patrino -> RE: moj mož me j... (24.5.2014 14:11:48)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana Glej, on je bil genij. In geniji so pac taksni. Ampak taksni so po naravi, ne potrebujejo drog. glej, vse kar pravim je, da on ni pravi naslov za zgleden primer stabilnega človeka brez drog. ravno zato ker je izven "škatle", ga ne moremo dat za tipičen primer, a ne? kaj ni bilo jasno? Meni je tu vse jasno, jasno mi samo to, kako si lahko odrasli ( oz. Kao odrasli) ljudje mazejo oci s tem, da za svoje delo potrebujejo drogo, ker drugace ne morejo prav delat. In da se to njih pricakuje... jaz, ne vem zakaj ne razumeš. če opazuješ življenje okoli sebe, ti je jasno, da ljudje delajo marsikaj in včasih tudi razloge zakaj. koliko ljudi snifa koko da ima boljši ratio pri delu (amerika je znana po tem), koliko se jih napije ko so fraj, ker so v službi pod stresom... name it. določeni si tako želijo določenega poklica (dreamjob) in to tudi za ceno tega, da si dajejo dodatni "boost", nekatere je enostavno strah določenih situacij ali se jim je težko vsakodnevno soočat z njimi in ga (strah namreč) s tem otopijo, nekateri začnejo s tem, ko jim zmanjka inspiracije (Hemingway recimo, se je šutnil s puško (samomor), ko ni mogle več pisat - ni imel več inspiracije). mislim, svašta maš.. rečt da ne razumeš, samo kaže, ali da imaš omejene sposobnosti opažanja, ali omejeno sposobnost vživljanja ali ne priznavaš da smo ljudje različni in da različno reagiramo, da smo različno ranljivi, da različno čutimo in da koneckoncev zaradi različnosti izberemo različne poti, take ki je ti nikoli ne bi. samo tako je - to lahko vidiš povsod okoli sebe. pa valjda rahko "razumeš" zakaj je to tako? mislim, pa saj nismo tenejgerji....tam do 24,25 bi se tolerirala taksno razmisljanje, kasneje te pa valjda sreca pamet in vidis stvari malo bolj realno...jaz nimam nic proti alkoholu, travi itd, ampak si ne mazem oci da to ni nevarno, ker je. jaz osebno vidim droge nekako v dveh rangih/kategorijah. dreamy/party ones in spiritual ones. eni jih uporabljajo za zabavo, omamo in pobeg, drugi pa za raziskavo samega sebe. samo po moje tole ni tema, za take debate; all in all - vse omamne substance so nevarne v velikih količinah in če pretiravamo. je pa dostikrat težko to človeku zaznat (kdaj pretirava, kdaj je preveč). ko je sam notri. in v tem je vedno problem. podobno kot, ko se voziš v Shinkansenu - 300km na uro v vlaku se ti ne zdi tako hitro, ko si v njem in gledaš počasi premikajoč se gorski venec na obzorju. če pa stojiš zraven na polju, pa vidiš realno hitrost, ko šibne mimo tebe. Kakšno brezvezno bluzenje. To kar si navedla ni neka skrivnost in ker se to pač počne tudi v te namene, da kao ljudje bolje delajo, še ne pomeni, da je to zdravo, da je opravičljivo, da je zato, ker nekaterim droga dvigne storilnost, dvigne ustvarjalnost in dvigne še kaj- koristna. Tudi zanje je škodljiva, pa čeprav jo koristijo v druge namene kot za zabavo. Tu je govora o škodljivosti droge in nima veze, zakaj jo nekdo konzumira. Važen je vpliv droge in ne zakaj jo nekdo uporablja. Ta pa je za človeško telo vedno škodljiv. Zato je tvoje zgornje in nekatero pisarjenje pač čisto brezpredmetno. Si že slišala za srčne težave, napake, kapi, ki so v veliki meri posledica stresa? In tako kot telo ne ve kakšen razlog ima človek, da konzumira drogo, saj je učinek na njegovo telo vedno isti- tako tudi srce ne loči pozitiven in negativen stres. Tako marsikoga zadane kap, infarkt...itd tudi sredi velikega veselja.
|
|
|
|