RE: Februarke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

februarka2015 -> RE: Februarke 2015 (29.10.2014 13:01:17)

ZojaEma, noro dobre fotke Maje Rokavec :) koliko pa stane fotkanje? Jaz še pridno hodim v službo, čutim pa, da me zadnje čase pritiska dol, nekaj me je začela bolet sramna kost. sicer počutje super, otročka tudi (vsaj nazadnje pred tednom dni sta še veselo migala :)).

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (30.10.2014 12:53:00)

februarka2015, Maja Rokavec ima različne pakete! Mislim, da je najcenejši 80e, najdražji pa 150e. Od cene je odvisno, koliko fotk dobiš. Je pa v ceni vštet njen prevoz do tebe in razvijanje fotk ter seveda fotkanje. Jaz mislim, da je ta cenejši paket čist OK, če ne je pol preveč fotk. Drugače jo pa kar kontaktiraj, ti bo sigurno z veseljem odgovorila na vsa vprašanja.

Jaz tudi na srečo spim kot top. S položajem nimam problema, saj bolj kot ne spim na levem boku. Edino zjutraj okoli 4. ure me včasih začne boleti levo uho, pa se za nekaj časa prestavim na desni bok. Ima še kakšna tak problem z ušesom? Ne vem, a bi si morala kupiti boljši vzglavnik, hmmm...

Išijas me še vedno daje na momente, sploh če kak dan preveč sedim (pisarna ali kakšno slavje, hihi), mi pa res najbolj pomaga telovadba.

Kdaj boste pa s partnerji šle podpisati, da oče prizna otroka, tiste, ki niste poročene?? In kdaj si greš urejati porodniško? Jaz računam, da bom šla v porodniško 28 dni pred rokom poroda.

Katte -> RE: Februarke 2015 (30.10.2014 13:57:17)

Midva bova očetovstvo urejala takrat, ko bom nesla izpis plač za leto nazaj na socialno. To je treba 60 do najkasneje 30 dni pred PDP, če se prav spomnim. Verjetno enkrat sredi januarja, po mojem kar po decembrski plači, da se bo še zraven štela. Ne vem, kako je s tem, ko se mi je prejšnja porodniška končala konec februarja. Se potem prejšnja porodniška zraven šteje v zadnjih 12 plač pri izračunu višine porodniške???
Drugače imam še kar nekaj dopusta in bom doma že kak mesec pred nastopom porodniške :).

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (30.10.2014 17:55:00)

Aha, hvala Katte! Jaz bom ta dokazila s plačami nesla čim kasneje, ker imam zdaj par mesecev višjo plačo, pa da mi gre čim več plač v ta obračun, nujno še decembrsko. Najbrž pa polovička januarske ne bo štela. Kako je pa s tvojo porodniško pa res ne bi vedela.

Anonimen -> RE: Februarke 2015 (2.11.2014 13:34:10)

Tiste, ki razmišljate o fotkanju, vam priporočam Male prstke: https://www.facebook.com/maliprstki?ref=bookmarks

rozca1 -> RE: Februarke 2015 (3.11.2014 9:46:44)

Tole z obračunom plače mi ni čisto jasno..Saj vsem, ki imate PDP v februarju, zadnja plača, ki se upošteva je decembrska. Saj je v bistvo določeno, do katerega obdobja se lahko poročajo določeni podatki...ali se pač motim?!

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (3.11.2014 13:23:59)

Najbrž je res, da se vsem februarkam gleda do decembrske plače! Razen, če ima katera rok bolj na koncu februarja in bo januarja še delala. Kako pa je, če delaš do recimo 15. januarja, a pol dobiš še pol januarske plače in se ti ne šteje v porodniško al kako je?

rozca1 -> RE: Februarke 2015 (3.11.2014 13:34:15)

Jaz imam npr. čisto na koncu feb rok, ampak se mi šteje kot zadnja plača samo dec 2014. Gledali bodo torej dec2013-dec2014, kaj bo v jan jih ne zanima (ali bo to dopust ali karkoli že). Tako je bilo meni rečeno in tudi ko sem si šla delat izračun, mi informacije prinesejo takšne podatke.

