prvi ultrazvok imela v četrtek, pa srčka še niso jasno zaznali in me ponovno naročili čez 14 dni. In mi gre tudi samo to po glavi, kaj, če ga takrat ne bo. Neprestano so neki izzivi, sploh za IVFovke ... jaz že vidim, da bom mirna šele takrat, ko bom otročka držala v naročju. Potem bo pa čas za nove probleme [sm=smiley1.gif] Ojoj, cel roman sem napisala. V glavnem, punce, mirne živce in upamo na najboljše! Slej ko prej bomo vse zmagale.
|
|
|
|