ronja
|
Izabelina, pri nas naredimo tako, da imamo "tamalo kosilce", ki je navadno kaj lažjega (juhica, solata, obloženi kruhki, ipd), ki ga pojemo sami, potem pa taveliko, tapravo, ko pride oči in ga jemo skupaj. Za vmes so pa malice, ali pa ko pripravljamo kosilo, mi vmes vedno kradejo zelenjavo (moram vedno štet 50% "odpada", ko perem zelenjavo:D). Tako lahko počakamo, da pride, malo se pa zmeniva, da vem, kdaj. Za vmes če so lačni, si pa tudi sami vzamejo sadje - to je vedno na razpolago in celo mali (2 leti) se je že naučil, da gre najprej oprat jabolko - ne moreš verjet! (ok, seveda potem še jaz operem za ziher, ampak je kar temeljit, sem prav vesela, kako je samostojen - čeprav jem potem napol pogrižena jabolka, ker on celega pač ne zmaže vedno:D) Anonimna, če je vmes lačna oz. si želi jest, naj je sadje in zelenjavo, potem ne boš imela neke slabe vesti, če ves čas je. Moji tudi ves čas nekaj meljejo - pa sta punci zelo suhi, mali pa normalen (nama se zdi buckast proti njima, samo je v reali čisto po reglcih). Mi radi kuhamo in jemo in tamali so ko kobilice. Ampak ker očitno nimajo preveč, se ne sekiram. če bi imeli preveč, bi pa najprej poizkusila spremenit KAJ jejo, šele potem količino, ker se mi zdi to lažje. Na obiskih nimaš kaj, ne vem, kako bi se tega lotila, če ponujajo... Jaz se tam ne kregam, res pa niso debeli. Če bi bili debeli, pa bi rekla, če mi lahko pomagajo, pa ponujajo rajši kake manj kalorične zadeve. Namesto soka s slamico ji kupi en ful luškan biodn, ki si ga bo sama zbrala in ji not natakaj vodo in nesladkan čaj, saj se bo hitro navadila. In ko bo hotela v trgovini sok, povej, da imaš s sabo bidon in da komot dobi, če je žejna. večerja najkasneje ob 17. uri. Pri nas bi bile vsaj 3 podhranjene s tem urnikom, garantiram! Že tako smo bolj na meji... Mislim, da je fajn pogledat to, koliko ljudje v družini porabijo... Pri nas je oči ukinil večerjo, ker se je nečimrno odločil, da bo shujšal (pa sploh ni debel, samo on hoče bit šlank). No, vsi ostali pa lepo jemo večerjo (in to okoli 19:30-20h!), ker bi bili sicer zelo lačni - če se zgodi, da tamali zaspijo brez večerje (zelooo redko), se zbudijo sredi noči ali nenormalno zgodaj - ker so lačni. Kadar se to zgodi meni, se mi zjutraj vrti, ker mam cuker v podnu. Skratka - ni vse za vsakega;) - če dojiš, če maš hiter metabolizem, če malo spiš, če veliko okoli divjaš... imaš zelo drugačno energetsko bilanco kot nekdo, ki res 23 ur sedi ali leži... (meni to ne rata, mogoče ko bojo večji, zdaj nama je uvau, če se uspeva skup za 10 min dol usest ) šele ob treh Sem ti fauš, da je ob treh za vas pozno . V vrtcu jejo:zajtrk ob 8-8:30, malico ob 10h, kosilo ob 12h, pop. malica ob 14h... torej tudi ni gilh na 3 ure. In vejo zakaj - ker so sicer otroci siiiitniii je pa tako da tamala je ob 13-13.30 kosilo, potem pa moj en teden dela do 15h, en teden do 18h..in takrat bo ona jedla. Pa kaj je s tem narobe? Mi tudi jemo z očijem, ko pride. Če smo ravnokar jedli, ker se nisva skoordinirala, potem itak nočejo še 1x, sicer pa pač jemo večkrat. Podpis pod lili. Jemo na splošno zato, ker smo lačni, ampak včasih pa tudi kar tako, ker je nekaj dobro. Recimo zdaj me v hladilniku vabi čokoladno pecivo. Nekaj strašno lačna nisem... dokler ne pomislim nanj ... potem ratam sumljivo lačna... Ne rečem, če začne tehtnica nekam veliko kazat, je že dobro malo omejit svoja nažiranja, ampak če pa je vse uravnoteženo (poraba in hrana) in ne ješ preveč nezdrave hrane se mi zdi pa najboljše poslušat ankico:).