bauko
|
O super, malo svežine na forumu Zgleda imamo vse doma živo srebro, jaz tudi ne izostajam Vsako sekundo moram biti pozorna, če ne je takoj oslarija. Saj se zna tudi lepo igrati in npr v miru knjigice listat, po drugi strani pa kadar je na kavču, se vedno meče v pouštre, da jo komaj krotim, v banji po novem sama sebe tunka (potopi obraz), ko smo zunaj in če je možnost, da kobaca, kar gre, je sploh ne zanima, če sem zraven, ipd. Zaenkrat še furamo brez stajice, ne vem pa, če bomo zdržali do konca Si pa kupim kakšni minutko z gugalnico, ki jo namontiram na drog za dviganje. Gibalno je precej napredovala, ampak še ne hodi samostojno. Hodi ob opori (sama, jaz je nič ne vodim za roke, ker mi je to mimo), ko zmanjka kavča se prime za mizico in nadaljuje...počepe zdaj že precej obvlada, velikokrat se pa tudi spusti in stoji brez opore, sploh kadar ima kaj v rokah in takrat je ful hecna, ker zgleda, kot da sploh ne ve, da se je spustila. ...Razvojno gledano je baje najboljše, če čim dlje kobaca. Jaz bi k temu dodala še to, da je fajn tudi za mamine živce Čeblja tudi ona kar naprej, ima nekaj glasov, ki se ponavljajo (za avto, kravo, račko, pujsa, ovčko, psa in za hrano ), vse ostalo je vesoljščina. Razume pa bolj kot ne vse. Sploh v zadnjih nekaj dneh se ji je prav odprlo. Ravno prejle je božala moje lase, potem svoje in spet moje. Pokazala na moj nos, svoj nos.... ah ja...neprecenljivi trenutki so to Sicer pa še pomežikne, pokaže kje ima lase, oči, nos, noge, roke, ušesa; ploska in maha pa-pa pa že dolgo... Vedno bolj pa hoče uveljavljat svojo voljo. Zadnjič smo šli na Bled gledat račke in ko je ugotovila, da jim mečeva piškote (kruh smo pozabili) je bila orenk huda. Zob še vedno nima, kar me malo jezi zaradi hranjenja. Ampak itak ne morem nič, ona pa kljub temu užive v koščkih kuhane zelenjave in tudi kakšni trši stvari. Glede GH jo tudi mi počasi navajamo na običajno hrano. No, pri kakšnih začimbah pazim, ali pa npr golaža sem ji dala samo za jezik pomočit. Hrenovke ji še nisem dala, ampak tega tudi midva ne jeva, tako da je še en čas ne bo jedla. Iz istega razloga tudi bolj poredko dobi rumenjak - ker se enostavno ne spomnim. Večerje tudi meni velikokrat spravljajo ob pamet, ker ni ravno navdušena nad gresom in kašicami, narejenimi z AM. Zato velikokrat spravim ostanek kosila (če je npr zelenjava in meso ali pa kakšna juhica) in ji potem zvečer to zmešam s polento in ima ful rada. A so vaši tudi tako navdušeni nad lučmi? Vedno pokaže vse, ki so v prostoru in ni ga lepšega, če jih prižgeš, ugasneš, prižgeš...pred spanjem pa iz strešnega okna gledava zvezdice in je vsa navdušena. Imam pa tudi jaz eno vprašanje - a katera kaj ve, katere rastline/rožice, ki so pač običajne na travnikih, so strupene oz škodljive? Moji se sicer vsak dan bolj da dopovedat, da se enih stvari pač ne da v usta, ampak bi vseeno rada vedela, katero rožico ji lahko brez skrbi dam v roke. Jaz vem edino za šmarnico in zlatico, da sta strupeni in da so trobentice in vijolice užitne. Potem pa pojma nimam, tamala pa na fertik firbčna in vse hoče probat... Sicer pa čestitke vsem, ki ste dobile vrtec in vašim otročkom za napredek! Res jih je luštno spremljat Aja, še to: Prejšnji vikend smo si privoščili najem mobilne hišice v kempu in ne morem prehvalit! Še vtičnice v hiški so vse visoko gor! ;-)
|