RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

rebrebu -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (16.10.2014 20:15:09)

Stars in Matejkica, a pol spontani postopek mene caka? jutr zvem FSH, pa glede na to da je AMH nizek, nevem kaj sploh pričakovat....sem se kao naročila v MB, ampak sele 23.3:( pa se mesec čakaš kozilij al kako? A spontanega ti tudi štejejo al ne?

Stars619 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (16.10.2014 20:37:02)

Rebrebu, to pa res ne vem ali se šteje ali ne?! Glede na to, da ti ne dajo teh dragih injekcij, bi morda bilo možno, da se npr.dva postopka štejeta za enega ali kaj podobnega, ne vem. No, sicer pa, če nam zdaj to ne rata, so mi rekli, da se bomo takoj pogovorili o spontanem ivf-u, ker pač imam kar redne menstruacije. In bom kmalu izvedela, kako in kaj.

Glede teh vrednosti pa sva na istem, meni očitno zelo nihajo, ker 1x fsh 29, 2. samo 6, 3. pa kar 30. Amh pa manj kot 0,14. Torej, katastrofa. Po rezultatih bi morala biti v meni!!!

Konzilij v mb je bil letos zelo hiter, jaz sem pošto dobila v treh tednih, četrti teden sem že bila na vrsti...tako da bo šlo hitro potem, boš videla!

oreh -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (16.10.2014 20:46:13)

Pozdravljene spet! že dolgo nisem nič napisala, berem pa še vedno.
Veliko vas je novih in upam, da se bo za vse vas tale boj za otročička kmalu dobro končal.

Če mi lahko katera stara borka odgovori: Želja po še enem otroku je,rezultata pa ni. se nameravam spet prijaviti k rešu. Kako to poteka- a je prvi pregled spet uz, pa da on naredi spermiogram, pa tisti test po SO... ali začneš z injekcijami, če sem že bila na dveh postopkih, drugi je bil uspešen?

Kako ste ostale? jonaklara, nikaanna, adelle...?

matejkica00 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (16.10.2014 20:51:06)

Moj FSH je bil marca 36, junija 17. AMH < 0,16.
Sem pa lani avgusta zanosila, kljub temu, da sem imela julija FSH 17, vendar so mi opravili abrazijo zaradi prazne GV.

Ja, tokrat imam postopek brez vseh zdravil, le večkrat bom mogla iti na ultrazvok. Ne vem pa, če si mi šteje postopek, če ta mesec folikla ne bo. Morda katera ve?

Aleda -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (16.10.2014 21:48:04)

Dober večer[sm=smiley1.gif]
Danes sem imela et, vstavili so mi 2 zarodka, zdaj pa čakanje [sm=smiley1.gif]

ely85 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (16.10.2014 22:09:50)

Ooo super Aleda [sm=bravo.gif]zdej pa pridno grej pikice in drzim pesti da cimprej zagledas [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif] a je drugace tud transfer kej bolec??ga mam v torek ce bo vse po sreci [sm=smiley1.gif]

Aleda -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (16.10.2014 22:12:50)

Transfer nič ne boli, samo dajo noter zarodek in to je to, par minutk [sm=smiley1.gif]

ely85 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (16.10.2014 22:18:12)

Aha no super hvala za odgovor [sm=smiley1.gif] drzim prstke pa sporoci nam lepo novicko cimprej [sm=smiley1.gif]

Corse -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (16.10.2014 22:43:56)

Ojla punce. Pravkar sem prejela stopko, pa mi jo je dala kar v trebuh, v prejšnjih dveh postopkih sem jo dobila v rito...upam, da je to OK? Sam da bodo folikli zdržali do sobote. Punkcije me je kar mal strah. Sem pridelala pred leti v prvem dolgem postopku 34 folikov, je bilo kar hudo to zdržat [sm=smiley36.gif], me je Reško pohvalil, da sem bila pridna...ha-ha. Zdej jih je pa velik manj, je kratek postopek, pa upam, da bo zato tudi manj boleče. Drugi postopek sem imela spontan, z eno celico in tudi punkcija temu primerno čisto znosna. Transfer takrat je bil mala malca, res. Držte se, pa pridno čuvajte svoja jajčka [sm=jezicek.gif]. Aja še to - če ima katera počasno rast foliklov - pivo dela čudeže, preverjeno, meni so prav podivjali. Lp

ely85 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (16.10.2014 22:53:12)

Ojla corse [sm=smiley1.gif] ne nic ni narobe ce si stopko v trebuh dobila sama sem jo tud v trebuh pa je blo vse ok [sm=smiley1.gif] naj te za punkcijo nic ne skrbi ni tok bolece vsaj meni ni bilo edino po punkciji so me.jajcniki bolel....pridna kar 34 [sm=bravo.gif] jst pa samo 8foliklov in 4 celice upam samo da ostanejo 4 do torka [sm=smiley1.gif]

Corse -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (17.10.2014 7:32:54)

Hvala ely85, si me potolažila [sm=smiley1.gif]. Ja, takrat sem pridelala 34, verjemi pa, da je tako sama kvantiteta, od vseh sta se samo 2 razvijala do 5 dne, pa še potem je bila sama štala. Definitivno boljše manj, pa tisto "gajstno" ... Držim pesti!!!

valy25 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (17.10.2014 23:11:06)

Zdravo punce!

