RE: Pričakujemo oktobra 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Shana86 -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (15.9.2014 18:13:49)

_pika_ to ti klomifen bedira... vem, ker sem bila ista, totalno depresivna. Pa še jemala sem ga za brez veze, kao 'dejmo še to probat', čeprav imam svoje O in cikle na 28 dni... [sm=smiley29.gif] Ni bilo [sm=duda.gif] iz tega... Tako da ja, vztrajaj, ko ne bo več klomifena, se boš spet počutila bolje.

Pri meni nič novega, čez en teden bo M...

chocolatecake -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (15.9.2014 20:07:33)

_pika_ in Shana 86 kako to, da sta dobile klomifen? A sta morala tudi partnerja pred tem na kakšne preiskave al to kar tako napišejo?
Potem je res, da si lahko zaradi klomifena despresiven? Sem iskala odgovor na to vprašanje že kar nekaj časa, ker se jaz klomifena grozno bojim, ker sem zaradi depresije po kontracepcijskih skoraj pristala na antidepresivih.
_pika_ pošiljam ti en objemček [sm=smiley31.gif] in en veliik koš pozitivnih misli. Enkrat mi je rekla ena gospa, ki je po dolgih letih borbe v dobrih treh letih postala mami štirim otročičkom rekla, da jih je tako dolgo čakala, ker ji je usoda izbirala najlepše in najbolj pridne otroke. Enkrat bo ves trud poplačan in takrat boš najsrečnejša mamica na svetu. Vse bomo najsrečnejše mamice na svetu[sm=smiley1.gif]

Shana86 -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (15.9.2014 20:54:14)

Pri meni je bilo tako: najprej uz, nato spermiogram in hsg, nato hormoni in potem štihproba s klomifenom kot zadnja postaja pred laparoskopijo. Je pa ful vplival na razpoloženje - še kolegi, ki niso vedeli za vse skupaj, so me spraševali, kaj je narobe. Pa sem sicer bolj optimistka kot kaj drugega, tiste tri mesece jemanja pa sem bila strašilo, obsedeno z dojenčki in vsaka nova nosečka me je še 100x bolj prizadela kot sicer. Seveda je usoda hotela, da je ravno takrat zanosila moja bf, z drugim otročkom, po (zanjo) dolgih 3 mesecih truda... Je bilo ful fajn gledat slikice z nuhalne, res... Še dobro, da je to mimo. Ampak bi šla še enkrat skozi to za takega sončka kot ga imam [sm=metulj.gif] Tako da kar pogumno. Če ne poskusiš, ti je lahko žal...

chocolatecake -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (15.9.2014 21:19:58)

Shana86 hvala za napisano. Sem si želela slišat eno osebno izkušnjo glede stranskih učinkov, ker so mi vsi govorili, da to ni nič, do G. pa še nisem prišla, da bi se pogovorila z njo. Kot praviš na koncu je ves trud poplačan, ampak mene je tako grozno strah, da bom vseeno odlašala kolikor se bo pač maksimalno dalo.

roses -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (15.9.2014 22:16:53)

Res je da sm sele na zacetku, za nama je sele prva [sm=hudicek1.gif] po koncu jemanja tabletk, zato si niti priblizno ne znam predstavljati kaj dozivljate ko vam ze v kar nekaj poskusih ni uspelo pridit do [sm=rozacrtici.gif] sem pa ze od vedno govorila da me bog ne more bolj kaznovati kot pa s tem da ne bom mogla imeti svojih otrok. Zelim vsem da cimprej docakamo ta veseli trenutek ogromnih trebuhov... [sm=smiley1.gif]

Shana86 -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (16.9.2014 8:53:44)

Chocolatecake ni kaj [sm=smiley31.gif] Nekaj punc, ki so skozi dale klomifen in ivf, mi je reklo, da so klomifen veliko težje prenašale... ni tako nedolžen no. Lahko pa ti nič ni, ne moreš vedet vnaprej. Mene so recimo tudi jajčniki ful boleli skoraj en teden okrog O, sva prav težko imela SO, res bedno, res samo z namenom narest [sm=duda.gif], drugače mi na pamet ne bi prišlo. Saj bo [sm=smiley2.gif]

biba85 -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (16.9.2014 10:00:35)

Tudi jaz sem spet v novem krogu (15. je ne pričakujem). Sama sem jemala nekaj ciklov clomid, od stranskih učinkov sem imela samo vročinske valove, ostalo pa je bilo vse normalno.

chocolatecake -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (16.9.2014 10:14:23)