Katte -> RE: Februarke 2015 (3.11.2014 15:14:23)

Po izračunu glede na PDP meni napiše od decembra 2013 do novembra 2014 (PDP 19.2.15). Ampak to po mojem mnenju velja, če greš na socialno takoj 60 dni pred PDP. Če greš slab mesec kasneje, bi lahko zraven štela še decembrska plača, ki jo jaz dobim pač skoraj na polovici januarja. Vsaj tako si jaz razlagam te besede:"Osnova za izračun posamezne vrste starševskega nadomestila je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12 mesecih pred mesecem vložitve prve vloge" - to je pač v teh 60 - 30 dneh pred PDP.
Link za izračun:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp?step=2

rozca1 -> RE: Februarke 2015 (3.11.2014 15:35:55)

Dejansko bi lahko bilo tako, kot si napisala. Meni je pravzaprav vseeno, oz. še kvečjemu je morebiti boljše, da nesem prej, ker sem sedaj na B in se mi bo tudi december štel dosti slabše kot pa npr. če dam izračun samo do novembra.
Navsezadnje pa tako gledam, da te oskubijo kjer te le lahko..tako ali drugače.. [sm=smiley7.gif]

rakica82 -> RE: Februarke 2015 (4.11.2014 7:11:34)

Dejansko je res. da lahko neseš papirje 60 dni prej ali 30 in se ti potem upošteva še ena plača. Punce si vedno izračunajo kako jim bolje pride, če si na bolniški potem neseš čim prej.

V realnosti pa vsak CSD dela malo po svoje ,vem za primere, ko so puncam rekli da prej kot 30 dni prej nimajo kaj vlagat[sm=zmeden.gif]. kotp ravi Rožca1 oskubijo te tako ali drugače. Jaz imam s tem centri slabe izkušnje, pri drugi hčerki sva čakala 4 mesece na odločbo o otroškem dodatku, klicala vsak dan taj ,enkrat so zgubili vlogo, drugič se je ravno sesul sistem, tretjič, pišemo bo ta teden , naslednjič ni še v delu,....mož je bil čsito penast, je visel na telefonu nonstop

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (4.11.2014 8:57:36)

Ojej, ta birokracija naša[sm=smiley13.gif]!

Kako ste pa punce drugače? Jaz se kar širim v trebuh [sm=nosecka.gif], še malo pa bom imela popek na ven obrnjen [sm=smiley1.gif]. Bebica ful miga po bušiju, komaj čakam naslednji pregled, ki ga imam naslednji teden. Upam, da mi bo ginekologinja naredila tudi ultrazvok, me zanima, če se je mogoče že obrnila na glavco.

Katte -> RE: Februarke 2015 (4.11.2014 9:40:31)

Jaz sem v redu, trebuh raste, je večji kot v prvo, ampak še vedno med manjšimi. Tudi jaz imam pregled nasl. teden. Po mojem se še ni obrnil, ker me še vedno enako žgečka z nogicami čisto spodaj.
Čas kar gre, čez dva dni bom že v 26. tednu... Še dober mesec, pa bom doma. Bo treba začeti nabavljati večje stvari za dojenčka (posteljico + jogi, lupinico, kakšno ekstra omaro). Drugo že imam od prvega.

rakica82 -> RE: Februarke 2015 (4.11.2014 10:13:17)

Jaz imam še vedno baje zelo majhem trebuh[sm=smiley36.gif], če oblečem normalne kavbojke, ja še so mi prav[sm=smiley36.gif], se niti ne vidi. V trenrki imam lep buši ampak ni sile.

Moje dete je po moje še vedno počez, čutim po brcah, ima pa itak še več kot dvolj časa. Sem šele v 24 tednu, pregled imam naslednji čez 3 tedne ampak brez UZ, meni bo itak naredila samo še kontrolo rasti in to je to, tako ima prakso.

katte kako to da nimaš posteljice?

jaz samo selim otroke v večje postelje, da imam fraj tamalo[sm=smiley36.gif]. Počasi morava najino skoraj dvoletnico preselit v večjo posteljo ,že zaradi dvigovanja iz postelje ,zaenkrat še gre, samo ko bo trebuh večji je pa smotano.
mi imamo srečo in v bistvu razen dude, ne bomo rabili nič kupit[sm=smiley1.gif]. edino, če bo tokrat fantek ,bo treba verjetno kaj bolj fantovskega nabavit[sm=smiley36.gif], vsaj za kasneje, za začetek imam tako več ali manj nevtralne barve

rokca -> RE: Februarke 2015 (4.11.2014 10:33:54)

Jaz mojih normalnih kavbojk ne oblečem že od avgusta, trebušček so začeli opažati pa šele v sredini oktobra. Je pa vsak dan večji. Sem zadnjič oblekla eno jakno in jo zjutraj normalno zapela, popoldan ni šlo več. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Dete pa brca tako močno, da me ponoči včasih zelo boli. Kobaca se po trebuhu sem in tja, tako, da enkrat dobim brco v rebra, enkrat nekam ob strani spet drugič pa čisto nizko spodaj. Včasih imam občutek, da mi bo trebuh kar razneslo... Pestro in živahno. Ampak kar naj brca, vsaj vem, da je vse v redu.
Kar se pa osnove za porodniško tiče, jaz imam rok čisto na začetku februarja in porodniško nastopim v začetku januarja, v osnovo se mi pa šteje plača od dec13 do nov14. 

rozca1 -> RE: Februarke 2015 (4.11.2014 10:45:01)

Pa to vlogo lahko tako dobim na spletu? Se nisem še tako poglabljala, ampak mislim, da bom kar lepo nesla 60 dni prej, ker imam zadnje mesece B.

