Lili90
|
Živjo punce! Upam in verjamem, da se vsem izteče, kot mora! Jaz sem v nedeljo že mislila, da bo vsega konec, ampak je na srečo vse ok! Moram vam povedat mojo izkušnjo, ki ni ravno prijetna... Ko sem v petek preverila ali hormon normalno raste me je nadomestni zdravnik (ker moje ni bilo) čisto prestrašil z izvenmaternično nosečnostjo... Ko sem prišla tja pa je ugotovil, da se je zmotu in da hormon normalno raste ter da se bo verjetno čez kakšen teden že vidlo v maternici... Naj pa nujno pridem v primeru bolečin... Potem pa sem v nedeljo popoldne imela res grozne bolečine v spodnjem delu trebuha in sva s fantom odšla na urgenco... Zdravnica ni bila nič kaj prijazna in je čisto hladnokrvno zaključila, da nič ne vidi v maternici in da je nekaj v jajcevodu ter da gre najverjetneje za izvenmaternično nosečnost.. Vprašala sva ali je kaj šans, da je vseeno normalno, saj je čisto na začetku in je odgovorila, da močno dvomi, saj je hormon zelo povišan, ampak da bom imela še en pregled jutri, verjetno pa me čaka operacija... Čisto panična sploh nisem spala celo noč... Zjutraj me je pregledala neka druga zdravnica in je rekla, da se njej ne zdi to izven maternična in da nekaj malega vidi v maternici, ni pa prepričana... Hormon je bil OK.. No, ostala sem še en dan v bolnici, čisto v strahu ali bo ali ne bo... Danes zjutraj pa me je pregledala še tretja... Prvo, je pred mano rekla drugi zdravnici, "a ni to spontani splav" (brez da bi me pregledala prej), druga zdravnica je rekla, da najbrž ne, ker ne krvavim... Mislim, kako lahko tako špekulira pred mano... Še posebi, ker sploh nisem vedla kaj bo... Potem me je pogledala in rekla, da je vse ok, da se normalno vidi in da zakaj sem sploh tuki... Sem pol rekla, da sem ful vesela, da je vse ok in da sem bla res prestrašena, ker so mi že 2krat grozil z ivenmaternično nosečnostjo.. In je čist vn padla, njene besede so ble: "noben vam ni grozil, sama ste težila, da vas boli" Nisem mogla verjet, da mi je kaj tazga rekla in sem na robu joka samo šla ven iz ambulante.. Preden sem šla domov pa sem jo še enkrat prosila, naj mi pove kaj je in kako je in, da pričakujem malo več prijaznosti... Nekako v osornem tonu mi je rekla, da je vse ok, da naj ne skrbim, pač sem v začetku nosečnosti in, da če sem to načrtovala bi mogla vedt, da pač so kakšne nevšečnosti in da mi ona bolniške ne bo dala, če jo želim, naj grem k svoji ginekologinji... Čist sm bla iz sebe... Takšnega odnosa od zdravnikov, sploh pa ne od ginekologov pa res nisem pričakovala... Kot da sem sama prosila, da me obdržijo na opazovanju, počutila sem se kot, da si izmišljujem stvari in da sem prišla samo zate, ker se mi ne da delat, po bolniško.... ?!?!? Pa sej nisem usekana.. Ne bi se šla iz svojga, še manj pa iz zdravja otročička igrat... Zelo sem razočarana nad našimi zdravniki... :( Upam, da imate ve boljše izkušnje... Jaz se od zdaj naprej kar držim moje, ki je carica... Pove to kar treba, nič ne straši in predvsem je človeška... Drugače se sedaj počutim super... Upam, da bo vse ok tudi naprej :)
|