Bom kar tu... (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Brezposelna -> Bom kar tu... (5.2.2014 11:42:39)

pojamrala. Nisem nova tu gor. Sem pa reinkarnirana (kot bi katera uspela ugotovit) [sm=smiley1.gif]. Nočem pisat pod svojim starim nickom...ker me je tako zelo sram. Sram svojih občutkov, sram me je tega, da me daje konstantna žalost, sram me je tega, da se ne znam več pobrat...čakam to prekleto delo. Še dodatno pa me "baše" to, da sem bila na razgovoru za svojo sanjsko službo in mi je (super!) šefica rekla, da mi javijo v torek ali sredo za drugi krog...in to tako, da sem imela filing, da sem ziher not. Danes in (včeraj) pa NIČ...res sem na tleh...Pa hvala za ramena, da sem se še tu zjokala [sm=smiley19.gif]

LuLu -> RE: Bom kar tu... (5.2.2014 11:47:10)

kliči, vprašaj kaj se dogaja, če je negativno, pozabi na to delo in gremo dalje v boj za službo!

LuLu -> RE: Bom kar tu... (5.2.2014 11:50:37)

pa nima te kaj biti sram... danes je res težko dobiti delo. Vsem profilom, le kak strojnik in računalničar naj bi dobili.
Četudi ne bo sanjski naslednji razpis, se prijavi in si bližje cilju. Doma sedeti in čakati ubija, poznam to. Naredi, kar imaš za narediti pri iskanju zaposlitve, potem pa odklop in živi življenje. Ob 15. uri noben več ne dela, ni razgovorov, vse se dogaja dopoldan. Takrat bodi jezna, divja, borbena, popoldan pa odklop.

Brezposelna -> RE: Bom kar tu... (5.2.2014 11:54:16)

Hvala LuLu...verjetno sem hotla slišat naj pokličem. Evo, zdaj takoj bom, pa napišem, kaj so rekli. Tak mi je padla samozavest, da še prekletega telefona ne upam dvignit, da ne bi kaj za*ebala...

LuLu -> RE: Bom kar tu... (5.2.2014 11:57:20)

vedno klicati, ali dan kasneje, kot so rekli ali kake 2 tedna po razpisu. Danes moraš biti še bolj glasen, kot včasih. Če pomaga pri klicanju.... zamisli si, da je na drugi strani oseba na wc školjki in se trudi kakat [sm=smiley36.gif] hitro ugotoviš, da imaš opravka z navadnimi smrtniki in dobiš pogum
Še to sem hotela napisati... zdaj so kadrovanja za javna dela. Malo se pozanimaj na svojem Zavodu ali si primerna kandidatka, pa morda tam kaj najdeš. Več je možnosti za zaposlitev, ker je izbor kandidatov v zelo malem številu. Več šans imaš za delo...

mateyka -> RE: Bom kar tu... (5.2.2014 11:57:46)

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
kliči, vprašaj kaj se dogaja, če je negativno, pozabi na to delo in gremo dalje v boj za službo!

ja, kar pokliči. [sm=smiley1.gif]

LuLu -> RE: Bom kar tu... (5.2.2014 12:02:26)

če ti ni odveč lahko daš na zs svoj mail, pa ti pošljem par priprav na razgovore in ostale nasvete pri iskanju dela, pa se vedno lahko pripraviš doma. Če imaš tako tremo pred razgovori osebno ali preko telefona, vedno naredi en pogovor glasno sama prej, ali kar tako ali pred ogledalom. Pripravi se na razgovor in pogovor. Zelo pomaga. Napiši si na list vprašanje, preberi ga iz lista... oni na drugi strani telefona tega ne bo videl, ti boš pa delovala samozavestno

Brezposelna -> RE: Bom kar tu... (5.2.2014 12:05:09)

Nisem bila izbrana...

