|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
13.5.2014 21:17:40   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Ne, Lukka mi ni nikoli poslal nobenega sporočila. Tole sporočilo mi je poslala ena uporabnica , ki se vsake toliko časa pojavi tule gor. Bilo je pa po eni hudi temi, ki je bila podobna tejle in je prijazna uporabnica očitno dobila vtis, da mi mora pokazati podporo oz. ponuditi rame za plakanje. user posted image Po svoje lepo to.

Meni pa še nobena uporabnica NIKOLI ni ponudila rame za plakanje ali mi kako drugače osebno izkazala podporo.......user posted image ...mi je pa Lukka poslal ene par osebnih sporočil....samo so bili zelo daleč od podporeuser posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 276
13.5.2014 21:19:48   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Ne, Lukka mi ni nikoli poslal nobenega sporočila. Tole sporočilo mi je poslala ena uporabnica , ki se vsake toliko časa pojavi tule gor. Bilo je pa po eni hudi temi, ki je bila podobna tejle in je prijazna uporabnica očitno dobila vtis, da mi mora pokazati podporo oz. ponuditi rame za plakanje. user posted image Po svoje lepo to.

Meni pa še nobena uporabnica NIKOLI ni ponudila rame za plakanje ali mi kako drugače osebno izkazala podporo.......user posted image ...mi je pa Lukka poslal ene par osebnih sporočil....samo so bili zelo daleč od podporeuser posted image

pa se nisi že prej pohvalila s tem? jajajajaj... user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 277
13.5.2014 21:21:48   
Frodo Bisagin

Jaz sem glede te hude abstinence in celibata ravno včeraj zatežila mojemu, v kontekstu, kako on gleda na to, če se mu zdi kaj takega možno.... Nekako sem že hotela tole tvoje prepričanje pogoltniti dol, v smislu, saj čisto 100% pa vseeno ne moreš biti, v smislu, dedci so mogoče res z drugega planeta kot ženske. In ob dolgi suši postanejo zveri. No, moj je rekel, da ga ni celibata in seksualne abstinence, ki bi mu tako zmešala možgane, da bi se spravil nad otroka. Hja- pa smo spet na začetku.

In tvoj moz je etalon za vse duhovnike ???? user posted image

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 278
13.5.2014 21:21:58   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

S čim.....?

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 279
13.5.2014 21:22:23   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Seveda te spoštujem Frodo. V to ni treba dvomiti. Zato sem pač mnenja, da imaš probleme, ki te tlačijo dol, drugače ne verjamem, da bi se na suho spravljala name, ko pa ti zato ne dajem posebnega razloga. Ker pač moje šale niso popravile tvojega razpoloženja, je bolje, da si poližeš rane in se spihaš brez mene.

Povsem nepomembno je kaj ti mislis o meni. Ni pa nepomembno tvoje nerazumevanje fokusa teme in poskus relativiziranja pojavnosti pedofilije v cerkvi, ker jo hote ali hehote s tem podpiras. Vem, da znova ne bos razumela in se bos spet ukvarjala z mojim lulanjem, ranami, problemi, tipfelerji, kako se sparvljam nate (in to na suho) ... in na koncu sem jaz tista, ki ima tezave user posted image

Če se ne strinjam s tabo, Frodo, še ne pomeni na teme ne razumem. Dobro jo. Samo skozi tvoja očala v mojem svetu ne gre skozi veš? Kaj kdo podpira je bilo skozi temo že parkrat pojasnjeno. Hudo te je brati, ker ves čas čutiš potrebo poudarjati,kako si intelektualno nad vsemi. Si opazila? Ni potrebe po tem. Moje prepričanje pač ni v skladu z lovom na čarovnice, ki se ga nekateri gredo v tej temi. Nič drugega.

