RE: JANUARČKI 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Shana86 -> RE: JANUARČKI 2014 (27.7.2014 12:29:25)

tashq moja ima tudi že skoraj od rojstva ninico (največkrat kar tetra pleničko) [sm=smiley1.gif] Mora pritisnit obrazek v nekaj. Že v maternici se je vedno tiščala kam, zato nisem dobila nobene normalne 3D slike [sm=jezicek.gif]

Night vit.C se s kuhanjem ne uniči (oz. manj kot 10% po pol ure vretja). Jaaaaa moj je tudi takooo počasen [sm=smiley1.gif] Zgubim živce, ko je punčka zvečer reees že lačna in utrujena po kopanju, on pa dela doktorat iz plenice... No okej, vsaj pomaga. Kuhat se zaenkrat še ni spravil, samo nonstop ima pripombe v stilu 'kdaj pa bo to lahko', 'zakaj pa tega ne sme'... Pa stara je 5 mesecev in pol, on bi ji pa kar vse že dal. In seveda sto vprašanj in 'zakaj pa', 'zakaj pa ne'. Kot bi imela ob dojenčku še enega malčka [sm=jezicek.gif]

Danes sva prvič gluten - sem skuhala brokoli, korenje in krompir in noter dala žličko ovsenih kosmičev. Bomo videli... Sem pa opazila, da ful lepše je, če je hrana precej gosta. Kar težko vsakič dosežem, ker kuham v vodi in nočem stran zlivat, ko je enkrat skuhano, ker so notri raztopljena hranila iz zelenjave... Vav, ve že ful stvari drugače dajete v hrano. Okej, je moja precej mlajša od vaših in sva komaj začeli. Ena je spraševala o čebuli - na pravilih uvajanja GH, ki mi jih je dala patronažna, piše, da lahko govejo juho po dopolnjenem 6. mesecu, tako da verjetno lahko takrat tudi čebulo in sploh vse, kar je v goveji juhi.

Night -> RE: JANUARČKI 2014 (27.7.2014 20:31:21)

Aeio, kako pa ti partner pomaga pri uspavanju ponoči, glede na to, da dojiš? Naš se namreč histerično dere, če ga ne podojim, ko se ponoči zbudi. Mogoče bi duda v tem primeru zalegla, ampak je nima.

oblekca -> RE: JANUARČKI 2014 (28.7.2014 13:39:46)

Pri nas je pestro, ne vem ali bo zobek, ali je samo včerajšnja luna bila tako močna, da ga drži že en teden...

Punce kako ste dale rumanjak, nekje berem, da mora bit trdo kuha, patronažna mi je takrat rekla, da ga kar zamešam v zelenjavo, jaz sem res že prav zmedena, ker je toliko različnih inf. da ne vem več kaj je prav.

Partner mi veliko pomaga ko je doma, je pa tudi bolj počasen ja. Pa ko mali najbolj joka bi se on dogovarjal kaj in koliko mu dava jest.

moram it...

Dorotheia -> RE: JANUARČKI 2014 (28.7.2014 14:25:57)

Oblekca, jaz sem jajček dobro skuhala, da je bil rumenjak čisto trd. In sem mu dala veliko četrtino v zelenjavno kašico (takrat, ko nisem dala mesa zraven).

Našemu fantu čisto dogaja. Že ene 2-3 dni. Totalno živahen, zdaj 2 dni že bolje razpoložen in se ful sam zamoti. Zobkov sploh še ni, niti na vidiku (pomoje tisto zadnjič ni bila zadebeljena dlesen zaradi zobkov, sem samo jaz privide imela). Je pa danes spal eno uro dlje - do 8h in je bilo posledično spet vse zamaknjeno (jaz sem v takih dneh čisto zmedena, ker ful ne maram, da me karkoli spravi iz ritma [sm=smiley29.gif]). Itak je potem ravno sadno dopoldansko malico prespal in se zbudil ob 13h, ko imava ravno kosilo. Sva kar kosilo jedla, zraven pa sem mu dala za piti svež jabolčni sok (iztisnjen iz jabčka), da je vsaj nekaj od sadja bilo.
Verjetno, da bo popoldan bolj lačen, mu bom pa takrat nekaj zimprovizirala. Mu pa je zadnje čase vse bolj zanimivo kot hrana. [sm=smiley36.gif] Sicer lepo je, če je lačen, ampak se hitro naveliča in mu ni več. Pa potegnil se je in sploh ni več tako buckast, ne vem no. Verjetno se tudi pozna, ker je ful aktiven. Vsak dan je hitrejši. In ja, najbolj zanimive mu niso igrače, ampak stvari po stanovanju - recimo ena kovinska mizica - prav hitro se pripuza do nje in če ga ne dam proč, bi jo prav hitro zvrnil. Pa zdaj se igra s prazno vrečko od plenic. [sm=smiley36.gif] Stvari, ki šuškajo, so mu ful zanimive.

Je pa imel danes zjutraj fuuul trd kakec - prav taki bobki. Groza. Sem mu dala malo lactecona. Verjetno, ker sva včeraj borovnice+banano jedla. Včeraj je imel tudi kar temen kakec (itak od borovnic). Drugače pa kaka ene 2-3x na dan.

