Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen hčerka je stara dobro leto..od začetka je pila sok razrečen z vodo, čaje..jedla piškotke.. potem pa so bile skos ene opazke oooo a rada je, ane, o bunkica.........ima pa cca 11kg, pa nekaj manj kot 80cm.. ona bi skoooos nekaj mela v ustih..za glavne obroke niti ne poje toliko, ampak čim ona koga vidi k kaj je, bi ona tudi..ok, doma smo rešili to s skupnimi obroki, bolj je problem ko so obiski ali pa ko smo mi kje.. sm ji sok, zamnjala z vodo in sedaj nekje tretji teden pije vodo-se ne pritožuje, ampak ko pa zagleda sok iz slamico je pa čist konc, spije ga v šusu.. piškote sem ji zamenjala z bobi palčkami, in popoldanske malice k je ponavadi imela sadni jogurt, ali tiste skutke s sadjem, sedaj dobi jabolko in jagode.. ampak takoj ko vidi neko hrano, bi jeeeedla.. kako naj se spopadem s tem, saj mi gre že na živce k skos ponavljam povsod, ne ne rabi jesti, ni lačna, a lahko to umaknemo..vsi me čukasto gledajo-pa to me niti toliko ne moti, kot me boli da starejšemu otroku rečem naj gre raje pojesti kinder čokolado v sosednji prostor da ga sestrica ne vidi.. on pa bi lahko rekla da je pa bolj med neješčimi, tko da se res ne sekiram za tisto čokoladico:) 1. Skupni obroki so ok. In roko na srce, pri teži tudi obiski ne smeli imeti toliko vpliva. 2. Kje pa zagleda sok s slamico? Oz. zakaj pa ga zagleda? A ga je potrebno kupiti? Ni. 3. Zakaj pa palčke? In potem še popoldanska malica? 4. Takoj, ko vidi hrano bi jedla? Otrok je, ko je lačen! Ko je sit ne spravi ničesar v sebe, pa če mu ponudiš sladoled ali tortico. Zakaj tvoj otrok ni sit, bi jaz rekla, da zato, ker mu primanjkuje kvalitetne hrane, pravilno razporejenega obroka. Kaj pa kuhate za kosilo in večerjo? Verjami, da je ziher lepše vsake toliko dat v usta, kot se navaditi, da se za čas kosila in večerje sedi za mizo in je. Ti dam primer. Sicer se redko zgodi, da ne kuham (recimo, da sem sama doma) in takrat lahko pojem 2 vrečki čipsa, 5 sendvičev, pa jogurte, pa sadje in ne vem kaj še vse, pa bom še vedno lačna. Če seštejem kalorije, bi ziher računica pokazala, da sem ta dan vnesla vsaj 3x več kalorij, kot jih rabim, na koncu pa sem še vedno lačna. Zakaj? Ker so to PRAZNE kalorije. Ne dajo ti ničesar, le kile. Če pa npr. grem v službi na redno malico, ki izgleda kot kosilo in potem okrog 16.- 17. ure naredim še doma kosilo (juha, gl. jed, solata) se najem in ne rabim nobenih piškotov, čipsov ipd. sr*** . Sita sem. In siti so tudi moji otroci, ker se najejo in ne iščejo kupljenih piškotov. Piškote, pecivo spečemo doma. Žal večina piškotov in ostalih priboljškov, ki jih lahko kupimo vsebuje konzervanse, ki nam povečujejo željo po še. Torej: kuhaj doma uravnoteženo in nerazkuhano hrano, pa ti garantiram, da hčerka ne bo iskala piškote in ne vem kaj še vse. Nahrani jo s pravimi kalorijami in ne praznimi!