Če smem, bi se vam tudi jaz čez nekaj tednov pridružila v debati. Takrat bom začela s tretjim ICSI postopkom. Že komaj čakam. [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Oreh, midva sva se začetek avgusta naročila ponovno na pregled k dr. Rešu. Konec avgusta sva bila že na vrsti. Mogla sva dat kri za spolno prenosljive bolezni pa meni je naredil ultrazvok. Potem mi je pa rekel, da pridem drugi dan menstruacije zjutraj k njemu. Ker sem ravno začela s službo, bova šla na postopek v drugi polovici novembra. Bi bilo res lepo, če bi tudi v drugo trepetali skupaj. [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

Vsem, ki ste že v postopkih, želim veliko celic in seveda pluske. [sm=bravo.gif] Držim pesti. [sm=bravo.gif]

Bikca -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (18.10.2014 8:14:21)

Valy25,

midva imava 30.10. pregled pri Rešu, dala bova kri za spolno prenosljive bolezni, uz mi bo naredil. In potem gremo novembra prvič v boj. Tudi naju čaka ICSI.

ely85 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (18.10.2014 16:01:21)

Zivjo punce[sm=smiley1.gif]spet jst polna vprasanj [sm=smiley1.gif]zanima me ko ste dobile datum za transfer ce so vas mogoce kaj prej poklical??in ce so a poklicejo isti dan ali en dan prej preden ste sle na transfer??zanima me zato ker moj dela na terenu in se bojim da bojo ravno poklical ko ga nebo doma...in kdaj so vam povedal kok celic se je oplodilo,ko ste na transfer prisle ali ze prej?? Hvala za odgovore in lep dan vam zelim se naprej [sm=smiley1.gif]

rebrebu -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (18.10.2014 16:16:09)

Pri Rešu je tko, če je malo celic, mas et 2 dan.ko prides not, ti vse povejo, kolko se oplodilo in ce bo al ne et....torej če je vsaj ena mal nakazala oploditve, ti jo vseeno dat not. dokler pa nisi dol in not, nič ne veš....

pejko -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (18.10.2014 16:30:18)

stars, rebrebu, matejkica, tudi moj AMH je nizek, 0,77. Sicer ne tako vaš, ampak v 1. postopku nisem imela niti ene celice, v 2. z zelooooo visoko dozo zdravil (4x menopur) pa 2 folikla, 2 celici 1 zarodek, negativen test. Reš mi je pred postopkom dal klomifen (za probat) in sem imela 2 folikla. Zdaj me čaka 3. postopek, in sicer s klomifenom. Ne vem, če je to ravno spontani postopek. 10 dan imam UZ, potem pa redne UZ in potem bom doila stopko in punkcijo. Mislim, da če pride do punkcije, se šteje kot postopek, če ne pa ne. Včasih so bili 4 spontani postopki kot 1 normalen, zdaj pa se šteje tudi spontanega. Po moje to nikakor ni fer, ker je res doooosti bolj poceni, ampak očitno tako je.

Punce, vsem ki čakate in se borite, srečno!!!

Corse -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (18.10.2014 17:47:55)

Ekola mene, danes sem imela punkcijo v LJ, sem preživela [sm=jezicek.gif] in pridno ležim, špiknili so velikokrat, ampak je rekla da je bil sam drobiž... tako da sem pridelala le 3 celice - sama kvaliteta seveda [sm=smiley36.gif]
ely85- pri meni je bilo danes tako: Tam mi je sestra rekla, da pridem na transfer 5. dan, se pravi v četrtek, pa se peljeva z mojim proti domu in me pokličejo, da naj pridem že 3. dan, torej v torek...tako da so se hitro premislili, verjetno zaradi majhnega št. celic, seveda upam na najboljše.
Pejko- tudi jaz sem bila pred pol leta v spontanem p., prišlo je do punkcije...potem pa se žal ni delilo in ja, seveda se (na žalost) šteje kot zaključen postopek, to pa res ni fer.
Pa srečno punce!