Aja, pa včeraj sem mu za večerjo naredila gres na riževem mleku in malo banane zamešala not. Mu je bilo ok, pa se je po ene 10 žličkah tudi naveličal. Ni bil več lačen. Kao. [sm=smiley36.gif]

oblekca -> RE: JANUARČKI 2014 (28.7.2014 15:53:10)

Dorotheia hvala za info. glede jajca.

Glede trdega blata pa pazi pri prehrani. Banana, riž, korenček, surovo jabolko ki postane trdo, vse to zapira. Morda še kaj, pa ne vem.

Pri nas se mali nič ne zamoti sam, če me ne vidi ali pa očija, gre kar v jok. Jao ne vem kdaj bo tega konec. No saj se je komaj začelo, verjetno je to ena taka faza, kaj vem.

Z GH sva tudi midva stalno na istih stvareh se mi zdi. Pa se ne sekiram, mislim, da je še tako majhen, da ni nič narobe s tem, tudi če je kak dan več na mleku se mi ne zdi nič narobe. Bolje kot tiste kupljene smrdeče kašice [sm=jezicek.gif]

Shana86 -> RE: JANUARČKI 2014 (28.7.2014 18:07:41)

Meni je tudi patronažna rekla, da jajce trdo skuhaš, ločiš rumenjak in ga vedno več vmešaš v kašice med kosilom, do cca. treh rumenjakov na teden.
Jaz tudi vsak dan sproti improviziram glede GH. Kdaj imava po zajtrku še eno mlečno malico (dojka+AM), kdaj je takoj kosilo. Kakor pride. Popoldan ji včasih dam sadje, včasih ne. Nekako gledam samo, da ima okrog 12-13h kosilo in okrog 18h večerjo. Je pa mala smešna - kuhane breskve niti slučajno ni marala, danes pa je kos surove z veseljem žvečila. Verjetno tudi zato, ker je bila hladna in ji je pasalo na otečene dlesni.
Je bila očitno prejšnji teden luna, ker je ta vikend popustilo - nič ni tečkala, tudi dlesni je manj drgnila. Pa spet več spi ponoči, danes je ni bilo treba hraniti že ob 5h, 6h, ampak šele ob pol osmih.
Tudi moja ima bolj kompakten kakec [sm=smiley36.gif] Ni trd, samo pač, khm, basa je [sm=jezicek.gif]
Zdaj grem pa v šoping [sm=smiley1.gif] Danes sem šla gledat za punčko v hm, ca, babycenter pa niso imeli nič fajn stvari, grem online [sm=smiley1.gif]

Dorotheia -> RE: JANUARČKI 2014 (28.7.2014 18:16:27)

Naš mulo danes sploh ni lačen. [sm=smiley36.gif] Tudi popoldanski obrok mleka je bil bolj tako tako. Ah, pride tak dan.

Drugače pa je danes prvič naredil premik iz vseh 4, sicer ravno toliko, da je, ampak je pa. Prav kot kobacanje. Neverjetno, kako je močen. Pa skoraj se je že usedel iz vseh 4. [sm=bravo.gif]

Pa nonstop se dviguje na kolena in nasploh na vse 4. Jaz kar ne morem verjeti, še 1,5 meseca nazaj je bil pa še čisto nemobilen. Res neverjetno.

Aeio -> RE: JANUARČKI 2014 (28.7.2014 20:57:13)

Night, ja, dojim, ampak vsako uro mu ne dajem jest. Ce se zbudi na uro, dve, ga poskusamo uspavat nazaj. In takrat mi res pomaga.

tashq -> RE: JANUARČKI 2014 (29.7.2014 10:40:44)

ooo...
super,da ste me spomnile še na rumenjak...[sm=smiley20.gif]bomo kar danes sprobali...

drugače pa je mala spet začela malo več dvigovati rito in malo manj pilotirati.[sm=bravo.gif]sva pa probali tisto igranje preko noge pa mi ni čisto nič jasno...[sm=zmeden.gif]sem probala preko stegna pa ji je izgleda previsoko(pa nisem nek bajsek...[sm=jezicek.gif])pa še preko meč pa ji je tudi previsoko.se prekucne ali na nos(oz. včasih da roke predse) ali pa nazaj na medenico,tako da ima samo še roke preko moje noge...če jo pa jaz držim v tem položaju(in seveda lovim ravnotežje,ker ima in roke in noge v zrak),se pa kmalu potem obrne ali levo ali desno na hrbet...[sm=zmeden.gif]hm...zdaj ali jaz ne znam ali ona ne zna...[sm=smiley36.gif]

se pa veliko igrava v sedečem položaju,da je naslonjena na moj trebuh...to ji gre pa super.se že veliko opira na roko in z drugo igra...samo ne razumem:tako igranje naj bi bilo ok,čeprav ni fino,da otrok sedi(da ga posedaš),preden se sam usede...[sm=zmeden.gif]

zadnjič je tudi probala ovseno mleko+gres.sem ji dala za popoldansko malico,ko vedno dobi neko žitno-mlečno kašico...je seveda takoj navalila,ker ji tiste kašice res pašejo in verjetno že ve,kaj jo čaka ob tej uri...no,ko dobi v usta,so se ji pa kar obrvi dvignile v presenečenju...[sm=smiley36.gif]no,potem je pa le navalila,ji je izgleda dobro.[sm=smiley1.gif]

pomoč partnerja...hm...[sm=jezicek.gif]če mu ne razložim v detajle in po možnosti še napišem(narišem[sm=smiley17.gif]) zraven,bo vse narobe...[sm=jezicek.gif]saj drugače je kar priden,samo ponavadi mu moram jaz reči,če naredi to-pa-to,ker sam tega ne vidi...kot pri ostalih stvareh v hiši...[sm=smiley36.gif]mi že veliko pomeni,če spoka tamali ven,pa da jaz v miru kaj naredim doma pa če mi ostane še kaj minutk zame...[sm=smiley1.gif]

