|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junij 2015
23.10.2014 15:38:00   
Grancereale
soncica8 midve imava na isti dan PDP. Tudi meni je računalnik izračunal 4.6, ginekolog pa mi je rekel za en dan kasneje. Glede tednov je pa tako da ti je G verjetno rekla da si noseča 8 tednov. To pomeni da si zdaj v 9. tednu ker se šteje 8tednov in 1 dan, 8 tednov in 2 dni itd. in zdaj teče v bistvu deveti teden.
Tako da ja p3traa, prav imaš ;)

aja pa še nekaj, ker me je G prestrašil da bom morala za en teden v bolnico na infuzijo zaradi hujšanja in slabosti sem šla v lekarno po pomoč. Homeopatinja mi je svetovala neke kroglice iz sipinega črnila. Včeraj zvečer sem vzela prvo dozo ker sem cel dan bruhala kot nora in so res delovale, tudi danes jih jem in se počutim boljše.

Toliko za informacijo, če še katero muči slabost.

nooo pa še tole (urejam že tretjič :)) G mi je izmeril velikost ploda 0,98cm, rekel pa je, da bi v tem tednu moral meriti nekje 1,5cm.. ker sem bla čisto paf ga nisem nič spraševala če je to kaj narobe.. mogoče katera ve?

< Sporočilo je popravil Grancereale -- 23.10.2014 15:48:42 >

(odgovor članu p3traa)
Neposredna povezava do sporočila: 226
23.10.2014 16:37:11   
ancy69
Evo uz za mano :) plod lepo raste, velik 1,77cm...hematom se je zmanjsal. Vse je ok :) srcek lepo utripa :)
Pdp 2.6....ko bo katera urejala seznam naj popravi, jaz ne znam ;)
sem v 9.tednu...torej noseca 8t2d. :)

(odgovor članu Grancereale)
Neposredna povezava do sporočila: 227
23.10.2014 17:05:53   
sunprincess
Pa še mene dodat na seznam..prosim user posted image 28.6. (zaenkrat)

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 228
23.10.2014 18:20:33   
biba88
ŽIVIJO DEKLETA!
ZA SRČEK PRI PIKICI men se zdi da se lohko že pred sedmim tednom vidi...naj bi začel biti med 6 in 8 tednom .......če se prav spomnim sem pri moji prvi nosečnosti vidla srček v 6 tednu (lohko se motim bom preverila)
grancereale upam da se ti slabosti dokončno umirijo.....
ancyuser posted image user posted image jupi

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 229
23.10.2014 20:00:58   
orto2
ancy 69
super, povej a krvaviš še??

jaz še kar krvavim pa sem razmišljala da če ne bo bolš bom šla v nedeljo ponovno na urgenco....ker pregled imam šele 10.11

moj je bil včeraj velik 1.71 cm, torej 8t in 1d

sva skoraj skup user posted image

a so te kej potolažili? a si bla v lj?

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 230
23.10.2014 20:37:50   
ancy69
orto2 jaz sem zelo malo "krvavela" ce temu sploh lahko recem krvavitev. V 5t pikico rjavega izcedka...zato sem sla na pregled. Par dni nazaj spet samo pikico. Danes popoldan, po pregledu pa majhen koscek v izcedku. Verjetno zaradi pregleda. To je vse.
Je rekel da so izcedki v primeru hematoma normalni....da ce bi sveze krvavela pa naj pridem.

me je potolazil ja, pa se hematom se je zmanjsal :) pa se ko slisis srcka si itak raznezen....pa se velikost je ok, tko da sem zelo pomirjena.
Ne nisem bila v lj ampak v Kranju.

(odgovor članu orto2)
Neposredna povezava do sporočila: 231
23.10.2014 20:55:59   
orto2
ancy69
sem vesela zate,

jaz pa kar krvavim, no za ene dva ali tri dnevne vložke na dan....

upam, da bo

če ne pa spet nazaj,,,sam bom še malo počakala, da se umiri tudi vnetje, mogoče zaradi tega krvavim.....

