RE: Februarke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

rakica82 -> RE: Februarke 2015 (4.9.2014 20:55:19)

Zdej pa morem rečt kapo dol ,da ste znale prebrat moj pos[sm=smiley1.gif]t, kaj dela utrujenost, kot da ne bi poznala črk, vse zmešano

moja velika princeska spet dela cirkuse pred spanjem, dvakrat smo že šli lulat in kakat, še vedno neki joka v postelji in naju kliče. se ne splača hodit k njej, ker je samo slabše. tamala pa kljub vsemu dretju spi zraven, sta prav smešne, se dere ena druga spi, ko zuni neki zaropota tavelika že kliče.

Februarka ne v službo žal ne hodim, sem brez[sm=smiley13.gif]. tud zato sva holta še počakat z nosečnostjo pa naju je presenetilo. Ti pa karp revidno, dovolj počivaj, pa kašne vaje za nosečnice mogoče.

glede brc in živahnosti bebic, po izkušnjah ni povezano, moja prva je bila zelo mirna v trebuhu, od rojstva naprej pravi živec, nič podobno stanju prej[sm=smiley36.gif]

Andreja04 -> RE: Februarke 2015 (4.9.2014 22:25:15)

Rokca... Jaz sem pri prvem imela vozicek muro4 pa so mi ga ukradli iz avta :( ... Glede samega vozicka je pa moje mnenje tako... Do sportnega dela mi je bil res super, potem pa... Ce je bilo malo hladneje ali malo vetra... Meni osebno cist zgresen. Ne vem kako bi bilo, da bi pred zimo zamenjala kosaro za sportni del. sicer obstaja nek zimski muff ampak je vse tako odprto. Pa ta zimska vreca se odpira ali ti jo pa tamaucek zbrca, je totalno nefiksna. Kolegica je tudi imela muro pa je imela stalno tezave s strehco. Pa so ji menjali pa je bil isti smorn. Sicer to govorim o starejsih modelih, ne vem ce so zdaj kaj boljs. Pa tud za v avto je kar neprakticen. Jaz sem morala se kolesa dol dajat pa nisem imela glih majhni avto. Aja, pa se guma mi je parkrat spustila, sem morala k vulkanizerju hodit... To je bil hec na ta racun, dvignjeni avti pa en vozicek ;) ce glih ne rabis terenca... Ti ga po mojih izkusnjah odsvetujem. Po kraji sem pa kupila pegperego pliko in je super. Le to me moti, da nima povezanih rocajev in je malce tezje vozit z eno roko, kar pa moramo vrjetno vse veckrat delat saj smo multipraktiki ;)

rokca -> RE: Februarke 2015 (5.9.2014 8:11:32)

Andreja04 hvala za informacije.

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (5.9.2014 9:14:32)

Februarka2015 a se sploh dobijo vzmetnice, ki niso iz pene? Jaz jih gledam, pa prodajajo bolj kot ne samo take. Se dobijo tudi zračne iz pene, sam so malo dražje. Midva spiva na Dormeju in sva zelo zadovoljna. Ko sem v študenskih časih spala na vzmeteni vzmetnici, me je po 2 letih začela ena fedra žulit. Brala sem, da je za dojenčke najbolj važno, da so dosti trde vzmetnice in da so antialergene. Hm, cela znanost je vse kupit za dojenčka, hihi [sm=smiley36.gif]

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (9.9.2014 10:53:54)

Kdaj imate pa naslednje preglede? Jaz sem bila nazadnje na pregledu avgusta, naslednji pregled - morfologijo pa imam (šele) v začetku oktobra.

februarka2015 -> RE: Februarke 2015 (9.9.2014 12:35:10)

ZojaEma, ja, da se dobit vzmetene vzmetnice. Ravno zdej imajo akcijo v Leclercu recimo. So seveda (malo) dražje od penastih.

Punce, jest pa vedno bolj razmišljam o masaži, tale hrbtenica me v službi skoz daje - a ve katera, da je dobra v LJ ali pa Domžalah? ali pa Kamnik? Kar tko mal na blef se niti ne upam it, čeprav nekje se prav oglašujejo masaže prav za nosečnice.

P.S. ful mi je smešno, ker vem, da smo tudi na FB-ju, pa ne vem, katera je katera :)

februarka2015 -> RE: Februarke 2015 (9.9.2014 12:41:38)

aja, morfologija 23.9. :)

Katte -> RE: Februarke 2015 (9.9.2014 12:42:10)

Jaz sem imela prvi pregled 17.7., drugi 6 tednov kasneje, 28.8. (in obakrat je bil nadomestni G), morfologijo imam pa šele 10.10, spet čez 6 tednov. Ful na poredko. Prejšnjič sem imela na 5 tednov. Zdaj imam pa še GD in bi lahko bilo pogosteje tudi zato.