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 280
13.5.2014 21:23:43   
LuLu

S čim.....?

da si dobivala od Lukka zasebna sporočila

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 281
13.5.2014 21:26:43   
liliana

Glede na to, da je pol RRa dobivalo od njega sporočila, lahko tudi jaz to izdam.....user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 282
13.5.2014 21:27:36   
patrino

Jaz sem glede te hude abstinence in celibata ravno včeraj zatežila mojemu, v kontekstu, kako on gleda na to, če se mu zdi kaj takega možno.... Nekako sem že hotela tole tvoje prepričanje pogoltniti dol, v smislu, saj čisto 100% pa vseeno ne moreš biti, v smislu, dedci so mogoče res z drugega planeta kot ženske. In ob dolgi suši postanejo zveri. No, moj je rekel, da ga ni celibata in seksualne abstinence, ki bi mu tako zmešala možgane, da bi se spravil nad otroka. Hja- pa smo spet na začetku.

In tvoj moz je etalon za vse duhovnike ???? user posted image

Ne , po mojem ne- je pa ena druga perspektiva iz katere jaz ne morem gledati.

Neposredna povezava do sporočila: 283
13.5.2014 21:33:09   
patrino

Glede na to, da je pol RRa dobivalo od njega sporočila, lahko tudi jaz to izdam.....user posted image

Jaz ga nisem nikoli.

Lili, po moje ti ne daješ tako ubogega vtisa, da bi te bilo treba tolažit, ker se ljudje ne spravljajo tako nate kot nameuser posted image Meni se to večkrat zgodi, da me kdo takole prijazno preseneti, ker se drugače očitno tule v javnosti ne želijo izpostavljati. Saj jih po svoje razumem. Veliko lažje je vlečt v eno smer v gruči, kot pa v drugo bolj kot ne sam. user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 284
13.5.2014 21:36:06   
Izabelina

o šit, glede na to, da smo v eni temi ugotovil, da sm izredno občutljiva, se zdej tole še bolj kaže kot resnično... neverjetno sm užaljena, ker Lukka meni ni poslal nobenega zsja user posted image

tema je pa taka kot je, žalosti me, da se veliko dejstev izkrivlja (recimo frodo je eno tako cvetko s kanonskim pravom napisala... da me je na rt vrgl, glede na to da mam 3 leta študija kanonskega prava za sabo)... se pa strinjam z enimi in z drugimi, pedofilija je tudi drugje (in na to dejstvo veliiko antifarjev pozabi) ne le v cerkvi in ogabno je, da kdorkoli ščiti kogarkoli, ki karkoli groznega naredi otroku (in na to dejstvo veliko profarjev pozabi)...

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 13.5.2014 21:37:08 >

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 285
13.5.2014 21:37:19   
liliana

Lili, po moje ti ne daješ tako ubogega vtisa, da bi te bilo treba tolažit, ker se ljudje ne spravljajo tako nate kot nameuser posted image Meni se to večkrat zgodi, da me kdo takole prijazno preseneti, ker se drugače očitno tule v javnosti ne želijo izpostavljati. Saj jih po svoje razumem. Veliko lažje je vlečt v eno smer v gruči, kot pa v drugo bolj kot ne sam. user posted image

Verjetno res ne.....user posted image ...

Boga si pač...imaš še to srečo (v nesreči, ko se vsi spravljajo nate), da so še dobri ljudje na tem svetu, ki ti inkognito sicer, pa vseeno, ponudijo vso potrebno pomoč in podporo, ker razberejo iz tvojih postov kako dobra in poštena oseba v bistvu si........

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 286
13.5.2014 21:39:53   
Frodo Bisagin

Če se ne strinjam s tabo, Frodo, še ne pomeni na teme ne razumem. Dobro jo.

Ne, ne razumes ker se fokusiras na popolnoma drug vsebinski moment.

Samo skozi tvoja očala v mojem svetu ne gre skozi veš? Kaj kdo podpira je bilo skozi temo že parkrat pojasnjeno.

Znova - nihce ne podpira pedofilije in vsi jo obsojamo. Poanta sploh ni v tem.

Hudo te je brati, ker ves čas čutiš potrebo poudarjati,kako si intelektualno nad vsemi. Si opazila?