Tudi moj nagajivček je zelo aktiven, sicer mi je na morfologiji rekla, da je obrjen na glavo, čeprav glede na to, kako se vse to premika in enkrat brcika tu, enkrat tam, se je pomojem že 10× zarotiral vmes.
Tudi meni včasih tako napenja trebuh pa dva dni zdjle mi tako pritiska dol (pa sem šele v 23. tednu), trebušček je pa že pravi (kavbojk že kakšen mesec ne morem nositi, ker me tiščijo pri pasu, gor jih sicer še dobim).
Pa moje "mlekarne", včasih se ponoči zbudim k se obrnem in so tako občutljive in boleče.. moj seveda čisto navdušen, sama jih imam pa samo za gledat [sm=smiley36.gif]

Materinsko šolo ste že dala skozi? Mene čaka še to in celotno nakup za bebota (še nimam popolnoma nič). To bomo potem v decembru/januarju šli v akcijo..komaj čakam!! [sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif]

rakica82 -> RE: Februarke 2015 (4.11.2014 11:17:41)

jaz na materinsko ne bom šla, sem šla samo prvič, potem pa imam itak otroke tako skupaj, da se še vse spomnim[sm=smiley36.gif]. Še patronažna je rekla pri drugi, ja pa sej imate še majhno punčko doma ,sej še vse znate. kao naj bi ja[sm=smiley1.gif]

joške pa tud meni, kakšen dan občutljive, napete, modrci so edino kar mi ni več prav iz pred nosečnosti

rokca -> RE: Februarke 2015 (4.11.2014 11:18:55)

Jaz tudi še čisto nič nimam. Večino bom imela itak sposojeno, tako da kaj dosti ne bom nabavljala, razen vozička in jogija ter posteljnino. Pa še to sem sem odločila, da bom voziček kar rabljen kupila, ker mi je škoda dati toliko denarja. Ima katera izkušnje z rabljenimi vozički? Muro 3 recimo? 
Punce povejte mi, kako je z vašim spolnim življenjem. Jaz namreč nimam nobene želje po teh aktivnostih, sem bla očitno prve tri, štiri mesece preveč aktivna. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] moj dragi se sicer še nič ne pritožuje, se toliko več stiskava in crkljava, ampak če bo šlo tako naprej bom prej rodila, kot pa opravila svojo zakonsko dolžnost. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

rozca1 -> RE: Februarke 2015 (4.11.2014 12:07:54)

Sama imam slabe izkušnje z ogledi rabljenih vozičkov (2 ogleda Peg Peregota GT3) in sem se odločila, da imam raje nižji cenovni razred pa tega novega. Tisto leto bo že zdržal, potem me pa sploh ne zanima.

Kar se tiče opreme, bo potrebno vse nabavit (tko okvirno zna nanesti kar okrog tisočaka), tudi cunje (nekaj malega, par kom. bodijev imam, ki sem jih dobila rabljene), ostalo pa ne.
Pa navsezadnje za začetek ne rabiš nekaj velik cunjic, tako, da to bomo že kupili.

Spolno življenje je pa tako, en teden je, drugi teden sem čisto v svojem svetu, na to še pomislim ne...pa saj se da tako ali drugače (na več načinov zadoovljit partnerja) [sm=smiley2.gif] da ne bodo reveži čisto obupani. Ker sama imam občutek, da je potem po porodu, prve mesece, še slabše...

Katte -> RE: Februarke 2015 (4.11.2014 13:03:33)

rakica81, mi smo kupili za starejšega posteljico 140_x_70, ki je pri manj kot dveh letih še ne bo prerastel. Mlajši bo dobil enako.
Voziček smo dobili rabljen, vendar ga moramo še iti pogledat k mojim.
Libido... Ni ravno pretirano visok, moj bi pa ful, v praksi gre zdaj enkrat do največ dvakrat na teden.
V materinsko ne grem, sem bila dve leti nazaj.

rakica82 -> RE: Februarke 2015 (4.11.2014 13:36:58)

Katte pol pa ja ,če iamte večjo posteljico, mi imamo od moej tete 120*60 in je itak tamali počasi premajhna zdej tko da bo dobila kar normalno.

spolno življenje pa, jaz imam srečo, meni libido ne nagaja[sm=smiley36.gif]. v prvi nosečnosti sva čisto do konca, še zadnjo noč preden mi je zjutraj odtekla voda. ker po porodu ja, prve tedne lahko pozabite na take podvige[sm=smiley1.gif]. po 6 tednih pa je meni že ful pasalo

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (4.11.2014 13:52:18)

Wiiiiiiiiiiiiiii ste se razpisale [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Tudi moje dete ful miga po bušiju, sploh ne vem, kdaj spi. Pa enkrat pri mehurju, drugič v bližino reber, tako da tudi sumim, da se še ni obrnila na glavo. Na morfologiji je bila v 15 minutah v vseh možnih položajih, hihi. Časa ima še dovolj, da se obrne. Upam, da se bo, saj si ne želim carskega reza. Me je pa čez trebuh že 96 cm [sm=smiley1.gif]. Nosečniške cote, vsaj hlače nosim že lep čas.