Night -> RE: JANUARČKI 2014 (29.7.2014 11:10:37)

IZVIRNO SPOROČILO: Aeio

Night, ja, dojim, ampak vsako uro mu ne dajem jest. Ce se zbudi na uro, dve, ga poskusamo uspavat nazaj. In takrat mi res pomaga.

Aja, to si mislila. Jaz mu navadno dam kar za jest, ker nikoli ne vem, če je lačen, žejen...
No, zadnjič je bilo tudi pri nas tako, da se je zbudil čez 2 uri po uspavanju, pa ga je mož nosil, dokler ni zaspal nazaj, ampak to je bilo tako dretje, da joj [sm=smiley29.gif] Včeraj se je isto ful zgodaj zbudil, pa sem ga samo malo pobožala, pa je zaspal nazaj. Zadnji dve noči se ful pogosto zbuja. Včasih samo lučko prižgem, pa zaspi nazaj, včasih ga moram podojit, včasih ga samo k sebi vzamem in že spi naprej. Mah nikoli ne vem, kaj bo. Sva z mojim razmišljala o tem, da bi ga odvajala od nočnega dojenja. Sicer ne še zdaj, ampak čez kakšen mesec. Ima katera izkušnje s tem?? Kot sem brala po forumih, pišejo, da je nekaj noči jok, potem pa se dojenček navadi in spi celo noč. Jaz zaenkrat še ne bom odvajala, ker je res lačen, saj ponoči spije kar dosti. Mogoče bi, če bi ukinila nočno dojenje, več spil čez dan, ampak se bojim, da ne bi in da bi se potem kar odstavil, no, tega pa nočem. Tako da bomo pač še počakali.

Rumenjak bom tudi jaz danes prvič dala, ampak moram po jajca. Pri nas nismo neki ljubitelji oz. porabniki. Kje jih ve kupite? Jaz domačih nimam možnosti dobit, bi pa obvezno bio jajca. Torej kje so najboljša?

tashq, s posedanjem je mišljeno to, da ga zacementiraš z blazinami in pustiš, da je tako. Če ga imaš pa pri sebi v naročju, pa vseeno trenira tudi sam malo, tako da ni čisto isto. Čeprav tudi v naročju po moje ni fajn, da dolgo sedi. Ne vem, naš še ne sedi in ne kaže interesa, da bi se usedel. Zaenkrat se tudi ne premika še naprej/nazaj, ampak samo vrti okoli svoje osi. Tudi nazaj na hrbet ne zna. Na postelji se sicer premika, ker mu je zgleda lažje, ampak na tleh pa ne. Bo že pogruntal sistem [sm=smiley1.gif] Saj zaenkrat še paše, da je dokaj pri miru. Potem bo treba pa res pazit na vse.

Ja, mojemu je tud treba vse naročit, kaj mora narediti. Saj naredi vse, ampak sam od sebe se težko spomni. Da bi ga sam od sebe previl al pa mu naredil kašico - no way, če mu pa rečem, pa ni problema. Kako so si podobni [sm=smiley36.gif]

Shana86 -> RE: JANUARČKI 2014 (29.7.2014 12:26:53)

Saj tisto preko stegna pomoje naj bi izgledalo tako - se v bistvu guga z opiranjem na dlani in kolena. Al kako [sm=zmeden.gif] Moja tako dela... Sva začeli predvčerajšnjim in včeraj je na tleh na trebuščku že dvigala rito in spodvijala kolena, kot bi se hotela plaziti. No mogoče je pa naključje. Pa z rokicami se na trebuhu odriva v rikverc. Je ful smešno - ubistvu hoce naprej do igrač, ampak ne ve, kako, potem je pa vedno dlje [sm=smiley36.gif]

Sedi pa sama od sebe v naročju. Če jo naslonim nase, se dvigne. Danes se je začela gugat in odrivat, če se hoče premakniti - mogoče bo ena tistih, ki se sede odrivajo in tako potujejo okrog [sm=smiley36.gif]

A da bi moj skuhal kašico? Haha [sm=smiley36.gif] To izgleda takole: "Okej, bom." Čez 5s: "Hmmm kje pa je bučka? Kje pa imava krompir? (Že 3 leta na istem mestu)" In tako dalje od pisod do sekljalnika, potem pa obupam [sm=jezicek.gif]

Ta teden se imava z malo ful fino, ker imava ful obiskov malckov/hodiva na obiske. Ima neverjetno rada otroke. Pa ful se utrudi - danes je preskocila dopoldanski spanec, zdaj pa ze 1,5 h spi. No se ze prebuja, kosilo je kuhano, letim.