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 232
23.10.2014 21:24:39   
soncica8
Granereale sem že prej opazla, da je bil PDP enak ja 4.6 :) Sem šla še enkrat pogledat na otrocarije in res če pogledaš 1. teden je od prvega dne tak, da je dejansko tak ja, kot si rekla. Danes bi naj bil točno 8t, tam pa si od danes v 9t. Moja površnost :)

(odgovor članu orto2)
Neposredna povezava do sporočila: 233
23.10.2014 21:27:30   
ancy69
orto2 ce si imela vceraj pregled...pa ce si ze krvavela...potem pomoje ni nobene panike, plod ustreza velikosti, popolnoma. Ampak da bos pa bolj pomirjena pa se pojdi se pokazat....vem kako je cakat.

(odgovor članu soncica8)
Neposredna povezava do sporočila: 234
24.10.2014 13:22:32   
Dgirl
Ancy69 Čestitam za malo pikico user posted image
A potem imate večino tako pozno preglede. No Js bom res že v 10. Tednu. Upam da prilezem do tja. Meni se je prejsnic že videl utrip v sestem tednu. Tako da verjetno kokr pri kateri.
Kdaj so se pri vam začele slabosti? Js sm zdj v petem tednu. In zaenkrat sm ok. Samo zvečer imam velik apetituser posted image . Pa včasih me malo spodi boli. Joske me zjutraj ful bolijo. Čez dan pa niti neuser posted image . A je to normalno?

Sunprincess ali si potem doma na bolniški? Js bi sla najraje do 12 tedna na bolnisko samo a se izognem splavu.

LILI/NIK Kako je s tabo? Si bila na pregledu?

Seznam bom uredila ko se še Kera pofockauser posted image

< Sporočilo je popravil Dgirl -- 24.10.2014 13:28:13 >

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 235
24.10.2014 15:20:43   
orto2
ojla bejbe

jaz sem bila danes na kontroli pri svojem gin, ker krvavitev kar vztraja. tale hematom mi nagaja, leži ravno pod posteljico in se prav vidi na uz kako žubori, je rekel gin.
dobila sem še progesteron za podporo nosečnosti, ampak je rekel da ne more nič rečt kaj bo, načeloma plodek izgleda ok, a je rekel da je odvisno od posteljice, če je ta dovolj močna, da je hematom ne bo ogrozil.... moram pa počivat je rekel, kar ni enostavno pri dveh otročkih doma.....

joj, upam, da bo vse ok, je pa res siten občutek, pa stalno gledaš v hlačke......

upam, da ste ostale ok

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 236
24.10.2014 16:48:58   
sunprincess
orto, od česa pa rata ta hematom? So kaj rekli?

Mene pa zanima,če katera ve, kdaj izgine ta prva nosečniška napihnjenost? Jaz težko zapnem katerekoli hlače z visokim pasom, s tem, da se nisem nič zredila (po kg). Kaj bom morala že v šoping ali kajuser posted image

(odgovor članu orto2)
Neposredna povezava do sporočila: 237
24.10.2014 19:51:09   
ŠkratekM
Zdravo punce!

Še jaz se vam pridružujem. ;) Zadnji vikend poročnega potovanja sva čisto nepričakovano in nenačrtovano zagledala plus. V planu je bila bebica drugo leto, ampak očitno je že moralo bit prej ;)
PDP imam glede na izračun 11.6., bom pa videla kaj bo rekla G (prvi pregled 5.11.), že komaj čakam, da sva potem bolj sigurna in lahko poveva doma. :)

Jaz še kar ne morem verjet. Vsake toliko me spomnijo rahle bolečine v trebuhu in pa grozno boleče prsi. Pa tak rada spim na trebuhu... Pa ker sem bolj mičkena že imam probleme z zapiranjem gumbov na hlačah. Kar ne vem kako bom še uspela skrivat tale teden in pol do pregleda. :)

Slabosti na srečo nimma hudih. Ko mi postane slabo spijem malo vode ali ingverjevega čaja in pojem kakšen kreker ali bobi palčke pa je takoj boljše. Na srečo.