Znova se ukvarjas z menoj. Ukvarjaj se s temo.

Moje prepričanje pač ni v skladu z lovom na čarovnice, ki se ga nekateri gredo v tej temi. Nič drugega.

Tvoja prepricanja so bolj papeska od papeza. Namrec, v kolikor cekev kot instistucija sprejema temo pedofilije v cewrkvi kot temo, ki se lahko obravnava loceno od drugih pojavnih "oblik" pedofilije ni potrebe, da ti to ne sprejemas. Namrec, RKC je organizirala celo simpozij na to temo in pravzaprav se cerkev uklvarja zgolj in samo z omejeno pojavnostjo pedofilije v cerkvi ali na raziskovalni, prej pa na prikrivalni ravni.

Navsezadnje je tvoja izjava zelo zanimivo vsebinsko enaka kot izjava Rodeta leta 2010 - zadnje podcrtano v clanku kopiranem spodaj.
--------------------------

Dokaj svez clanek v Delu, ki si ga je smiselno nekajkrat prebrati:

http://www.delo.si/novice/svet/zvecer-zlorabljal-zjutraj-dajal-hostijo.html

»Isti prsti, ki so ponoči zlorabljali moje telo, so mi zjutraj ponujali hostijo. Roki, ki sta fotografirali moje razgaljeno telo, sta naslednji dan držali molitveno knjigo, ko sem prišla k spovedi,« je Marie Collins v Vatikanu govorila o svojem trpljenju, ko jo je kot trinajstletnico zlorabljal duhovnik.
Posiljevanje je opisala na Papeški univerzi Gregoriana na štiridnevnem simpoziju o spolnih zlorabah mladoletnikov, ki se je končal danes in na katerem je sodelovalo 110 predstavnikov škofovskih konferenc, med njimi ljubljanski nadškof metropolit dr. Anton Stres, in poglavarjev 33 redovnih skupnosti. Namen simpozija je bil seznaniti škofe in redovne predstojnike o zlorabah v Cerkvi in družbi.
Pretresljivo izpoved Irke, ki jo je duhovnik zlorabljal, ko se je zdravila v dublinski bolnišnici, je poslušalo 200 predstavnikov Cerkve, ne pa tudi Benedikt XVI., kajti papeži se takih simpozijev ne udeležujejo. Je pa udeležencem poslal sporočilo. Collinsova je šele 34 let po posilstvu zmogla z zdravnikovo pomočjo prijaviti posiljevalca, vendar je Cerkev zaščitila storilca in primer prikrila. Celih deset let pozneje, ko so se mediji razpisali o škandalu na Irskem in v drugih državah, je zbrala moč, da je spregovorila naglas, in tudi Cerkev je pod pritiskom javnosti morala nehati prikrivati pedofilijo v svojih vrstah. »Poskus reševanja Cerkve kot institucije pred škandalom je pravzaprav največji škandal,« je dejala Collinsova. »Žal večina tistih, ki so prikrivali zločine, ni kaznovana.« Zanjo ni bilo najbolj grozno spoznanje, da so v Cerkvi pedofili, ampak to, da so ščitili storilce in ne otrok.
»Ne zadostuje opravičilo,« je dodala, »Cerkev mora priznati svojo odgovornost za zlo, ki ga je prizadejala žrtvam in njihovim družinam s pogosto zavestnim prikrivanjem zločinov.« Jezuit in psihoterapevt Hans Zollner, organizator simpozija, je dejal, da hoče Cerkev prevzeti odgovornost za storjeno zlo, papež pa je v sporočilu pozval h globinski reformi Cerkve na vseh ravneh in k učinkoviti zaščiti in podpori žrtev.
Prefekt kongregacije za nauk vere kardinal William Levada je dejal, da se mora Cerkev osredotočiti na preprečevanje zlorab in postati varno okolje za otroke, zato se mora posvečati vzgoji duhovnikov in selekciji med duhovniškimi in redovniškimi kandidati. Cerkvena oblast, je dodal, mora storilce kaznovati in sodelovati s sodno oblastjo, torej prijavljati spolne zlorabe, saj s tem Cerkev priznava, da spolna zloraba mladoletnikov ni zločin le po kanonskem, ampak tudi po kazenskem pravu. Vatikanski tožilec monsinjor Charles Scicluna pa je zagovarjal strožje sankcije za škofe, ki prikrivajo pedofilske škandale, češ da so ti »zločin po kanonskem pravu«, namesto tega pa v Cerkvi vlada »kultura molka«. Po njegovih besedah so za duhovnike, ki so vpleteni v škandale, odgovorni njim nadrejeni škofje.
V Vatikanu so zdaj prvič objavili podatek, da je Kongregacija za doktrino vere od leta 2001 prejela 4000 prijav o spolnih zlorabah mladoletnikov, od teh tisoč v zadnjih dveh letih.
Pedofilski škandali v Cerkvi so najprej prišli na dan v ZDA leta 2002 in kmalu zatem na Irskem. Po zaslugi novinarjev so sledila razkritja še v številnih drugih državah, tudi v Sloveniji, in Cerkvi ni več preostalo drugega, kakor da jih prizna. Najprej jih je priznavala obotavljaje, češ da gre za osamljene primere, ki jih mediji napihujejo, in se pretvarjala, da zanje ni vedela. Še leta 2010 je kardinal Franc Rode dejal, da je to statistično irelevanten problem in da je jasno, da gre za medijski sovražni napad na Cerkev in papeža z namenom spodkopati moralno avtoriteto ustanove in jo gospodarsko uničiti.
Cena, ki jo zaradi pedofilskih škandalov plačuje Cerkev, je zelo visoka. Ne gre le za 1,5 milijarde evrov, ki jih mora plačati žrtvam, huje je to, da so mnogi verniki izgubili zaupanje vanjo in jo v velikem številu zapuščajo.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 287
13.5.2014 21:44:20   
patrino