mala_račka -> RE: JANUARČKI 2014 (29.7.2014 21:50:12)

Živjo dame:)

midve sva tudi po starem...:)

premikanje - najina se že premika tudi naprej in sicer tako, da si pomaga z dlanmi in povleče celo telo naprej - v bistvu lazi:)))) je ful dobro za vidit:)
kar se tiče tiste vaje na nogah...je res tako, kot si zapisala shana86 (to delamo na vadbi)...otroka damo čez obe naši stegni, potem pa lahko dvigujemo eno nogo in drugo (našo!!!) in s tem otroka spodbujamo da se upre na roke in da se usede na noge - tukaj moramo vztrajati da se otrok usede nazaj na noge - rito da čisto na meča, kot bi klečal (upam, da sem razumljivo napisala:)) je pa še ena vaja dobra...enako damo otroka v isti položaj, samo čisto na koncu naših nog - malo nad gležnji, kjer bo otrok nižje in mu njegovo nogo potisnemo proti njegovemu popku tako da se skuša sam odriniti in priti čez naši nogi - lahko mu premikamo igračko pred rokami, da bo skušal priti do nje:) Kar pa se sedenja tiče, pa je meni vaditeljica strogo odsvetovala posedanje, kar pomeni da otroka ne dajemo v sedeč položaj in ga nikakor in nikoli ne oblagamo z blazinami!!! Pomembno je da se otrok nauči sam usesti...usedel se bo v stranski sed in na ta način se lahko tudi z njim igramo npr. med našimi nogami... če pa otroka posedamo na način kot sedimo mi, pa mu najverjetneje naredimo več slabega kot koristi. Jaz sem osebno mnenja, da je najboljše slediti otrokovemu razvoju in ne forsirati...je pa tako, da je vsak otrok individum in nekateri prej naredijo določeno stvar, nekateri jo bodo pa šele čez mesec, dva...dokler je otrok zdrav in nima kakšnih drugih težav lahko samo uživamo v njegovih vsakodnevnih uspehih[sm=bravo.gif]

kar pa se mojega dragega tiče pa lahko rečem same pohvale...vedno mi priskoči na pomoč, kadarkoli ga potrebujem...oziroma opazi da ga potrebujem:) naredi enako hitro kakor jaz, včasih mogoče kakšno stvar še hitreje ker pač manj komplicira kot jaz, pa na koncu vidim, da je velikokrat res bolje tako[sm=jezicek.gif] je pa ena pomanjkljivost...več ali manj je v službi, tako da ponavadi pride domov šele potem, ko malo že spravim spat[sm=smiley19.gif] tako, da se lahko izkaže med vikendi in kadar ima dopust[sm=bravo.gif] sem pa res srečna da se lahko zanesem nanj[sm=bravo.gif]

ima pa tudi najina ful rada druge otroke...to bi jih nonstop prijemala, pa ful se jim smeji[sm=smiley36.gif] jih je prav luštno gledat na vadbi, ko se vsi med sabo opazujejo in velikokrat tudi prilezejo eden do drugega[sm=smiley36.gif]

mamice, nekaj me zanima...kakšne testenine ste za začetek ponudile svojim [sm=duda.gif]?

lep večer in mirno noč...

lencyk -> RE: JANUARČKI 2014 (31.7.2014 15:39:13)

Živjo punce,

tako bi rada sproti kaj napisala, pa mi sploh ne znese. Smo bili na morju. Tamala je dobro prenesla vožnjo. Edino prvi dan je bila malo zaprta, potem je pa normalno kakala. Končno ni več pokakana do hrbta, odkar imamo GH.

Jo moram pa pohvaliti, ker se je ravno na morju začela plaziti. Prejšnje tedne je prav tako pilotirala, kot ste nekatere pisale in se kregala, ker ni dosegla igračke. Jaz sem jo sicer res vsak dan spodbujala in pustila da se malo krega :) ... pa ji je le ratalo. Danes sem jo našla v kopalnici, ko sem zanjo pripravljala sadje.

GH: Kosilo smo že nadomestili, sadje prav tako. Pri meni noče več jesti, ko to poje. Tako da jo dojim samo še 4x. Ampak sem ugotovila zakaj se je začela ponoči tako pogosto zbujati. Lačna je bila. Ob 21:30, ko sem jo nazadnje hranila, ni bilo več veliko mleka. Zato sem ji včeraj naredila rižolinkota z mojim izčrpanim mlekom. Zjutraj si ga še vedno izčrpam od 100-200ml. In posledično smo celo noč spali. Sedaj bom večerni obrok prestavila na 19 uro, jo potem še stuširala in okoli 20ih bo še pri meni jedla. Upam da bo to zmagovalna kombinacija, da prej zvečer zaspi. Imam pa cel zmrzovalnik poln mojega mleka, nimam kam več dati :)

Me pa zanima kako ve uspavate svoje dojenčke? Jih samo položite v posteljico in greste stran? Ali ste samo zraven? Jih božate? Jaz bi jo tako rada navadla da sama zaspi, pa ji to uspe le zjutraj. Ima katera kakšen nasvet glede tega?

Kaj jim dajete za gosti večerni obrok poleg mleka?

Dorotheia -> RE: JANUARČKI 2014 (31.7.2014 16:23:24)

Helou punce!

