ali je res? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

gsatalema -> ali je res? (26.5.2014 18:31:10)

moja mama mi je nekaj govorila, da baje po novem ni potrebno doplačat za belo zalivko pri zobozdravniku? To bi naj bilo baje kratek čas od sprejema ali predloga te storitve.
Povedati je še znala , da bi naj to krilo zdravstvo, ker so baje "črne" plombe zdravju škodljive in jih ne bi več smeli delat.....

Ve kdo kaj o tem, ali me je mama dobro [sm=zz_rolleyes.png]

Kerensa -> RE: ali je res? (26.5.2014 18:37:19)

Jaz nisem še nikoli nobene plačala.

gsatalema -> RE: ali je res? (26.5.2014 18:41:30)

tudi bele ne?

Sicer pa hvala bogu, če imaš tako lepe zobe, ali pa fajn zobarja [sm=jezicek.gif]

Kerensa -> RE: ali je res? (26.5.2014 18:44:31)

IZVIRNO SPOROČILO: gsatalema
tudi bele ne?

Drugačnih, kot belih, sploh nimam.
Sicer pa hvala bogu, če imaš tako lepe zobe, ali pa fajn zobarja [sm=jezicek.gif]

Moji zobje so bili grozni, dokler se jih nisem spravila pred cca. letom in pol porihtat. Imela sem dva fajn zobarja tačas, pa sta mi oba spi*dila v privat, v javnem zobozdravstvu pa vse skupaj traja in traja in traja. Ampak ajde - po vsem tem času sem le prišla tako daleč, da imam za uredit samo še mostiček za dva zoba in sem fertik.

Samo še tretjega normalnega zobarja moram prej najti. [sm=zmeden.gif]

LuLu -> RE: ali je res? (26.5.2014 18:51:58)

bele zalivke so bile za doplačat. cca 45 €

Kerensa -> RE: ali je res? (26.5.2014 18:58:00)

To je moralo biti pa že en lep čas nazaj.

P.S. "En lep čas" zame pomeni več kot 2 leti. [sm=smiley36.gif]

LuLu -> RE: ali je res? (26.5.2014 19:15:27)

ja, moja plomba je več kot 2 leti.. sem se pa za hčero menla, da bi ji dala belo plombo kaka 2 meseca nazaj, pa je bilo za doplačat.

Kerensa -> RE: ali je res? (26.5.2014 19:16:15)

A to je še ena stvar, pri kateri se dodatno zavarovanje za brezveze plačuje? [sm=hudicek1.gif]

LuLu -> RE: ali je res? (26.5.2014 19:20:32)

sem pa jaz tudi slišala, da bi naj bile bele plombe na zavarovanje, ker bi naj bile manj škodljive... kak so pa zdaj s tem daleč pa pojma nimam, niti ne vem kdo je začel s tem... zobarji ziher ne [sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.5.2014 19:29:06)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

LuLu -> RE: ali je res? (26.5.2014 19:31:10)

moja mama mi je nekaj govorila,

Ve kdo kaj o tem, ali me je mama dobro [sm=zz_rolleyes.png]

daj prosim ti malo mamo zasliši od kod ji take informacije, preden grem zapravljat denar, da malo raje počakam [sm=smiley36.gif]

RIJA* -> RE: ali je res? (26.5.2014 19:31:50)

1, 2 in 3 so brezplačno bele.
od 4 naprej se doplača 15, 20 ali 25 eur, odvisno od plombirane ploskve.

tako in čisto nič drugače, vse kar zobozdravniki delajo drugače, torej ne računajo od 4 naprej, delajo v svoj strošek.

LuLu -> RE: ali je res? (26.5.2014 19:34:18)

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

tako in čisto nič drugače, vse kar zobozdravniki delajo drugače, torej ne računajo od 4 naprej, delajo v svoj strošek.

da, zdaj je tako ja... in močno upam, da bodo kaj spremenili

in cene se zelo razlikujejo odvisno od kraja.. Lj najdražje, mb, Ce tu nekje, manjša mesta nižja cena plombe

alda -> RE: ali je res? (26.5.2014 19:36:38)

Rija ma kje??
V petek je hčeri, ki se ji topijo zobi, spet zalivala 1. in 2. zgoraj in spodaj in je bilo vse treba doplačat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in to sploh ne malo.
Je pa Goriška to