LuLu -> RE: Bom kar tu... (5.2.2014 12:06:59)

ok gremo dalje. Sanjaj naprej, cilje imaš in jovo na novo. Ni bila ta služba za tebe, vesolje že ve zakaj [sm=smiley2.gif]

Brezposelna -> RE: Bom kar tu... (5.2.2014 12:13:32)

Zdaj sem se še zjokala Lulu na to tvoje "vesolje" . Ne samo da sem brezposelna...sem tud brezvezna[sm=jezicek.gif]

LuLu -> RE: Bom kar tu... (5.2.2014 12:45:34)

IZVIRNO SPOROČILO: Brezposelna

Zdaj sem se še zjokala Lulu na to tvoje "vesolje" . Ne samo da sem brezposelna...sem tud brezvezna[sm=jezicek.gif]

eh [sm=smiley36.gif] ma joči se, saj se vsi, od žalosti, od sreče, od smeha in od bolečin [sm=smiley36.gif]
Če si ti brezvezna, smo vsi brezvezni [sm=smiley36.gif]

Izabelina -> RE: Bom kar tu... (5.2.2014 13:09:11)

brezposelna [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
točno tako se počutim js in te popolnoma razumem kaj dožviljaš, s tem, da meni ne uspe prit niti do razgovora... iščem prvo zaposlitev, izobrazbo imam sedmo stopnjo plus specializacijo, ampak tako, da me nikoli v življenju nihče ne bo zaposlil za to kar sem študirala... prijavljam se na vsa delovna mesta, ki jih najdem in ne zahtevajo cevarjev in varilcev...

do takrat pa delam skoraj na črno (je vse legalno, samo mi ne teče delovna doba, niti socialne varnosti nimam, in plačano dobim okoli evro do dva na uro)... in to najbolj psihično izčrpajoče možno delo, ki si ga lahko zamislim v tem trenutku (nategovanje ljudi, no vsaj za moje pojme) v firmi, ki ima dobička več kot kazino...

idej za projekte imam toliko, da ti ne znam povedat (in potem preberem na sosednji temi, da menda dobijo denar za projekte, ki mojim idejam ne sežejo do prstov na nogi, kaj šele do gležnjev in se res samo zjokam!), na svojem področju sem dobra (pa ne le po lastni presoji) in vsak ki me ne zaposli je na izgubi!

skratka, kar sm hotla povedat je, da v svoji žalosti in v svojih občutkih nisi sama in da bo tut nam enkrat uspelo! Bo moglo!! ker tko živet s takimi občutki se ne da večno!!

Glavo pokonci, odpri spletno stran z objavami služb in pošiljat prošnje!

asyka -> RE: Bom kar tu... (5.2.2014 13:10:31)

Saj nas je kar nekaj v istem zosu.... Jaz sem ravno včeraj dobila belo kuverto domov, sem tako vedela, da je notri napisana zavrnitev in vrnjena moja dokumentacija... Kaj čmo... Vse kar so mi dali je bil le še večji zagon, da se naučim Nemško in grem po stopinjah mojega partnerja... [sm=smiley1.gif]

hektorina -> RE: Bom kar tu... (5.2.2014 13:28:43)

Brezposelna in vse ostale [sm=smiley31.gif]...sem na istem...poznam in tud tisti prekleti občutek lastne nesposobnosti oz. občutek, ki si ga koneckoncev sam "dodeliš".
Upam, ne...pravzaprav vem, da se bo našlo tud kaj za nas!

Brezposelna -> RE: Bom kar tu... (5.2.2014 13:30:14)

Hvala punce! Res mi pomeni, ko vidim, da veste "kje" sem!

mamica deklicam -> RE: Bom kar tu... (6.2.2014 14:12:22)

ne, nisi sama. nas je veliko, ki smo v istem zosu kot ti. zato glavo pokonci, nekaj se bo že našlo. Jaz bom končno po več kot letu in pol ždenja doma, šla delat. Pa ne za izobrazbo, ki sem jo dokončala. Delo bo tako, ki bi ga lahko opravljal človek z nedokončano OŠ, če bi mu ležalo. A kaj hočem, mogoče mi bo šlo. Bomo videli po dveh mesecih.