Isa_ -> RE: Februarke 2015 (9.9.2014 13:24:16)

Jaz sem imela na začetku na 2 tedna pregled, sedaj pa imam1x na mesec. Delala mi je 2x ultrazvok in 1x poslušala srček. Datuma za morfologijo pa še nimam.

rakica82 -> RE: Februarke 2015 (10.9.2014 8:32:08)

Ko ste pri pregledih, jaz imam jutri drugi pregled, po 7 tednih. Naslednji bo po moje morfologija. moja ginekologinja mi daje bol jan redko preglede, čeprav v prejšnjih nosečnostih sem imela na začetku vseeno na 6 tednov. Ampak po svoje to omeni, da imam normalno nosečnost in imam raje manj pre pregledov pa da se dobro počutim[sm=smiley1.gif].

Katte po moje zarad iGD ne boš imela ravno bolj pogosto pregledov, ker ti itak spremljajo cuker posebej.

Jaz sem včeraj imela predavanje o prehrani ,dobila navodila za prehrano, in lističe za merit ketone v urinu, drug teden imam kontrolo in dobim še aparat za merjenje sladkorja pred zajtrkom in pred večerjo.

Katte -> RE: Februarke 2015 (10.9.2014 9:26:00)

Ah, sotrpinka [sm=smiley31.gif].
Saj ni tako hudo, ko se enkrat navadiš. Jaz sem bila zaradi povišanih vrednostih na tešče zvečer na inzulinu, zdaj imam normalno, brez inzulina. Pa tudi čez dan ga rabim dosti manj ali celo nič. Povišano pa nisem imela že dva tedna. Na dieto se pa tudi navadiš (sploh, če že tako nisi preveč nor na sladko/škrobnato hrano).
OK, saj so tudi meni rekli, da so pregledi normalno, če si voden pri diabetologu. Ampak kak dodaten UZ pa ne bi škodil [sm=smiley2.gif].

tarja1 -> RE: Februarke 2015 (10.9.2014 13:35:21)

Živjo,
naprej čestitke vsem nosečkam :)
Me sprejmete medse tudi na FB? Rok so mi spremenili iz 3.3. na 22.2.
Vsem želim lepo nosečnost.

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (11.9.2014 8:30:08)

Aha, potem imamo vse bolj raztegnjene preglede. Jaz sem imela na zadnji pregled konec avgusta, naslednji je morfologija 8. oktobra. Se mi malo vleče. Ampak grem vmes na dopust, tako da bo hitreje minilo. Bebica me pa že kar fejst brca, kaj šele bo, hihi [sm=jezicek.gif].

A gre katera na Oroški bazar te dni? Midva bova najbrž šla pogledat kaj prodajajo (rabljeno, novo), mogoče tudi na kako predavanje,...

februarka2015 -> RE: Februarke 2015 (11.9.2014 9:15:31)

jaz grem danes, predvsem na tisti predavanje ob 17h - kakšne so naše pravice ob porodu. To se mi zdi precej pomembno, kolegica mi je rekla, da vztrajat, če veš, da nekaj hočeš, oni ti pa nočejo dat oz. te prepričujejo, če bi drugače.

rakica82 -> RE: Februarke 2015 (11.9.2014 13:13:06)

jaz sem imela danes pregled, naslednji je morfologija čez 6 tednov, takrat bom noseča 21 tednov in 5 dni. Zredila sem se pol kile, mi vsaj tu ne težijo[sm=smiley2.gif], če mi že s to dieto pa GD.

Otroški bazar pa vreme je zanič[sm=smiley13.gif] pa dva majhna otroka, ne bo šlo letos. na srečo itak stvari za dojenčka mamo.

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (12.9.2014 9:25:31)

Jaz sem včeraj bila na bazarju in sem bila malce razočarana nad ponudbo. Sem pričakovala več raztavljalcev vozičkov, otroške opreme,... Očitno je bolj namenjen otrokom, kot pa bodočim staršem! Se nama pol sploh ni dalo čakati na predavanja, ker sva bila tako razočarana. Najbrž je otrokom drugače, sploh če bi bilo še lepo vreme in bi se tudi zunaj dogajalo.

februarka2015, kako je bilo na predavanju??

Magična -> RE: Februarke 2015 (12.9.2014 20:40:35)

Zdravo nosecke. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za vse. Tudi mene je razveselil plusek :). PDP imam 17.2.2015. Se ze veselim nasega klepetanja :). A je mogoce katera nosecka iz Celja oz. okolice (ZS)?

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (16.9.2014 11:00:34)

Kako ste pa kaj s spanjem oziroma položaji za spanje? Že spite samo na boku? Od kdaj naprej je priporočljivo spati na levem? Jaz zaenkrat še vedno lahko spim na trebuhu, če imam eno nogo pokrčeno, tko da sem v bistvu v "pol bokovskem" položaju. Pa ne vem a je to OK[sm=smiley13.gif]?!

rakica82 -> RE: Februarke 2015 (16.9.2014 11:40:27)

jaz spim tako kot mi paše in to vedno, v obeh nosečnostih do zdej. Trenutno najbolj pogosto tako da pokrčim nogo in spim na trebuhu, potem ko bo trebuh večji si dam materinsko blazino med noge in večinoma spim tako.

spanja na levem boku nisme nikoli kaj preveč prakticirala, meni pač ne apše spat tako.

