RE: JANUARČKI 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

vanca -> RE: JANUARČKI 2014 (6.8.2014 21:35:33)

Pozdravljene še z moje strani po dolgem, dolgem času.

Naš fantič je zame pravi velikan, ker mu oblačim oblekice št 74 in je težak cca 9500g pri 6,5M. Že približno 3 tedne se obrača okrog in okrog, se kotali. Plazi se še ne. Upam, da bo kamlu sam taval okrog, ker me od nošenja že vse boli (križ, roke - imam pa mišice).
Je karakter, ker kar si zada, to mora imet. Včeraj smo skupaj jedli večerjo. Svojo kašico je le poskusil in ko je videl, da imamo mi kroh in solato, je bilo konec, le še jok. Malo sva šla okrog in ni pomagalo, skušala sem ga podojiti in ni prijel. Prijel ga je mož, mama in on se je še kar drl dokler mu nisem dala malo skorje kruha. Potem sem mu lahko dala nekaj žličk kašice, vendar ne veliko.
In sedaj že nekaj dni, ko vidi starejšega sina, da gleda knjigico, jo hoče imeti tudi sam, mu jo skuša pocukati iz rok ali pa gre do knjižne police, ki je pri tleh in si vsame knjigico, ki jo začne dobesedno požirati [sm=smiley36.gif].
Imava pa problem z uspavanjem, ker želi vedno zaspati tako, da je prisesan na jošk v moji postelji. Redko je ok, če ga uspavam sede. Ponoči pa se mi zbuja na 1-2 uri. Če spi pri meni je nekoliko boljše, ker sem ugotovila, da z rokico preveri če sem pri njem in potem spi naprej. Če je brez mene pa je takoj jok. Pred tednom dni sem mu uvedla še zvečer GH, ki pa mu ravno ne tekne, tako da ni pomagalo. Danes je za spremembo pojedel kar nekaj polente in se potem še podojil, tako da upam, da bo danes kaj boljše. Dude pa ne mara, da bi ga tako potolažila. Le jošk je zakon, čeprav je kdaj dovolj le, da ga začuti. Sama sem zjutraj izčrpana in vsa zlomljena.

Lep pozdrav

witch -> RE: JANUARČKI 2014 (7.8.2014 13:52:25)

Naš fantič se še ne plazi. Postavlja se že, dlani iztegne, mu pa ne rata naprej. Po moje mu bo sedenje prej šlo. Se že kar lepo naštima.

Zobkov fantič še nima in nič ne kaže da bi bili. Razen to, da se ponoči spet zbuja na tri ure in noče jesti [sm=zmeden.gif]

Kreganje je že bilo. Dvignem glas in mu probam dopovedati da to ni za njega. Kabli so itak zakon, non stop jih vlači. Ko ga kregam pa ga pogledam v oči in dvignem glas. Pa tudi začne jokat. Kot da res ve da to ni ok. Tak ful občutljiv je.

Naš fantič pa je imel pri dobrih šestih mesecih in pol 8500 kg pa 74 cm. Te dni ga bomo doma vagali in merili da vidimo koliko ima. Je pa za nositi kar težek [sm=smiley1.gif] Bo že mesec od prejšnjega vaganja in merjenja.

Jaz sem mu pa včeraj prvič dala meso. Piščanca. Jedel je kot zmešan [sm=smiley1.gif] Malo korenčka, pastinaka, krompirja in meso. Mu je bilo všeč. Drugače pa še kar štrajka pri hranjenju.

Midva pa imava problem ponoči. Se zbudi in bi dudico pa ne dovoli da mu jo dam v usta. Tiši jih skupaj, z rokicami moje odriva in potem jaz obupam in mu je ne rivam po vsej sili v usta in seveda začne jokat. Ni dobro če mu tiščim dudo noter, ni dobro če neham. In potem joka in joka. Ni ga možno umiriti, tak da mu dam mleko. Probala sem že vse pa ne gre. Zapiči si v glavo da ne odpre ust in ni šans da jo dam noter.

Aeio -> RE: JANUARČKI 2014 (7.8.2014 15:10:18)

Joj, koliko se je nam zgodilo v zadnjih dneh. Mali je že prej samostojno sedel in se že več kot mesec zibal na rokah in kolenih. V tem tednu pa je skobacal, ven je pokukal prvi zobek in še neverjetno čeblja in vriska. Puzle na tleh z lahkoto razstavi in naredi rastur :)

Sicer pa je priden za jest in spat čez dan, ponoči ne toiiko. Mislim pa, da ga bomo sedaj, ko bo imel moj dopust, odvajali od nočnega obroka, saj mu nič ne manjka.

Ne vem, katera je spraševala o uvajanju hrane: poglej si nekaj strani nazaj, ko nas je večina uvajala.

Mene pa zanimajo vaše popoldanske malice. Naš se ta obrok še doji, bi pa počasi začela s čim drugim. In potem ne vem, kaj bi za večerjo. Prosim, če mi napišete par stvari, ki jih dajate za ta dva obroka.

