HHH
|
IZVIRNO SPOROČILO: patrino IZVIRNO SPOROČILO: HHH IZVIRNO SPOROČILO: patrino IZVIRNO SPOROČILO: HHH Moj odgovor avtorici teme: moja otroka vrtca nista menjala, zato s tem nimam izkušenj. Menim pa, da ne bi smelo biti posebnih težav. Seveda pa vsaka mama svojega otroka najbolj pozna in zato tudi vsaj približno ve kaj, kje oziroma zakaj lahko pričakuje težave. Vrtci so različni, otroci so različni, pričakovanja staršev so različna... Če je za nekoga določeni vrtec odličen, je lahko za drugega poplni polom. Če se boste odločili za menjavo, želim, da se vse pozitivno poklopi. Patrino, ni mi muca popala jezik. Imam predolgega, da bi ga tako hitro zmazala. Se opravičujem, ker sem prehitro sklepala, da si zamenjala precej ustanov. Izgleda, da si jih premalo. Nekaj domnevati in nekaj dati skozi ,sta dve popolnoma različni stvari. In dokler stvari ne poskušiš in ostajaš pri domnevah, se mi ne zdi smiselno žalit in se norčevat iz tistega, ki je to že doživel. Bistvo te debate je v tem, da se avtorici pove mnenje na podlagi izkušenj ( še Lulu je to veselo povdarila). Tvoje domneve in norčevanje na moj račun, torej nimajo nobene veze z glavno temo. Tudi tvoje nakladanje kako vsak svojega otroka pozna in kako se eno oduovejo tako drugi drugače, in da je en vrtec boljši od drugega je nebistveno nakladanje in po drugi strani staro in logično kot svet in to nas večina ve. Mogoče le tisti ne , ki tule gor vztrajno trdijo, da otrok ob tem nima nobenih težav in da je menjavanje vrtca po spisku mala malica. Torej, kaj imaš poleg parih domnev in norčevanja, konkretnega za povedati? Kaj veš, mogoče ti končno uspe povedati kaj uporabnega. Lepo sem povedala, da nimam izkušenj in kakšno je moje mnenje. Kaj bi torej zdaj še rada od mene? Recimo to, da priznaš brez žaljenja da si po izkušnjah in po strokovnosti pač malo prekratka in da je možno, da s svojimi domnevami streljaš mimo? Po izkušnjah in strokovnosti sem seveda prekratka. Otrok nisem selila v drug vrtec, otroški psiholog, pedagog, vzgojitelj... pa tudi nisem. Evo, priznam. Sem sicer priznala že v prejšnjih zapisih, ampak PRIZNAM ŠE ENKRAT SAMO ZATE. Kadar podajam mnenje, pa vedno dopuščam možnost, da streljam mimo. Moje mnenje je pač moje mnenje. Dobro zame, za druge pa kakor komu paše. Sem ti zdaj priznala vse? Bi še kaj rada vedela? Srečna?
|