RE: Julijke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

ely85 -> RE: Julijke 2015 (7.1.2015 15:21:12)

Ojla punce za mano je tud NS in hvala bogu je vse ok...[sm=smiley1.gif]zagledali smo pa tud spol [sm=smiley1.gif]in kaze da bo fantek [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]pdp sem pa sama narobe zracunala,tako da ga imam 9.7 [sm=smiley1.gif]ostalim puncam pa tudi cestitke za opravljene NS [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

karena -> RE: Julijke 2015 (7.1.2015 16:14:18)

A si pozabila upoštevat, da si v bistvu vsak mesec plodnosti dva tedna noseča. [sm=smiley36.gif] Meni je to štetje tako smešno.

ely85 -> RE: Julijke 2015 (7.1.2015 19:02:43)

Karena pojma nimam kako sm jst racunala da mam sele 24.7 heheheeh sm pa zgleda orng sfalila hahahaah [sm=smiley1.gif]vazno je da docakamo nase soncke pa ni vazn datum [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif] je tvoje pocutje kej boljse??pri meni je vsaj popustila slabost in bruhanje,mam pa tezave z glavoboli,krvavitve iz dlesni in noseka[sm=smiley13.gif] mam na sreco jutri pri svojem g.pregled oz posvet,upam da mi bo znal svetovat glede teh stvari...

karena -> RE: Julijke 2015 (7.1.2015 19:12:35)

Ma ja, se mi zdi, da imam vsak dan več energije. [sm=smiley36.gif] Nos imam pa tudi jaz stalno krvav. [sm=smiley13.gif] Joj, pa zadnjič sem na avtobusu bruhala [sm=smiley13.gif] - kako ponižujoč občutek. Še sreča sem imela eno vrečko v torbici.
Sicer pa uživam v nosečniških hlačah ... ah, kako so komot. [sm=smiley36.gif] Mi jih je prijateljica dala 5 ali 6, tako da imam sedaj več nosečniških kot navadnih. Hahaha. Zdaj me pa malo rajca, da bi si kako oblekico na ebayu naročila. Kako tako čisto navadno raztegljivo enobarvno.

ely85 -> RE: Julijke 2015 (7.1.2015 19:18:08)

A jojj boga si ne predstavljam kako ti je bilo [sm=smiley13.gif] uhh negovor sm komi najdla nosecniske hlace pa se to jih majo samo na rudniku v h&m in c&a[sm=smiley13.gif]se dobr da sm jih sploh najdla ker mam ze tak trebuh kot da sem v 6mescu [sm=smiley36.gif]o ja za oblekce pa mene tud matra sam jih itak nimam za kam oblect[sm=smiley36.gif]bom kr na poletje pocakala [sm=smiley36.gif]

karena -> RE: Julijke 2015 (7.1.2015 19:20:32)

Ma ja, saj jaz tudi ne glede na to, kako delo opravljam [sm=smiley36.gif]. Samo bi jih pa lahko imela za v službo. Poleti sem fante že lepo navadila, da je čisto normalno tudi če pridem v krilu, zdaj sem pa že celo jesen na kavbojkah pa ne vem, kaj me je začelo grabiti, da bi nekaj bolj ženskega (ok, mogoče so krivi hormoni [sm=smiley36.gif] ) Samo potem bo pa spet problem, kaj obuti. Pet ravno ne bi, ostale zimske so pa bolj ... hm, za na krilo gotovo ne [sm=zmeden.gif]

ely85 -> RE: Julijke 2015 (7.1.2015 19:23:51)

Hehehe ja mislim da so hormoncki pri meni so tok podivjani da se kar sama sebi cudim kaj mi je hehehe ma moj konjske zivce hihihi sem ga zdej poslala po suhe marelice heheh so mi na pamet padle[sm=smiley36.gif]jojj kile mi pa tud sam gor sibajo[sm=smiley1.gif]me bo g.jutri kregal sigurno [sm=smiley36.gif]

ely85 -> RE: Julijke 2015 (7.1.2015 19:34:07)

Mene zanima ce se splaca kupit angelsaund??ga ma kera in kako ste kaj zadovoljne??

karena -> RE: Julijke 2015 (7.1.2015 19:37:48)

