patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: Melia Pozdravljene, tema verjetno ni za tukaj, vendar se mi zdi ta tema bolj aktivna....tako da vas prosim kar tukaj za mnenje, Torej, zadeva je takšna: moj sin, ki bo letos star 4 leta hodi v vrtec in v mesecu maju imajo končni izlet z vrtcem. Sploh ne bi bila v dilemi ali naj gre ali ne, ampak moti me to, da je kar dolga pot. Grejo namreč v Avstrijo, v Styrrasic Park gledat dinozavre (skulpture). Iz našega kraja do tja je cca. dobra ura vožnje. Kako bi se ve odločile? Meni se zdi absolutno premajhen za tak park in pa moti me tudi to, da grejo izven države. In to kar daleč. S partnerjem sva v dilemi ali naj ga pustiva ali ne. Priznam, sem med tistimi mamami, ki ima v glavi vedno črni scenarij, vendar se že izboljšujem. :) Prosim za mnenja, graje, nasvete,.... :) Lep dan. Styrrassic park je super. In garantirano mu tam niti pod razno ne bo dolgčas. Poleg čudovitih dinozavrov so tam tudi živali, igrala, med skulpturami teh dinozavrov je tak lušten sprehod in klopice za vsedit in pomalicat. Mi smo bili že večkrat in vedno znova se najde kaj novega, zanimivega in zabavnega. Meni se zdi, da si se ti kar na svojo roko odločila, da mulčku ne bo všeč,ker ga kao ne zanimajo dinozavri, pa da je še premajhen, pa po tvojem je enkrat pot predolga, pa drugič trdiš, da se ti pot ne zdi predolga, pa moti te, ker gredo v tujino, pa spet, ker so vam praktično vsilili izlet, ...sto in en izgovor za tvoj spotenciran strah. Kot je že ena omenila, če imaš takšne fobije, ga pač ne pusti in ne naštevaj sto in enega izgovora. Tvoj je pač imel možnost svoje povedati na sestanku- če je bolj cagave sorte, bi pač ti svoje zadržke lahko omenila vzgojiteljici. Fantič ni premali za tja - čez dve leti gre v šolo. Bi se pa jaz raje pozanimala, kako je kaj organizirano glede varne vožnje z avtobusom. Kot se meni zdi, imajo ti turistični avtobusi varnostne pasove primerne za odrasle in kot taki niso vredu za otroke. To vem, ker smo šli mi kot družina z mulčki z agencijo v tujino na izlet in smo morali seboj vzeti za vsakega jahača, ki so ga potem dali na sedež, da je bil otrok dovolj visok, da je varnostni pas ustrezal. To se mi zdi veliko bolj bistveno, kot tista ura vožnje. Otroci se v večini, če nimajo težav s slabostjo z užitkom vozijo z avtobusom.- Vsaj naši. Kar se tiče varnosti tam, mene ne bi ravno skrbelo. Po moje se vzgojiteljice ne bi spravile k temu, če ne bi bile 100% sigurne, da jim lahko zagotovijo varnost. Pri 3-4 letih v solo, nobenga spanja cez dan, v soli od 7.30-15.00, 2 tuja jezika, crke, stevilke, branje, malica in kosilo od doma spakirana, veckratni izleti.... Priznam sem se parkrat zjokala in klela vse skupaj... ampak bolj ko gledam svojega otroka in druge tukajsnje otroke, bolj vidim da jim nic ne manjka..... se nisem videla, da bi vsi s takim veseljem sli v solo, nobenga joka, nobenga ni mi vsec, ne grem..... vsi letijo v razred. V slo vrtcih in solah pa skoz neko jamranje. Se bolj se opazi razliko, ko otroci iz slo vrtcev in sol pridejo v tukajsnji sistem, se naenkrat sovrastvo do sole spremeni v ljubezen. Zaradi vsega pol vidim, da niso nobeni revezi in jim nic ne manjka, cetudi gredo v" pakistan" pri 4 letih. Otrostvo in igro pa se vedno imajouser posted image Hope oprosti, vendar sem ob branju takih postov, nekako res vesela, da smo v Sloveniji. V taki deželi, kot jo ti opisuješ, ne bi želela vzgajati, gor spravljati otrok. Pa ne zaradi ekskurzij, temveč zaradi tako prezgodnjega vključevanja v šolo. Tudi če je šola bolj na izi in jim je na videz to všeč ( v kar , sori zelo dvomim- 3- letnik v dnevni šolski rutini nima kaj početi- pri nas je že devetletka naredila dovolj škode- kje so strokovnjaki s tega področja v vaši deželi?)je to vseeno prezgodaj in je to krepko ukradeno brezskrbno otroštvo. Tega svojim otrokom, razen, če bi se šlo za življenje, ne bi delala. Pa ne me narobe razumeti- ne kritiziram tebe- kritiziram vaš šolski sistem. V tem primeru ne rabiš imeti dizertacijo iz področja vzgoje in izobraževanja. V tem primeru je že tista kmečka pamet dovolj oz. je dovolj, da pogledam svojega triletnika doma in vidim da revež v šoli nima kaj iskati, pa če bi bile tam še tako briljantne učiteljice.
< Sporočilo je popravil patrino -- 25.4.2014 17:53:48 >