In še: pšenični gres. Sem ga hotela skuhati včeraj, pa vidim na vrečki 12+. Zdej ne vem, v čem je problem ali kaj je razlog. Kateri gres vi dajete dojenčkom?

Čaaw

oblekca -> RE: JANUARČKI 2014 (7.8.2014 15:39:21)

Na pšeničnem gresu piše 12 plus, ker je v navodilih za pripravo kuhan na mleku, ki ga dojenček do 12 meseca ne sme. Če kuhaš na vodi ali mogoče (ne vem) na kakšnem drugem mleku je pa ok.

Mi smo dobro, mali napreduje z dneva v dan, guga se na kolenih in rokah, po svoje se premika kamor želi, zelo rad rikverca, kabli so tudi pri nas zakon [sm=smiley36.gif]. Sedi še ne sam.
Zobka še nimamo.
GH nama gre ok. Vidim pa, da je naš res zelo velik, smo na št.74/80
Vriska, čeblja,...včasih tudi prav grdo kriči. Ali še od katere grdo kriči? sem huda nanj, ma nič ne pomaga [sm=smiley13.gif]

Dnevi so lepi in uživamo zunaj, na srečo ni pretoplo.

Uživajte!

Aeio -> RE: JANUARČKI 2014 (7.8.2014 16:08:55)

Uf, oblekca, hvala! Nisem pomislila na mleko. Res mi ni bilo jasno :)

Naš vriska in čeblja, ne kriči prav.

Sem pa pozabila napisat, da če našemu rečeš ne! ali pa kaj bolj ostro, kot da bi ga kregal, se smeje… :S

Dorotheia -> RE: JANUARČKI 2014 (7.8.2014 16:10:29)

oblekca, naš tudi grdo kriči. Ne vem, očitno mu je ful zabavno. Ga z mojim kregava, pa včasih zaleže, vedno pa ne. Mislim pa da se zaveda, da tako oglašanje ne odobravava.

No, jaz sem skoraj že 4. kosilo zapored vsaj polovico proč vrgla in sem prav jezna. Vedno je kaj. Ali mu ni dobro, ali je preutrujen in zaspi po 5 žličkah ali pa nekaj tretjega. Upam, da se tole kmalu zaključi, ker sem prav jezna, ko mu tako vse pripravim in skuham, potem pa najmanj poje. Danes vem, kaj je bilo narobe. In sicer, naš mulc zadnje tedne redko zaspi v vozičku. Dopoldan ima itak še obvezno spanje, drugače je driska cel dan potem. Pa mi je v teh dneh, ko je tako spremenljivo vreme, tako super iti zjutraj čimprej ven, če je lepo, ker je popoldan potem dež ali nekaj čudno. No in itak, on bi samo gledal in nič spal. Danes mi je zaspal za slabe pol urce, pa nič več. Sem mu kosilo potem zamaknila za pol ure (sva imela ob 12.30), pa je bil že preutrujen in je že jokcal zato. In itak spet najmanj pojedel. Sem bila še vedno prepozna. Potem pa cel dan ni več pravi. Je šel ob 13h potem spat. Pa se je vmes nekaj zbudil in si še kar oči brisal in bil sitkan, sem mu samo malo vode dala in ga popokala nazaj spat. Še vedno spi.

Zdaj pa ne vem. Očitno bom pač takrat ko spi, vedno mogla biti notri, drugače bo kaos cel dan ali kaj. Samo potem sem lahko pa nonstop notri, se mi zdi. [sm=zmeden.gif] Okrog 7h se zbudi, ob 9.30 pa je že ćas za prvi spanec. Potem je malica in začnem pripravljat kosilo in takrat sva itak vedno notri, ker kosilo se samo ne bo skuhalo. Po kosilu pa spet gre spat in spi od 1-2 ur. Edino potem po 16. uri greva lahko ven. Kar nekaj no. Moram nekaj pogruntat. pa če je lepo vreme in ni pretoplo mi je tako škoda biti notri.

Mi je bila pa sumljiva ena pikica na notranji strani stegen. Izgledalo kot norica. Bi bilo čisto možno, da bi se jih nalezel, ker jih je njegova sestrična imela 14 dni nazaj in smo se videli zadnje dni. Samo sem mu prej pogledala, pa se je zmanjšala, tako da očitno ni to to.

Kako vozite malčke v vozičkih, če se vam še ne usedejo oz. ne sedijo? Še vedno čisto leže? Jaz kar vztrajam no. Mi gre pa folk ful na jetra, ker mi vsi, kaj ga ne dvignem malo bolj pokonci, da bo videl. Zakaj ga ne dam kar v trip trap stolček (haloo) itd. Groza. [sm=smiley13.gif] Najbolje, da ga kar na noge začnem postavljati ali kaj??!! Kar pike dobim, če mi začne kdo pametovat.

Aeio, za popoldansko malico imava mi2 zaenkrat tudi še mleko. Ne vem, midva sva začela z dopoldansko malico, kjer je sadje. Je za popoldan drugače? Jaz mu bom pomoje tudi takrat dajala neko sadno zadevo in mogoče malo mešano s kosmiči ali kaj.