RIJA* -> RE: ali je res? (26.5.2014 19:36:59)

cene naredi vsak po svoje...to so cene mojega zobarja....resda mi še nikoli ni ničesar računal, ne plombice ne injekcije...tak da upam, da bo še nekaj časa obratoval [sm=smiley36.gif]

Kerensa -> RE: ali je res? (26.5.2014 19:39:46)

IZVIRNO SPOROČILO: alda

Rija ma kje??
V petek je hčeri, ki se ji topijo zobi, spet zalivala 1. in 2. zgoraj in spodaj in je bilo vse treba doplačat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in to sploh ne malo.
Je pa Goriška to

Sicer nisem Rija, ampak za 1 in 2 jaz nisem v LJ plačala niti centa.

LuLu -> RE: ali je res? (26.5.2014 19:42:24)

Rija ma kje??
Je pa Goriška to

če ste šli samoplačniško potem se vse plača, drugače so sprednji zastonj.. to je v pravilih zobarjev zapisano

alda -> RE: ali je res? (26.5.2014 19:42:28)

Hčera je dijakinja in sem mislila, da že zaradi tega ima "privilegije" ,.
No vse ostalo je res zastonj, ampak bele prevleke pa ne, kljub temu,da je to bolezensko stanje

alda -> RE: ali je res? (26.5.2014 19:43:41)

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Rija ma kje??
V petek je hčeri, ki se ji topijo zobi, spet zalivala 1. in 2. zgoraj in spodaj in je bilo vse treba doplačat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  in to sploh ne malo.
Je pa Goriška to

če ste šli samoplačniško potem se vse plača, drugače so sprednji zastonj.. to je v pravilih zobarjev zapisano

Lulu ni samoplačniško in je pri šolski zobarci.
Je pa res, da ima termin vsak teden zdaj, ko ji spet sanira poškodbe

LuLu -> RE: ali je res? (26.5.2014 19:44:14)

tole ima moja zobarka na steni
http://www.zevnik.eu/user_files/vsebina/ZZS_zobozdravstvene%20pravice.pdf

Kerensa -> RE: ali je res? (26.5.2014 19:44:49)

Kolikor je meni znano, spadajo bele prevleke pod estetiko.

Ampak estetiko na 1 in 2 upoštevajo. Valda tja ne bodo dali črne/srebrne plombe? Isti klinac, k' če bi pustili gnil zob oz. luknjo (na videz).

gsatalema -> RE: ali je res? (26.5.2014 19:47:49)

Bom še jaz mojo mamo podrobneje izprašala kako je do teh informacij prišla....

Drugače imam pa jaz tudi bele zalivke in sem morala vse plačat, tudi hčeri sem mora plačat...
Tako da ja, dodatno je tu res brez veze[sm=zmeden.gif]. Sicer pa je odvisno od zobarja, moj inekcije nikoli ne računa, plombico pa odvisno kakšen dan ima... Včasih se mi zdi, da plačam še kakšno za naprej [sm=jezicek.gif]

Kerensa -> RE: ali je res? (26.5.2014 19:51:24)

moj inekcije nikoli ne računa

Moj jo je sicer napisal na račun, ampak je račun poslal zavarovalnici. [sm=smiley36.gif]
plombico pa odvisno kakšen dan ima... Včasih se mi zdi, da plačam še kakšno za naprej [sm=jezicek.gif]

Tak občutek sem imela jaz, ko sem si šla k privatniku delat začasen umeten zob. Enega. Za tisti znesek bi si že vespo lahko kupila. Ajde, rabljeno, ampak vseeno.

ronja -> RE: ali je res? (26.5.2014 20:00:03)

Že dolgo velja, razen za zalivkena sprednjih 4ih zobeh.

gsatalema -> RE: ali je res? (26.5.2014 20:01:17)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

moj inekcije nikoli ne računa

Moj jo je sicer napisal na račun, ampak je račun poslal zavarovalnici. [sm=smiley36.gif]
plombico pa odvisno kakšen dan ima... Včasih se mi zdi, da plačam še kakšno za naprej [sm=jezicek.gif]

Tak občutek sem imela jaz, ko sem si šla k privatniku delat začasen umeten zob. Enega. Za tisti znesek bi si že vespo lahko kupila. Ajde, rabljeno, ampak vseeno.

[sm=zz_bounce.gif][sm=zz_bounce.gif][sm=zz_bounce.gif]

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>