Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 17.12.2014 19:51:09
|
|
|
|
Anči Banč
|
Anem, moje počutje je vredu, malo je napihnjenosti in pa bolečin v križu. BT še vedno povišana na 37,5. Ja, očitno res ne preostane drugega, kot pa da počakam ponedeljek... samo kaj, ko je to ena muka:) sem pa zasledila nekaj tabel, ki opredeljujejo vrednosti beta HCG po tednih. malo upanja dajejo... so več ali manj vsepovsod enake vrednosti. pa še link, če katero zanima:) http://americanpregnancy.org/while-pregnant/hcg-levels/ Punce, držte se:))
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 17.12.2014 19:53:40
|
|
|
|
1aneja1
|
Ja, imaš prav, jaz sem jemala puregon, potem pa suprefact za stopko. Kakorkoli, zdaj navijamo za tvoje celice In seveda tudi za vse ostalu punce, ki čakajo pluske
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 17.12.2014 22:34:32
|
|
|
|
Anem
|
Jaz sem imela Suprefakt plus Puregon, pa sem ravno tako dobila stopko... čudno... skratka meni tole neprestano zvijanje in pritisk spodaj ne dajo miru. Ko sedim, hodim, ležim... pa sploh ne bi rekla da je kot pred M... Ko sem prvič zanosila sem 6.dan imela vgnezditveno tokrat ni nič in se bojim da ne bo nič na koncu. jojjj se malo... sem že nestrpna ampak bojim se delat test
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 17.12.2014 22:40:12
|
|
|
|
valy25
|
Hehe, Anem, veliko boljši občutek je brez vgnezditvene in vseh teh krvavih izcedkov. Pritisk je pa lahko znak blage hiperce, saj veš, hiperca pa napoveduje nosečnost. :) Jaz pa tokrat nobene napetosti, ampak povsem menstrualno vzdušje.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 17.12.2014 23:12:22
|
|
|
|
aspera
|
Joj punce, jaz sem si pa danes morala prvič sama dat injekcijo, ker je dragi službeno odsoten in sem imela take podvige, da groza . S Puregonom je bilo veliko enostavneje kot s tem Dipherelinom, ki ga moraš sam mešat. Ok, saj mi je uspelo namešati zadevo, ampak ko sem poskušala spraviti zračne mehurčke iz brizge, sem že polovico vsebine izbrizgala in vse uničila. Probam z novo ampulo in spet isto . Se pravi, sem uničila 2 ampuli. Potem sem bla pa že tako živčna in na robu joka, da sem samo pobrala vse skupaj in se odpeljala v dežurno (jo imam na srečo minuto stran) in sta mi ful prijazna sestra in zdravnica potem dali injekcijo in še povedali za naprej, da ni problema, če je kakšen zračen mehurček v brizgi, ker si ne dajem zdravila v veno. Obup, tole mi pa ni fajn šlo danes
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 17.12.2014 23:30:13
|
|
|
|
Maja1990
|
aspera, če rabiš kakšne napotke za mešanje/apliciranje, mi javi - sem bodoča medicinska sestra in sem polno tega že namešala. ;) Sem pa tudi sama imela Menopur - najbrž je na isti način (viale z NaCl in viale s praškom)?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 18.12.2014 1:07:21
|
|
|
|
aspera
|
Ja meša se tekočina in prašek. Saj to mi je šlo čisto ok od rok, samo potem sem imela mehurčke zraka v injekciji in sem ji hotela na vsak način ven spravit, tako da sem zraven še polovico vsebine ven izšpricala , No, potem mi je pa zdravnica v dežurno rekla, da sploh ni panike, če je kakšen mehurček notri. Če bi to prej vedela, ne bi uničila dveh ampul . Drugače pa hvala za pomoč, mogoće jo bom v prihodnje še kdaj potrebovala .