Zgleda smo ljudje res različni, meni sta ene dve kolegice zatrjevale, da pri klomifenu ni nobenih stranskih učinkov, oz. da sploh ne veš, da kaj jemlješ.
Tudi kontracepcijske tablete večina ženske normalno prenaša, jaz sem pa bruhala, cele dneve samo spala, bila tako hudo depresivna, da nisem več videla izhoda in skoraj pristala na antidepresivih, zredila se 10 kg, imela hude glavobole in nasploh sem mislila, da se mi bo kar zmešalo, tako je bilo hudo. Zato se bojim , da klomifen sploh ni primeren zame.
roses jaz se šele v 6. mesecu poizkušanja, ampak žal sem imela v tem času samo dve menstruaciji, drugače časovno niti še nisem tako daleč, jih veliko čaka že mnogo dlje, pa je to še vedno baje v mejah normale.
biba85 kako to, da zdaj ne jemlješ več klomifena?

biba85 -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (16.9.2014 12:31:32)

Clomid sem jemala po priporočilu svoje G, sedaj ko pa sva v nep. pa še ne vem kako bo.

sončnica24 -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (16.9.2014 14:21:22)

Jaz na srečo pri privi nosečnici nisem rabla jesti ničesar je uspelo brez problemov, bomo videli kako bo v drugo, želim pa vsem iz srca da čim prej zagledate [sm=rozacrtici.gif] in da bi vaše nosečnosti potekale brez problemov.

marantz -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (16.9.2014 21:49:21)

Evo, še ena nova tukaj. Ne pričakujem je 8.10. in to bo najin prvi krog. V bistvu se moram z mojim še malo pogovoriti, ampak glede na razmere v službi in dejstvo da mi čez slabo leto poteče pogodba o zaposlitvi, se spogledujem z mislijo o nosečnosti.

chocolatecake -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (16.9.2014 22:00:26)

marantz dobrodošla !
Pa kar pogumno na delo, midva sva se tudi že kakšno leto prej spogledovala z idejo o [sm=nosecka.gif], pa mi je žal, da sva se samo spogledovala, da se nisva kaj bolj spogledala [sm=smiley36.gif]. V prvo itak ponavadi ne rata, pa potem mine par mesecev, pa 9 mesecev nosečnosti, pa je takoj leto do dve okoli.

_pika_ -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (17.9.2014 8:01:52)

Shana86: Saj ga zadnjič jemljem, ker mi tole že uničuje življenje. Ne morem več, res ne. Dve leti sem bila optimistka, sedaj več ne. Na žalost.[sm=zmeden.gif]

chocolatecake: Jaz sem bila prej na UZ-jih, HSG, laparo, histero, moj pa na spermiogramu. Dobro je prej vedet, a imaš ovulacije, a je kaj drugega narobe, da ne jemlješ teh tablet za brezveze, ker preveč vplivajo na telo. Mene naj bi sedaj čakal IVF, ampak ne zmorem še čez to, tako da bova opustila zdravniško pomoč in vse ostalo. Še to, res je, da jemljem dve tableti na dan, kar je kar konkretna doza Klomifena, prej sem bila pa več kot eno leto na različnih tabletih in hormonih, ker so mi predpisovali vse mogoče.

marantz: Dobrodošla!

Punce, hvala za lepe misli! Držim pesti za vse!![sm=bravo.gif]

Shana86 -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (17.9.2014 11:44:37)

_pika_ [sm=smiley31.gif] Drugače doza in učinki ne sovpadajo nujno, veš. Jaz sem bila slabša in veliko bolj me je bolel trebuh prva dva meseca, ko sem jemala po pol tabletke, kot pa tretji mesec, ko sem jedla celo.

Pri meni nič novega. Pač ena varianta PMS pomoje. Nisem prej nič rekla - je možno, da nama je že ta mesec uspelo, ker nisva bila dosledna pri zaščiti (morje, obletnica...). Ampak sem se pred prvo zanositvijo naučila, da znakci nič ne pomenijo, da je variant PMS in M milijon in da se tapravi znakci pojavijo šele nekje po izostanku 2 tednov (pri meni slabost, potem ogromne in boleče (.)(.), potem napet in občutljiv trebušček, potem ni govora pit kavo, potem pa groooooooozna utrujenost - bomo videli, kako bo tokrat).

chocolatecake -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (17.9.2014 11:53:13)

_pika_ Hvala za nasvet, žal so pri meni ravno redke ovulacije problem - PCOS. Če se ne počutiš dobro glede tega, potem izpusti IVF, oziroma si vzemi malo pavze, da si nabereš moči. Najvažnejša si ti in tvoje tako telesno kot tudi duševno zdravje. Kaj pa kakšne alternative? Si že razmislila o tem?
Meni recimo pomaga akupunktura pri urejanju ciklusa pa kakšna dieta v kombinaciji s športom, oziroma sprememba na bolj zdrav način življenja, to nikoli nemore bit slabo, pa še šport ti preusmeri misli in pozitivno vpliva na psihično počutje.
Tudi, ko sem imela krizo zaradi KT in sem bila psihično čisto na tleh, mi je akupunktura veliko pomagala pri tem, da sem se "izvlekla". Sem bila že naročena za ta mesec, pa me je O presenetila, tako, da sem morala prestaviti termin, ker se dela samo pred O.
No, pa da te ne nagovarjam k akupunkturi, ogromno alternativ je, ki delujejo bolj na celostnem principu in če ne drugega v najslabšem primeru vsaj pozitivno vplivajo na zdravje in počutje. Midva sva se odločila, da najprej tole probava, če nebo pomagalo, nama pa še vedno ostane klomifen in IVF.