Sem videla, da ste imele debato glede dvigovanja težjih stvari. Nikakor ni res da se ne sme dvignit več od 5kg,to velja samo za tiste, ki imajo rizično nosečnost oziroma kakršnekoli težave v trebušni votlini. Sicer je najbolježiveti in delati tako kot prej. Če je katera od vas športnica, naj športa še naprej, važno je pa da se poslušate. Če se vam zdi kakšna stvar pretežka, je ne dvignit. Ne se pa bati, da bo vsak manjši napor škodoval. Že samo ko kihneš ali zakašljaš deluje veliko večja sila na mišice, kot če dvigneš 5kg. Tako da samo mirno in čim manj komplicirat. ;)

Edino prepoved, ki jo jaz upoštevam je, da ne jem suhih klobas in pršuta ter surovih rib. Zaradi bakterije listerije, ki lahko povzroči splav.

Aja, sem pa prvič noseča, celovečnost sem želela otroka, zdaj me je pa kar malo strah, poleg tega da sem presrečna seveda.

A za to vražo ste že slišale: če ti je slabo bo punčka, če ti ni bo pa fantek? :D Me zanima če je res kaj na tem, ali smo samo ene bolj srečnice kot druge? ;)

Neposredna povezava do sporočila: 238
24.10.2014 20:24:16   
p3traa
Ja dobrodošla nosečnica : )

Ja, slišala slišala ... je bil moj tako vesel, ker me ne dajejo jutranje slabosti, ampak če že, mi je slabo proti večeru, pa koža je precej bolj čista, lušta se mi slano (prej velikaaaa sladkosneda), pa tudi lasje so precej bolj sijoči in gosti. Bojda vse do potankosti napoveduje fantka. Jaz pa sem tako delala na punčki (še ena vraža - češ, če slončkaš pred O oz. na dan O je večja verjetnost za punčko) user posted image user posted image
Upam, da so res samo vraže user posted image user posted image

No, absolutno - fantek ali punčka, samo da bo zdrava(a), aaaaampak vseeno želje so, razumljivo user posted image

< Sporočilo je popravil p3traa -- 24.10.2014 20:25:41 >

(odgovor članu ŠkratekM)
Neposredna povezava do sporočila: 239
24.10.2014 22:32:05   
biba88
hej souser posted image
kako ste prživele dan ?
jaz sem danes slaščičarka pečem tipsy turvy dvonadstropno torto za sestro delam prvič pa da vidim...drgač pečem muffin šopke za rojstne dneve (če ktero zanima)...ampak naslednji iziv so tortice...počasi vaja dela mojstra
bom dala kako slikco če ratauser posted image ..... aja pa jest bi vse pojedla.....še slona...cel dan sam jem user posted image ...spet bom pridelala 20kg +user posted image

orto upam da bo vse ok in se te smotane krvavitve ustavijo....upam da ti uspe najti čas za kak počitek...
škratek dobrodošla....user posted image ...ne verjet v vraže meni ni blo prvič nič slabo pa mam punco domauser posted image ...pravi pa Pušenjak da moški spermiji živijo man časa od ženskih ...
dgirl mene pa joške zjutraj ne bolijo ampak čez danuser posted image hahahaha

(odgovor članu p3traa)
Neposredna povezava do sporočila: 240
25.10.2014 9:57:48   
ancy69
biba88 jaz bi tud vse pozrla...sem tud na pravi poti za 20kg+ spet :)
pa mi je vseeno, ce mi pac pase se pac najem :) ce ne jem mi je pa kar slabo.
Prsi me se vedno bolijo....

