ronja
|
Majcika, bila si jezna in žalostna, ker je bila tvoja punčka razočarana nad vpisom, ki ga je pričakovala takega, kot ga je imela sestrica, to je razumljivo. Vseeno je pa dobro, da včasih malo z distanco gledamo na svoja čustva, ker nam je potem enostavno lažje. Kot sama praviš: mala je čez pol minute pozabila, tako da njej nekaj groznega ni bilo:). NIč hudega tudi ni, če naši cukri niso všeč čisto vsem - se strinjam, da je to nedoumljivo, ker so najboljši, ampak pač vsi tega ne vidijo, kaj češ. Najlažje je otroku, če tega ne pričakuje, da pa vseeno vedno ve, da za starše bo pa vedno najnaj:). Pa je volk sit in koza cela:). En nasvet za drugič: ko vstopiš not in če vidiš za mizo nekoga, ki se mu že na daleč vidi, da je tam že od jutra - nasmehni se in ga kaj sočutno vprašaj: "Joj, je pa dolga danes, ne? Pa še tako pozno pridemo... mamo še dve mali bolni punčki doma, pa nismo mogli prej..." Točno to sem rekla, (samo da nista bili dve punčki doma ampak fantek pa punčka), ko sva šli midve z R. jo vpisat v šolo. Najprej sva lutali gor pa dol po šoli, ker so meli slabo označeno, kje točno je vpis, potem končno najdemo pravo, nas napoti v drugo nadstropje, češ da je tam manj gneče, prideva tja in se je gospe psihologinji videlo, da ima že malo dovolj... In ok, ni bila najbolj prijazno bitje na svetu, ampak po tem, ko je videla, da razumem, da ima dovolj, je bila ok. Mala ni dobila bonbončkov, ampak jih niti ni pričakovala, jo je pa po tem uvodnem vprašanju psihologinja vseeno par stvari vprašala, med drugim kam jo bom potem peljala in se je videlo obsojanje v očeh, ko sem rekla, da bova šli v trgovino, da si bo kaj zbrala in domov . Nisem niti vedela, da je že za vpis taka navada, na srečo tudi tamala ni vedela:D. Ampak tasrednja je bila totalno bolna in R. si niti ni želela, da bi jo v tisti temi vlekla ne vem kam (takrat je bila res tema, ko sva šli na vpis in tudi svetilke so gorele, je bilo okoli 18h februarja:). Je pa snežilo in so snežinke poplesavale okoli svetilk, mogoče je pa to majcika videla:). Prvi šolski dan je bil pa bolj praznovanje:). Žal ne toliko, kot bi si želela, ker sva bila do grla v obnovi, jaz v pisanju drja, on je mel gnečo v službi, maladva še nista bila v vrtcu, itd... Ampak vseeno mislim, da ni občutila tega:). Oba sva šla z njo (ker smo bili starši vabljeni zraven), se slikala z njo ob njihovem plakatu, potem sva šli sami na tortico, oči pa v službo, popoldne pa smo šli na izlet po njeni izbiri - Lumpi park. Mah, kje se, ko jo rabimo, tako dolgo skriva dr.Ronja, da bi nas poučila, če je kaj resnice v tem zapisu o mušicah zunaj sredi mrzle zime? Res je, da so mušice tudi v mrzli Sibiriji, celo velike probleme majo tam s komarji in podobnim, čeprav je pri njih tudi poleti bolj mraz... ampak vseeno tudi tam pridejo ven poleti in pri nas ne živijo iste vrste in jih moram priznat, da še nisem videla letat decembra zunaj... Nočem nič obsojat, mi je pa tudi to padlo v oči, pač profesionalna deformacija:D. Na toplem pa so lahko tudi pozimi, seveda (torej v stanovanjih), čeprav veliko manj. Mene so komarji tudi že sredi zime popikali, ampak na srečo res navadno hitro pocrkajo. Petea, boljše molji kot uši Literatura:Alamut je zakon, prebrala prvič v OŠ na dih, v eni noči, tako je dober! Pa ne moreš verjet, da je mel dečko 19 let, ko ga je napisal! Dostojevski mi je fajn, Triptiha Agate Schvartzcobler pa videt ne morem. S Ko zorijo jagode sem se matrala že prvič, ni moj tip pisanja. Noro dober mi je pa Menuet za kitaro in seveda Ronja, razbojniška hči. Pa Sidarta, pa Alamut, pa še marsikaj bi se našlo. Ampak v zadnjih letih nisva mela sreče z izborom knjig. Vsako leto (beri: po otrocih, prej to ni bil problem tudi med letom;)) - razen letos ("izredne razmere";D) sva uspela prebrat eno, (včasih celo eno pa pol ali pa dve:D) knjigo na morju (uvau, a ne ). Ampak v zadnjih letih sva na morju našla same blesave... Prav škoda - maš eno bogo knjigo, pa še tista je zanič . Letos se bova malo oborožila, hehe, pa na kidija dala kako fajno, če ne drugega:). POl bo pa crknu, tako kot pred leti, ko sem mela gor fajne zadeve .