Maja1990
|
Evo se vam še jaz po 'priporočilu' ely85 pridružujem in kopiram sporočilo iz druge teme (kratki protokol), čeprav začnem s špikanjem šele konec novebra/začetek decembra... :) Torej, z možem sva končno prilezla do prvega IVF postopka na GKLJ. Na otročku sva delala skoraj 2 leti (več kot dve leti sva bila pa brez zaščite). Lani aprila sem bila operirana - odstranitev septuma v maternici (2 cm velik) in potem sva lepo delala na otročku naprej (sva mislila, da je bila morda pregrada kriva za neuspeh). Po več kot letu dni od operacije in nobene črtice sem kontaktirala dr. Banovo (me je tudi operirala), ki naju je takoj pozvala, da se prideva oba z možem pregledat. Pri meni je bilo vse bp, mož ima pa zelo slab spermiogram (zadostno število, ampak praktično negibljivi in nepravilnih oblik). Ponovni spermiogram (čez 3 mesece) je bil še slabši in tako sva šla v postopek. Najprej so govorili o IMSI, vendar zaradi zelo slabega spermiograma smo sedaj šli 'nazaj' na ICSI in 'pomoč' z nekim zdravilom na C... Cefa... (ne morem razbrati pisave), ki naj bi spodbudil gibanje spermijev - to bodo oni 'čarali' v laboratoriju. :D Jaz sem dobila kratek protokol, Menopur. 21.10. sva imela konzilij, zdaj pa moram počakati prvo mensturacijo (ki naj bi bila tu konec meseca) in poklicati za datum, zmagi na proti pa bova šla konec novembra/začetek decembra, ko pride druga . :) Na konziliju so nama povedali tudi, da bodo moža 'dali' še na genetiko, ker ne razumejo zakaj tako zelo slab spermiogram (nikoli ni imel nobene resni bolezni, še prehladi se ne nikoli). Spada pa v rizično skupino, ker je poklicni šofer in veliko sedi + stres + kajenje. Iskreno so nama povedali, da bo prvi postopek bolj ali manj raziskovalni - koliko celic se bo dejansko uspešno oplodilo in lepo razvijalo naprej, so pa optimistični zato, ker sem sama zelo mlada (24 let) in pričakujejo veliko zdravih celic od mene. Po prvem IVF postopku (srčno upamo, da uspešnem) želijo najin primer predstavit tudi na konziliju. :) Drugače sem pa bodoča medicinska sestra (samo še diplomo je treba spacat) in sem veliko delala na področju ginekologije/porodništva, tako da če vam lahko s čim pomagam, me le pocukajte. O sami in vitro fertalizaciji sem tudi dobro podkovana, ker imam nečaka, ki je na svet prišel s pomočjo IVF postopka in sem sama precej poglobila v vse to... zdaj pa glej ga zlomka, sem tudi sama 'pristala' v tej situaciji. :) Vsem, ki imate za seboj uspešen postopek iz srca čestitam, nam ostalim borkam pa želim, da čim prej zagledamo
|