kamajuš
|
Še en glasek od nas ! Najprej moram pohvalit našega fantiča, danes je prvič prespal celo noč (20 - 6) ! Ne delam si utvar, da je to to, ampak sem pa vesela ... in naspana . Pri nas tudi postajajo zobki aktualni, prvi se simpatično svetlika izpod dlesni in imamo kar pestro. Sploh zadnje noči so bile težke, non stop zbujanje, pa ne nazaj zaspat, pa nič lačen, ampak bi jedel ... . Zato sem mu včeraj zvečer bolj za foro dala eno svečko, če ga dlesni res tako mučijo, da mu malo pomagam. No, zgleda, da sem malo pa mu, ker je spal ! Nosek: jaz mu vsak dan 3x špricnem eno kapljico v vsako luknjico, morava zaradi ušesk. Če je nosek poln, vlečem ven z ročno pumpico. Smo imeli tudi nastavek za sesalec, pa se je nekam izgubil . GH: ima 4 obroke, ko bo obvladal pincetni prijem, bova pa počasi še zajtrk uvedla. Med 9 in 10 (odvisno, kdaj se zbudiva in podojiva) mu naredim sadje z OH (ajdova kaša / polenta / riž), da je dovolj nasitno, potem ok 13ih (odvisno, kdaj je bila malica, računam navadno na 3 ure razlike) kosilo, potem ok 16-17ih jogurt (ga obožuje), ponavadi ga obogatim s koščki kruha in za večerjo ok 19ih še mlečna kašica (7 žitna ali polenta). Dojiva se obvezno zjutraj in zvečer, ponoči po potrebi, čez dan včasih pred spanjem. Aja, sadja ne kuham, hruško in jabolko naribam, banano zmečkam. Drugega še nisva, čakam na sezonsko. Pitje: premalo oz praktično nič. Zaenkrat se mi zdi, da dobi dovolj z dojenjem. Mu pa tu in tam dam vodo iz kozarčak, ampak bolj za hec, ker se mu ful fino zdi . Zaprtje: prebava se mu je malce uravnala. Ko je bilo najhuje (je jokal, ko je kakal in ni in ni šlo), sem mu dala slivov kompot med sadje, pa še kompot po žlički pred vsakim obrokom. Za zdaj pa poskušava uravnavati s prehrano (če vidim, da ima težave, par dni ne dam korenčka oz mu ga naribam surovega namesto kuhanega). Banano pa obvezno kombiniram s hruško. Pa nama zaenkrat gre ! Razvoj: se mi zdi, da počasi začenja dojemati, zakaj ima nogice , ampak to je pa tudi to. Je pa že ful napredek, da mu je postalo zanimivo ležati na tleh in študirati igračke. Tako da se končno malce zamoti tudi sam (tudi po dobre pol urce, kar me zelo veseli )! Sicer se pa ne sekiram! Je zdrav, torej bo tudi na tem področju slej ko prej OK ... predvidevam ! Po moje smo vse malce preveč obremenjene zaradi raketice od Hope , ki prehiteva po desni . Primerjave na kateremkoli področju so med otroci zelo nehvaležne, že med sorojenci. Tako da se ne smemo sekirati, če so naši palčki lenobice! Brez skrbi, bodo vse nadoknadli, se nam bo že kolcalo po teh izi dnevih, a ne Hope ? Fenanje: tako kot piše Hope, sem jaz pri vseh tavelikih. Tudi tamicenega navajam s tem, da me gleda, ko se fenam, pa še njemu malce popiham. Je pa res, da je naš bolj pri pleškotih, tako da ni potrebe ! Menstruacija: ja, sem dočakala ta prvo prejšnji teden. Ni bilo sile, kot pred . Bi sicer tudi sama želela biti še brez, ampak glede na to, da sem bila ene 3 tedne pred tem kot napihnjen balon, pa še tečna kot , je bila pravzaprav odrešitev. Sicer bom pa kmalu v meni , tako da sem lahko vesela, dokler jo še imam ... . Evo, to je to. Aja, bila sva v posvetovalnici: 9kg in 72cm. Uživajte!!!
|