|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Solske torbe...
28.2.2014 12:20:49   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

petea, za kosilo mislim, da je meja zelo nizko - mislim, ca cca 150€/osebo mesečno.

tisti, ki padejo pri OD v prvi plačilni razred, t.j. 178,66 €

v šoli je kosilo zelo drago - vsaj meni se zdi - stane 2,5 € za enega otroka

Tako draga kosila so pri vas?
Sem sedaj šla pogledat na račun našega prvošolca - malo kosilo (t.j. za učence nižjih razredov) zaračunajo 1,40 €.

bodi tiho, ker to ni po zakonu.
kolikor jaz vem, bi morala biti enotan cena kosila po celi državi in sicer 2,25 za nižjo stopnjo, višje nekaj malega več.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 51
28.2.2014 12:30:30   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*
kolikor jaz vem, bi morala biti enotan cena kosila po celi državi in sicer 2,25 za nižjo stopnjo, višje nekaj malega več.

Aja?
Nisem vedela.
Je pa na računu pripis, da kosila v skladu z nekim pravilnikom subvencionira občina, razliko do polne cene pa krije šola.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 52
28.2.2014 12:30:30   
liliana

Enotna cena je le za dopoldansko malico, ki jo mora šola organizirati......cene ostalih obrokov so v domeni šole, ker so dodatna ponudba......

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 53
28.2.2014 12:33:06   
liliana

Aja?
Nisem vedela.
Je pa na računu pripis, da kosila v skladu z nekim pravilnikom subvencionira občina, razliko do polne cene pa krije šola.

Ja, obroke lahko subvencionira tudi občina.....nekatere občine jo bolj, nekatere manj....nekatere verjetno sploh ne......tiste večje, ki imajo več šol in več otrok je pa ponavadi ne subvencionirajo ali pa zelo malo......

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 54
28.2.2014 12:35:21   
mojcaziga

petea, za kosilo mislim, da je meja zelo nizko - mislim, ca cca 150€/osebo mesečno.

tisti, ki padejo pri OD v prvi plačilni razred, t.j. 178,66 €

v šoli je kosilo zelo drago - vsaj meni se zdi - stane 2,5 € za enega otroka

Tako draga kosila so pri vas?
Sem sedaj šla pogledat na račun našega prvošolca - malo kosilo (t.j. za učence nižjih razredov) zaračunajo 1,40 €.

Sicer ne vem, da bi zakon določal ceno kosila, vem za malico, ampak pri nas je tudi kosilo okoli 1,70€, ker nekaj prispeva poleg tudi občina. Brez tega bi cena bila zagotovo več kot 2€.

lp

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 55
28.2.2014 12:43:13   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Sicer ne vem, da bi zakon določal ceno kosila, vem za malico, ampak pri nas je tudi kosilo okoli 1,70€, ker nekaj prispeva poleg tudi občina. Brez tega bi cena bila zagotovo več kot 2€.

hm,
še znotraj iste občine so razlike med šolami ... user posted image

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 56
28.2.2014 12:46:26   
HuAnita
Skratka,
ko nehaš plačevati vrtec (še za vse fiktivne in resnično brezposelne ipd.), pa 'fašeš' v šoli. In ja, za prvi razred 200-250 eur ni toliko, pomnoži to z 2 ali še malo več, ker vsak viški razred je malo po malo več, pa potem izleti, šole v naravi, kak krožek, gledališče, material za opb, prispeveki za socialno ogrožene (denarni kot materialni - za recimo srečelove)....

Ne vem, ampak je kar pestro s financami v tej gratis šoli :-)

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 57
28.2.2014 12:51:00   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita
Ne vem, ampak je kar pestro s financami v tej gratis šoli :-)

otroci so naše največje bogastvo ... user posted image

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 58
28.2.2014 12:52:32   
dota
Sam zakaj so pa pol malce čez pet eurov, če grem kao kam jest. Če so 4 al 5€ kake zadeve v menzi na žlico so že kar poceni.
Kako je potem lahko šolska hrana tolk poceni? Pa sej tud šole morajo poceni priti skozi.