Za večerjo pa imaš različne variante. Naj pa bi bila večerja mlečna. Ali mlečni gres (jaz sem mu ga pripravila tudi z riževim in ovsenim mlekom, ampak se potem to ne šteje pod mlečno večerjo, ker pač to ni pravo mleko), potem prosena kaša, pirina kaša, kosmiči...imaš cel kup teh kašic mlečnih, ki so za dojenčke in se zmešajo z vodo recimo. Ene vem, da dajejo te baby piškote v mleko itd. pač nekaj mlečnega. Pomoje, da se lahko tudi zmeša z banano za malo okusa (npr. gres) ali pa kake slive.

Upam, da sem kaj pomagala.

Šibam, naš pišek se je ravno zbudil. Že čeblja. [sm=smiley36.gif]

tashq -> RE: JANUARČKI 2014 (10.8.2014 13:14:13)

ooo....[sm=smiley1.gif]
N. se je tudi začela plaziti(po trebuhu).tudi samo do prve igračke,drugače je pa še vedno prvo "prevozno sredstvo" kotaljenje...[sm=jezicek.gif]se pa vedno več guga na vseh štirih in zdaj skoraj vedno tudi na dlaneh,ne več na komolcih.mi je pa tako smešna,ko ji nekaj pokažeš,kar bi ona fuuuul imela ali pa ko ati pride domov pa jo ogovori...,v glavnem,ko bi ona takoj rada nekam prišla ali pa samo izrazla svoje navdušenje,začne "pilotirati",rito dvigovati,se guncati na kolenih,kimati(z glavo gre močno dol in gor),se plaziti..in vse to menja na par sekund,zraven pa vriska...[sm=jezicek.gif]do sedenja je pa še daleč,se niti ne igra na boku,kot pravite ene.bo verjetno podobno kot P.,najprej plazenje(po vseh 4-ih),potem sedenje.jo pa včasih posedem tako,da se opira na svoji roki.saj tako lahko,ne?mi še vedno ni čisto jasno tole prepovedano posedanje in dovoljeno posedanje...[sm=smiley9.gif]čeblja nič,tistih ba-ba-ba,ma-ma-ma,ge-ge-ge..ni,se pa oglaša,samo ne znam opisat...[sm=jezicek.gif]

hruško zmiksam s paličnim.palični je zdaj pri nas kar vedno zunaj,ga uporabljam vsaj 2x na dan,prej pa recimo 1x na teden.

kreganje pa ne pali pri nas več.jo okregam,ko dela nekaj, kar ne sme,pa se samo stran obrne in nadaljuje...[sm=zmeden.gif]ni več šobice,ni več joka,nič.briga njo,kaj se mami dere...[sm=jezicek.gif]bo potrebno druge vzgojne metode poskusit...[sm=zz_devil.png]

puzzle pa tudi N. razstavi vedno...[sm=smiley36.gif]enkrat se ji je uspelo celo vtaknit v tisto luknjo,ki ostane,ko daš puzzle ven.je imela tako kiklico potem...[sm=smiley36.gif]

mi gremo tudi ven šele pozno popoldne...zjutraj "prepozno" vstanemo-okoli osmih in je potem že čas za dopoldansko malico.po njej je pa že prevroče za po soncu hodit.[sm=smiley13.gif]drugače smo pa mi vedno(razen če se slučajno kje potepamo)doma,ko N. spi.

v vozičku jo pa že dolgo vozim dvignjeno,včasih na cca. 30 st.,včasih na cca. 60 st.-to je bolj približno napisano.imamo 2 naklona med 0 in 90 st. in na teh dveh ju ponavadi vozim.naj bi se nogice podlagale v tem primeru,samo pomoje ni potrebno,ker ima noge kar vedno v zraku:ali v ustih ali pa na tisti prečki.čisto pokonci je pa še ne vozim.

popoldanska malica je pri nas sadno/sadno-mlečna/sadno-mlečno-žitna.večerjo smo pa ravno včeraj dali prvič mlečno-žitno+plus dojenje(prej samo dojenje).razlike ponoči ni bilo.aja,to pa nisem vedela,da se ovseno(in ostalo...)ne šteje kot mlečni izdelek...res?pa saj ima beljakovine,ne?

tashq -> RE: JANUARČKI 2014 (10.8.2014 13:39:17)

me je tamala postavila na laž...[sm=jezicek.gif]ko se je zdaj zbudila, je začela da-da-da...,občasno še ta-ta-ta...in zdaj ne neha![sm=jezicek.gif]

Dorotheia -> RE: JANUARČKI 2014 (10.8.2014 14:07:30)

haha tashq, vidiš to se potem kar naenkrat odpre in ko nekaj iznajdejo, ne nehajo, dokler ne izumijo nekaj novega. [sm=smiley36.gif]

Mi imamo tokrat ful pester vikend. Včeraj smo bili ful naokrog, popoldne na obisku pri svakinji in njeni družini pa je bilo ful fajn. Mali tudi navdušen.