Verjetno res ne.....user posted image ...

Boga si pač...imaš še to srečo (v nesreči, ko se vsi spravljajo nate), da so še dobri ljudje na tem svetu, ki ti inkognito sicer, pa vseeno, ponudijo vso potrebno pomoč in podporo, ker razberejo iz tvojih postov kako dobra in poštena oseba v bistvu si........

Ja tole bo ja user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 288
13.5.2014 21:54:18   
patrino

Če se ne strinjam s tabo, Frodo, še ne pomeni na teme ne razumem. Dobro jo.

Ne, ne razumes ker se fokusiras na popolnoma drug vsebinski moment.

Samo skozi tvoja očala v mojem svetu ne gre skozi veš? Kaj kdo podpira je bilo skozi temo že parkrat pojasnjeno.

Znova - nihce ne podpira pedofilije in vsi jo obsojamo. Poanta sploh ni v tem.

Hudo te je brati, ker ves čas čutiš potrebo poudarjati,kako si intelektualno nad vsemi. Si opazila?

Znova se ukvarjas z menoj. Ukvarjaj se s temo.

Moje prepričanje pač ni v skladu z lovom na čarovnice, ki se ga nekateri gredo v tej temi. Nič drugega.

Tvoja prepricanja so bolj papeska od papeza. Namrec, v kolikor cekev kot instistucija sprejema temo pedofilije v cewrkvi kot temo, ki se lahko obravnava loceno od drugih pojavnih "oblik" pedofilije ni potrebe, da ti to ne sprejemas. Namrec, RKC je organizirala celo simpozij na to temo in pravzaprav se cerkev uklvarja zgolj in samo z omejeno pojavnostjo pedofilije v cerkvi ali na raziskovalni, prej pa na prikrivalni ravni.