Meni ga je ena posodila. Mi je fajn, nisem pa obsedena z njim. Ravno danes dopoldne sem malo ugotavljala, kaj omogoča in posnela malčka na računalnik [sm=smiley36.gif] in ker sem pač inženir sem morala še s fft analizerjem na telefonu preverjat, če je prava frekvenca [sm=smiley36.gif]. Meni je fajn, ni mi pa zaenkrat nujno zlo. Ga uporabim mogoče enkrat ne teden ali pa dvakrat, da lažje rečem živjo malček. [sm=smiley1.gif]

Oblekico bi pa jaz kakšno tako čisto navadno:
http://www.ebay.co.uk/itm/151482702464?var=450685023316

ely85 -> RE: Julijke 2015 (7.1.2015 20:29:10)

Uuuu lepa oblekca je full[sm=smiley1.gif]no bom kupila angelsaund ker mi je predolg za cakat vedno do g. [sm=smiley1.gif]

x_srečka_x -> RE: Julijke 2015 (7.1.2015 20:33:05)

Pozdravljene nosečke :)
Včeraj sem imela NS, rezultati so bili super, tako da sem kar lažje zadihala[sm=smiley1.gif]. Spola pa nisva vprašala, bo kar presenečenje, je pa tudi še prezgodaj, da bi točno napovedali. Že v prejšni nosečnosti sva pričakovala "punčko", ki ji je na morfologiji zrasel lulček [sm=jezicek.gif].
Glede slabosti mi je pa samo takoj zjutraj ko vstanem, malo školjko objamem[sm=smiley36.gif] potem je pa ok. Mi je bilo tudi v prvič in drugič slabo zjutraj.

ely85 -> RE: Julijke 2015 (7.1.2015 20:40:05)

Srecka cestitke za NS [sm=bravo.gif]jst sm pa komaj docakala da zvem kaj bomo mel[sm=smiley36.gif]za slabosti ti pa zelim da te cimprej popustijo [sm=smiley1.gif]

Najin_pikec -> RE: Julijke 2015 (7.1.2015 21:11:39)

Super za vse uspešno opravljene nuhalne [sm=bravo.gif]

Jaz sem tud firbčna kaj bomo mel [sm=smiley36.gif]. Ko sem bila noseča s sinom, so mi že na nuhalni zelo suvereno povedali, da bo fantek, tokrat pa ginekolog ni bil tok ziher. Se mi pa zdi, da pri punčkah tako zgodaj težje povejo, se res lahko zgodi da še lulček zraste [sm=smiley1.gif].

Glede kil je pa tud mene groza [sm=smiley13.gif]. Skoz se neki bašem, trenutno s čipsom... Pri sinu nisem mela takih luštov, zdaj pa ves čas. Mogoče zato, ker sem ves čes doma in imam sladkarije na dosegu [sm=zmeden.gif]. Decembra je mali dobil tono enih sladkarij in res ne morem pustit da vse poje - mislim kakšna mama bi pa bla, če bi pustila da si mali zobke uniči [sm=smiley36.gif].
So mi pa pri pregledu krvi našli povišan sladkor in sem 20.1. naročena v diabetološki ambulanti. Če ne prej, bom takrat začela pazit glede hrane, ker si bom mogla 3x na dan cuker merit in se res vsak greh pokaže. Tudi pri sinu sem imela sladkorno, ampak ni bilo hujšega. Uravnavala sem jo s prehrano in se v celi nosečnosti posledično zredila samo za dobre tri kile. Mali se je pa tudi lepo razvijal, čeprav se je potem rodil kar drobčkan.

ely85 -> RE: Julijke 2015 (7.1.2015 21:18:06)

Heheh ja to pa res nesmes tamalemu pustit sladkarij[sm=smiley36.gif]ves sem sama prej bila obsedena z sladkarijami,zdej mi pa sam se zjutri ko se zbudim pasejo[sm=smiley36.gif]upam da dobro opravis pregled za sladkorno....upam da je sedaj nebos imela [sm=smiley1.gif]

Najin_pikec -> RE: Julijke 2015 (7.1.2015 22:05:55)

Oh, ko bi vsaj men tudi samo zjutraj sladkarije pasale...[sm=smiley36.gif]
Če sem prav razumela, mi obremenitvenega testa z glukozo sploh ne bodo delali, ampak me bodo kar začeli vodit v diabetološki ambulanti. Zgleda jim je dovolj rezultat na tešče in dejstvo, da sem že bila "v njihovi oskrbi". Sem pa bila ravno na meji, so mi namreili vrednost 5,1. Skoz neki spuščajo to mejo - mislim bodimo iskreni, 5,1 pa res ni povišan sladkor no [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]. Ampak ni panike - bom pač bolj zdravo jedla, hodila na sprehode in se veselo špikala v prste [sm=smiley1.gif]. Drugač itak ne zdržim na dieti, tako moram pa poskrbet za pikico in se bom lažje držala.