Glede dvigovanja je res...kar je telo navajeno lahko delamo se naprej. Sportnice se lahko tudi sportajo. Ni pa ok nekaj na novo zaceti v nosecnosti.

jaz imam trenutno prepoved dvigovanja in spolnih odnosov. Prco zato ker je trenutno nizko posteljica, drugo zaradi hematoma.
Sem pa v cetrtek kako uro po pregledu mela izcedek pa kar en koscek krvi...verjetno zaradi pregleda (bil je vaginalni uz). Tako da zaradi tega mi pomoje ni treba panike delat.

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 241
25.10.2014 13:43:22   
wish87
Ojla čveke user posted image

Najprej dobrodošle vse nove...čestitke user posted image

Jst sm imela pa v četrtek zelo stresno popoldne user posted image berem tale forum o izcedkih, krvavitvah,...že itak me je tega ful strah, pol grem pa na wc in na toaletnem papirju sveža kri user posted image skor me je kap, kker sem bla prepričana, da je nosečnosti konc! Sm se odločila, da se grem kr pokazat in ko sm pršla v zdravstevni dom neki čez drugo uro, sm na svojo srečo zamudila vse ginekologe, ker so imel nek sestanek. Sestra mi je rekla naj grem domou počivat in po šesti uri pridem nazaj. Najdalših par ur v mojem življenju sem preležala doma na kavču in se tresla od strahu. Na srečo potem sveže krvi ni blo več, samo še mal rjavkast izcedek. Ginekologinja me je pregledala in rekla, da ne vidi od kje bi lahko bila kri - vrjetno je samo počila kakšna žilica v nožnici. Potem mi je pa nardila še UZ, tako da smo videli plodek in njegov srček, plod je primerne velikosti in vse je videti povsem normalno in zdravo.dobila sem celo eno slikico za spomin user posted image user posted image tooook sm bla vesela, da sm kr jokat začela user posted image PDP je sedaj tut uradno 1.6., noseča pa sem 8 tednov in 5 dni, torej v devetem tednu user posted image 4.11. pa imam redni pregled pri svoji G in že komi čakam, da spet vidim svojga malga fižoučka user posted image
Vsem, ki krvavite, želim, da se čimprej konča, ker sm zdej na lastni koži občutila kakšen stres in strah to je user posted image vrjamem pa, da bo vse v redu in ni razloga za strah user posted image
Moje slabosti so se malenkost umirile...vsaj toliko da mi ni več slabo 24/7, ampak samo popoldne in zvečer, včasih tut samo zvečer. me pa zadnjih par dni prsa tok bolijo, da jih tut dotaknit ne smem in zvečer ko snamem modrc, se mi zdi, da mi bodo kr dol padle, tok so težke. Moj je najbol srečen, ko ga prosim, če mi jih mal pomasira user posted image

Zdej sm pa že dost načvekala...grem kej delat user posted image

Lep dan vam želim souser posted image user posted image

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 242
25.10.2014 18:28:13   
Dgirl
Punce tudi jaz sem danes krvavela. Kri ni bila sveža. Najprej je bil zame stres potem jok, da se bo spet ponovil splav. Sla sva na urgenco. So me pogledal. Videla se je le vrečka. Nobenega hematoma. Kri je bila stara. Ginekolog je rekel da je v zgodnji nosečnosti to kar normalno. Da naj grem na pregled čez en teden.
Rekel je dokler ni krčev in sveže krvi je vse ok. Naj se ne sekiram.

Tako da tudi za mano stresno obdobje. Zdej lahko samo molim da bo vse ok. Se enx čez splav res ne morm it.

< Sporočilo je popravil Dgirl -- 25.10.2014 18:30:29 >

(odgovor članu wish87)
Neposredna povezava do sporočila: 243
25.10.2014 21:49:41   
p3traa
Dgirl na kakšen način si krvevela? A samo sled na wc papirju, na hlačkah ali v blagi obliki menstruacije? Si morda dobila kakšne tablete ali kaj? Oprosti, ker te spominjam na preteklo žalostno izkušnjo, a moram vprašati ... A je bila krvavitev pri SS drugačna od te? Kar se barve, količine tiče morda ...

