ronja
|
Lahko, ja. Dokler nisem hodila na predavanja drugam, mi ni bilo jasno, zakaj se ljudje tako jezijo nad pp predavanji. Ker naši predavatelji ga v veliiiiki večini niso uprorabljali tako (itak ga niso vsi uporabljali, eni so uporabljali 50 let stare panoje, kar je druga skrajnost:D). Hočem rečt, da je lahko predavanje v čemerkoli in kakorkoli dobro. Težko na zagovoru narišeš vse grafe rezultatov na tablo, ker boš hitro kaj falil in ker je znanost precej eksaktna in ni glih vseeno, če fališ za 5-10%, kar se takoj zgodi, ko rišeš na roko, na hitrco, na tablo. In za take primere je pp super. Daš gor grafe, daš gor slike živali, o kateri govoriš, itd... Tako so ga pri nas uporabljali in to se mi zdi super. Ker sicer si zelo težko predstavljaš neko latinsko ime, kaj za ena reč to je. Ko vidiš, pa veš, kam dat in si veliko lažje zapomniš. Skratka zadevo se da uporabit precej drugače kot delajo to zanič predavatelji. Sem mela pa v zadnjem času videt precej takih, zato se moram strinjat - če je zanič predavatelj, je zadeva obupna! Ni pa treba delat zanič, če maš to orodje, orodje samo ni nič krivo, tako kot nož ne, ni treba zabost človeka z njim, lahko režeš zelenjavo:). Sicer pa težko vemo, kakšno znanje bodo rabili otroci, ko bojo odrasli, ker se svet hitro spreminja. Vprašanje, kaj vse bojo rabili, česar niti ne vemo, da bo obstajalo, hkrati pa jim bo kup tega, kar jih učimo, popolnoma nepotrebno. Zato jih pač učimo, kar je fajn znat danes. Sama mislim, da ni dobro za otroke, da so preveč za monitorji (karkšnimi koli), ker jim bo v kateremkoli svetu ustvarjalnost in prilagodljivost prav prišla in ker je za razvoj možgan zelo pomemben razvoj fine motorike in pri tipkanju in slidanju po tablici uporabljaš veliko manj prstov. Enkrat je skuštrana dala gor en link od nekega beograjčana, ki se s tem ukvarja, nekaj z menso v zvezi, samo se mi zdaj ne da iskat. Je pa zelo lepo razložil. Vseeno puščam možnost, da tudi tablice kaj dobrega prinesejo, samo imam rajši, da se učijo iz navadnih zvezkov in dajo ta denar drugam, se mi zdi boljše.