Jaz sem našemu škratu danes za sadno dopoldansko malico malo eksperimentirala - sem na ovsenem mleku skuhala pirine kosmiče (ampak sem imela tiste navadne, ne za dojenčke), jih potem s paličnim zmiksala in zmešala z enim velikim naribanim jabolkom in pol banane. Pa mu je ful teknilo.

Za kosilo pa je tudi pojedel vse. (okrog 180ml pomoje). Me je prav presenetil, ker ni nekaj mahnjen na hrano zadnje čase, poje toliko, da je sit in šiba naprej. [sm=smiley36.gif] Sem mu pa skuhala kot govejo juhico oz. teletino, 1 krompir, 1 korenje, malo kolerabe in čisto malo čebule in malo peteršiljčka. Ful mi je teknilo, res. Je kar mrmral zraven in že ful dolgo ni tako lepo spet ust odpiral. Naš je kar lisička, če je kaj takega, da mu ne tekne ravno, sploh ne bo lepo na široko ust odpiral. [sm=smiley36.gif]

Drugače pa se mi tudi plazimo že en teden in vsak dan hitreje. Nonstop ga moram popravljat. Pa totalno se postavlja na kolena od zadnjič, ko sem pisala. Hoče iti na kolenih naprej, pa itak še nima ravnotežja in telebne naprej (tudi z glavo [sm=smiley36.gif]). Zadnjič je padel s kavča mojemu, sem bila tako huda nanj. Itak ful je živahen no, sploh na kavču ali postelji nori kot malo zmešan. Se obrača na vse strani. Aja, točno - zadnje dneve pa opažam, da se enako obrača iz hrbta na trebuh na obe smeri (nekaj časa nazaj se je ful več na levo....no zdaj lepo gresta obe smeri). Pa nasplošno je kar rad na trebuščku no - zdaj se tako igra. Če se naveliča, pa gre na bok in potem na hrbet nazaj.

Se pa FUUUUL slini. Vsak dan bolj. Slini se veliko že od 3. meseca, ampak zadnji teden pa res grozno. Tudi slinček ne pomaga. Usta odpre in žuli igračko ali nekaj (ful ima rad noge od mize, ker so kovinske) in medtem pušča potoke sline. Groza. Cel je moker od tega. Zobkov še ni na vidiku, ampak pomoje bosta spodnja dva kmalu.

Spanje/uspavanje - glede tega ne znam svetovati, ker imam jaz ful srečo. Naš ful rad spi ali kaj. Jaz ga samo odložim v posteljo in grem. Itak mu vedno dam lupčka in mu rečem lahko noč in lepe sanje in samo grem. Nikoli ne joka. Sam brez težav zaspi. Mislim pa, da je pomagalo, ker imamo tako že od začetka. Pa ne vem no, naš je ful srečen, ko ga zvečer odložim v posteljico. Prav tak srečen je. [sm=smiley36.gif] Zdaj, ko se tako premika in obrača, ga tudi čez dan odlagam v posteljico (prej je bil na kavču ali na najini postelji, zdaj pa ga ne upam več pustiti). pa tudi ni težav.

Pa opažam, da odkar je tako aktiven in se pač premika in vse to, da je tudi malo bolj utrujen.

lencyk -> RE: JANUARČKI 2014 (1.8.2014 14:50:08)

Aja še to sem pozabila...

Partner: mi bolj malo pomaga, ker cele dneve dela. Tudi moj je bolj počasen, mu vsakič znova rečem, naj se malo podviza :)

Plenice: Jaz sem začela prakticirati, da ji menjam plenice šele po hranjenju, ker vedno kaj naredi sele potem.

GH: koliko sadja dobijo vaši dojenčki naenkrat? Pri meni poje recimo skoraj celo banano in celo jabolko. Pa recimo dve marelici in banano. Se mi zdi da ful poje.
Pa koliko zelenjave pojejo? Meni je že dva dni pojedla okoli 300ml. Pa če bi imela, bi pomoje še. Samo nisem več naredila. Razen če ima poskok v rasti.

Dorotheia -> RE: JANUARČKI 2014 (1.8.2014 17:48:52)

lencyk, tvoja pupa pa pridno papca.
Ne vem, če jem količinsko omejeno navzgor, koliko pojejo. Naj bi v tej starosti od 150-200ml. Itak so si otroci različni. 300ml mi je pa drugače meni ful, kolegica ima otročka starega 1 leto in ne poje toliko. Mogoče je pa res imela poskok v rasti. [sm=smiley1.gif] Naš poje povprečno okrog 150-170ml. Itak pa so si otročki tako različni, da bz sploh primerjat. Do enega leta itak sploh ne gledajo toliko, niti kako se kaj redijo. Koliko pa imate kg sedaj? Naš je še vedno bucko mali (imamo pa okrog 8,5kg malo manj), ampak izgublja malo ta špehec, odkar se več premika...se ful pozna.

Sadje pa tudi ja - 1 banano in 1 jabček poje za malico (pa še malo piškota dam včasih zraven, da je bolj gosto). Ali pa pol avokada in 1 banana. Ali pa 1 breskev in 1 banana. Malo kombiniram po občutku.