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 18.12.2014 11:39:24
|
|
|
|
limonca*
|
anči banc, če si imela ET 5.12, prvi test si delala pa 10.12, je bilo to čist prehitro in je bil test pozitiven zaradi stopke. Ko si ga delala 16.12. je bila nosečnost, to je 11 dan po ET. Na 12 dan po ET je bila vrednost hormona 12, kar je po pravici povedano malo. Glede na to, da si vmes še malo krvavela, misllim, da bo tokrat šlo za biokemično nosečnost. Vsekakor ponovi krvni test, če se bo hormon zvišal si noseča, če se bo znižal in boš krvavela je šlo za biokemično nosečnost.. Pri meni je bilo enkrat isto - 11 in 12 dan + (CB 1-2 tedna), na 15 dan hormona cca. 80, rahla krvavitev, čez dva dni kontrola, hormon padel na 20, krvavitev je bila večja.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 18.12.2014 13:37:17
|
|
|
|
njelci
|
jst ne zdržim več, to čakanje me ubija danes je 10 dan po transferju, ki sme ga imela tretji dan po punkciji... kaj menite punce a če danes naredim test bo že kej pokazalo? Lp, nučakana
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 18.12.2014 13:39:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Živjo! Meni je 10. dpt ki je bil 3. dan že pokazalo + s popoudanskim urinom
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 18.12.2014 13:41:54
|
|
|
|
njelci
|
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 18.12.2014 14:47:16
|
|
|
|
Anem
|
Anonimna Čestitam! Nemci ti kr! Jst ne upam! Kako se počutiš? Jaz sem tudi 10.dan, Joške napete, ob straneh rahlo boleče, od 5.dne spodaj čutim en pritisk... čelu čas razmišljam al sem al nisem...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 18.12.2014 16:55:49
|
|
|
|
Maja1990
|
Evo punce, da vam malo javim... Danes sem imela punkcijo, ki je bila kar zahtevna. Levi jajcnik je bil super - hitro in prakticno brez bolecin, desni se je pa odlocil premaknit nad maternico in pod mehur, kar je potem malo zakompliciralo vse skupaj. Najprej je sestra probala malo pritiskat in ga 'nazaj spravit', potem se je pa doktor odlocil, da mi vstavijo kateter in cisto izpraznijo mehur. Na ta nacin je lahko potem dosegel se desnega, ampak je en folikel se vseeno pustil - ga ni upal, da mi ne bi poskodoval mehurja. Sem pa pozabila vprasat kateri zdravnik je delal punkcijo - tak visok, obrita glava/frizura, starejsi, ampak ne Drobnic... super je bil. ;) Skupaj smo tako dobili 6 celic... upam da zrelih in kvalitetnih. Mozevo seme je bilo spet zelo slabe kvalitete, ampak so rekli da iscejo najlepse plavalce in se bodo potrudili za cim boljse rezultate. Zaenkrat je transfer planiran cez 5 dni, srcno upam, da tako tudi ostane. :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 18.12.2014 21:36:41
|
|
|
|
valy25
|
Aspera pri Dipherelinu mogoče poskusi potem, ko imaš enkrat zmešano tekočino v injekciji, injekcijo tako obrniti, da igla gleda proti tlom. Potem jo pa fino pofrcaj, da mehurčki priplavajo na zgornji rob. Ker ko si daš injekcijo itak na koncu ne stisneš čisto vsega, zato tisti mehurčki zraka ostanejo v njej, tekočino pa lepo vbrizgaš v podkožje. Njelči, če se prav spomnim si imela punkcijo 7.12.? Jaz sem jo imela 6.12., ampak mi je jutri še prehitro za lulat. bom počakala na soboto, da bo dva tedna od punkcije. Na tvojem mestu bi zdržala do soboto, ker se boš drugače za bz sekirala, če bo test lažno negativen. Če boš pa jutri lulala pa sporoooči.. :) :) Maja, super za 6 celic. Joj, 6 lepih spermijev bodo pa sigurno našli. :) Držimo pesti. :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 19.12.2014 0:01:02
|
|
|
|
Maja1990
|
