|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako praznujete Veliko noč
18.4.2014 19:25:19   
ronja
Ronja, pomoje je Handel z Mesijo sposoben še tebe spreobrnit!

hehe, Handel-a sem že kot mulka igrala na klavir - mi je bil zelo všeč (veliko bolj kot Bach, čeprav tudi tega zdaj veliko bolj toleriram, včasih mi je šel pa zelo na živce), no, saj mi je še vedno všeč:). Ars je tudi meni zakon, razen ko so poročila, takrat preklopim. Je pa to radio, ki ga lahko poslušam skoraj kadarkoli, kakršnekoli volje (razen če so poročila ali kaka zatežena radijska igra, branje poezije mi tudi navadno ni... ampak glasba mi je pa super).

ne morš verjet, kok je pobarvan in požegnan jajc boljši od navadnega kuhanega jajca, noro

To so delali celo poskuse! Ne z žegnanjem, da ne bo katera v luft skočila - ampak z ritualom. Če daš poskusnim osebkom za pojest čokolado in jim rečeš, da naj si vzamejo trenutek in pojejo, bojo pač pojedli čokolado in vse ok. Če jim pa rečeš, da morajo čokolado najprej neodvito prelomit na pol in potem še enkrat na pol, pa potem odvit in pojest košček po košček... so pa ljudje za isto čokolado pripravljeni plačat 2-3x več, ker se jim zdi neprimerno boljša!

Ronja, ne vem, zakaj misliš, da kogarkoli moti, če neverni barvate pirhe?

Že parkrat sem dobila tisto "Če ne veruješ, nimaš kaj praznovat!" Kako da ne? Poglej ven - kako to ni vredno praznovanja! Pomlad je, ljudje božji, pomlad!!!! Vsi prazniki so mi všeč, naši, tuji, ma vsak ma kaj fajnega:). In tamalim tudi. Tako da razlogov za praznovanje je vedno veliko:). ni mi bilo jasno tisto: da če praznuješ svojega zajca, barvaš pirhe ali karkolipač in hkrati ne verjameš, da je Jezus vstal od mrtvih, potem nisi principelen. Tega ne štekam. Če mi lahko razložiš to, ti bom hvaležna:).
pomlad, hehe, svečk in praznikov s svečkami mamo pa pri nas dovolj:D. Ker smo vsi nanje ubrisani:). Mimogrede, a poznaš ti tisto spiralo iz zelenja (waldorfska tradicija, ponekod krščanska - samo neka luteranska, protestantska ali kaj jaz vem katera veja - pač iz nemčije). To sva naredila za L. rd in je totalno neverjetno, kako jim je to dogajalo, kako jim je ostalo v spominu in najbolj neverjetno, kako so bili vsi ti popolnoma raživeni otroci v trenutku čisto tiho in skoncentrirani (ok, razen malega...:D) In če jo zdaj vprašam, kaj bi rada za naslednji rd., mi odgovori da to spiralo:). To bomo ziher še delali:).

jaz gledam na to takole: zaenkrat ste pri pirhih, drugo leto boste dodali še vigilijo s svečkami, potem boš kot glasbenica spoznala, da bi bilo ful dobro vse 3 vpisati v moj zbor, in kar naenkrat boste čist "naši"

Haha, pomlad, jaz nimam nič proti pirhom, svečkam, glasbi, celo zapovedim (kor je rekel en komik: "ther's nothing wrong with the 10 commandments. What is wrong is that you have to have it written down. This things should be internal. It's the only logical thing.":D. Meni so običaji všeč, tradicija kakor katera (ene so mi grozne, krute, ene dolgočasne, večinoma pa zanimive:). Samo s tistim bogom sva bolj v enem takem love-hate relationship:D.

Tudi post ima poganske korenine - ker so do pusta na kmetiji pojedli celega prašiča je blo še bore malo hrane.

To mi je jasno, da je še od prej in zato, ker konec zime ni bilo več nič za jest, ker so že vse pojedli - in je lažje stradat zaradi višjega cilja kot zato, ker nimaš...

NO, danes je pri nas prinesel zajček od ene babice - na vrtu je skril peharčke in notri par malenkosti:). Zdaj gremo k drugi babici, ker tam majo tudi zajca (pa kaj je to res čisto ateistična reč, tale zajc? Da ga mi mamo, vi pa ne? Ker res kot mala sploh nisem vedela, da je velika noč krščanski praznik, zame je bil to dan, ko pride zajček - čeprav takrat še ni bil fraj dan in se je potem mudilo v šolo - zdaj e boljše:D)

Mi imamo največji praznik ko smo na morju

Še ena taka:). Komaj čakam poletje! Ampak že pomlad prinese občutno izboljšanje:D.

Sama ne praznujem velike noči, mi je pa iz Bobrov (Janez Jalen) všeč praznovanje 'Mladega zelenja'. V bistvu so to tisti poganski običaji, o katerih govori ronja.

user posted image user posted image user posted image Še ena taka, še ena taka!

Pomlad, še en glasbeni predlog - ni klasika, je pa zanimivo besedilo:). "čuo se samo grandiozan Bachov ton"... no, pa ostalo je tudi zanimivo:D. Sicer pa poleg klasike meni omiljena zvrst - rockuser posted image . Ne vem, če boš ti tole zdržala do konca, ampak Frodici in Bakfarku bi pa znalo pasatuser posted image .

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Kako praznujete Veliko noč
18.4.2014 19:57:11   
uškinamama
Ronja ni linka na pesem user posted image [sm=smiley1.gif


Glasba. Meni je nona pela Oljsko goro, ko smo bedeli...se spominjam toplote njenega naročja in sveče, ki so migetala....

https://www.youtube.com/watch?v=dMsaovkdbLM

in seveda v nedeljo ( na paštetkin ponedeljek user posted image pa aleluja

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Kako praznujete Veliko noč
19.4.2014 12:05:17   
ronja
Joj, kaj je z mano - vsi linki, ki jih zdaj pripopam, ne delajo oz. izginejo? Ok, še enkrat: Zabranjeno Pušenje: Piccola stori di grande amore.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Kako praznujete Veliko noč
21.4.2014 0:54:49   
Stanislava_
Ne praznujem, podelim pa veselje z drugimi, sploh če je prisotna hrana.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 79
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Piškoti/kruh
dejzi

Kdaj ste svojemu malčku ponudile piškot oz. skorjico kruha za grizljat?

prej (37%)

7m (28%)

8m (16%)

9m (7%)

10m (5%)

kasneje (6%)


Število vseh glasov: 391

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!