Navsezadnje je tvoja izjava zelo zanimivo vsebinsko enaka kot izjava Rodeta leta 2010 - zadnje podcrtano v clanku kopiranem spodaj.
--------------------------

Dokaj svez clanek v Delu, ki si ga je smiselno nekajkrat prebrati:

http://www.delo.si/novice/svet/zvecer-zlorabljal-zjutraj-dajal-hostijo.html

»Isti prsti, ki so ponoči zlorabljali moje telo, so mi zjutraj ponujali hostijo. Roki, ki sta fotografirali moje razgaljeno telo, sta naslednji dan držali molitveno knjigo, ko sem prišla k spovedi,« je Marie Collins v Vatikanu govorila o svojem trpljenju, ko jo je kot trinajstletnico zlorabljal duhovnik.
Posiljevanje je opisala na Papeški univerzi Gregoriana na štiridnevnem simpoziju o spolnih zlorabah mladoletnikov, ki se je končal danes in na katerem je sodelovalo 110 predstavnikov škofovskih konferenc, med njimi ljubljanski nadškof metropolit dr. Anton Stres, in poglavarjev 33 redovnih skupnosti. Namen simpozija je bil seznaniti škofe in redovne predstojnike o zlorabah v Cerkvi in družbi.
Pretresljivo izpoved Irke, ki jo je duhovnik zlorabljal, ko se je zdravila v dublinski bolnišnici, je poslušalo 200 predstavnikov Cerkve, ne pa tudi Benedikt XVI., kajti papeži se takih simpozijev ne udeležujejo. Je pa udeležencem poslal sporočilo. Collinsova je šele 34 let po posilstvu zmogla z zdravnikovo pomočjo prijaviti posiljevalca, vendar je Cerkev zaščitila storilca in primer prikrila. Celih deset let pozneje, ko so se mediji razpisali o škandalu na Irskem in v drugih državah, je zbrala moč, da je spregovorila naglas, in tudi Cerkev je pod pritiskom javnosti morala nehati prikrivati pedofilijo v svojih vrstah. »Poskus reševanja Cerkve kot institucije pred škandalom je pravzaprav največji škandal,« je dejala Collinsova. »Žal večina tistih, ki so prikrivali zločine, ni kaznovana.« Zanjo ni bilo najbolj grozno spoznanje, da so v Cerkvi pedofili, ampak to, da so ščitili storilce in ne otrok.
»Ne zadostuje opravičilo,« je dodala, »Cerkev mora priznati svojo odgovornost za zlo, ki ga je prizadejala žrtvam in njihovim družinam s pogosto zavestnim prikrivanjem zločinov.« Jezuit in psihoterapevt Hans Zollner, organizator simpozija, je dejal, da hoče Cerkev prevzeti odgovornost za storjeno zlo, papež pa je v sporočilu pozval h globinski reformi Cerkve na vseh ravneh in k učinkoviti zaščiti in podpori žrtev.
Prefekt kongregacije za nauk vere kardinal William Levada je dejal, da se mora Cerkev osredotočiti na preprečevanje zlorab in postati varno okolje za otroke, zato se mora posvečati vzgoji duhovnikov in selekciji med duhovniškimi in redovniškimi kandidati. Cerkvena oblast, je dodal, mora storilce kaznovati in sodelovati s sodno oblastjo, torej prijavljati spolne zlorabe, saj s tem Cerkev priznava, da spolna zloraba mladoletnikov ni zločin le po kanonskem, ampak tudi po kazenskem pravu. Vatikanski tožilec monsinjor Charles Scicluna pa je zagovarjal strožje sankcije za škofe, ki prikrivajo pedofilske škandale, češ da so ti »zločin po kanonskem pravu«, namesto tega pa v Cerkvi vlada »kultura molka«. Po njegovih besedah so za duhovnike, ki so vpleteni v škandale, odgovorni njim nadrejeni škofje.
V Vatikanu so zdaj prvič objavili podatek, da je Kongregacija za doktrino vere od leta 2001 prejela 4000 prijav o spolnih zlorabah mladoletnikov, od teh tisoč v zadnjih dveh letih.
Pedofilski škandali v Cerkvi so najprej prišli na dan v ZDA leta 2002 in kmalu zatem na Irskem. Po zaslugi novinarjev so sledila razkritja še v številnih drugih državah, tudi v Sloveniji, in Cerkvi ni več preostalo drugega, kakor da jih prizna. Najprej jih je priznavala obotavljaje, češ da gre za osamljene primere, ki jih mediji napihujejo, in se pretvarjala, da zanje ni vedela. Še leta 2010 je kardinal Franc Rode dejal, da je to statistično irelevanten problem in da je jasno, da gre za medijski sovražni napad na Cerkev in papeža z namenom spodkopati moralno avtoriteto ustanove in jo gospodarsko uničiti.
Cena, ki jo zaradi pedofilskih škandalov plačuje Cerkev, je zelo visoka. Ne gre le za 1,5 milijarde evrov, ki jih mora plačati žrtvam, huje je to, da so mnogi verniki izgubili zaupanje vanjo in jo v velikem številu zapuščajo.