Tudi moje prsi kar buhtijo, iz skromne B sem prišla na košarico C, pa me tudi že ta košarica malček tišči. Uf, ne morem verjeti, da bom rabila mogoče celo modrc z D košarico. Na srečo pa niso boleče. Boleče so bile le prve tri mesece nosečnosti, takrat sem se tudi zbujala ponoči, ko sem se prestavljala.

Midva še morava tudi iti v Ikejo po pohištvo. Imava pa že voziček, lupinico, jogi in nekaj cotk (rabljenih in novih). Jaz imam še kar v glavi, da imam še ful časa vse nabavit. Sam bo pa hitro tu Novo leto in potem februar [sm=smiley1.gif]

Joj, meni so dali datum za materinsko šolo šestega januarja, se mi zdi ful pozno. Bi raje šla v decembru, ne pa tik pred zdajci.

A katera med vami razmišlja o pralnih plenicah? Ima mogoče že katera izkušnje z njimi? Mene ful moti, ker vse kar šimfajo te planice (tiste ki jih imajo za enkratno uporabo), pa niti nimajo izkušnje z njimi. Res me zanima kako je s pranjem, ali je veliko dela, se da če se hoče,...?

rakica82 -> RE: Februarke 2015 (4.11.2014 13:59:10)

zojaema mi imamo pralne plenice. Od Racmana, ker je imela prva hčerka skoz vneto ritko smo po 3 tednih kupili te plenice, imamo tiste,ki so vse v enem tako da previjaš enako kot z navadno plenico. Jaz sem zadovoljna, moj mož je seveda naredil računico, upošteval elektriko, prašek,...in ugotovil da se finančno izplača. Sploh pri nas, ker bodo zdej v uporabi že pri tretjem otroku.

materinska šola pa probi se zmenit za datum prej ,reci da je takrat tvoj odsoten službeno ali kaj takega, jaz sem prvič šla aprila, rodila pa julija in je blo super, ker lažje sediš tam, ko še nisi čisto na koncu.

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (4.11.2014 14:14:21)

Bravo rakica82, vse pohvale, da si uporabljala pralne planičke[sm=smiley1.gif]!! Vsakemu, ki jih omenim, se zgraža, da ti vzamejo preveč časa, da kako smrdi, ko jih čistiš, da prepuščajo... in to govorijo tisti, ki nimajo izkušnje z njimi. Tudi jaz sem gledala te od Racmana in še ene slovenske. Kako pa vam je šlo na dopustu? Na koliko dni si sicer prala pleničke? Koliko si jih imela? Nekje sem zasledila, da jih rabiš 20-30. a si imela tudi tiste vložke, ki se dokupijo?

Joj, sem te zasolila z vprašanji, sam si res prva, ki ima izkušnje z njimi!

Materinske šole pa ne morem prestaviti, v Celju je ful gužva! Ne vem kam nas bodo potem dali v porodnišnici, hihi

rozca1 -> RE: Februarke 2015 (4.11.2014 14:24:42)

Čak mal ZojaEma, a to si klicala v ZD Celje.. No super, tudi sama imam v planu poklicati (se že nekaj dni spravljam), pa mi je zdj jasno.

Ma kaj pa če slučajno ne greš, pa potem pač ne greš? Sedaj tk ne morem, pa tako sem odvisna od prevoza drugih (zaradi B staleža oz.splošnega počutja)
Čeprav mislim, da je koristno kakšno informacijo izveš.

Ja, februar bo kmalu tu..meni se zdi še fuul, da imam pred sabo.a ko dobro pomislim, bo pa 1,2,3.. [sm=nosecka.gif]
No saj sama komaaaaj čakam, da pride bebo [sm=smiley27.gif]

Drugač pa tud moj bebo..na morfologiji, se je ves čas premikal in obračal..na nuhalni je pa komaj pregledala vse potrebno, ker se ni želel obrnit v pravo smer. Je baje očitno, da že sedaj rad spi (po meni) in ima rad mir...če ni pri volji, ga ne gane nič [sm=smiley1.gif]

A še hodite v službo, vas kaj matra?

Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>