limonca* -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (31.7.2014 9:57:22)
|
pejko, stanje pri meni? Pred poletjem sva zaključila 9 postopek, jeseni greva še po eskime, imava 4. Potem pa ne vem kako naprej.. Verjetno bova šla kam v tujino, ker pri nas očitno nima smisla, saj smo poskusili že vse. nunalie, kaj ti naj rečem... Kot vidiš je za mano veliko postopkov, bila sem v vseh 3 centrih. Pri Rešu je tako, da ne dela nobenih preiskav. Preveri ti hormone in spermiogram in začneš s postopkom. Na GK in v MB ti naredijo še laparoskopijo, kar ni slabo. Bom dala banalen primer: pri Rešu so 3 postopki negativni, on pa te bo pač dal v 4 postopek. Kaj če imaš pregrado? Miom v maternici? Karkoli kar bi preprečevalo zanositev.. Sama sem npr. začela na GK, opravila laparoskopijo, hormone, spermiogram... šla v 3 postopke, negativno. Se prestavila v MB, opravila dodatne preiskave, šla v 4 in 5 postopek, negativno. Potem sem vztrajala in zahtevala ponovno laparoskopijo. Vsi so mi govorili, da je brezveze. Pa sem vztrajala. Šla na operacijo, dr je operirala kar je lahko in me naročila na ponovno operacijo, kjer bo poleg nje še en kirurg, saj mi morajo odstranit tudi del črevesja (endometrioza). Sledil je 6 postopek, prvič sem imela zamrznjenčke. Prvi zamrznjenčki, plus na testu, ampak krvavitve, na krvnem testu nizek hormon in SS. Še en ET eskimov, negativno. Ker sem postala samoplačnik sem šla k Rešu. Naredil je UZ in spermiogram in me poslal v postopek. Na mojo željo smo po punkciji uvedli neka zdravila (sam jih ni omenil, niti po toliko postopkih), ampak postopek spet negativen. Transfer eskima, negativno. 8 postopek s klomifenom, pridelala eno celico, ni ETja. 9 postopek negativen, 4 eskimi me še čakajo. To je to. Npr. jaz bi takem številu neuspešnih postopkov pričakujem drugačno obravnavo, predlog o zdravilih, ki so lahko tudi tvegana, karkoli... ampak ne.. naši zdravniki te šibajo iz postopka v postopek v smislu "saj enkrat pa bo". Kaj hočem povedat s tem.. pojdite v 2, 3 postopke, če ne uspe, menjajte kliniko.. ne vztrajajte pri enem!!! dr. Reš je kakršen je. Marsikdaj neprijazen, ima neumestne pripombe, včasih bolijo, ampak načeloma sem tak človek, da se nasmejim in grem. Ampak ne gre se za to.. jaz požrem vse pripombe, samo,da bo uspelo..
|
|
|
|