In kaj si hotela povedati s tem ? To kar se poudarja v tem članku, poudarjam tudi sama - že ves čas tule- da ne podpiram pedofilije v cerkvi. Kaj ti torej ni jasno? Kje si se zgubila?Da ne podpiram pač pedofilije nikjer. Da se ne strinjam, da se jo pometa pod preprogo, predvsem pa da ni važno katera preproga je to. Cerkvena, šolska, domača.
To kar Rode pravi, ni tisto, kar mislim jaz.
Članek je pač članek, ki je podoben tistemu, kjer ženska po 20- tih letih razkriva kako je njo in sestre že kot male deklice zlorabljal oče. Kako je to mati ob njihovem priznanju pometla pod preprogo in se delala, da ni nič. In tale oče je bil brez kanonskega prava zaščiten kot kočevski medved.

Neposredna povezava do sporočila: 289
13.5.2014 22:29:28   
Frodo Bisagin

In kaj si hotela povedati s tem?

nic, nic... user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 290
13.5.2014 22:38:38   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: daddy
Zapisano je zgolj sporocilo, da z nekimi pateticnimi poskusi osebnostne diskriminacije drugega ne bo naredila nic drugega kot osmesila in diskreditirala sebe ter pokazala, da ji je prislo do zivega.

S temle se pa popolnoma strinjam.

Daddy, enkrat sem dobila sporočilo od ene uporabnice ( brez heca- nič ne lažem) , da si baje Frodin dedec in da ji vedno nekam lezeš in se bolj kot ne strinjaš z vsem kar čivkne in te ima nekako za svojega postrežka, ki se vedno strinja z njo, tudi takrat, ko se drugi ne ravno.

a to ti je Lukka poslala sporočilo? user posted image

omg, the funniest posts tega leta! user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 291
13.5.2014 22:38:47   
mateyka

A mi lahko nekdo razloži, kako se potem ne bi en pop zaradi pomanjkanja sek.sa in zatajevanja svoje seksualne potrebe vdal najnižjim primitivnim nagonom in se spravil na nemočnega otroka.....

če se pa ljudje na enem navadnem forumu vdamo zelo primitivnim nagonom in začnemo žaliti eden drugega (pa imamo vse svoje biološke potrebe zadovoljene).....

pa dobr no lilana, ne morš patrinin nivo z najnižjim primitivnim nagonom primerjat. user posted image user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 292
13.5.2014 22:38:55   
mateyka
Veliko lažje je vlečt v eno smer v gruči, kot pa v drugo bolj kot ne sam. user posted image

in smo (spet) pri srčiki naše ljube patrino - RR mučenica-svetnica user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 293
14.5.2014 8:29:35   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Evo, težava v Sloveniji se vidi z aviona direktno v tej temi. Nekdo dregne in se spotakne ob duhovnike in hop, cela kopica začne s prstom kazat še na druge, ko da bi mel slabo vest, ker otroke vozijo v cerkev. Dejansko jih vsaj polovica ima slabo vest, ker vedo, da otroka vlačijo v cerkev iz čisto napačnih razlogov...tradicija, okolica, starši... Normalen vernik, ki obiskuje cerkev (bilokero) s tem nima težav, ker natanko ve, zakaj je tam in zakaj so tam njegovi otroci. Seveda je tak vernik sposoben kritično ocenit duhovnika, za razliko od ostalih, ki so tam zaradi tega, ker je tako prav, nimajo jajc rečt tastarim ne in podobno.