Katte -> RE: Februarke 2015 (16.9.2014 13:06:13)

Jaz spim tako, kot mi paše. Trenutno še vedno na trebuhu. V prvi nosečnosti sem do konca spala tudi napol na trebuhu, napol na boku, s pokrčeno nogo. Še raje pa sem bila na boku (levem ali desnem) in objemala dragega namesto blazine. Sem pa imela ful majhen trebuh do konca.

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (16.9.2014 18:51:02)

Hvala Katte in rakica82! Zdaj ne bom imela več slabe vesti, ko bom spala na trebuhu z nogo gor[sm=smiley1.gif]!

februarka2015 -> RE: Februarke 2015 (17.9.2014 11:24:15)

ZojaEma, nekaj novih stvari sem izvedela, sicer pa ne kaj dosti. Npr. da lahko pridem do fizioterapevta v LJ, si moram zrihtat pri ginekologinji pri sebi, pa mal je blo statistike, sicer se je pa bolj osredotočala na porodni načrt sam, nismo nekaj o pravicah debatirale. Bolj, kaj lahko, recimo. Pa še to ne v detajle. Tako, malo na splošno o vsem - raznolikosti porodnišnic, kako te tretirajo, o samem porodu in porodnem načrtu. To je blo to. 45 min.

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (17.9.2014 19:54:45)

Hvala februarka2015 [sm=bravo.gif]!

A je katera že bila na morfologiji?

rakica82 -> RE: Februarke 2015 (18.9.2014 8:40:12)

jaz sem pa imela včeraj kontrolo cukra na diabetološki in sem bla jezna ko vrag. ta msem mogla bit ob 8h, uro in pol po obroku, mi vzamejo kri ,čakam več kot uro ,da pridem na vrsto do sestre, ki me vpraša par vprašanj, da datum za naslednjič in mi pove ,da morem prit nazaj ob 11.30 , da se naučimo merit sladkor. Halo, sej ne da so samo oni na svetu, jaz pa doam bolnega otroka, sem ji še obljubila, da bo mkmalu doma. Ja seveda domov sem prišla ob 13.30. Sem mogla it vmes akr do mojega na kavo ,da sem se spihala, res mi je šlo skoraj na jok od vsega.

Poleg vsega so moje vrednosti sladkorja smešne. Včeraj po obrokih 5,1 in 5,5 ,danes po zajtrku 4,9. S tem ,da je meja na teše do 5,3 in po obruku do 6,6. Misilm a se delajo norca al kaj. pa se niti ne držim kaj preveč diete.

katte kakšen vrednosti maš ti?

Zojaema ti kar spi tako kot ti paše[sm=smiley1.gif]

kolibri11 -> RE: Februarke 2015 (18.9.2014 9:56:07)

Rakica82 ti se kr spihaj, samo tak bolj na hitro :-) Pol pa vrži čez ramo, ker samo sebi pa bebici škodiš. Vem, da je lažje rečt kot nardit,, ker bi vrjetno tudi sama popizdila. Jaz si moram sladkor kontrolirat od 9 tedna. Pa mam tudi take smešne vrednosti. Imam pa vsako jutro čez 5.1 kar je za njih meja. In kakor hitro si čez.... te gušijo.

Zdaj si moraš do naslednjič merit 6x na dan? Jaz sem se na začetku full držala njihovih pravil (zdržala 3 dni) shujšala 3 kile, pol sem pa nehala. To ziher ne more bit zdravo! Pazim, da ne jem sladkega in belega kruha, drugo jem pa vse. Tudi kosila kuham taka kot prej in jem normalno, brez da bi kaj posebaj pazila. Sploh se ne mislim odrečt sadju. Po temeljitem razmisleku in vrednostih ki jih mam (še vedno v mejah njihovih priporočil) jem tako kot sem prej, ker se tako lahko držim nekega režima. Je pa res, da se zadnje čase vse težje držim in sem se že nekajkrat tudi pošteno pregrešila (zmazala celo milko, pojedla kos tortice...). Pol pa gre cuker tudi čez 8. Je pa res, da če ne bi bla noseča to še vedno ni neka jaka vrednost.

Skratka daj se na avtopilota, če smo že v tem "gnilem sistemu" naj sistem dela za nas in ne me za njega. Najdi nekaj kar bo funkcioniralo za tebe. Jaz bom inzulin odklonla (če bi mi ga hteli dat), razen če mi ginekolog reče, da je npr. preveč plodovnice, al pa da je res kaj z bebico.

Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>