Kosilo mi že cel teden ful slabo je, mislim da zaradi zobkov. In ja, zobki so!!! [sm=bravo.gif] No, saj ne vem ali naj se veselim ali ne. So pa tokrat zares. Spodaj mu obe enki ven poganjata - na dlesni se mu že vidi luknjice in čuti š****. Koliko časa traja da zobek ven normalno zraste? Kosilo je toplo in mu ne paše (mrzlega kosila že itak ni šans da bi jedel) ker zdaj mu itak paše vse hladno. Ostale obroke normalno poje, tako da se ne obremenjujem.

Se je pa danes pričel tako čudno "posedati" sam, iz boka. Ni še tisto pravoo, ker se ne obdrži, ampak mislim, da ko bo ravnotežje iznašel in si mišice natreniral še tu, da bo to prav kmalu sedenje. [sm=bravo.gif] Navdušena. Potem mu bo res ful lažje. Zdaj se sicer ful igra na trebuhu, pa niti ga ne moti, je rad. Ampak pridejo dnevi, ko res bruha no. In ni nič fajn za videt. Verjetno, ker pritiska s trebuškom not? No, kakorkoli, bomo itak preživeli, ni pa pomoje zanj nič fajn, čeprav se ne pritožuje nič.

Pa danes je na posteljici zagledal take krogce pri zgornji stranici, ki se vrtijo (tam, kjer ima glavo) in hop obrat na trebuščka in pripuza do njih (imamo še vedno drugače naklon v posteljici ca. 20%, kar pa zanj ni ovira) in se igra z njimi in jih vrti okrog. Fuuul je smešen. Meni pa ful nevarno, ker imamo dno na najvišji postavitvi + naklon in se mi zdi, da je ful malo ograjce in bo lahko kmalu padel ven (da ne omenjam, da se sam že ful prijema za ograjo in tako dviga [sm=smiley29.gif]), tako da mu danes zvečer pa končno znižava dno, res ni več varno.

Naš zadnje dni tudi na trenutke hoče malo "ihto" kazati, pa sva oba huda oz. mu dava jasno vedeti, da tega ne odobravava. Sva jih sicer že "slišala" da otroci morajo vse preizkušati (vse zvoke, tudi zvoke jeze), pa samo vsakemu poveva, da bova otroka vzgajala na način kot se nama zdi pravi. Jaz ne prenesem razvajenih otrok in če nečesa ne bom pustila, ne bom pustila, pa se mi lahko zato meče v tla. Sem pa prepričana, da je treba začeti od začetka tako, da jim lepo poveš oz. daš vedeti, da vse ni dovoljeno. No, tako jaz gledam pač. Sem bila tudi sama tako vzgojena. Je pa res, da je moj kar strog, jaz pa tudi skušam biti, haha. Itak sem mehka duša. [sm=smiley36.gif]

Jutri grem mogoče z malim in kolegico zjutraj na Bled na dekico ob jezero za par uric. Če bo vreme ok seveda. Bom skuhala kosilo zjutraj že in ga nabasala v termovko (itak ga bo ful malo pojedel zaradi zobkov), pa banane, pa kak kozarček sadni. Našemu fantu bo ful pasalo, samo za spanje me skrbi. No, če ne probam, ne morem vedet, kajne. [sm=smiley36.gif] Jaz včasih kar malo reskiram in neko zadevo preizkusim, če je zato drama potem, potem tega ne počnem več. [sm=smiley36.gif]
No, včeraj zjutraj smo le šli vozičkat in je zaspal v vozičku (celo) in sem hitro dala pleničko čez, da če bi kdaj vmes pogledal, da ne bi nič zanimivega videl in se prebudil, pa je spal več kot uro, tako da super. Se pa res nismo nič vmes ustavljali.

Ma, skratka fajn. Je pa res vsak danm hitrejši in hitrejši. Pa še vedno ultra zgovoren. Razen, ko so novi obrazi, jih najprej ful tiho opazuje, potem pa čez nekaj časa že vse po starem. [sm=smiley36.gif] Se mi pa ful zdi, da ni nič kaj delikaten. Zadnjič se je igral s pol leta starejšo sestrično in ona itak že ful šiba (skoraj hodi že) in je imel neko žogico, za katero je puzal po celem stanovanju...no ona mu jo je vedno proč metala, ko je prišel do nje, pa sem mislila, da bo kaj joka vmes, pa on sam vsakič obrat in ponovno šibal za žogico. Potrpežljiv fant, ni kaj.

A v avtosedeže večje, ste jih že dale?

Nič, uživajte in lep preostanek nedelje!

Shana86 -> RE: JANUARČKI 2014 (11.8.2014 10:21:20)

Pozdravček od mene po dolgem času [sm=smiley1.gif] Se na polno dogaja - punčka, lepo vreme, vrt, zidanje, izleti, obiski... sploh ne pridem do računalnika.

Teža: mora imeti nekje med 6500 in 7000 g, velika je nekje 63-65 cm. Imava naslednji teden pregled in cepljenje. Oblekice zg. deli 68-74, spodnji 74.