Neposredna povezava do sporočila: 59
28.2.2014 12:57:15   
petea
morajo ostati neprofitne
lahko da se drugače obračunavajo stroški - npr. da se obračunavajo samo stroški same prehrane in njene priprave, plače osebju pa se krije iz druge postavke

(odgovor članu dota)
Neposredna povezava do sporočila: 60
28.2.2014 12:59:07   
dota
Ampak pol no, tako realno...

kolk pol dejansko stane šola na mesec? Recimo s podaljšanim bivanjem, malicami, kosili, gledališči, takimi ili onakimi šolami v kjerkoli pač že, kulturnimi dnevi, vstopninami.... Brez subvencij. Če kdo ve. Al pa z njimi.
No sej mi je jasno, da je različno od šole do šole in od občine do občine ampak recimo koliko je to cenovni okvir?
V redu za nabavo za prvošolčka vidim, da sem imela čisto napačno predstavo.
Kako je pa potem? Vsakomesečni izdatek? V povprečju recimo.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 61
28.2.2014 13:05:01   
petea
pri nas za prvošolca povprečno okrog 80 €

< Sporočilo je popravil petea -- 28.2.2014 13:12:56 >

(odgovor članu dota)
Neposredna povezava do sporočila: 62
28.2.2014 13:07:39   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: dota

Ampak pol no, tako realno...

kolk pol dejansko stane šola na mesec? Recimo s podaljšanim bivanjem, malicami, kosili, gledališči, takimi ili onakimi šolami v kjerkoli pač že, kulturnimi dnevi, vstopninami.... Brez subvencij. Če kdo ve. Al pa z njimi.
No sej mi je jasno, da je različno od šole do šole in od občine do občine ampak recimo koliko je to cenovni okvir?
V redu za nabavo za prvošolčka vidim, da sem imela čisto napačno predstavo.
Kako je pa potem? Vsakomesečni izdatek? V povprečju recimo.

Prvi razred.....okrog 80-85 EUR na mesec......brez subvencij......gledališče in eno dodatno plačljivo dejavnost v šoli sem preračunala na mesec.......

v ceni ni zajeta enkratna nabava "materiala" pred vstopom v šolo, ker ta lahko zelo variira, predvsem glede na vrednost šolske torbeuser posted image .......

(odgovor članu dota)
Neposredna povezava do sporočila: 63
28.2.2014 13:09:40   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: dota

Sam zakaj so pa pol malce čez pet eurov, če grem kao kam jest. Če so 4 al 5€ kake zadeve v menzi na žlico so že kar poceni.
Kako je potem lahko šolska hrana tolk poceni? Pa sej tud šole morajo poceni priti skozi.

Zato ker šola ne sme na ceni obrokov služiti tako kot gostilničar.......

(odgovor članu dota)
Neposredna povezava do sporočila: 64
28.2.2014 13:40:06   
ronja
torej za zajtrke, večerje in malice daste še precej manj.....

Ne, večerje in malice so navadno dražje, ker pojemo veliko sadja in jogurtov, sem ravno prej računala. Za kosila se navadno mudi in naredimo ali kake testenine z omakico iz sezonske ali zmrznjene zelenjave ali paradižnikovo (vloženo) ali rižoto - osnovne sestavine so poceni. Pri večerjah je več časa in se večkrat zafrkavamo s kakimi bolj eksotičnimi (beri: dražjimi) sestavinami - recimo naredim žličnike iz pirine ali ajdove moke, ki je precej dražja od navadne, itd... Res pa ne vem točno, koliko damo za hrano, ker kupujemo v istih trgovinah še ostale reči.

Lili, vem, da je vrtec drag, nikoli rekla, da ni. Če bi dala R. prvo leto v vrtec, bi plačevala polno ceno, ker pač gledajo preteklo leto, ko je mel on boljše plačano službo in jaz polni delovni čas, pa tudi nisva mela ne vem kakih plač - jaz povprečje, on v uni službi mal več. Hotela sem ti samo rečt, da ni take strašne razlike med vrtcem in šolo, da ni da bi bil eno ali drugo čisto zastonj. In ni treba, da je, saj majo otroci starše, da poskrbimo zanje:). Zdaj plačujem čisto enako kot svakinja v Avstriji (tam plačujejo vsi enako, država vsem enako prispeva), zato mislim, da mi država ne prispeva ne vem kako nesorazmernega deleža;).

