mamica deklicam -> RE: Pomagajte, naj gre hcerkica v solo s 5. leti in 8. meseci ? (10.2.2014 12:35:37)
|
po moje so otroci že z dopoljnenim 6 letom premladi za v šolo. Da pa niso še niti 6 let stari, mi je pa močno prehuda. Imam kolegico, ki ima starejšo punco rojeno junija, fant je aprilski. Punca je bila rojena prekmalu in sta imeli vse živo probleme. Tako, da ni bil noben poblem odložiti šolanja. Sedaj sta oba v šoli, tamal je prvi razred, hči tretji. Ona ugotavlja naslednje: kar je imela hči v drugem razredu, so dali nekaj že v prvega, kar bi pa ona morala jemati šele v četrtem, se je pojavilo že v tretjem. Ko smo imeli v vrtcu roditeljski sestanek konec septembra 2013, je bila tam tudi mamica ene od punc, ki je učiteljica prvega razreda. Položila nam je na srce, da vsi tisti, ki imamo možnost, naj otroku omogočimo še eno leto brezskrbnega otroštva. ker je snov preobsežna in je nimajo niti časa osvojiti, ker gredo že na naslednjo. Kakor sem že prej napisala, se mora vsak starš odločiti sam. Tudi jaz še kar kolebam ali jo dati ali jo pustiti še v vrtcu. Samo, da se bom morala pa že v prvem razredu usesti zraven, da bo moj otrok sledil pouku, se mi zdi absurd. Moji starši niso imeli z menoj nobenih problemov, se hecam, da sploh niso vedeli, da hodim v šolo.
|
|
|
|