Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 14:22:57
|
|
|
|
AsevedaDaBo
|
dan nova/stara na forumu :) včeraj mela punkcijo v postojni (8 jajčnih celic)..boleče zapopiiiii..... sem komaj stopla na noge, slabo, bruhala. ajajajajaj. danes mal boljš, ampak sem še vsa zlojena. sem prvič v postopku, s partnerjem imava ICSI, ET bo v sredo 29.10. itak mi ni nič jasno, ne poznano..saj je z naravnim ciklom vse skregano tako da lep pozdravček Vsem
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 15:44:06
|
|
|
|
zoja123
|
Ely, sem po drugih forumih brala da so imele pozitivno kljub krvavitvi, tako da ne se obupat. Za menstruacijo je sigurno prezgodaj, jaz imam cikel nekje na 27, 28 dni in bi jo mogla dobiti šele čez en teden, pa sva imeli na isti dan et. Jaz se vedno vsake toliko casa cutim rahle krce kot pred menstruacijo, drugace pa se pocutim kot ponavadi ampak glede na to kar ste napisale upam, da bo vseeno pozitivno .
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 15:51:03
|
|
|
|
Nušika81
|
Pozdravljena med nami AsevedaDaBo. Uff, spet ta punkcija. Mene to še vse čaka in me je kar groza, ko spet preberem kaj takega. Ravno so me punce potolažile, da punkcija ni tak bav bav... Zdaj pa spet to preberem . Sem vesela, da je za tabo. Sedaj pa samo pesti držimo, da bo vse v redu in boš kmalu nosečka. Jaz sem danes že 9 dan na Puregonu in imam folikle velike komaj 11. Reševa je bila kar začudena, da so še vedno tako majhni. Hmm, ona je bila začudena, jaz pa zelo razočarana Punce, koliko časa ste vi jemale Puregon? A gre pri meni res vse tako počasi, kot zdravnica pravi?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 15:57:30
|
|
|
|
sunprincess
|
Nušika, tolaži se s tem,da nas je veliko več,ki nam punkcija ni predstavljala nobenega problema. Sploh jaz imam nizek prag bolečine,in blazen strah pred vsem kar je v zdravniških haljah Jaz sem jemala Puregon 100enot 8 dni, potem sem dobila stopko. Pri tebi gre očitno malo počasneje, ampak to ne pomeni,da nič ne bo..bo trajalo malo dlje. Če se ne motim je imela tudi SemSonce več pikanja, pa je zanosila v prvo...kar pozitivno...
< Sporočilo je popravil sunprincess -- 27.10.2014 15:58:34 >
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 16:02:08
|
|
|
|
AsevedaDaBo
|
oh mene je bolel, priznam.. pa je bil Reš zelo korekten, ampak mam spodaj zelo občutljivo od LETZ do HSG do zelo bolečih O. in M. lahko da tebe ne bo bolel, sej ne boli vsako. smo si različne :) jaz sem se špikal z Dipherelinom in Puregonom 100enot, dobrih 8 dni in dobila pol stopko. Tvoje celice bodo še zrastle, boš videla. kdaj maš naslednji UZ?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 16:05:33
|
|
|
|
Bikca
|
Valy25, midva imava zdaj 30.10. pregled pri Rešu in bo kaj povedal kako pa kaj. Menstruacijo bi morala dobiti okrog 11.11. Bom povprašala kako dela v decembru.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 16:21:30
|
|
|
|
Stars619
|
Ely, še vedno držimo pesti, da bo pri tebi vse ok in da bo kmalu . SemSonce, kako je bilo na prvem uz?? Dobrodošla Asevedadabo!;) glavno, da je punkcija za tabo, držimo pesti za veliko zamrznjenčkov in seveda za uspešen transfer v sredo! A ti bodo vstavili enga ali dva?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 16:21:42
|
|
|
|
*storm*
|
AsevedaDaBo, dobrodošla! Tudi mene čaka transfer v sredo, tako da za obe upam na najbolje je to tvoj prvi postopek? Nušika, folikli bodo zrasli, slej kot prej. Jaz sicer nisem imela to zdravilo, ampak ko sem poleg Gonala dobila še dodatne injekcije, so tudi folikli bolj rasli, se mi zdi. Ti že imaš kakšne dodatne injekcije? Glede punkcije smo si res očitno zelo različne. Verjetno je tudi odvisno koliko je foliklov. Tudi mene je bilo grozno strah, ampak ko sem bila enkrat na mizi, sem se zavestno poskušala res čimbolj sprostiti, sprostiti mišiče in ne misliti in čakati, kdaj se bo bolečina začela. Pa še hitro je bilo konec. In ko je bilo končano, sem prav presenečeno vprašala, če je res to to. Boš vidla, hitro bo za tabo Ely, jaz sem brala Pušenjakove odgovore in vem, da je omenil, da je en teden po transferju prekmalu, da bi bila menstruacija. Ti si imela et v torek, kajne? No in če preračunaš je to 5 dni od etja, do vgnezditve 5 dni starega zarodka pa ponavadi pride2-5 dni po transferju. In če se ti je krvavitev še ustavila je tudi dober znak, pomoje. Nočem ti sicer dajati lažnega upanja, ker moramo itak biti vse pripravljene na najhuje, ampak mislim, da še ne smeš obupati!!!!