GH: dva tedna mi ni pojedla praktično NIČ. Sem bila že čisto depresivna... Saj veste - tuhtaš vsak dan, kaj skuhat, da bo zdravo, polnovredno, ne vsak dan isto pa še da ji bo všeč, potem pa dve žlički in fuj. Zdaj pa mi par dni zelo lepo poje kosilo in večerjo. Sem pa ugotovila, da prvih par žličk malo nezaupljivo probava, kaj sem ji podtaknila, potem pa če ji je všeč, pridno je, drugače pa konec [sm=jezicek.gif] Zmaga še vedno polenta in ovseni kosmiči, za kosilo pa ima najraje čimveč različne zelenjave (zlasti mora biti bučka + cvetača, brokoli, krompir, korenje...) s piščancem. Sadje ji popoldne uspem uturiti, samo sveže, zanimivo. Kuhanega niti slučajno ne mara. Predvčerajšnjim sem ji tako z vilico speštala dva koleščka banane in pest ameriških borovnic in naribala domače jabolko. Je kar pojedla. Včeraj pa sem naredila kar ovsene kosmiče z AM in naribala domačo breskev.

Oglašanje: je kar glasna, ja [sm=smiley36.gif] Na glas se smeje, dela mehurčke (se med kosilom včasih malo skregava), pa med kosilom AMAMAMAM, sicer pa ji je najbolj všeč nekaj v stilu ojla, ojejejej, ojojoj :) Tudi ma-ma je že včasih pa dej-dej-dej. Odvisno od dneva. Aja pa včeraj je pogruntala, da zna nekako tresti glas, ko kozica [sm=smiley36.gif] Protestira pa še vedno tako, da nekako nežno cvili, kot mucek.

Spanje: načeloma kar spi 21-6h, ampak vsake toliko pride obdobje, ko se ponoči zbuja. ravno prejšnji teden so bili 4 taki zaporedni dnevi, ko se je zbujala od 3h dalje in slabo spala. Čez dan še vedno klasičnih 3x po pol ure. Pa zjutraj jo obvezno najdem čisto kontra obrnjeno na drugi strani postelje, po možnosti pase kravice. Pa čeprav je v spalni vreči. Sem tudi dvignila ograjico...

Gibanje: Pivotiranje na trebuhu in hrbtu, na obe strani s hrbta na trebuh (v sekundi - je tudi problem, če je pred tem jedla, ker vse pobruha [sm=smiley13.gif]), včasih tudi s trebuha na hrbet, pilotira, se že poskuša dvigniti na vse štiri, premika se pa še vedno samo v rikverc. Sedi pa že čisto lepo.

Zobki: vse zatečeno, srbeče, boleče, tlači svašta v usta, zobkov pa noče biti... Edino tisti dve špički zadaaj sta še vedno [sm=zmeden.gif] Ta teden bo stara pol leta, midva z možem sva oba takle čas dobila prvi zobek, bomo videli.

Vzgoja: ja, je treba že kdaj povzdigniti glas. Recimo če med kosilom dela mehurčke ali vleče slinček. Pa ful bolj pali, če jo krega ati...

Avtosedež: smo še v lupinici.

Obožuje pa vodo! Tele vroče dni mi tudi po več kot pol ure čofota v tistem mini bazenčku iz lidla za 5 evrov, premer pol metra. Lepo noter sedi, lovi igrače, se vrže nazaj na hrbet in se namaka kot penzionistka s tisto kapico in sončnimi očali [sm=jezicek.gif] Pa že razume, da če ji rečem čofčof, začne čofotati z rokami [sm=smiley1.gif] Zmagajo tudi drugi otroci in obožuje kuže, se ves čas na glas smeji.

Joka, letim...

Aeio -> RE: JANUARČKI 2014 (11.8.2014 11:44:07)

Heeeej,

no, kot sem že napisala, naš fantič se kar plazi, sam sedi, se vsede, se dviguje,… jaz ga že od tretjega meseca vozim z naklonom, sedaj sem prav dvignila, saj sam sedi.

Tudi mi se hladimo v bazenčku.

Hvala za ideje za pop malico oz večerjo. Saj včasih mu dajem kašice, ki se samo z vodo zamešajo, ampak bi rada sama še kaj naumila. Se kar ponavljam, se mi zdi.

Me zanima, ali ste že svojim dale fižolčka? Jaz mislim malo dodat, pa ne vem, ali lahko…

Avtosedež: mi bomo te dni obrnili naprej sedež, ker je že dovolj velik, težak in ker samostojno sedi.