Danes pa sem za kosilo spet naredila polento in zelenjavo, pa mu polenta še vedno ne tekne. Itak je najmanj pojedel potem celotne kašice, pomoje ravno okrog 50ml. Je bil potem ful hitro spet lačen in je dobil mleko pač prej. Je pa spet danes nekaj tečkast.

Nič, uživajte!

tashq -> RE: JANUARČKI 2014 (3.8.2014 15:09:16)

evo mene...[sm=smiley1.gif]vidim,da ste ostale tudi kar polno zasedene...

mi smo ta teden praznovali P. rojstni dan,že 2x,pa še morajo sorodniki pridt...[sm=smiley29.gif]pa so vabljeni samo dedka,babici+2 teti z družinama in stric-res najožja familija pa jih ne spravimo vse naenkrat...kako bo šele potem,ko bo treba še kakšne prijatelje/sošolce povabit...[sm=smiley3.gif]

Nika je dobila prvi zobek...sicer je bila ta teden res zoprna pa nisem prepričana ali zaradi zobka ali pa ker ji prešnji "režim" ni več ustrezal.v glavnem, v četrtek,ko je zobek pokukal ven,sem ji uvedla nazaj še en obrok,posledično zmanjšala ostale pa drugače hodi spat,je bila prvič spet "stara" ona.končno![sm=bravo.gif]
zdaj ima 6 obrokov(koliko imajo vaši obrokov čez dan?),zjutraj in zvečer se samo doji,po kosilu pa ne rabi več.se je pa videlo,da ji prejšno hranjenje/spanje ni več ustrezalo,ker se je že ob petih zjutraj začela zbujat,poleg seveda tečnobe in večne zaspanosti ravno med hranjenjem...zdaj ima kosilo že ob 11.(predtem mlečni zajtrk in sadno/žitno/mlečno malico),potem gre prvič spat za 2 uri,ob dveh eno mini malico,okoli pol petih mlečno-žitno kašico,po njej pa spet spanec za kakšno urico.med sedmo in osmo pa spet dojenje...sem prav vesela,da smo našo punco spet dobili nazaj![sm=smiley1.gif]aja,belo je tudi za drugo spodnjo enkico...

sem prebrala,da en [sm=duda.gif] ni ravno ljubitelj polente...danes je N. z veseljem zmazala(tudi ni ravno ljubitelj polente) polenta+rumena,zelena,rdeča paprika(vse tri zato,ker smo jih imeli ravno doma)+ovseno mleko.paprike sem skuhala.

smo pa vadili tisto preko noge,hvala za bolj podrobnen opis...[sm=smiley1.gif]ampak N. še vedno ni jasno,da naj bi imela noge skupaj,če hoče kam pridt...[sm=smiley36.gif]vedno, ko jo tako gugam preko noge,se "usede,pade" na medenico,ne na kolena...se pa že sama s trebuha postavi na kolena in na komolce(ne na dlani) in se tako guga...samo to ji je izgleda bolj kot igra...se ji prav vidi,da če pa kam hoče pridt, pa spet začne pilotirat...[sm=smiley36.gif]punca,roke in noge na tla!

ne vem pa kako je količinsko omejeno navzgor glede GH,sem se tudi jaz to nekaj časa nazaj spraševala...je mala tudi veliko pojedla,če ji je bilo všeč...zdaj ji pa kar zavestno dajem malo manj(kot prej-torej verjetno nekaj povprečnega),ker ima zdaj 6 obrokov.

mi tudi "uspavamo" tako,da jo samo položimo v posteljico...je pa res,da imamo tako že od začetka...če je bilo na začetku malo več "dela",ga zdaj ni več...pa vedno jo opazujem,kdaj je zaspana itd.,zato da ji potem lahko zamenjam rutino,če je potrebno.jaz sem taka,da kar mora biti en red,vsaj na približno-saj otroci imajo tudi radi red.septembra,ko gre P. spet v vrtec,bo pa tudi potebno še bolj gledati na uro kot zdaj...

pa pa...[sm=zz_wavespin.gif]

Dorotheia -> RE: JANUARČKI 2014 (3.8.2014 21:03:32)

tashq, midve sva si pa ful podobni, vsak glede določenih zadev.
No, jaz imam tudi rada res in neko rutino, pa mislim, da našemu malčku tudi to paše. Kdaj, ko je moj doma in se nam red malo podere, da je mali takoj bolj siten.

Zobkov mi še nimamo, ampak mislim, da ima dlesen malo spodaj napeto. Bomo videli.

Aja, pa naš je tisti, ki ne mara polente. Ni šans. Vsaj zaenkrat ne no.

Naš se je danes za kosilo ful najedel (pa je pojedel malo manj kot 200ml pomoje) in je bil potem celo popoldne ful sit. Imava pa kosilo okrog 13 sedaj. Po kosilu spanje, potem pa malica (popoldne je še vedno mleko) in potem večerja. No, malico je danes kar preskočil (mleka sploh ni hotel) in sploh ni kazal lakote do 19h zvečer. [sm=zmeden.gif] Mi je čudno. Je za večerjo potem sicer pojedel kar dosti in potem še pred spanjem spil okeog 120ml mleka, a vseeno. No, ima očitno dovolj.

