patrino -> RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje (15.5.2014 5:56:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin IZVIRNO SPOROČILO: patrino Kot prvo, je to, da cerkev ne zahteva naj se loči civilno sklenjen zakon, ker ga v cerkvi kot takega cerkev sploh ne priznava. V cerkvi je priznan cerkveno sklenjen zakon. To bos morala kar kleru dopovedat, ker trdijo, da to ne gre tako, kot pravis. Sklene ga lahko tisti ( uradno) , ki ima opravljene zakramente. Po pavlovom pravu ga lahko sklene vernik RKC z nevernikom, je pa ta zakon zavezujejoc zgolj za vernika. Če tega ne želi oz. se njegov partner želi cerkveno poročiti z njim in ima opravljene cerkvene zakramente, se partner lahko poroči cerkveno on pa ne.Če bi bil nekdo prej civilno poročen, in nato civilno ločen in bi imel opravljene cerkvene zakramente, se lahko po cerkvenih zakonih na novo poroči cerkveno. Napacno. Skratka, podala sem konkreten primer, ki je bil zazeljen. Za tvoje povrsno znanje in poznavanje vere pa nisem odgovorna. Frodi, sori ampak tule si se zelo uštela. Tele zadeve dobro poznam - res. In ne le tako kot ti- baba rekla kazala- temveč dosti podrobneje. Žal jih zaradi določenih vzrokov pač moram. Tako, da tu ni treba zlivati greznice na moje - po tvoje standardno ponavljajoče- neznanje, temveč raje nehaj rožcat. Hkrati te prosim, da se v bodoče izogibaš bolne in napačne filozofije, da se izmažeš ven, ko odgovarjaš meni, ker si pač na kubik utrudljiva in žal resnično razumljiva le sama sebi. O slovnici ne bi izgubljala besed. Če te kaj zanima , ti kar vprašaj- vendar tako po slovensko in človeško.
|
|
|
|