LP

tashq -> RE: JANUARČKI 2014 (11.8.2014 12:21:11)

zobki ponavadi zrastejo v parih dneh...se je pa N. nehala sliniti.[sm=zmeden.gif]je za vsaj 90% boljše...izgleda so ji zobki par mesecev rasli,ker se je vedno tako slinila.[sm=jezicek.gif]

N. tudi včasih bruhne,ko se na trebuhu igra in kar velikokrat,ko pridejo obiski in jo "mečkajo".to je pomoje samo zaradi pritiska na trebušček in da se je mogoče malo več najedla...

lupinica še ni upokojena,bo pa kmalu pomoje.bo kar treba,ker ima ramena zdaj že čez pasove...[sm=smiley13.gif]me prav zanima,koliko časa je imela sestrična(ona je posodila lupinico) notri svoja otroka,ki sta bila res velika...

uf,sem pozabila povedati:smo bili par dni nazaj na letnem bazenu,je tudi N. čofala...uživala seveda pa kar "plavala" je.nisva imeli nobenih pripomočkov,je bila pri meni v naročju.sem jo dala na trebuščka pa je začela brcati z nogami...sem jo komaj lovila z roko pod prsnim košem...[sm=jezicek.gif]malega bazenčka pa mi nimamo kam postaviti...[sm=smiley13.gif]razen sredi dnevne...[sm=jezicek.gif]

fižol se pomoje počasi lahko doda.mislim,da je treba paziti le zaradi tega,ker napenja.če pa malega to ne moti oz. ga potem ne napenja(preveč) pa pomoje lahko...

tashq -> RE: JANUARČKI 2014 (11.8.2014 12:39:43)

še to sem hotela vprašati:koliko obrokov (čez dan) imajo vaši mali?mi jih imamo (trenutno) 5.

Aeio -> RE: JANUARČKI 2014 (11.8.2014 14:55:23)

Mi imamo sedaj:
- ko se zbudi dojenje
- okrog 9:30 sadna malica
- 12:30 kosilo
- 16:00 dojenje
- 19:00 kašica ali grès
- 20:00 pred spanjem dojenje

witch -> RE: JANUARČKI 2014 (11.8.2014 15:54:16)

Zobki jih še nima, niti ni nič zatečeno, ne rdeče, nobenega znaka o zobku.

Gibanje obrača se, vrti, gre naprej kot ena kača. Se pa ne plazi, niti ne kaže zanimanja za plazenje.

Sedenje to pa mu gre. Prav lepo sedi.

Avtosedež imamo že večjega ampak naklon je čisto v leže in vozi se kontra.

Voziček skoraj vedno je na srednji poziciji (ne leže, ne sede). V sede ga dam redko, ko ful tečnari. Imamo pa novo marelo za okrog, isto ima tri nakolne in je na sredini.

Oglašanje dere se že kar nekaj časa baba, dada, tata, mamama, cvili. Je kar zgovoren fantič [sm=smiley36.gif]

Spanje čez dan je začel lepo spati, ponoči pa kar nekaj štrajka. Tak še vedno jeva po 2x na noč.

Hranjenje:
Okorg 6.00 mleko, poje okrog 150 ml
Okrog 9.00 sadna, sadno-žitna, sadno-mlečna malica.
Okrog 13.00 zelenjava, meso pač kosilo.
Med kosilom in večerjo pa je čisto odvisno. Dobi mleko, amapk ne je vsak dan ker noče. Pač odvisno kako se naje za kosilo, kdaj ga ima (pač odvisno kdaj vsatne). In potem se tudi z večerjo prilagajava.
Okrog 18.00 večerja (žita, gris, včasih umešam kakšno sadje, suho sadje)
Ob 20.00 dobi mleko, poje ga okrog 210 ml.
Okorg 23.00 mleko, poje okrog 150 ml.

Dorotheia -> RE: JANUARČKI 2014 (11.8.2014 16:27:26)

Samo na hitro.

Evo, našemu gresta že obe spodnji enki kar hkrati ven. Se vsak dan bolj vidi, zdaj sta že pokukala ven. [sm=smiley1.gif]

Glede obrokov pa imamo mi tako:

Zjutraj ob 8h - mleko (ca. 180ml)
okrog 11h dopoldan - sadna, sadno-žitna malica
okrog 13h - kosilo
okrog 16h - pop. malica (zaenkrat še mleko, ca 150ml)
okrog 19h - mlečna večerja (gres, kašice,...)
od 20h-20.30 - mleko pred spanjem (ca. 120ml mleka)

Kosila meni že zdaj en teden noče jesti, pa verjetno res zaradi zobkov. Pa še vročina je.

Mi smo ravno prišli iz Bleda. Je bilo fajn, ampak ultra naporno, ker itak mali ni spal kot ponavadi in potem posledično sitnobica. Bo jutri bolje. Drugače pa mu je bilo fajn. Užival na travici. Pa dokler ni bil utrujen, je bil ful priden.

Shana86 -> RE: JANUARČKI 2014 (11.8.2014 18:50:19)

Voziček: smo tudi večinoma na prvi dvignjeni stopnji, enih 2x, ko je res protestirala, sem jo čisto posedla. Ko zaspi, pa itak leže.

Kdaj pa mislite, da pride v poštev nahrbtnik? V kenguruju si ne predstavljam jo nosit v gore, bi bili čisto premočeni. Ampak da bi tako dolgo sedela, mi je pa tudi malo tumač.

Obroki: zelo podobno. Okrog 6h dojenje, okrog 9h dojenje+ AM, okrog 12h kosilo (zelenjava, meso), okrog treh sadna ali sadno žitna ali sadno žitno mlečna [sm=jezicek.gif] malica (+večinoma dojenje in AM), okrog 18h mlečno žitna večerja, okrog 21h dojenje+AM. Aja a sem io prej pohvalila, da lepo je kosilo? Danes je spet štrajkala... odkar sem ji dodala meso, bi ona samo še meso... No je pa popoldne pojedla kar nekaj sadne kašice iz robid, malin, jabolka in banane.