Poznam tvoje občutke, sem bila pred več kot enim letom na istem. November in december 2012. Sem bila 4x na razgovoru za meni sanjsko službo. Sem se že videla tam. Nato dobim klic, da so vzeli drugo. neko punco brez ene ure delovne dobe in brez družine. Sem vedno poslušala, ko boš imela izkušnje in družino, se bo dalo lažje dobiti novo službo. po klicu sem najprej sedela, kot bi me zadela kap. nato sem bila 14 dni odklopljena. Sem hodila okoli kot robot. Mislim, da če bi se mi hiša zrušila na glavo, ne bi čutila. Nato je šlo samo navzol. Lansko leto ni bilo več ne razpisov za moj poklic, niti kakšnih razgovorov.

Kakor so ti rekle že druge, išči kjerkoli se da. pa čeprav boš najprej dobila delo, ki ni povezano s tvojo izobrazbo. Važno, da začneš nekaj in nimaš se časa smiliti sama sebi.

Srečno[sm=zz_smile.png]

Izabelina -> RE: Bom kar tu... (6.2.2014 15:55:21)

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam

ne, nisi sama. nas je veliko, ki smo v istem zosu kot ti. zato glavo pokonci, nekaj se bo že našlo. Jaz bom končno po več kot letu in pol ždenja doma, šla delat. Pa ne za izobrazbo, ki sem jo dokončala. Delo bo tako, ki bi ga lahko opravljal človek z nedokončano OŠ, če bi mu ležalo. A kaj hočem, mogoče mi bo šlo. Bomo videli po dveh mesecih.

Poznam tvoje občutke, sem bila pred več kot enim letom na istem. November in december 2012. Sem bila 4x na razgovoru za meni sanjsko službo. Sem se že videla tam. Nato dobim klic, da so vzeli drugo. neko punco brez ene ure delovne dobe in brez družine. Sem vedno poslušala, ko boš imela izkušnje in družino, se bo dalo lažje dobiti novo službo. po klicu sem najprej sedela, kot bi me zadela kap. nato sem bila 14 dni odklopljena. Sem hodila okoli kot robot. Mislim, da če bi se mi hiša zrušila na glavo, ne bi čutila. Nato je šlo samo navzol. Lansko leto ni bilo več ne razpisov za moj poklic, niti kakšnih razgovorov.

Kakor so ti rekle že druge, išči kjerkoli se da. pa čeprav boš najprej dobila delo, ki ni povezano s tvojo izobrazbo. Važno, da začneš nekaj in nimaš se časa smiliti sama sebi.

Srečno[sm=zz_smile.png]

MD čestitke [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
motivacija za nas vse!

Stanislava_ -> RE: Bom kar tu... (6.2.2014 17:48:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

do takrat pa delam skoraj na črno (je vse legalno, samo mi ne teče delovna doba, niti socialne varnosti nimam, in plačano dobim okoli evro do dva na uro)... in to najbolj psihično izčrpajoče možno delo, ki si ga lahko zamislim v tem trenutku (nategovanje ljudi, no vsaj za moje pojme) v firmi, ki ima dobička več kot kazino...

idej za projekte imam toliko, da ti ne znam povedat (in potem preberem na sosednji temi, da menda dobijo denar za projekte, ki mojim idejam ne sežejo do prstov na nogi, kaj šele do gležnjev in se res samo zjokam!), na svojem področju sem dobra (pa ne le po lastni presoji) in vsak ki me ne zaposli je na izgubi!

Zakaj pa se ne samozaposliš, s subvencijo?

Stanislava_ -> RE: Bom kar tu... (6.2.2014 17:50:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam

Srečno[sm=zz_smile.png]

MD čestitke [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]
motivacija za nas vse!

Super, bravo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Drugega recepta kot vztrajat in vztrajat ni...paračunat na kanček sreče, ta je vedno dobrodošel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. In fino je vedeti, da se za "dobrega delavca" na vseh nivojih vedno najde delo,ampak je treba nekaj pokazat, ne samo v službo hodit.

hedviga -> RE: Bom kar tu... (6.2.2014 18:12:25)

