maja2014
|
Anonimen , ma ne moreš primerjat čaje iz trgovine s tistimi, ki jih pripraviš iz navadnih zelišč Ja, seveda, zeliščne čaje naj se ne bi pilo zaradi ss, saj o tem je bilo govora. Kar se pa tiče prehrane, in tega, da itak kar je namenjeno otroku, pač bo, se ne strinjam. Ja, moja pokojna mami je kadila med nosečnostjo, jaz sem astmatik. ravno tako moj bratranec, njegova mama je tudi kadila. Bivša sodelavka-narkomanka. Ja, tudi ona se je hvalila, da itak ni nič narobe z otrokom, da je vse ok. Ko je začel hoditi v šolo, so se začele težave. Poznam primer 10-letnega fantka, katerega mama je med nosečnostjo na veliko pila, kadila,...otrok ima danes težke vedenjske težave, težave v šoli,...Tako da, mislim, da je precej egostično reči, da itak ne more biti nič. Ker ni res. Ni nujno, da takoj. Lahko se začnejo težave razvijati kasneje. Prejšnjič sem videla mamico z dojenčkom v vozičku, noseča, in čik v roki. Meni je to ogabno. Pa da ne bo pomote-nisem bila vedno nekadilka. Ampak mi pa na kraj pameti ne pade, da bi zdaj cigaret prižgala. In ne rečem, da se ne more kaj zgoditi, kljub temu, da mamica med nosečnostjo pazi na prehrano, itd. Je pa večja verjetnost v nasprotnem primeru. Jaz jem isto kot prej, ko smo redno jedli domače meso, divjačino, ribe, domačo zelenjavo (ne, nismo na vasi doma, da imam vse na vrtu, hodim k kmetu kupovat). Pijem veliko vode, sveže stisnjene sokove, itd. Le da zdaj gledam, da malo več sveže zelenjave in sadja pojem. Ker mi je mar Je pa že od nekdaj znano to, da vse, kar nosečnica počne, se pozna pri kasnejšem razvoju otroka.
|