Danes jo takoooo matrajo zobki... tisti Dologel pa pomaga ravno tri minute [sm=smiley13.gif]

Dorotheia -> RE: JANUARČKI 2014 (11.8.2014 22:11:54)

Jaz imam Calgel za zobke, pa se mi zdi, da sploh ne pomaga. [sm=smiley13.gif] Mu je pa fajn, neka "krtačka" (take gumijaste ščetinice ima) s katero mu malo masiram dlesen. To mu še najbolj paše. No, saj drugače ga tako zelo ne matrajo še ti zobki. Ni toliko naporen no. Baje spodnje enke niso problematične, ampak dvojke potem bolj. Pa zgornje enke. No, pustimo se presenetiti.

Drugače pa taki izletki. Mislim, da zdaj dolgo ne bom šla več sama z njim in recimo nekom, ki nima otrok. Tale prijateljica danes je sicer zelo razumevajoča, ampak vseeno. Jaz osebno nisem imela od tega nič, mali je sicer svoj čas užival, ampak smo pa imeli popoldan doma žurko zaradi nespanja. O hb, da je tale dan mimo, sem utrujena kot da bi me tank povozil.

Pa M mi zamuja že skoraj teden in sem se že ustrašila malo. Ker res ne bi bila spet noseča. Bi bilo sicer čudno, ker imava itak striktno in obvezno zaščito, ampak 100% pa ni nič. No, sem za foro kupila en test, pa je bil hb negativen. Zaenkrat res nimava v planu še kakega otročka. No, enkrat že, ampak si res želim, da bi bil prvi že malo samostojen. Pa v službi me še čakajo eni projekti. No skratka, sem si oddahnila. Zgleda, da je stres kriv, je pester mesec za nami. Iskanje stanovanja pa to...

Nič uživajte, jaz sem samo še za vodoravno...lahko noč...

mala_račka -> RE: JANUARČKI 2014 (12.8.2014 9:08:40)

Živjo:)

mi smo tudi po starem...

obroki: okrog 6ih dojenje, okrog 9ih sadno-žitna malica/sadna malica, okrog 12ih kosilo, okrog treh malica sadna/sadno žitna/sadno-žitno-mlečna, okrog 18ih dojenje, okrog 20ih zaenkrat še dojenje ampak nameravam v naslednjem tednu začeti z mlečno večerjo... Imamo pa zadnje čase kar težave, ker mala noče jesti...pa ne vem ali so to zobki ali je kaj drugega. Predvsem pri kosilu so borbe...še posebej če je notri meso! Sicer zobkov še ni, ampak so na poti:)

voziček: mi imamo še vedno čisto poleženega, ker še ne sedi samostojno. Potem, ko pa enkrat sedi samostojno, pa naj bi se uporabljal samo položaj 90stopinj - vmesni naj se sploh ne bi! Sicer vem, da je to teorija in da je v praksi to skoraj nemogoče...Samostojno sedenje pa pomeni, da se otrok samostojno iz boka SAM usede v sedeči položaj - to mi je rekla fizioterapevtka, in ne tako kot večina nas (tudi jaz sem med njimi) misli, da ko damo otroka sami sedet, da se obdrži v tem položaju brez podlaganja blazin in podobno. Pri nas smo še v fazi preizkušanja...je tako smešna - se postavi na vse štiri potem pa dela z nogami kot bi "štrikala", se ji z mojim samo smejiva. Enkrat bo že skapirala pravi položaj in se usedla[sm=jezicek.gif]

nahrbtnik: tudi tu velja podobno kot pri vozičku. ko otrok samostojno sedi se ga lahko da v nahrbtnik. Ga pa lahko podložiš...podrobno imaš prikazano na baby-book straneh:)

avtosedež: mi imamo v enem avtu še lupinico, v drugem pa avtosedež 0-18. V tem je zaenkrat še obrnjena nazaj in tudi bo še lep čas:) Ena mislim, da je napisala da bo otroka že obrnila v smer vožnje...a naj se ne bi to šele, ko je otrok povsem zmožen sam obvladovati ramenski obroč[sm=zmeden.gif]...to je zelo pomembno pri "sunkih", do katerih lahko pride med vožnjo...jaz si še ne upam[sm=zmeden.gif]

zobki: jo ZELO matrajo, ampak kot sem napisala jih še ni zunaj. Ji pa zelo pomagajo alternativna zdravila - granule:)

no, mi imamo danes doma očija, tako da jo mahamo na izlet:)))) juuuuuuuuuuuupi!!!

Se slišimo...