Z aviona se vidi, da nisi prebral vseh postov Kalbo in zato posplošuješ. Ponovi vajo, pa se bereva drugič.

Ti ponovi vajo in še enkrat preberi, kar sem napisal. Sama pa veš, kam spadaš in zakaj si v cerkvi in če je to, kar trdiš res te niti ena beseda mojega posta nebi smela zabolet.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 294
14.5.2014 8:57:35   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina
tema je pa taka kot je, žalosti me, da se veliko dejstev izkrivlja (recimo frodo je eno tako cvetko s kanonskim pravom napisala... da me je na rt vrgl, glede na to da mam 3 leta študija kanonskega prava za sabo)...

Katera je ta cvetka?

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 295
14.5.2014 9:29:54   
Izabelina

IZVIRNO SPOROČILO: petea

tema je pa taka kot je, žalosti me, da se veliko dejstev izkrivlja (recimo frodo je eno tako cvetko s kanonskim pravom napisala... da me je na rt vrgl, glede na to da mam 3 leta študija kanonskega prava za sabo)...

Katera je ta cvetka?

četrta stran tele teme...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 296
14.5.2014 9:41:34   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: petea

Katera je ta cvetka?

četrta stran tele teme...

Eh, se ne daš. user posted image

Mene zanima, zakaj je njena navedba cvetka.
Kanonski zakonik med ostalim tudi prav, da v kolikor otrok ne sporoci spolno nadlegovanje ipd v roku 1 meseca je avtomaticno izobcen in kot taksen nima vec zascito cerkve. Ker otrok ni sposoben v 1 mesecu ne prepoznati, ne predelati ne sporociti tovrstno zadevo je po avtomatizmu zunaj cerkve, duhovnik pa ne more biti odgovoren za tisto, kar ga obremenjuje nepripadnik cerkve oz. izobcenec - poenostavljeno in skrajsano. na ta nacin tudi zapoznela prijava se formalno obravnava kot nepravocasna in karavana gre naprej.

Torej, kaj od napisanega ne drži?

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   [Brisano sporočilo]
14.5.2014 10:08:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 298
14.5.2014 10:09:59   
ronja
Frodo, se srinjam glede izbire in glede tega, da takih okoliščin ne bi smelo bit sploh, tudi pri odraslih, jasno. Samo začela bi s tem, da bi zavaroval otroke, ker jih je lažje - jih daš v dober dom- in ker je to naša kolektivna dolžnost.

Marsikomu, ki nima moralnih zadrzkov in grozodejstva pocne po lastni izbiri in ker je enostavno dana moznost te kazni ne bi obcutil. Zal se je treba zavedati, da marsikatere osebe nimajo nobenega moralnega cuta, nimajo vesti in jim je popolnoma vseeno za druge.

Kakor se mi zdi to grozno, se strinjam, da rbimo kazni - če pomislim na tiste študente... definitivno! Nisem za anarhijo, sploh ne! Samo zelo neverjetno se mi zdi, da bi se otrok kar rodil oz. sam od sebe odrasel v zlobneža, čeprav bi rasel v dobrem okolju...

Daddy pa Frodouser posted image - tega si pa čist res ne predstavljamuser posted image .razen, da stari jugo rock skup poslušata:D. Je pa res, da tu dajo skup svakojake, enkrat so mene možili z Bakfarkom, sva se oba od srca nasmejalauser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 299
   [Brisano sporočilo]
14.5.2014 10:14:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?