liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja petea, za kosilo mislim, da je meja zelo nizko - mislim, ca cca 150€/osebo mesečno. Sicer pa ne vem, koliko ljudi ima zastonj vrtec - mi imamo eno povprečno plačo in nas je 5, pa plačava vrtca za 2 otroka cca 150-160€/mesec. Res pa nič ne goljufava, mogoče je v tem štos . Tako da je šola ipak malenkost cenejša, strašne razlike pa ni, ker je v vrtcu hrana veliiiiiko cenejša, v šoli je kosilo zelo drago - vsaj meni se zdi - stane 2,5 € za enega otroka - za toliko jaz dostikrat naredim za vse nas, pa ne pojemo malo:). Vsekakor pa nikoli za kosilo ne zapravim 12,5€ (torej njihova cena x5), pa jemo veliko boljše kot dobijo oni tam in mala ipak ne poje toliko kot lubi... To mi malo ne gre v račun, saj naj bi na veliko dobili sestavine ceneje, šola ne zaračunava najema kuhinje itd... To, da so tebi v vrtcu odračunali 1 EUR za prehrano na dan odsostnosti otroka iz vrtca, ne pomeni, da je hrana v vrtcu cenejše......to je le "obračunsko" tako...... Torej Ronja, po hitri kalkulaciji, vi na mesec ne date več kot 100 EUR za hrano.....? Glede na to, da skuhate vsak dan za 2,5 EUR kosilo za vse člane, torej za zajtrke, večerje in malice daste še precej manj..... IZVIRNO SPOROČILO: ronja Tako da če imaš malico subvencionirano, kosila pa ne, potem te vrtec stane enako kot šola (za 2 ali 3 otroke), pri enem je šola precej cenejša. V prvem razredu so stroški malo večji, potem pa tudi kakšno reč še imajo od prej (torbo, peresnico, barvice,...) - meni tega niso vsako leto novega kupovali. Še posebno pri tistih, ki so plačevali za vrtec 270 EUR ali 300 EUR na mesec (za enega otroka).....recimo sem spadajo že tisti z dvema samo rahlo večjima plačama kot je povprečna in z enim otrokom......
|