Sprašujem, ker jaz na vsake 3,4 dni "krvavim", ampak samo roza ali rjav madež na hlačkah - samo toliko, da se vidi ... Čez en teden imam končno pregled pri ginekologinji, žal je trenutno na bolniški, h kom drugem pa ne želim iti, ker bi ne glede na vse vseeno počakala na mnenje moje ginekologinje, ki ji zaupam. Razumljivo me precej skrbi, ampak me "tolaži" misel, da nimam nikakršnih bolečin, pa tudi kri ni nikdar sveža.

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 244
25.10.2014 21:53:42   
ancy69
Joj kaj je s temi krvavitvami :(
upam da se nam vsem dobro iztece. Dezim pesti za vse nas. Jaz imam sedaj 2 tedna do naslednjega pregleda.

(odgovor članu p3traa)
Neposredna povezava do sporočila: 245
26.10.2014 6:20:58   
Dgirl
Pri ss sem imela krce. To nosečnost ni krčev. Ko sem hodila se mi je kar naenkrat nekaj zlilo. Mislila sm da je Lulanje. Grem na wc. Se obrišem in na vlozku zagledam staro kri. Kar nekaj jo je bilo. Potem sem šla še enx na wc in mi je še malo priteklo. Takrat pri ss se mi je pa v trebuhu vse dogajalo. Krči. Vročica. Tresenje. Prvi dan na urgenci je bilo še ok. Drugi dan ko se je spet mal zlilo ne vec. Zgledala je bolj blaga menstruacija. Drugi dan sem imela svežo kri.

Danes pa že od 2h ne morm spat. Non Stop mi je slabo, driska, Bruham. Ampak se mi zdi da sem se zastrupila s hrano. Samo iz mene more it. Najslabša noč ever. Sploh nič ne morem. Ne spat. Ne bruhat. Nic. Samo slabo do konca.

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 246
26.10.2014 6:53:05   
sunprincess
Ojej, punce, meni je kar hudo,ko berem kaj morate prestajati user posted image me pa zanima zakaj vam dr.ne dajo kakšne podpore? Pri IVFju avtomatično dobimo Estima tablete,in kolikor sem brala navodila je to progesteron,in se uporablja za preventivo pri splavih. Kaj pa če prosite kaj podobnega? Mislite,a ne bi pomagalo?

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 247
26.10.2014 10:53:47   
*zmajčica*
Helo, helo... Evooo še ene junijke... ;) Tole bo moja 4. user posted image in 3.user posted image . Doma imam 4 (skoraj 5)letnico in navihanega 2.letnika user posted image . PDP je nekje v začetku junija, točno bom izvedela 10.11. ko imam prvi pregled...čeprav mi je gin že naredila UZ, ko sem šla zaprosit za potrdilo o slabem počutju za v službo. Tako da je rekla da sem v 8 tednu in tudi srčka je bilo že videt. Domačim smo že povedali in so zelo veseli. Komaj čakam klepetanja z vami.
Drugače pa počutje: BLJAAH... Stalne slabosti (sicer z manj bruhanja kot v prejšnjih dveh user posted image ), utrujena fuuul, pa ful me trebuh boli oz fuul mam napet trebuh. Eeeeh pa sej v tretje sem vsega tega že navajena. user posted image

Lp in se še klepetamo

LAURA 2009
ALEKS 2012

Neposredna povezava do sporočila: 248
26.10.2014 10:57:42   
sunprincess
Kdaj so se vam začele slabosti? Meni še vedno ni nič slabo,in me že kar malo skrbi user posted image

(odgovor članu *zmajčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 249
26.10.2014 11:00:16   
*zmajčica*
Oooo joooj naj te ne skrbi... Enim pač je fuul slabo, Enim srečnicam pa sploh ne. Haha...meni je blo fuuul slabo že pred izostankom user posted image .

LAURA 2009
ALEKS 2012

Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?