ronja -> RE: pirhi (7.4.2014 12:22:39)
|
PS: a za VN se drugače vse držite protokola? A to pomeni, da ste trenutno vse na postu? user posted image No, jst ne vem zakaj sploh barvam jajca in pečem pinco (v cerkev ne stopim sploh, sem pa že od malega rada barvala jajčka rozilu, nikoli nismo hodili v cerkev, grem edino na cerkvene poroke in pogrebe iz spoštovanja do tistih, za katere to je, ampak veliko noč smo vedno praznovali in barvali jajca, tudi v času komunizma. Meni je všeč ta tradicija in ker je to v osnovi poganski običaj, kjer so praznovali prihod pomladi in je bil zajec (in jajca) simbol plodnosti... mislim, da imamo to vsi pravico počet - če so si oni od poganov "sposodili", si lahko tudi mi:). Sva pa letos imela idejo se dejansko postiti (ker noben od naju ne pije alkohola, ne kadi, ne pojemo glih veliko mesa, meni se sploh ne bi bil problem čisto odpovedat (niti ne vem, če sem ga v tem času sploh jedla), itd... te stvari ne bi bile prava žrtev, sva se odločila za sladkarije) - vendar je prišlo vmes par stvari, ki res niso primerne za post (praznovanja, ki so tako 1x v življenju;), tako da se nisva čisto držala (predvsem ker sva pozabila). Je pa res, da v tem času nisva kupila nobene sladkarije in nobene slanarije. Drugo leto se bova pa malo bolj pripravila, da ne bova pozabila in bo upam šlo. stana, v It. za veliko noč delajo colombe - golobe, upam, da sem prav napisala - je pa to zelo dobra sladica, vsaj meni:). foccacia je slana, je pa tudi dobra:).
|
|
|
|