Še glede nosečniških oblačil: meni so te hlače prav super, pozimi sem jih nosila tudi v nenosečem stanju (tko lepo čez križ grejejo). Si moram it obvezno še kakšne nabavit. Za nosečniške majice mi je pa res škoda tok plačevat, ker lahko komot nosiš navadne daljše majice, tunike, oblekce...

toho -> RE: Julijke 2015 (8.1.2015 8:08:42)

Ojla [sm=bravo.gif] , vidim, da že kar pridno nosite nosečniška oblačila. Tako, da bom verjetno tudi jaz morala v nabavo. Meni še se trebušček ne vidi, verjetno zato, ker sem prej že imela malo zalogo[sm=smiley36.gif], pa zdi se mi, da ko zanosiš preko ivf postopka ti zaradi vseh enekcij trebuh tak napihne. Z oblačili pa še malo zavlačujem, ker se je prejšnja nosečnost končala s ss[sm=smiley19.gif]. Sem pa na bolniški in sem vedno v trenirki. Do zdaj sem zaradi slabosti še z kilami šla navzdol. [sm=smiley1.gif]. Nosečke ali že kaj razmišljate katere dudice, flaške boste uporabljale? Prosila bi za kak nasvet. [sm=zz_help.gif]

pikapokiiiica25 -> RE: Julijke 2015 (8.1.2015 10:38:31)

Evo punce, pa sem tudi jaz prestala nuhalno. Vse je super, končujemo 12.teden, veliki smo 6,11cm, pa zelo zelo leni [sm=smiley36.gif], tako da se je G kar namatrala, da ga je obrnila, da je lahko izmerila nuhalno. No tik preden smo končali, pa smo med nogicami zagledali 3 kroglice :P zanimiv posnetek je bil... moj dragi je kar zasijal, ko je videl [sm=smiley36.gif]

Najin_pikec -> RE: Julijke 2015 (8.1.2015 12:04:45)

Uf ja, po IVF/ICSI postopku si res napihnjen od vseh hormonov. Jaz sem še pred transferjem imela trebuh kot v kakšnem 12. tednu, hlač sploh zapet nisem mogla. Sem pa tudi jaz na bolniški in več ali manj kar v trenirki.
Toho, te razumem, da zaradi pretekle slabe izkušnje zavlačuješ z nakupom nosečniških oblačil, sama imam za sabo dva zaporedna SS oz. odmrtje ploda v 11. tednu (obakrat se mi ni niti sanjalo, da je kaj narobe, na nuhalni pa slaba novica [sm=smiley19.gif]). In ravno zaradi tega sem tale forum do 15. tedna samo prebirala, šele potem sem se opogumila in se vam pridružila. Ker enostavno mi je bilo takrat res grozno, ko kar naenkrat nisem bila več noseča in nisem več mogla čvekat o veselem pričakovanju [sm=smiley13.gif]. In tudi zdaj še vedno nisem sproščena in me je strah pred vsakim pregledom. Pri sinu sem šla vedno na pregled s trdnim prepričanjem, da je vse ok, zdaj pa je strah vedno prisoten [sm=smiley13.gif]. Ampak mormo bit močne in verjet, da bo tokrat res vse ok [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif].

Pikapokiiiica25, čestitke za uspešno opravljeno NS [sm=bravo.gif] in super, da so vam lahko že povedali spol.

karena -> RE: Julijke 2015 (8.1.2015 12:11:43)

Sem vesela za vse dobre NS [sm=bravo.gif]
No, midva se bova glede spola pustila presenetiti. Zaenkrat mi to res nič ne pomeni, a zvem par mesecev prej ali kasneje. Vseeno nama je, kaj bo. Oprema bo pa itak nevtralna, ker upam, da tone bo najin edini otrok. [sm=smiley36.gif]
Jaz sem si potem včeraj kupila tisto oblekico. [sm=smiley36.gif] Sicer sem rdečo zamenjala za vijolično, ker sem razmišljala kaj bom laže k ostali garderobi pokombinirala. Prav kakšnih nosečniških majic pa ne planiram kupovati.
Joj, o dudicah in flaškah pa zdaj res še ne razmišljam. Se mi zdi še daleč. [sm=smiley9.gif] Edino voziček kar me matra. No, čeprav je zdaj sigurno, da menjava avto. Čisto slučajno je tako naneslo, da je mimo prišel kandidat, ki bi rad imel najinega sedanjega ... in danes bo prodan. [sm=smiley36.gif] Anpak tudi v karavanu bo moral ostati ob vozičku še prostor za pasji box.

