HuAnita
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Torej botruje temu višji, solidarnostni cilj......bom šla tudi jaz kupit tiste famozne tablete in napitke za hujšanje, ki se oglašujejo v Lady (da v mesecu dni izgubiš 10 kg, ješ pa tako kot običajno), da bom podpirala male s.p.je....... Da se vključim :-) Pač vsakdo išče svoj prostor pod soncem. In ne, naš s. p. je tako mali in 'lokalno' naravnan, hja, bi bila pa vesela, če bi nas recimo država monopolizirala in omogočila nesluten zaslužek (kot se to res dogaja na nekaterih področjih). Nekdo se je šolal, hodil na faks zato, da lahko poučuje, pa ne dobi službe v JU... In precej takih punc dela prek 'našega' s. p. Ampak ne bom zdaj o tem. Ja, mi smo se SAMI naučili plavat, kolesarit, rolat (sicer pri 21-ih, ampak ok :-)), nordijsko hojo smo pač po svoje delali itd. Je pa res, da jaz še zdaj ne znam pravilne tehnike žabce (in je večina ne zna,), pa jo plavam... Bom reživela z njo... Je pa na sami družini, ali spodbuja šport sama ali preko kakega učitelja. Seveda je izbira pri vsakem, enim se pač ne da, ne znajo, žal jih vedno več tudi nima sredstev ali pa časa... Pač se vsak sam odloči... Svet gre pač naprej. Tudi plenice papmerske še 15 let nazaj niso bile tako samoumevne, kot so danes, kaj šele mobitel, ki zna vse... Da ne govorim o kozmetičnih posegih, frizeraju - nepredstavljivo več kot še par let nazaj zdaj zapravimo za te bedarije... Tako da še se nekje pustimo marketingu nategniti, je ok, sprejemljivo, če pa recimo pri športu, pa ni? Glede na raziskave, ki so nam jih lani na usposabljani interpretirali na FŠ, smo bili pred 30 leti otroci bistveno bolj gibljivi, vitki in motovorani za gibanje v vseh moćnh oblikah, plezanje, plazenje... Deca ne znajo več počepati pravilno, se kotaliti ipd. Pa kaj, boste rekli... no, upam, da nam tega v prihodnosti ne bo treba več uporabljati in lahko te veščine zakrnijo.. Tega, roko na srce, pri veliko večini ni več, svet se prehitro vrti :-) Še enkrat, čestitke vsem staršem, ki jih sami učite - iz takšnih in drugačnih razlogov.
|