Zračni mehurčki se vedno izbrizgajo ven tako, da igla gleda proti stropu - zrak se prav tako dvigne na vrh brizge, tik pred iglo, potem še malo pofrcaš in iztisneš ven, dokler ne priteče malenkost tekočine. Zdaj tisti mini mini mehurčki niso noben problem in že res, da gre za subkutano apliciranje, ampak vseeno ne priporočam, da se zrak kar notri pusti, pa potem ne stisne brizge do konca. ;) Drugače pa hvala, sem kar zadovoljna s 6imi celicami, res upam, da bodo našli 6 lepih plavalčkov in da se bodo lepo oplodile. Je imel večjo število spermijev danes, kot na spermiogramu pred konzilijem, ampak so še vedno v večini negibljivi in morfološko 'nenormalni'. :S Bomo videli, držimo pesti kolikor se da! Sem pa že zelo dobro po punkciji - ko sem prišla domov in se vlegla v posteljo, se je vse skupaj kar umirilo. Čez par ur sem malo špikanja čutila, pa sem vzela še en Nalgesin in je bilo vredu. Upam, da bom jutri že kot nova. :D
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 19.12.2014 6:06:04
|
|
|
|
Anem
|
Njelci si že nardila test? Jaz sem se zaštela in sem v bistvu komaj danes 10.dan po et. Stanje nespremenjeno pri meni razen tega, da danes še bolj čutim "zurko" spodaj. Upam, da bo kej ker tale postopek me je pošteno zdelal in ne vem kdaj (če) bom sploh še šla v postorek, razen po eskimcka... Danes me je moj sonček zbudil že ob 4ih... recimo da bo zelo dolg dan
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 19.12.2014 7:42:23
|
|
|
|
njelci
|
živijo, punce itak se nisem upala zadržati in sem delala test, ki pa je bil - sem se prav presenetila sama sebe, ker me to ni preveč potrlo. Po moje zato ker se zavedam, da sem ga delal prezgodaj in še vedno upam, da bova zagledala + pa tudi vaša mnenja, da je prezgodaj so me mal pomirila Tako da še čakamo. Ne vem pa kdaj bom delala sedaj test, če se bo dalo bom počakala do torka 23.12, ko mi je tudi rdr. Reš dal datum za ga delat. Valy tako je punkcijo sem imela 7.12. transfer pa 9.12., tako da resnično upam da je - samo rezultat prezgodnjega testa Srečno vsem
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 19.12.2014 8:49:53
|
|
|
|
Bikca
|
Njelci, meni je pokazalo 12. dan, prej nisem delala. Jaz sem pa kar živčna v ponedeljek me čaka pregled in me je strah, da kej ne bo OK. Reš dela zadnjič 22.12. je meni rekel, naredi 22.12. pa ti bo dal potem datum za pregled. Valy kako ti?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 19.12.2014 10:17:56
|
|
|
|
Anem
|
Mislim da ni realen rezultat, sploh ker si imela et po treh dneh. Počakaj se malo. Kako se pa pocutis drugače? Kaj čutiš? Jst mam mal hecen občutek, da je ratalo, pa ne upam na glas povedat, da ne bom na koncu kratko potegnila... upam se vedno lahko, ne?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 19.12.2014 10:50:58
|
|
|
|
njelci
|
Anem sej vem da je blo prezgodaj in upam da je to krivo takemu rezultatu...Bom še enkrat delala test 22.12, kot je rekla Bikca, ker takrat zadnjič dela dr. Reš. Pa bomo vidli kaj bo....resnično upam da zagledam + Drugače se počutim OK, lohku bi rekla, da ne čutim nobenih posebnosti, kar me mal bega, ker vse govorite o nekih znakcih...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 19.12.2014 12:25:57
|
|
|
|
Stars619
|
Maja, bravo za 6 celic. Držim pesti, da vse lepo oplodijo in da se vse lepo razvijajo! Kaj bi jaz dala za takšen rezultat in predvsem za kakšnega zamrznjenčka... No, javi nam, kako in kaj... Bikca, seveda bo vse ok. Le pozitivna bodi!!!! Držim pesti za vse, ki boste kmalu testkale...naj bodo sami. !!!! Joj, meni tud ni bilo prijetno gledat epiloga, predvsem ko napihujejo, kako to poteka, kako si vzamejo čas, s kom se vse pogovoriš prej in bla, bla, bla....samo lažejo in napihujejo!!!! Najbolj žalostno pa je, da smo ena taka majhna država pa je sistem od kraja do kraja tako drugačen! BUTASTO!!!! A mi prosim poveste, kako se jemlje Dabroston?? Sem pozabila! Nekaj se mi dozdeva, da eno zjutraj eno zvečer, pa nisem sigurna, na škatlici pa mi ne piše!;) Hvala...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 19.12.2014 13:47:10
|
|
|
|
valy25
|