Najin_pikec -> RE: Julijke 2015 (8.1.2015 12:49:54)

Meni je v bistvu tudi popolnoma vseeno glede spola, ampak firbčna pa sem [sm=smiley36.gif]. Opremo res lahko nevtralno nabaviš in tiste najmanjše cunjice tudi, ostalo pa lahko kupiš tudi po porodu.
Oblekica, ki si jo naročila je res luštna [sm=smiley1.gif]. Samo jaz se kar ne spravim, da bi si kakšno oblačilo prek neta naročila. Se mi ne da potem sem in tja pošiljat, če mi ne stoji, kot bi moralo. Raje probam, predno nabavim [sm=smiley1.gif]

Še glede dudic, flašk: jaz sem pri mulčku imela dudico iz kavčuka (rjav cucelj) simetrične oblike, ker sem v enem članku o babyhandlingu prebrala, da so te najbolj primerne (so mehkejše in po obliki bolj spominjajo na mamino bradavico). Ni pa nujno, da bo dojenček sprejel tisto dudico, ki smo jo najprej izbrali - včasih jih je menda treba kar nekaj zamenjat, preden kakšno sprejme. Lahko se pa tudi odloči, da bo imel mamico za dudo [sm=smiley36.gif]. Glede flaške nisem komplicirala; najprej smo imeli od Aventa, kasneje pa iz DM Baby Love.

karena -> RE: Julijke 2015 (8.1.2015 12:59:04)

Jaz tudi nisem kaj preveč nagnjena k nakupom preko spleta, ko gre za cunje, če pa že ... pa vedno priseeeežeeeem, da bom nazaj poslala, če ne bo ok (še nikoli nisem [sm=smiley36.gif] ) Ma tale mi zgleda taka raztegljiva zadeva, pa nima šivov pod joški, kar je moj večni problem. Se mi je zdela ugodna in mi je vizualno všeč. Pustimo se presenetiti. [sm=smiley36.gif]

No, dudice so meni sicer tudi všeč kavčuk. Bomo videli, kaj bo o tem mislil piščanček.

verci -> RE: Julijke 2015 (8.1.2015 13:16:10)

zivjo...prvo cestitke vsem [sm=bravo.gif] tudi sama sem pred kratkim imela NS vse ok [sm=smiley36.gif].Sedaj sem v cca 13 teden pocutje Ok.Na zacetku sem imela zelo veliko slabosti
sedaj pa ze gre na bolje.prej cez cel dan ,sedaj pa samo zjutraj.Zaeenkrat se nisem sla po nakupih za nosecniskimi oblacili ampak bo treba gre ze vse pocasi na tesno[sm=smiley36.gif]

verci -> RE: Julijke 2015 (8.1.2015 13:26:47)

Na NS sem imela zeljo ,da bi izvedela za spol ,ampak se ni videlo...Ocitno bom morala se malo pocakat.Hm moja zelja po sladkem sploh cokoladice neustavljiva[sm=smiley36.gif].Ampak ja skusam se kontrolirati.Tudi meni ob jutranji slabosti malo ponagaja kri iz nosa ,ampak upam a bo tudi te slabosti kmalu konec...
uzivite se naprej en lep pozdravcek

Kathy28 -> RE: Julijke 2015 (8.1.2015 14:04:52)

Oi punce, joj jaz sem se tak navadila na tisto našo fb skupino, da sem čisto pozabila na vas tukaj :( :)
Najin predviden datum porada ostaja isti torej 18.7. na nuhalni je bilo vse ok, za vsak slučaj sem še vseeno dala kri za dvojni hormonski test. Čakam na izvid. Drugače pa je vse ok, zadnje dni se sploh ne počutim noseče, ker me nič ne muči razen tesne hlače ko se najem :) Tak, da ob plači grem v nabavo nekih hlač, nujno že potrebne :)

Mančula -> RE: Julijke 2015 (8.1.2015 14:30:42)

Za mano je tudi nuhalna, je vse ok [sm=smiley1.gif] datum poroda je pa 21.7

Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>