Zato ker šola ne sme na ceni obrokov služiti tako kot gostilničar...

In zato, ker en 6 letnik ipak poje malo manj kot en delavec, ki hodi v menzo;). Vsaj 2-3x manj ziher. in so porcije toliko manjše.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   [Brisano sporočilo]
28.2.2014 13:45:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dota)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
28.2.2014 14:11:18   
skuštrana
Znesek za šolo niti ni tako zelo visok, če gledaš samo enega otroka....recimo da je znesek za enega mesečno 100e ( toliko je nas prisel v prvem razredu, brez dodatnih placljivih dejavnosti, te so se dodatnih 50e, ampak ok to ni obvezno) kar pomeni da je za tri 300e....kar je pa ze kar dosti glede na to, da je šolstvo brezplačno.
Trenutno nas sola ne pride veliko, ker prehrane noce imet, na podaljsano noce hodit, tako da nas stanejo samo gledalisca, izleti,...itd ter dodatne placljive dejavnosti ( v soli imajo zastonj samo dramsko ter zbor ( pa se to jo moram vozit na drugo solo v pop.casu)... Od dod. aktivnosti je glasbena sola ( 30e) ter plavanje ( 20e)...hodi se na slovenski jezik, ki je v sklopu dodatne solske dejavnosti ( za manjsine) ampak spet na drugi soli, tako da jo vozimo...hm, se najvec me pride benzin user posted image

Pozabila sem še logopeda, ki ga tudi plačamo ( sicer obcina nekaj subvencionira) ker na napotnico bi prisli na vrsto ravno ko bi kobcala zadnji razred osnovne sole.

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 28.2.2014 14:14:00 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 67
28.2.2014 14:35:06   
ronja
Dota, kosilo je cca 50€, malica je cca 25 €, lahko imaš še zajtrk in pop. malico, cene variirajo od 0,7 do nekje 1,8 za ta dva obroka. Dodatne aktivnosti - odvisno kaj ima otrok in kaj nudi šola. Naša šola na srečo ima par stvari na izbiro in in jo dve veselita, tako da je šla na to dvoje, na ostalo je še nismo dali, niti še ni želela. Kasneje bo ziher hotela kako glasbeno šolo ali kak šport ali kake tabornike,... In x3 se nabere. Še vedno pa vztrajam, da doma ne pojejo za 7,5 € za kosilo. Torej prehrana te pride 75 €, če ima samo malico in kosilo, sicer pa okoli 100€, če ima vse obroke. Dodatni izleti, gledališča itd... so nekje 5-10€ na mesec. Glasbene še nima, tako da ne vem, so pa cene različne - 50 je baje čisto normalno (meni se to zdi veliko, sploh v primerjavi, koliko je bilo, ko sem sama hodila). Problem je v tem, da moraš v času, ko so mali, našparat za študij, če bi si ga kdo želel (pri njih bo verjetno že vse plačljivo)... to je pa potem lahko malo težje;). Predvsem pa ne moreš enemu rečt: ok, ti pa ne moreš it študirat, sva našparala sam za prva dva otrokauser posted image . Sicer pa do tam je še dolga, vmes bomo že bajno služili vsi, hehe.

Sama jo zdaj vzamem ven, kadar jo lahko, pred kosilom, če pa vem, da je ne bom mogla pobrat pred 15to, potem pa je skoraj ne morem pustit brez kosila, da bi ga pa sabo nosila, pa ne vem, če bi ji bilo všeč, če vsi ostali jejo kosilo v šoli... Zaenkrat še gre, sem pa že razmišljala, kako bi ta strošek malo zmanjšala, sploh ker tista kosila niso ravno strašno zdrava ali dobra (se voha;). Ona pravi, da ji je vse ok, če je ali pa če ga ne bi mela, da ful lačna ni, poje pa vseeno vse, zdaj si pa pomagaj s tem:D.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 68
28.2.2014 14:49:40   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Znesek za šolo niti ni tako zelo visok, če gledaš samo enega otroka....recimo da je znesek za enega mesečno 100e ( toliko je nas prisel v prvem razredu, brez dodatnih placljivih dejavnosti, te so se dodatnih 50e, ampak ok to ni obvezno) kar pomeni da je za tri 300e....kar je pa ze kar dosti glede na to, da je šolstvo brezplačno.