Hojla punce, imate kaj sončka? Pri nas se je končno prikazal, tako da je počutje prav super. :) Starš hm, je Dabroston progesteron? Če je kaj podoben Estimi ali prometriumu (s tem dvojim si moram jaz sprožat M), vzameš na 12 ur eno tableto (200mg) in jemlješ vsaj 10 dni. Maja, hehe, drugače sem se v postopkih prvič od blizu srečala z injekcijami, tako da v bistvu nimam pojma in vem, da to ni po pravilih. Ampak, ker itak nimam prakse, sem se v prvem postopku res hecala s temi mehurčki in sem z iztiskanjem zmerej še precej tekočine ven izbrizgala. Tako, da mi je sedaj ta način bolj všeč. Najprej itak iztisnem zrak toliko, da pride ven kapljica ali dve, tiste dva mehurčka, ki ostaneta pa prefrcam gor in vedno ostaneta na koncu v brizgi tudi po injiciranju. Tko si res skoraj vso tekočino dam. Haha, sem prava gorenjka. In vem, da nimam pojma. :) Bikca, dobro razumem tvojo zaskrbljenost. Upam, da ti dnevi do ponedeljka hitro minejo. Boš videla, pričakala te bo prelepa gestacijska vrečka. :) Njelči prehitra si bila ja. Načeloma se dan transferja šteje za ničti dan tko da si dones šele 10dni po Et na tretji dan in rezultat še ni bil realen. Anem držimo pesti. :) In je dan dolg? :) Od tega tedna pa do konca decembra imam tudi jaz sinčka doma in ful uživava. Skoraj kot bi bila spet na porodniški. ;) Drugače pa pri meni nič novega. Domače in kolege sva obvestila, da nama ni uspelo, se takoj lažje diha sedaj. M mi verjetno zadržuje Estima, krvavitve so še vedno sveže in pogoste. Včeraj sem imela pregled za roko, počasi gre na bolje, z januarjem se lahko vrnem v službo. :) Šibam na fizioterapijo, vsem lp! :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 19.12.2014 21:43:47
|
|
|
|
Anem
|
Ne morem verjeti! Dobila sem pošto da imam 3 zamrznjencke ... prvic v življenju imam zamrznjencke in to tri!!! I'm shocked! Torej od 7 pridelanih celic, 6ih zarodkov celih 5 blastocist!!! Prej vedno 16 celic in na koncu samo 1 morula in 1 blastocista! Kr ne morem verjeti! A je to možno da so celice bolj kvalitetne po porodu al kaj? Aja, eno vprašanje, ali katero mogoče spodaj tudi na "pritisk" boli?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 19.12.2014 21:57:30
|
|
|
|
Maja1990
|
Waaaa, bravo Anem! Upam, da ti sledim po uspehih... bi pomojem kar skup padla od sreče, da se mi vseh 6 uspešno oplodi in razvija in da imam kakšnega zmrznjenčka. :D Drugače se mi zdi pa čisto normalno, da te spodaj boli na pritisk. Jaz sicer še nisem imela transferja, ampak sem danes po punkciji, precej občutljiva spodaj in vsa napihnjena - imam občutek, da se mi kar zrak po črevesju premika sem in tja, res neprijetno. :S
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 19.12.2014 23:12:54
|
|
|
|
aspera
|
Anonimna, čestitam za plusek (če je to še aktualno) . Anem, tebi pa za zamrznjenčke . Super, jaz bi tudi rada pridelala toliko celic, da bo še kaj za v skrinjo . V prvem postopku sem na Puregon katastrofalno odreagirala, samo 2 celici, ki sta se sicer lepo razvijali (imeli smo ICSI) in so mi že 3.dan obe vstavili. Ena se je potem prijela, ampak kot že rečeno SS v 10.tednu. Sedaj imam pa Diphereline in dolg postopek in upam na kaj več pridelka . Drugače sem pa res "hormonska" razvalina te dni, znorim in zjokam se za vsako pikico. Sem še vedno na KT, zraven še špikanje, pa še se mi nakazuje in res upam, da je ne dobim. Imam že 3 dni malo obarvanega izcedka. A je katera med špikanjem dobila M? Kaj potem sledi? Drugače sem pa jaz s temi injekcijami totalno leva . Danes sem se morala spet sama špiknit in mi je šlo spet vse narobe. Vse ok do takrat, ko sem zamenjala daljšo iglo za krajšo in se je tisti hudič (plastični pokrovček) tako držal gor, da ga nisem nikakor mogla dol vzet in vlečem kot zmešana in naenkrat popusti, skoči dol, jaz se pa z iglo tako zbodem v roko, da sem vse zvezde videla . Sigurno sem jo 1 cm zabila v roko, da se je prav skrivila . Tako sem bla jezna na vse skupaj, da sem se prav od jeze zjokala ... hormoni na delu, vem . Potem sem zamenjala iglo in je blo z drugo ok.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?