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 16:24:48
|
|
|
|
AsevedaDaBo
|
storm a v postojni mas ET? ja moj prvi postopek je
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 16:30:46
|
|
|
|
AsevedaDaBo
|
starš 619 jz bi sam 1ga za začetek dala not :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 16:46:20
|
|
|
|
JedKa
|
AsevedaDaBo kako si dober nickname izbrala Dobrodošla! Joj jaz bom doktorirala iz prebiranja forumov Kar ne morem nehat brskat in brat vse možne prigode in možne scenarije... Kot da bo izzid zaradi tega kaj boljši . Jaz imam pa občutek, da so bolečine in občutljivost prsi povezane z Estimo, ker imam nekaj časa že vse prazno, mehko in neboleče, potem se pa spet kar napumpajo in bolijo . Ely85 že cel dan te imam v mislih, javi kakšno je stanje!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 16:47:33
|
|
|
|
Corse
|
Asevedadabo...imaš super ime , dobrodošla med nami. Ojoj punkcija pri Rešu v PO.....tudi spomniti se je ne smem, sem imela potem še 2 punckiji, v LJ, šalamala tisto v LJ. Sem pa imela zelo manjše število foliklčkov v LJ, mogoče zato. Držm pesti za transfer! Ely, si kaj boljše? V 2. nosečnosti sem krvavela in sicer že od začetka. Zjutraj je pokazalo plus, itak čist vesela pričnem pakirat za na morje, se je pa ulilo, bila čist paf (si predstavljaš 4-letnico, ko ji razložiš, da ne gre na morje in da mora mami k zdravniku, čisti norhaus) ....ene 2 tedna je bilo kar hudo, iti na WC je bila najhujša nočna mora, krvavitev je bila temno rdeča in gosta, potem se je to nadaljevalo v izcedke pa v rjave fleke. Ampak nosečnost se je pa obdržala, sem pa nato ležala 3 mesce, celo poletje. Danes sem šla v službo, je 9 dni po punkciji, mene še vedno zelo boli tam spodaj vse in težko sem sedela. Ima še kakšna tako močne bolečine po tolikem času? Meni je to čudno, običajno je prej nehalo bolet Lp vsem
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 16:53:03
|
|
|
|
AsevedaDaBo
|
hvala sem prebrala d mormo bit optimistične, zato tud tak nickname :) kdaj imate pa ve ET, kok časa ste po ET-ju, Punkcije, itd. d sem mal firbčna
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 16:59:21
|
|
|
|
JedKa
|
Corse meni je bila tudi punkcija v Postojni upamdanikolivečnebotrebait ampak so pa bolečine v dveh dneh izginile. A pa si sigurna, da je od punkcije bolečina? Uff si imela pa kar težko nosečnost potem, če si krvavela in morala 3 mesece ležat... si mislim, s kakšnim strahom si na wc hodila. Jaz sem bila danes v službi non stop na wc-ju, si je sodelavka mogla misliti da imam prebavne motnje...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 17:45:19
|
|
|
|
ely85
|
Punce hvala ker mislite name,glavobol je popustil,trebuh tud ne reze vec tok izcedki so pa se vedno prisotni,bo kar bo vpliva itak nimam nad tem ce bo ratalo tko da test bom ze 30.10delala da vem pri cem sem in tud da grem lahko nazaj v sluzbo ce bo - Dobrodosla AsevedaDaBo super nick imas
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 17:51:49
|
|
|
|
AsevedaDaBo
|
IZVIRNO SPOROČILO: ely85 Punce hvala ker mislite name,glavobol je popustil,trebuh tud ne reze vec tok izcedki so pa se vedno prisotni,bo kar bo vpliva itak nimam nad tem ce bo ratalo tko da test bom ze 30.10delala da vem pri cem sem in tud da grem lahko nazaj v sluzbo ce bo - Dobrodosla AsevedaDaBo super nick imas držim pestke za :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 17:54:31
