ronja
|
Daj mu v roke hokejsko palico (če te nimaš, bo tudi navadna dobra) in eno teniško žogico, da jo podi sem pa tja, pa bo motivacija čudežno prišla;). Otroci, kadar so preveč skoncentrirani na cilj (naučiti se rolati, voziti kolo, plavati, itd...) lahko postanejo sfrustrirani, če jim to doseganje cilja ne gre tako hitro, kot so pričakovali (to se dogaja tudi odraslim;). Če zadevo malo obrnemo, da ni več fora v doseganju tega cilja, ampak v sami aktivnosti, ki sploh ni treba, da nam gre dobro, pa nam je spet luštno. In ko nam je luštno, se hitreje učimo:). Win win. Hoja je pa en korak pred drsenjem, seveda. Lahko mu seveda poveš, kako naj postavi drugo nogo, da se bo lahko s prvo odrinil, če je voljan to poslušat oz. če mu to pomaga. Lahko pa samo pač rolaš z njim ali mu daš palco in žogico in ga pustiš na miru, da se podi po dvorišču;). Pri nas so meli en tečaj v šoli, ap nekaj tudi v vrtcu, je pa to različno od šole do šole oz. od vrtca do vrtca. Niso pa tam nekih čudežev naredili - v šoli so starejšo fajn naučili, kar pač še ni znala, tisto v vrtcu pri tamali je bilo pa bolj tako tako;). Majo eno športno pedagoginjo posebej za te reči zaposleno, so tak športni vrtec, precej ambiciozni,... in ta gospa športna pedagoginja je uspela totalno priskutit telovadbo mojemu najbolj spretnemu in najbolj športnemu otroku (to ni samo moje opazovanje, isto so potrdili drugi športni pedagogi, na telovadbi, kamor sta obe hodili, recimo;) - kaj naj rečem - eni pač znajo . Zato pravim: ne bit preveč na cilj skoncentrirana, naj bo zabava. Gremo rolat, ko je tak lep sonček - ne zato, da se bomo naučili rolat. Gospa šp. ped. je recimo zelo pozorna (milo rečeno) na pravilne gibe. Ja, saj je ok, da se učijo pravilne gibe, ampak najprej naj posvojijo ljubezen do gibanja, potem bomo pa detajle popravljali, kaj mislite? Ker če otroke moriš s popolno tehniko, majo dost, vsaj tale moja. aja, pa jz obvezno dajem scitnike in celado - dete se mora nauciti rukniti in predvsem ga tega ne sme biti strah zaradi morebitnih bolecin. POdpis. Oz. pri tistih, ki jih original ni starh bolečin, so pa čelada in ščitniki obvezni prav zato, ker jih ni strah bolečin:D. Mam dva ekstrema doma
< Sporočilo je popravil ronja -- 1.4.2014 15:30:14 >