Dorotheia -> RE: JANUARČKI 2014 (12.8.2014 9:33:18)

mala račka, kaj pa pomeni to, da otrok obvladuje ramenski obroč oz. kako to veš, kdaj je primerno (predvidevam, da so to omenili v RA?)?
Mi imamo našega še v lupinici zaenkrat, bo še za kak mesec, potem pa bo šel v avtosedež. Smo pa kupili Romerja, ki se ga obrne v smer vožnje in ne tako kot lupinico. Za avtosedež je bilo meni rečeno, da se otroka da, ko : 1. preseže 9kg (če imaš navadno lupinico do 9kg), 2. ko dopolni 9 mesecev ali 3. ko samostojno sedi. In če otrok izpolnjuje vsaj 2 od teh treh "zahtev", potem ga lahko bp daš v tale navaden avtosedež. Tako je meni rekla kolegica, ker je njena sestra pediatrinja. Zdaj seveda, če ima otrok kakšne razvojne težave seveda prilagodiš oz. postopaš drugače (če recimo otrok hodi na ft ali kaj drugega). No, kot rečeno, mi bomo še kak mesec v lupini, potem pa avtosedež. Ne gre drugače, ker bo preprosto prevelik. To pa tudi ni varno. Pri nas so tudi ti pasovi že na knap tam pri ramenih.

Pri vozičku tudi itak - ali je čisto raven oz. naklon vodoravno ali pa 90%. V teoriji. V praksi je to spet drugače pomoje. In spet odvisno ali ima otrok kake težavice ali ne. Se mi zdi, da te zadeve prilagodiš posameznemu otroku. Jaz sem do sedaj našega tudi imela vedno čisto vodoravno (in še podloženega kot mi je pokazala na RA), sedaj pa odvisno. Kak dan tečnari in ga dam za nekaj časa na vmesni naklon, ampak nikoli ne za dolgo, ker se pač še ne usede samostojno. Ko se bo sam usedel - iz bočnega položaja sam, potem bo vse lažje. V nahrbtnik ga pa jaz ne bi dajala dokler se otrok ne usede sam.

Mene nekaj grlo boli in imam občutek da bom zbolela. [sm=smiley13.gif]

oblekca -> RE: JANUARČKI 2014 (12.8.2014 10:39:24)

Hej

Pri nas je še vedno lupinica in še kakšen mesec bo, čeprav mu je že kar dolgo premajhna

voziček: imamo nekje na vmesnem naklonu, včasih tudi prav dvigneno, a za kratek čas. mi pa teži, ker vsak ki ima 5 sekund časa teži zakaj ga ne prav posedem [sm=smiley29.gif] pa dajte mi že mir, res. Celo to sem že slišala, da sedaj bi se moral pa že na noge postavljat [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]. Resno?!?

obroke imava tako:
nočnega, ki je zelo različno
9:00 malo AM in sadje
12:00 kosilo
15:00 AM
18:00 mlečno žitna kašica
21.00 AM

joka...

Dorotheia -> RE: JANUARČKI 2014 (12.8.2014 10:52:52)

oblekca, ane, meni tudi gre na jetra, ker mi vsi pametujejo, zakaj ga ne posedam. [sm=smiley29.gif] češ, da si mora utrditi hrbtne mišice. [sm=smiley29.gif] Kar pike dobim, res.

Jaz imam pa res vedno bolj zabasan nos in grlo vedno bolj boleče. [sm=smiley13.gif] Upam, da se mali česa ne naleze.

oblekca -> RE: JANUARČKI 2014 (12.8.2014 11:50:04)

Kaj vaši sončki že pijejo iz lončka? Pri nas kar ne gre, odriva proč in samo ene parkrat je naredil nekaj požirkov. Saj vem da je navajen na flaško z dudo in mu tudi dam še po tisti, ker že tako včasih malo pije. Ampak se bo treba navadit na lonček...

Je pa naš fantek tako zlat dojenček [sm=smiley27.gif], jaz pa najsrečnejša mami na svetu [sm=smiley9.gif]

Dorotheia -> RE: JANUARČKI 2014 (12.8.2014 12:18:11)

Naš fantek pije iz lončka (oz. pokrovčka od flaške) že od enega 4. meseca. Vode noče po flaški. Tole mu pa kar gre. [sm=smiley1.gif]

Shana86 -> RE: JANUARČKI 2014 (12.8.2014 12:35:42)

Okej zdej bom mal zlobna [sm=hudicek1.gif] Teli v RA imajo pomoje mal premalo kontakta s splošno, zdravo populacijo otrok. Kateri dojenček se bo pa do cca 8 mesecev, ko je res sposoben bočnega seda, vozil čisto v leže? Itak je kar vse narobe in škodi... btw tudi teh lončkov za pitje ne odobravajo, ker se kao otrok mora naučiti, da se stvari polijejo in ne morejo piti z lončkom skoraj navpično...

Jaz sem pa dobila M... Je vse čisto normalno, samo pms je bil za znoret - kot da bi bila noseča, z nemirnimi nogami in vsem. Pa se niti ne bi branila še enega sončka, samo ne bi bila spet noseča [sm=jezicek.gif] Mam filing, kot da sem bila še včeraj...

Vi ste na izletih? Pri nas je oblačno in nonstop malo kaplja [sm=smiley13.gif] Sva bili samo malo okrog hiše, ampak se bova vseeno spokali ven še z vozičkom in prevleko za dež.

Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>