Seveda.......zato pa mogoče kdaj kdo pravi, da je otroke treba delati z glavo in ne samo zato, ker si "želiš imeti ful veliko družino".......

In kolikor jaz razumem naše "šolstvo" je brezplačno izobraževanje oz. proces izobraževanja......vse kar je pa dodatno se pa plača....in ne more vse biti zastonj.......še posebno malo morje dodatnih in obogatitvenih dejavnosti v šoli, ki so plačljive in ne vedno tako zelo nujne za otrokovo izobraževanje........

itd ter dodatne placljive dejavnosti ( v soli imajo zastonj samo dramsko ter zbor ( pa se to jo moram vozit na drugo solo v pop.casu)... Od dod. aktivnosti je glasbena sola ( 30e) ter plavanje ( 20e)...hodi se na slovenski jezik, ki je v sklopu dodatne solske dejavnosti ( za manjsine) ampak spet na drugi soli, tako da jo vozimo...hm, se najvec me pride benzin user posted image

Pozabila sem še logopeda, ki ga tudi plačamo ( sicer obcina nekaj subvencionira) ker na napotnico bi prisli na vrsto ravno ko bi kobcala zadnji razred osnovne sole.

Vse to so pa dodatne aktivnosti izven šole, ki jih ni nujno potrebno nuditi otroku.....lahko se, lahko pa ne......in če se, to pač stane......ne spada pa to pod "brezplačno šolo".......

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 69
28.2.2014 17:59:11   
nananaja
Letos na novoletnem kosilu sem si kar malo zamislila ob pogovoru s sodelavci, ko so razlagali, koliko pridejo stroški na nekaterih šolah za malico, kosilo, dodatno varstvo. Torej imamo srečo, da živimo v občini, kjer je šola dokaj poceni.

Pri nas je že ekonomska cena vrtca med nižjimi. Cena kosila v šoli do 5.r. je 1,22€, dodatnih mesečnih stroškov je recimo povprečno 5€, če jih je. Torej naša prvošolka prinese položnico za okoli 45€, ta mesec je bila višja, ker je bil na njej letni strošek čipkarske šole - 15€ (učiteljica je zaposlena v šoli). Za dejavnosti, kot so ustvarjalne urice, ples, folklora in podobno, ki jih izvajajo učitelji, še nikoli nismo plačali. So pa v ponudbi tudi dejavnosti zunanjih izvajalcev, ki pa so plačljive.

Tudi za potrebščine se mi ni zdel pretiran znesek, delovni zvezki 45€, 25€ likovni material (kupili učiteljici), za ostalo brez torbe smo mogoče dali še enkrat toliko.

Ko berem komentarje, sem kar zadovoljna s tem, kar plačamo.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 70
28.2.2014 18:23:05   
RIJA*
potem je skrajni čas, da se naš župan poslovi: ker daje ogromne denarje za neke klinčeve muze, otroci poa imajo kosilo po 2,25
user posted image user posted image user posted image user posted image naj bi raje tu nekaj primaknil (grdih besed raje ne bom zapisala(

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 71
28.2.2014 18:30:24   
mojcaziga

hm,
še znotraj iste občine so razlike med šolami ... user posted image

Verjetno nekaj na račun tega ali ima šola svojo kuhinjo ali ne, ali ima podružnice ali ne, ali lahko obroke v njej naročajo tudi zunanji ali ne........

lp

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   [Brisano sporočilo]
28.2.2014 18:35:36   
Brisani uporabnik

(odgovor članu nananaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   [Brisano sporočilo]
28.2.2014 18:42:04   
Brisani uporabnik

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
28.2.2014 19:29:07   
petea

Verjetno nekaj na račun tega ali ima šola svojo kuhinjo ali ne, ali ima podružnice ali ne, ali lahko obroke v njej naročajo tudi zunanji ali ne........

naša OŠ ima lastno kuhinjo, brez kuhanja za podružnico, ali lahko naročajo zunanji, pa ne vem

Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?