Draga Brezposelna (in ostale)!
Po pravici ti bom povedala: ko sem prebrala tvoj post, sem se kar malo razjokala. Danes že drugič. Do zadnje pike lahko rečem, da vem kaj čutiš.
Kot bi sama napisala tvoj post.
Brezposelna sem od junija lani. Ostala sem brez zaposlitve v podjetju, kjer sem bila zaposlena deset let. In kjer je bil v finalu mobing nad vsemi zaradi razmer v gospodarstvu na dnevnem redu. Čez poletje sem dobesedno počivala, prihajala k sebi.
Potem pa čakala prvi teden, drugi teden, pisala prošnje..upala. Niti v snu si nisem mislila, da v roku 9 mesecev kolikor mi je pripadalo nadomestila ne bi dobila zaposlitve. Imam ogromno izkušenj, pa nimam dokončanega faksa. Sem se lotila tega, ampak z meseci ki minevajo brez uspeha, brez zaposlitve, me tudi na tem področju..ne vem kako bi rekla..duši. Kar ne morem, ne morem! Kot bi mi nekdo odklopil ta del možgan, odvzel moč...
Vsak teden ki mine sem bolj žalostna, čeprav se trudim, se borim sama pri sebi. Počutim se vedno bolj neuporabno, manjvredno. Kompenziram doma, kuham, čistim, razvajam jih... da bi bila vsaj za kaj uporabna. Izteka se nadomestilo, krediti pa...računi... mož tudi ne zmore celotnega finančnega bremena. Sedaj iščem karkoli, varstvo, čiščenje, ..... fensi škornji so v omari, krilca tudi... Pa moje samospoštovanje tudi.

LuLu -> RE: Bom kar tu... (6.2.2014 18:15:54)

dajte prosim malo linkov, kje iščete delo, pa da vidim ali lahko kakšnega dodam.
Pa ne pozabite... do šefov, direktorjev se lahko gre osebno dati vlogo in se predstaviti.

hedviga -> RE: Bom kar tu... (6.2.2014 18:31:13)

Jaz večinoma iščem na portalu ZRSZ in Moje delo. Pa Mojazaposlitev, pa Iščemdelo...
http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prosta_delovna_mesta/iskanje_dela/drugi_zaposlitveni_portali
Po izkušnjah ugotavljam, da večina ostalih portalov ali agencij nima kaj prida objavljeno. Pregledam jih, ampak ne na dnevni bazi. Potem se lotim in iz iz mojega foha iščem pojetja in jim pošljem dopis in CV, na blef. Pa vse veze in poznanstva. Pa...
Samo še na FB nisem objavila, da iščem delo.
Aja, no pa na RR..[.[sm=smiley1.gif][sm=smiley13.gif]

LuLu -> RE: Bom kar tu... (6.2.2014 18:37:34)

zaposlitev1a
zaposlitev.net
Adecco
javni natečaji Min. za notranje zadeve
Odvetniška zbornica.. če išče kdo v administraciji, pravo ali delo v JU
veliko firm ima svoj link Zaposlitev. Objavljajo tam potrebe in ne boste jih videli na nobene drugem portalu

za vse, ki ste več kot eno leto na Borzi ali prejemnice den. nadomestil, javna dela so sedaj aktualna... vsi pogoji so na ess.gov.si ...

Mogoče katera proba s prostovoljstvom v svoji sanjski firmi, čez čas se lahko pokaže potreba in če boste super, kaj pa veš [sm=smiley1.gif]
tako tudi spoznaš ljudi, delo, imaš več odprtih poti

mateyka -> RE: Bom kar tu... (6.2.2014 18:46:26)

ej, ko sem bila mlajša, sem pobarala za prostovoljno delo (da pridobim izkušnje) najmanj 30 firm in so me vse odklonile. ja, prostovoljno so odklonile [sm=zmeden.gif]

LuLu -> RE: Bom kar tu... (6.2.2014 18:49:14)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ej, ko sem bila mlajša, sem pobarala za prostovoljno delo (da pridobim izkušnje) najmanj 30 firm in so me vse odklonile. ja, prostovoljno so odklonile [sm=zmeden.gif]

ne vem, kaj so oni razmišljali, meni je to glupo... bi šla v to in tudi vzela prostovoljca. Če je obojestranski interes in dogovor, zakaj pa ne
Je pač tudi tukaj verjetno treba iskati, da najdeš kaj

Nič hudega, boljše to, kot pa doma sedeti in biti depresiven. Bila sem v taki situaciji, ni vredno zdravja in življenja

Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>