Je pa res, da zadnje 14 dni ni ravno nekaj mahnjen na hrano. Samo toliko, da je sit, drugače ga ne zanima sploh. Raje se premika in lazi po tleh in liže igračke. [sm=smiley36.gif]

Danes sem mojega in malega poslala ven popoldan in sem jaz generalno počistila stanovanje. No, še kopalnica mi je še ostala. Sem se prav sprostila. [sm=smiley36.gif]

Glede uspavanja pa je bilo tudi pri nas isto kot pri tebi tashq. Mi smo isto imeli na začetku (prva dva meseca) več "dela" s tem in sva bila oba res dosledna, pa se je mali navadil očitno. No, hb, je prav luksuz to, da tako lepo zaspi brez težav.

Dajte mi malo povedat....zdaj naši sončki že tako zelo dojemajo. Jih kdaj kregate oz. rečete, da kako stvar ne sme? Jaz priznam, da sem včasih kar huda. Imam potem hitro tudi slabo vest, a se mi zdi, da ravno vsega mu pa ne rabim pustit. Če hoče neko zadevo, ki jo tisti trenutek ne "more" dobiti, jo ne bo dobil in pika. Meni se zdi, da že ful vse ve....se prav vidi.

In ja, naš se res vsak dan bolj premika. Zdaj lazi že po celem stanovanju. Ful ima rad kovine. [sm=smiley36.gif]
Pa obrača se na vse strani, da je groza. Sploh po posteljici. Danes zjutraj se je ob pol 7h zjutraj oglašal in sem ga šla pogledat, je pa v spanju bil na trebuhu in v spanju pasel kravice. [sm=jezicek.gif] Mulc en. Haha.

Nič, šibam pod tuš in spat prav hitro. Rabim malo več spanca.

witch -> RE: JANUARČKI 2014 (4.8.2014 11:08:58)

Hej hoj.
Evo mene po dolgem času. Toliko dela je z urejanjem hiše, vrta, vsega. Enostavno ni časa za nič. Še na sebe pozabim včasih [sm=zmeden.gif]
Naš fantič je že dopolnil 7 mesecev. Neverjetno kako hitro je šel ta čas. Zleze v vsak kot, premika se kot mala kača, zvija se dokler ne doseže igrače ki jo hoče. No, ko pa je lenuh pa takoj v jok. In čaka da jo dobi. Tudi sedet se spravi že, vendar mu redko uspe. Igrava se seveda v sede, ker v leže je dobro samo ko je res dobre volje. Naslonjen je na mene in se igrava. V skrajni sili, ko je kaj za narediti pa prakticiram bubmo. Za par minutk, da naredim. Je pa postal ful živahen in glasen dojenček. Dere se, cvili, zjutraj ima prav monologe [sm=smiley36.gif] bababa se dere kot zmešan. Ful pokaže kaj želi, jok, stegovanje rokic, malo baba in več kaj hoče.
Mi pa še ene par dni ful slabo je. Noče. Usta stiska in maha z rokicami da ni mogoče dati v usta ne žličke ne dude. Drugače pa je živahen, tak da mu verjetno nič ne manjka.

Spanje zvečer zaspi okrog pol osmih in se zbudi med enajsto in eno. Potem pa spet med peto in sedmo. Navadno zaspi še do ene osmih. Ne pa vedno. Če se zbudi okrog sedmih navadno ne spi nazaj. Zna pa spati do štirih, pa potem do osmih. Čisto odvisno. Čez dan pa navadno 2x. Enkrat malo krajši spanec, enkart dalji. Ni pa to zdaj neko pravilo.
Pomoč partnerja. Mi ful pomaga. Če ne drugače se igrata da mami kaj v miru lahko naredi. Kakšen dan je več z njim kot z mano. Se previjeta, nahranita, uspavata, igrata. Vse. Je ful atijev. Ker smo se preselili daleč stran od babic in tete, se moramo nekako znajti brez pomoči. Prej je babica ali teta priskočila na pomoč. Zdaj pa smo sami. In ati mora pomagati. In sem zelo vesela da se tako dobro razumeta.

tashq -> RE: JANUARČKI 2014 (5.8.2014 15:24:53)

ooo[sm=smiley1.gif]
eto,še druga enkica prišla ven.
drugače pa nič novega:premikanje po starem,spanje po starem,hranjenje po starem...[sm=jezicek.gif]je pa res veliko bolj zadovoljna kot prejšni teden...

kreganje:seveda!vzgoja se mora že takoj začet![sm=zz_devil.png]
malo heca...[sm=jezicek.gif]drugače pa ja,ravno ta teden sem jo prvič okregala.se je hotela s kablom od računalnika igrat.opa,to pa ne!sem ji ga vzela nežno iz rok,jo grdo pogledala v oči pa rekla naglas:Ne!sem se kar smejat začela,ko se je našobila pa čisto malo solzne učke dobila.potem je pa čisto počasi rokico stegnila,mene gledala v oči pa spet prijela kabel.pa spet ponovim-kabel iz rok pa rečem: Ne.pa je šobica ratala še večja,učke še bolj solzne,pa spet začela počasi stegovat rokico.meni je bilo tako smešno,sem se kar na glas smejala.vem,da je bilo to grdo od mene,samo če se je prav videlo,da že preizkuša meje.[sm=jezicek.gif]no,po tretjem"ne" je pa padla v grozen jok..."mami,kaj mi ne pustiš igračke!?!?"[sm=jezicek.gif]ta kabel ji je bil do zdaj 3x všeč in 3x smo jo "vzgajali","vzgojili" je pa še nismo...[sm=jezicek.gif]sem pa ugotovila,da če jo premaknem potem kakšen meter stran od kabla,da ima fino motivacijo za premikanje naprej...[sm=smiley2.gif]