|
|
|
|
ely85
|
Corse jst pa mislim da sta se oba prjela in si tok bolj obcutljiva v sedecem polozaju ce te bo pa se kr bolel bi blo pa fajn vsaj poklicat v lj pa njih vprasat ce je taka bolecina normalna ....kolegica je mela tud bolecine po et s tem sa so ji en zarodek dal in sta se delila na dva in ma dvojcici zdaj,je pa mela hiperstimulacijo ravno zaradi nosecnosti tko da upam da je pr teb isto samo brez hiperstimulacije seveda
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 17:54:33
|
|
|
|
Corse
|
JedKa, joj ne vem od česa točno to boli, mislim si da še od punkcije, ker ne vem kaj bi me še lahko tako bolelo, gnezdenje zarodka mene ne boli tako tist občutek še kako dobro poznam, pri meni je bilo kot da bi me eden s pletilko špikal v maternični vrat, ene parkrat tako močno, da mi je celo sapo vzelo, zdej pa čakam na to, pa zaenkrat še nič, lahko pa da sta tadva bolj lene sorte . Aha, tudi ti s punkcijo take, ampak preživele pa smo . To da lulaš je pa fajn znakec veš, mi je moja direktorica pravila, da je bil to eden prvih znakov ko je vedla, da je zanosila, še preden ji je test pokazal +, recimo, da je tudi pri tebi tako. Če me ne bo nehal bolet, se bom pa šla mal mojemu ginekologu pokazat, sam upam, da bo pa ja kaj boljše. Ma če to pomeni + kar naj boli. Aja, pa joški so mi spet zrasli ha-ha, moj pa lahko sam gleda
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 17:54:34
|
|
|
|
Nušika81
|
Punce, me znate pa takoj potolažit glede punkcije. Saj sploh ne vem zakaj se toliko ubadam s tem, saj sem prestala že marsikaj, pa še visok prag bolečine imam. Sploh ne bom več razmišljala o tem... Zaenkrat imam samo Puregon. Ko bodo folikli dosegli vsaj 14 mi bo dala še dodatne inekcije (ni omenila imena zdravila). Malček me je presenetil njen odziv na to, da so po 9 dneh špikanja veliki komaj 11. No, dala mi je še naprej Puregon 100 enot in na uz moram spet čez dva dni. Sedaj se pa s pivom nalivam (seveda brezalkoholnim), kot ste mi svetovale, pa bomo videli kakšen bo rezultat v sredo
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 17:56:52
|
|
|
|
Corse
|
Nušika, držimo pesti, morajo zrast.....pa brezalkoholno ja, de ne bodo foliklčki čist pijani
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 18:03:48
|
|
|
|
Corse
|
Oj ely, lepo, da ti je bolje, ekola, sm čutila da bo tako, bravo! Bomo 30.10. vriskale, prav? Aja, tisto o dvojčkih... iz tvojih ust v božja ušesa
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 18:09:28
|
|
|
|
ely85
|
Ja jst drzim pesti in ne samo prstke zate sej a bo prezgodi 30.10 za test??kdaj ga boste vi2 z Jedko delale??a bosta cakale do krvnega?? Jst bi ga najrajs ze jutr nardila ker se mi ze mesa od vsega tega,jojj k mam fizicno delo na sihtu bi mi vsaj hitrej cas mineval ...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 18:11:41
|
|
|
|
JedKa
|
Jaz ga imam namen delat v nedeljo, če bo do takrat vse ok...najdaljši teden v lajfu
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 18:42:31
|
|
|
|
Corse
|
sem naročila po spletni lekarni 4 teste , zdej pa čakam, da jih poštar končno prinese, to bo pomoje v 2 dneh, potem pa ne vprašat, koliko časa bom zdržala in jih samo gledala ely, stopka je verjetno že šla ven iz telesa, danes je 13. dan po tvoji stopki, če sem prav izračunala, se pravi ko boš lulala bo 16. dan po stopki, super in Et si imela na 5. dan, kar sem prebrala po forumih bo pokazalo prav, itak.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 27.10.2014 18:54:34
|
|
|
|
ely85
|
No pol grem pa jst tud jutr se iskat rezervne testke 1 mam se doma ampak nevem ce bo dober glede na to da je babycheck mini, za prvo nosecnost mi je prav pokazal first sign iz dm-a...mater bojo zasluzil na meni no pol pa res probam v cetrtek 1 narest ...pa da vidmo kaj bo...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?