ely85 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (18.10.2014 18:01:50)

Ojla corse [sm=smiley1.gif]upam da te ni prevec bolela punkcija ....no super vazno je da je za tabo in da mava na isti dan transfer[sm=smiley36.gif] hvala za odgovor ....se pravi ce se niso nic klical mava mi2 pol normalno v torek [sm=smiley1.gif]

Nušika81 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (19.10.2014 20:18:05)

Pozdravljene punce,
že nekaj časa spremljam vaš klepet in sedaj sem se odločila da se tudi sama vključim vanj.
Sem v postopku IVF pri dr. Reševi. Danes sem dobila prvo inekcijo Puregona 100 enot.
Vidim, da vas je bila večina že na punkciji... Mene vse to še čaka in priznam, da me je prau malo strah.

No punce, za vse vas držim pesti in upam, da boste tudi meni stale ob strani, ko bom imela kakšno vprašanje ali težko obdobje [sm=smiley36.gif]

Pozdravček vsem .

sunprincess -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (19.10.2014 20:30:27)

Nušika81, vse bo ok..itak imaš ogromno možnosti,da ti punkcijo dela dr.Reš,ki je za to pravi strokovnjak. Sem imela ogromen strah pred punkcijo, pa ti lahko povem,da ni noben bav-bav...srečno,..če boš imela pa kakšno vprašanje, pa kar vprašaj [sm=pikapoka2.gif]

ely85 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (20.10.2014 0:47:01)

Dobrodošla Nušika 81 [sm=smiley1.gif] kokr je rekla sunprincess ni noben bav bav ,ni boleca punkcija kokr mislis,brez potrebe te je strah [sm=smiley1.gif]sama sem jo mela prejsn tedn in res ni tok bolece da nebi mogla zdrzat [sm=smiley1.gif]ti pa priporocam da po punkciji full pijes in naj bi bilo zelo dobro veliko mlecnih izdelkov spit,pojest npr navadni jogurti itd...vprasaj pa karkoli te bo zanimalo bomo z veseljem odgovorile ce bomo poznale odgovore[sm=smiley1.gif]srecno [sm=smiley1.gif]

Corse -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (20.10.2014 13:23:16)

Dobrodošla med nami Nušika81. Imela sem 3 punkcije, pa ti povem, da je bila bolečina (pri meni seveda [sm=smiley36.gif]) odvisna od št. foliklov. Ko sem imela samo enega, sem vprašala: a je že konec? Se je Šalamunova kar smejala...Sedaj sem jih imela nekaj čez deset, to je bilo pred 3 dnevi, pa sem danes že OK, bolečina čist znosna, pri številu foliklov čez 30... pa niti pisat nočem kako je bilo, da ne prestrašim katero po nepotrebnem [sm=jezicek.gif].
Jutri grem v Lj...upam, da me pričaka kakšna pikica, da jo dobim za vedno...
Ely85 si ti tudi že neučakana, ane? Če si na ginekološki v Lj se verjetno vidiva...Držim pesti zate [sm=smiley1.gif]
Se spomnim, ko sem bila na prvi umetni in so mi vstavili 2 pikici...sva oba z mojim dragim jokala od sreče, tako močno so naju preplavila čustva. Punce držte se, vztrajajte, kajti končni rezultat poplača vse. Srečno!

ely85 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (20.10.2014 13:53:44)

Ojla corse [sm=smiley1.gif]ja cist sm neucakana [sm=smiley36.gif] pucam perem kuham vse zivo pocnem sam da gre dan hitreje mimo [sm=smiley36.gif] ja jst sem tud v lj v stari porodnisnici [sm=smiley1.gif] se sigurno tam srecamo [sm=smiley1.gif]a so tebi sami od sebe dali 2 pikici notr al si ti izrazla zeljo???

Corse -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (20.10.2014 14:35:03)

Oj ely85. Spadam verjetno že med "konzervice", tako da sem bila očitno zadost stara ob transferju [sm=smiley36.gif], v bistvu me sploh niso nič vprašali koilko jih hočem, kar povedali so, da mi bodo vstavili 2.
Komaj čakam na jutri...Tudi jaz bi najraje pospravljala, pa kuhala, pa šla na sprehod, pa še ne morem učinkovito, me še mal od punkcije heca...čist mal ;-) Lp

ely85 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (20.10.2014 14:49:23)

Ooo ja kok postopkov si pa ze imela???ja mene je tud kr 4dni cudno bolel ampak sem zdej super ce odstejem zivcke za jutr[sm=smiley13.gif]bojim se da ni nobena celica ostala[sm=smiley13.gif] a to sporocijo ce ni nobena zdrzala???

Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>