Dorotheia -> RE: JANUARČKI 2014 (5.8.2014 18:24:44)

Hahaha, tashq, dobra!
Jaz se tudi dostikrat smejem malemu in šobicam. [sm=smiley36.gif]

Drugače pa tudi našem ful palijo kabli. Pa potem copati, če jih imam kje po stanovanju (takoj prišiba do njih in prav hitro se poganja) pa kaka kovina (recimo noge od mize) ali pa mobitel. To pri našem ful pali in se takoj priplazi do tega, če kje vidi.

janaž -> RE: JANUARČKI 2014 (6.8.2014 14:05:11)

Hej, se toliko dogaja, da ne uspem nič napisat, čeprav vas včasih preberem.
V glavnem naša tudi že puza okoli, samo do prve igračke ji je sedaj čisto dovolj.
Mi bomo pa sedaj začeli s hrano pa me zanima kdaj so smernice za mlečne izdelke? In kaj še ne sme jesti dojenček pri 6 mesecih.
Mi v petek šibamo nadopust in se že ful veselim.

pa pa

lencyk -> RE: JANUARČKI 2014 (6.8.2014 15:38:03)

Hey.

Še jaz na hitro. Mala ima 9800g, velika 69.
Danes sem ji dala za kosilo samo 200ml in je zaenkrat ok. Bi ona po moje še kar jedla. Cepljenje je šlo ok. Pediatrinja mi je pa tudi rekla, da ni problema če poje 300ml, ker do 1 leta naj ne bi nič komplicirali. Itak je veliko zelenjave. Ji bom vseeno probala dati malenkost manj. Je bila pa ful presenečena da se že plazi. Je rekla da je to vprašanje, ki ga dajo pri 9 mesecu. Tako da tisti, ki se zaenkrat samo obračajo je čisto dovolj. Je povedala da je naslednja faza da se sama usede in da začne vzdigovati kolena pri plazenju. Tako da jo moram sedaj še to natrenirati :) Mi pa lazi že čisto povsod, ves čas jo moram imeti na očeh. Danes mi je prišla pomagat iz pomivalca posodo zložiti- no bila je zraven in gledala :) Tako je posrečena.

Moja se že ene 3 tedne prijema za ušeska, ko je zaspana. Ali se vaši tudi? Pa že kakšna 2 meseca tlači stopala v usta. Je tako smešna :) Pa igračke je ne zanimajo toliko kot vse ostale stvari.

Me pa zanima ali ve hruško naribate, ali jo samo zmiksate s paličnim mešalnikom?

lencyk -> RE: JANUARČKI 2014 (6.8.2014 18:57:06)

Ups, sem narobe napisala. je težka 8900g.

Dorotheia -> RE: JANUARČKI 2014 (6.8.2014 21:10:10)

lencyk, zanimivo. No, naš se še ne usede sam in nič ne kaže, da bi to kmalu izumil. [sm=jezicek.gif] Se pa že totalno postavlja na kolena med plazenjem in se hkrati postavlja na roke (na lepo iztegnjene dlani) in se potem gunca naprej in nazaj in včasih mu celo tako uspe kak premik - iz vseh 4. Ampak to res malokrat, Mislim, da se ful lepo razvija. Je pa tako smešen pri plazenju, jaz res ne vem, a so vsi taki. Z rokami se potisne naprej in malo z nogicami pomaga. Pa ful smešno izpade, res.

Danes smo bili na obisku pri sestri od mojega, ki imajo 14 mesečno punčko. In je našemu ful dogajalo, cel čas se je plazil za igračkami po tleh. No, sestrična od našega je bila malo bolj pozna pri tem premikanju - ona se je tako plazila šele okrog 10. meseca pomoje. Ampak itak so si otročki različni. Eni se recimo sploh ne plazijo, niti kobacajo. Je čisto odvisno kako željo po premikanju imajo in kako so radovedni. No, naš bo še kar naporen glede tega pomoje.

Drugače pa meni mali tudi že ene par dni bolj malo poje. Ne kot da bi ga kaj matralo ali kaj, samo ni mu več. Še kosilo mi zadnje 3 dni ne tekne kot ponavadi. Zapre ustka po 10 žličkah in ni šans mu več kaj dati. Pa čisto lepo potem spi on zdrži do 4h (kosilo okrog 13h). No, danes je večerjo lepo pojedel. Ziher je vsaj en obrok GH, da nekaj štrajka - pa ne od začetka...nekaj žličk lepo poje, potem pa ima on kar dovolj in noče več. Hoče spet akcijo. Kdo pa bo sedel in jedel. [sm=smiley36.gif] Glede na to, da je drugače živahen in dobro razpoložen, mislim, da mu nič ne manjka. Baje, da je potem pri večini otrok vedno bolj tako, da jih hrana manj in manj zanima, ker so druge zadeve bolj moderne. [sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>