RIJA*
|
IZVIRNO SPOROČILO: saruška IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: saruška Jaz pa na zadevo gledam predvsem iz službenega vidika: od zdej naprej bodo kriminalci le še malo pogooglali, ne bodo rabli več okoli hodit pa opazovat in študirat... Zdej bo samo še zaključna akcija live varianta. ah pa ja, to je pa najbolj za lase privlečen izgovor. Kako bo nek kriminalec vedel iz ene slike iz avgusta 2013 ali je kdo v hiši doma, kakšen varnostni sistem ima, kdo sploh živi notri, koliko denarja/zlatnine ima v hiši, vzorce gibanja stanovalcev... kako bo sploh prišel do točno tvojega naslova (bo poguglal nek random naslov, npr Zg. Duplek 27a? al bo to šlo bolj sistematično?) ker po tej logiki sem jest strašno varna pred roparji, ker je naš blok na sliki na google maps še vedno hotel (preden so ga predelali v stanovanja) - so nam pa pred kratkim vlomili in pokradli kolesa iz kleti. Mogoče je zate za lase privlečen... ne gre se toliko o tem kar imaš v hiši pač pa okoli hiše... Točno se vidi kje imaš vhodna vrata, kje so okna, ali so okna in vrata novejša ali starejša, ali imaš dvoriščna vrata, ali je na dvoriščnih vratih tabla ki opozarja na psa, kako se dostopa do hiše, kje lahko pusti avto/motor, v katero smer lahko zbeži, ali imaš na hiši kamero in še in še... Sej đankiji ne padajo glih toliko na zlatnino (ok če jo najde pač toliko boljše), pač pa praktične stvari kot so televizija, telefon ipd kar lahko za male pare tudi naprej prodajo, ni nujno da se pri vlomu vedno odnese zlatnina! In govora je bolj o stanovanjskih hišah kot o blokih, čeprav so tidi kleti v blokih šibke točke, a to je že druga tema. saruška...tudi sama sem po besedah mojega baje zelo naivna, kar se tega tiče...ampak če si v dnevnem kontaktu s tovrstnimi zadevami, kot ti očitno, začneš razmišljati drugače. zato se popolnoma strinjam s tvojo razlago. in ja, ti podatki se navadnemu človeku zdijo preterani in si mislijo, da se pa to njim ne more zgoditi in niti nimajo pojma, česa vse so sposobni nepridipravi....naš sosed recimo je v sobi svoje hčere našel roparja....sredi belega dneva.... jap, kot pravi moj, se moramo začeti obnašati skrajno samozaščitniško...in ne izdajati preveč podatkov o nas, sodi po moje k temu....tudi slika hiše, po kateri nekdo naštudira kar si opisala zgora..... pa če se eni še tako slepite...ja, tudi slovenija postaja "nevarna", žal
|