_pika_ -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (17.9.2014 17:29:42)

chocolatecake: Tudi jaz sem imela PCO. Groza! Sem imela 2M letno, sedaj po operaciji naj bi bilo bolje, a ni. Nič se ne zgodi, če ne jemljem hormonov. Čez dva tedna imam pregled na neplodnostni, pa bom videla, kaj bodo rekli. Alternativ sem poskusila ogromno - čaji, zdrava prehrana, šport, voda, homeopatija ... Dostim kolegicam je uspelo zanosit po obisku bioenergetika. Sem se hotela naročit, a je predrago. Danes sem že malo bolje. Sem zaposlena s službo do večera, tako da nimam časa mislit na težave.

chocolatecake -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (17.9.2014 19:15:50)

_pika_ sej mislim, da si mi že enkrat povedala za svoj PCO, pa sem pozabila, ko toliko stvari preberem, da se včasih več ne spomnem kaj paše h komu. Jaz sem imela včasih 4 menstruacije na leto, po akupunkturi 7-8, potem, ko sem začela telovadit in se držat diete, pa sem v zadnjem letu prišla na 10. Nevem, če je lahko vse skupaj naklučje. Zdaj imam pa spet probleme, pojma nimam zakaj. [sm=zmeden.gif] vrjetno tudi živčki igrajo veliko vlogo. Lahko ti pošljem kontakt za akupunturo če želiš, ni drago, nekaj čez 20 evrov stane en obisk. Izvaja jo priznana slovenska ginekologinja in porodničarka, ki se še dodatno izobražuje v Nemčiji in ima tud koncesijo za NaPro, mislim, da edina v Sloveniji. Pa tudi drugače je zelo prijetna in pozitivna oseba.
Jaz sem bila enkrat lani nazadnje pri njej, potem ni bilo več potrebe, zdaj pa je očitno čas, da se spet kaj oglasim.

_pika_ -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (18.9.2014 7:18:05)

chocolatecake: Pri meni bi sedaj moralo bit v redu (po operaciji). Še dr je rekla, da ne ve, zakaj se ni popravilo. Daj mi prosim pošlji kontakt. Mogoče bom celo šla.

chocolatecake -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (18.9.2014 12:26:06)

Evo imaš na ZS.

mony213 -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (19.9.2014 6:53:55)

Se vam pridružujem...ta mesec samo kot navijačica. Moji cikli so tako dolgi, da je ne pričakujem ponovno komaj novembra. Zdaj se pričenjajo dolgi večeri, tak da se bomo lahko veliko stiskale in ni hudič, da ne bomo kmalu vse srečke nosečke [sm=smiley2.gif]

biba88 -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (20.9.2014 13:05:30)

pridružujem se vam.....september je bil polom .....upam ta mesec...

angelsi -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (20.9.2014 13:29:01)

Biba88, tvojo zgodbo sem spremljaja ves čas, ker je bila podobna moji in se držala pesti, da bi na koncu zagledala plusek. Vem, da ti je hudo in imaš vso pravico, da si žalostna, a ostani optimistična. Držim pesti naprej.

biba88 -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (20.9.2014 18:41:55)

angelsi hvala za spodbudo...sem dala ven iz sebe jezo in razočaranje zdaj pa optimistično zrem v prihodnost[sm=smiley36.gif]
in imam vprašanje...kaj ve mislite ta mesec sva cel mesec se mela rada na dva dni ...med O PA VSAK DAN.....pa kljub temu nisem [sm=nosecka.gif]
O sem si določila na podlago O testev ...ali naj ta mesec s testii začnem spet...ali naj raje cel mesec na dva dni....[sm=zmeden.gif]

_pika_ -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (20.9.2014 19:28:23)

chocolatecake: Hvala še enkrat.
biba88: Tudi če sta bila tako pridna, je možnosti za uspešno oploditev le 25 % v vsakem ciklu.

biba88 -> RE: Pričakujemo oktobra 2014 (20.9.2014 20:18:12)

pika ....sej vem...pa sem le upala ..ker je šlo prvič čist v prvo[sm=smiley36.gif] zdaj se bo pa z potrpežljivostjo treba mal sprijaznit.....

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>